Tény, hogy szerepe van a zsidók ellenséges fogadtatásában.
Hümér írta:Felveszem ezt a másfél éve eldobott kesztyűt, mert a magyar társadalom egyre jobban bűzlik a rasszizmustól, a Jobbik és jelmezes gárdistái, betyárai egyre népszerűbbek. Minél nagyobb baromságokat mond valaki, annál több a rajongója. Ennek a topiknak az alapkérdésére akarok rövid és frappáns választ adni, mert azt sugallja, hogy ha sokan állítanak egy hazugságot, akkor abban megvan az igazság magja.
Igen, a boszorkányüldözésről is úgy gondolkozott az akkori ember, hogy "nem zörög a haraszt, ha nem fujja a szél". Fel kell világosítanom az antiszemitákat, hogy igenis, a haraszt zörög szél nélkül is. Tévhitek tartják magukat akár több ezer évig. Itt a szkeptikus fórumon talán abban egyetértünk, hogy semmiféle tudományos bizonyíték nincs Isten létére, mégis hisznek benne emberemlékezet óta és még mindig. A zsidósággal szembeni előitéletek is öröklődnek. Nem tudom, ki ellenséges Kálmán Imrével, Radnóti Miklóssal, Rejtő Jenővel, Garas Dezsővel, Ruttkai Évával, Richter Gedeonnal szemben, hogy csak néhány nevet említsek. Mindenesetre Radnóti, Rejtő és Richter Gedeon sorsa mutatta, hová vezet ez az alaptalan gyűlölködés. Amennyire tudom, a magyar kultúra csak emelkedett és kiteljesedett a zsidóság hatására. Én inkább a náciktól, gárdistáktól, betyároktól félteném ezt az országot, mert ők akarják háborúba vinni, elpusztítani, ők akarják elhagyni a civilizációt, mégpedig egy mult században kitalált német minta alapján, ami egyébként a német kultúrától is idegen volt és hálistennek (hoppá, itt az Isten, a szavaimban) szóval hálistennek a németek már túljutottak rajta. A magyarok nagy része még nem. A történelmet nem megismételni meg majmolni kell, hanem tanulni belőle. A gyűlölködők az idegenek, nem valók ebbe az országba, Európába, erre a földre, ahol különböző népek, kultúrák, vallások léteznek egyszerre és párhuzamosan, egyenlő jogokkal. A gyűlölködőket sajnos sokan nem utálják, de ez sem bizonyíték arra, hogy ők nem utálatosak. Szóval az alapkérdésre válaszolva: a nép utálata vagy szeretete igenis épülhet akár évezredes hazugságokra, nem értékmérő és nem a népet jellemzi, hanem azokat, akik utálkoznak vagy imádnak egy népet. Ha nem hiszed, gondolj bele: te szeretsz minden magyart? Minden szomszédodat? Utálsz minden külföldit? Utálsz minden zsidót? Ha igen, ismersz legalább egyet közülük? Legtöbbször gonosz butaság és hamis általánosítás az alapja az egész népről alkotott előitéleteknek.
tamáskodó írta:Hozzászólás forrása Csak azért, mert írtál 18 sort, ne hidd,
hogy egyetlen értelmes gondolat is akad benne.
tamáskodó írta:Hozzászólás forrása Félteni tőlük kell az országot ...
jottaanyi írta:Hozzászólás forrásatamáskodó írta:Hozzászólás forrása Csak azért, mert írtál 18 sort, ne hidd,
hogy egyetlen értelmes gondolat is akad benne.
Ezzel szemben te négy és fél sorba annyi sötétséget sűrítettél be, hogy az minden képzeletet felülmúl.tamáskodó írta:Hozzászólás forrása Félteni tőlük kell az országot ...
Ebben félig egyetértek. Az Echo tv fentihez hasonló műsoraitól szerintem is biztosan félteni kell, bár én azt hiszem hogy a szándékosan hazug konextusba helyezett állóképek ugyanolyan veszélyesek akárhonnan is származnak.
tamáskodó írta:
Bár, ahogy elnézem, a gyöngykagyló szellemi képességére is legfeljebb csak irigykedhetsz.
Nem tudod, a bácsik mit szoktak csinálni a gáton a homokzsákokkal?
Vagy nem érted, mit beszél Simon Peresz bácsi?
jottaanyi írta:Hozzászólás forrásaNa most aztán bitangul felidegesítettél!
Nem tényleg nem értem mit beszél Simon bácsi. De te érted ugye?![]()
OFF
Vigyázz, nehogy megneszeljék a cimboráid!
/OFF Elnézést!
tamáskodó írta:Hozzászólás forrása
Ez a magyar fordítása:
"„Olyan kis ország részéről, mint mi, ez szinte döbbenetes. Azt látom, hogy fölvásároljuk Manhattant, és fölvásároljuk Magyarországot, és fölvásároljuk Romániát, és fölvásároljuk Lengyelországot. S ahogy én látom, nincsenek problémáink. A tehetségünk, az összeköttetéseink és a dinamizmusunk jóvoltából szinte mindenhová eljutunk.”
Ezt azért megérted, öcsi? (A remény hal meg utoljára.)
http://www.truetorahjews.org/pereshungary
idegen írta:Hozzászólás forrása Darázsfészekbe nyúlok,ha megkérdezem kinek mit jelent a szó:Zsidó.
Kinek mit jelent a fogalom...ha ez az.Tartozik hozzá olyan tulajdonság ami egyéni és ezáltal egyedivé és valamilyen szinten meghatározhatóvá teszi?
A meddő viták elkerülése végett gondoltam az alapok tisztázására.
Csak egyszerű egyszerűsítés.
tamáskodó írta:Hozzászólás forrása Lehet az alapja leszármazás (genetika), vallás vagy egyszerűen csak attitűd.
idegen írta:Hozzászólás forrásatamáskodó írta:Hozzászólás forrása Lehet az alapja leszármazás (genetika), vallás vagy egyszerűen csak attitűd.
Akkor ez egy hasonló népcsoport mint mondjuk szláv.szerb,orosz,magyar?Csak intenzívebb attitűddel?
idegen írta:Hozzászólás forrása Jól értem,hogy akkor a "zsidó" nem egy nép,nem is vallás...inkább a világhoz(és a többi emberhez) való egyéni hozzáállás,egy bizonyos szemléletmód?
Ez akkor végül is egy attitűd,ami nem köthető sem fajhoz,sem származáshoz?
Feketék,sárgák,sápadtarcúak,rézbőrűek.stb közül bárki lehet zsidó,aki valamilyen(számomra) átláthatatlan szálakkal kapcsolódik egy igen precízen kidolgozott,szinte már "felsőbbrendű"infrastruktúrában?
idegen írta:Hozzászólás forrása Ha nem származás,nem vallás akkor leírható úgy mint egy "zártkörű rendezvény"?
A zsidók (más néven héberek vagy izraeliták; héberül: יְהוּדִים, Jehudim; jiddisül: ייִדן, Jidn) ókori közel-keleti nép, valamint a magukat ettől a néptől származtató, illetve a zsidó vallást követő, kulturálisan és nyelvileg heterogén összetételű emberek közössége a világ minden részén.
idegen írta:Hozzászólás forrása És talán innen visszavezetve kiderülhetnek az okok,a miértek.
tamáskodó írta:Hozzászólás forrása Egyébként a jottaanyi nevű fórumozó lovagol rajta, fél évvel az utolsó bejegyzés után.
tamáskodó írta:Hozzászólás forrása Mit nem értesz, tündérke? Bár, ahogy elnézem, a gyöngykagyló szellemi képességére is legfeljebb csak irigykedhetsz.Nem tudod, a bácsik mit szoktak csinálni a gáton a homokzsákokkal? Azt hitted, hullazsákok tele zsidó áldozatokkal?Vagy nem érted, mit beszél Simon Peresz bácsi?
jottaanyi írta:Hozzászólás forrása Az Echo tv fentihez hasonló műsoraitól szerintem is biztosan félteni kell, (...) a szándékosan hazug konextusba helyezett állóképek ugyanolyan veszélyesek akárhonnan is származnak.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég