Háttérhatalom - összeesküvéselmélet?

Ki, mikor, kinek, miért?
Morcos
Hozzászólások: 1363

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91822)

HozzászólásSzerző: Morcos » 2017.08.23. 22:26

Manapság nagyon aktuális téma. Hát megnyitottam.

Én úgy látom nagyon sok hülye összeesküvéselmélet (chemtrail, laposföld stb) van, de a háttérhatalalom szerintem nem az.

Amiről szó van, az egy létező gazdasági érdekkör, amelyik a világ vagyonának döntő részét birtokolja. Bankok és multinacionális vállalatok tulajdonosai, valamint médiamogulok akik kezében a tényleges hatalom összpontosul. Ezek a szupergazdagok a politikusokat és a gazdasági befolyásukat felhasználva, a globalizáció keretében (ahol a tőke döntő része a multik kezében összpontosul) egy nemzetek felett álló világkormányt akarnak megvalósítani. Majd az ő klánjaik uralják a bolygót, felfedezik a világegyetemet, az igényeiket pedig a bérrabszolgaként elnyomásban tartott emberiség elégíti ki.

Ehhez fel kell építeni egy a média által könnyen befolyásolható fogyasztói társadalmat, fel kell számolni a kultúrális és vallási sokszínűséget, és legfőképpen a nemzeti kormányokat. Ezt a törekvést láthatjuk megvalósulni a liberális eszmerendszer egyre erőszakosabb terjesztésében - akár háborúk és forradalmak árán is -, a multikulturalizmusban és az ezt elősegítő migrációban, illetve a globalizációban egyaránt.

Ezt szántam témaindítónak :)

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6030
Tartózkodási hely: Budapest

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91824)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2017.08.23. 22:51

Nagyon jó, Morcos, de már van erről topik New World Order néven: viewtopic.php?f=14&t=575
meg Árnyékkormány/Háttérhatalom néven is: viewtopic.php?f=14&t=545
Szóval minek még egy harmadik topik is ugyanarról?

Morcos
Hozzászólások: 1363

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91825)

HozzászólásSzerző: Morcos » 2017.08.23. 22:59

Szilágyi András írta:Nagyon jó, Morcos, de már van erről topik New World Order néven: viewtopic.php?f=14&t=575
meg Árnyékkormány/Háttérhatalom néven is: viewtopic.php?f=14&t=545
Szóval minek még egy harmadik topik is ugyanarról?


Én a New Word Ordert néztem csak, de ma mindenki (a kormánnyal egyetemben) csak a "háttérhatalmakról" beszél, ezért nyitottam kifejezetten erről topikot. De ha úgy gondolod, töröld. :)

Morcos
Hozzászólások: 1363

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91826)

HozzászólásSzerző: Morcos » 2017.08.23. 23:52

Egyébként elhiszitek, hogyha multimilliárdosként megtámogatnám nagyjából egymilliárd dollárral az egyetemi ingynenergiakutatást, hirtelen az egész nem lenne tabutéma és még tanszékek is nyílnának a célra? Szerintem tuti. :D

Antares
Hozzászólások: 137

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91827)

HozzászólásSzerző: Antares » 2017.08.24. 16:47

Morcos írta:Amiről szó van, az egy létező gazdasági érdekkör, amelyik a világ vagyonának döntő részét birtokolja...


Ez pontosan így van. És mindig is így volt. Csak azt nem értem, hogy egy ilyen érdekcsoportnak miért kéne háttérbe vonulnia. Sosem tette, mindig a lehető legnyíltabban volt jelen. Már a katolikus Európa megalakulása óta, amikor néhány család eldöntötte, hogy most ezer évig ők fognak uralkodni.

egy nemzetek felett álló világkormányt akarnak megvalósítani Majd az ő klánjaik uralják a bolygót......


Ebben viszont nem látom a logikát. Ez legkevésbé volna az érdekük. Most nyilván nem egyetlen ember vezeti az egészet, hanem ahogy írtad, "klánok" vannak. Miért volna az jó nekik, ha besorolnának egyetlen vezető mögé, és másodhegedűsökké válnának? Ennek semmi értelme.

Ezt a törekvést láthatjuk megvalósulni a liberális eszmerendszer egyre erőszakosabb terjesztésében - akár háborúk és forradalmak árán is -, a multikulturalizmusban és az ezt elősegítő migrációban, illetve a globalizációban egyaránt.


Itt meg az Occam borotváját hiányolom. Ha van sokkal egyszerűbb magyarázat is, akkor minek előrángatni mindenféle összeesküvést?

A globalizáció a technikai fejlődésből és a kapitalizmus logikájából egyenesen következik. Inkább az volna a furcsa, és az igényelne magyarázatot, ha nem történne meg. Én legalábbis akkor gyanakodnék valami összeesküvésre.

Morcos
Hozzászólások: 1363

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91835)

HozzászólásSzerző: Morcos » 2017.08.24. 22:56

Antares írta:Occam borotváját hiányolom


Hiányolhatod is, mert az emberi döntésekben szinte sosem játszik szerepet.

idegen
Hozzászólások: 619

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91865)

HozzászólásSzerző: idegen » 2017.08.30. 20:31

Morcos írta:Hozzászólás forrása Hiányolhatod is, mert az emberi döntésekben szinte sosem játszik szerepet.

...érdemes lenne alkalmazni.
MINDEN ingoványos vagy félreérthető területen.(pl:ingyenenergia,istenek,hívők...stb)

Grafik
Hozzászólások: 11

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (91997)

HozzászólásSzerző: Grafik » 2017.09.12. 16:48

Attól mert valami túlságosan kellemetlennek tűnik, nem feltétlenül nem igaz. Szerintem mivel általában abból indulunk ki, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában hamís, - ugyanezt alkalmazzuk fordítva is (vagyis attól, hogy valami túl kellemetlen, még nem jelenti azt, hogy biztos nem igaz), pedig nem bíztos, hogy jól tesszük. Vagyis: azt akarom mondani, hogy én is hiszek a háttérhatalom, és érdekszervezetek össejátszásában - de ugyanakkor azt is gondolom, hogy tévedés lenne azt gondolni, hogy képesek annyira összejátszani mint ahogy azt sokan állítják. Szerintem ők is harcolnak egymás között, mi pedig gyakran ennek isszuk a levét. Bármilyen szimpatikus is legyen a globalizáció és technikai fejlődés, a társadalmak között akkora űr tátong, hogy azok erőltetett összekeverése csak rosszat eredményezhet.

Grafik
Hozzászólások: 11

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (92002)

HozzászólásSzerző: Grafik » 2017.09.12. 20:01

Például az is egy jó példa lehet egy feltételezett háttérhatalom meglétére, ahogy Európában a bevándorláspolitikával támogatják a muzulmán kultúra beiktatását. Népessegfelvegyítés, kulturális háború indítása - ezek mind beleférnek véleményem szerint egy vélt, vagy valós háttérhatalom terveibe. Mert lehet érvelni azzal, Európának szüksége van a bevándorlókra, de az azonban már nagyon kétséges, ha ez a fajta bevándorláspolitika meg is oldja ezt a problémát. Itt egy cikk, ami elég részletesen leírja a népességöregedés és a bevándorlás kapcsolatát:

https://www.vitato.eu/politika/europa-eloregedese-a-fuggosegi-rata-es-a-bevandorlas-kapcsolata/

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6030
Tartózkodási hely: Budapest

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (92005)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2017.09.12. 21:09

Grafik írta:Hozzászólás forrása Például az is egy jó példa lehet egy feltételezett háttérhatalom meglétére, ahogy Európában a bevándorláspolitikával támogatják a muzulmán kultúra beiktatását. Népessegfelvegyítés, kulturális háború indítása - ezek mind beleférnek véleményem szerint egy vélt, vagy valós háttérhatalom terveibe. Mert lehet érvelni azzal, Európának szüksége van a bevándorlókra, de az azonban már nagyon kétséges, ha ez a fajta bevándorláspolitika meg is oldja ezt a problémát. Itt egy cikk, ami elég részletesen leírja a népességöregedés és a bevándorlás kapcsolatát:

https://www.vitato.eu/politika/europa-eloregedese-a-fuggosegi-rata-es-a-bevandorlas-kapcsolata/

Te kizárólag ezt a website-ot olvasod, vagy a tiéd, és azért jöttél ide, hogy reklámozd?
Milyen érdekes, hogy a gyömbérről is ott írnak meg a bevándorlásról is.

Morcos
Hozzászólások: 1363

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (92014)

HozzászólásSzerző: Morcos » 2017.09.12. 23:31

Szilágyi András írta:Te kizárólag ezt a website-ot olvasod, vagy a tiéd, és azért jöttél ide, hogy reklámozd?
Milyen érdekes, hogy a gyömbérről is ott írnak meg a bevándorlásról is.


Nem a weboldal az érdekes, hanem hogy most konkrétan az európai népeket és kultúrát akarják eltüntetni a bevándorlást a háttérből támogató milliárdosok. Vagy úgy hogy a beáramló arabok kiírtják majd az iszlám nevében, vagy a népességkeveredés számolja fel. Csak azzal nem számolnak, hogy ezzel a kontinens visszasüllyed a középkorba. Ez a helyzet.

Grafik
Hozzászólások: 11

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (92137)

HozzászólásSzerző: Grafik » Tegnap, 08:14

A hétvégén volt szerencsém személyesen beszélgetni kicsit egy németországi némettel a bevándorlással kapcsolatban. Azt kell, hogy mondjam, hogy csak sajnálni tudom őket. Annyira ki van mosva az agyuk, és annyira nem érzik a veszélyt, és tényleg nagyon sokukat az emberségesség is vezérel, az mellett, hogy elhiszik persze azt is, hogy Németországnak valóban annyira szüksége van ezekre a bevándorlókra. Szerencsére jó pédával álltam elő neki, ugyanis Erdélyben túráztunk, főleg a székelyföldön, és elmagyaráztam neki, hogy lám lám, milyen jó példa ez a bevándorlásra, ugyanis Erdélybe is a románok nagy részét, pontosan dolgozni hozták be, (most a jobbágyokra gondolok), és mi lett belőle? Hát az, hogy a saját országunk egy részében, kisebbségbe kerültünk, és végül el is veszítettük azt az országrészt. Ezen kicsit elgondolkozott. Szerintem a németek fel fognak ébredni lassan, csak akkor már kicsit késő lesz, és akár polgárháború is lehet a vége.

Antares
Hozzászólások: 137

Háttérhatalom - összeesküvéselmélet? (92139)

HozzászólásSzerző: Antares » Tegnap, 13:42

Morcos írta:Nem a weboldal az érdekes, hanem hogy most konkrétan az európai népeket és kultúrát akarják eltüntetni a bevándorlást a háttérből támogató milliárdosok. Vagy úgy hogy a beáramló arabok kiírtják majd az iszlám nevében, vagy a népességkeveredés számolja fel. Csak azzal nem számolnak, hogy ezzel a kontinens visszasüllyed a középkorba. Ez a helyzet.


Milyen érdekes, hogy az valahogy sosem derül ki, hogy ezek a rejtélyes háttérhatalmak MIÉRT akarják a "rosszat". Ezek mindig el akarják tüntetni az európai népeket, permetezéssel ki akarják irtani az emberiséget, gazdasági válságba akarják taszítani a világot. Úgy látszik, imádják a rombolást, a nyomort, a pusztulást. Miért nem magyarázza meg egyszer végre egy pszichológus, hogy miért ilyen gonoszak ezek a nagyon gazdag, luxuskörülmények közt élő emberek.

Egyébként meg úgy tűnik, Európa a bevándorlás óta jól van, a gazdasága szárnyal, az euró sok éve nem állt ilyen magasan a dollárhoz képest. Valamit nagyon elszúrtak ezek a háttérhatalmak.


Vissza: “Összeesküvéselméletek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég