Tenyérvonalak

Aura, szellem, angyal, karma, számmisztika, radiesztézia
piciloo
Hozzászólások: 872

Tenyérvonalak (84374)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.07. 08:21

Azért tatom fontosnak a témát, mert vannak akik halálra válva figyelgetik a tenyerüket, abban is főleg az életvonalat, hogy mennyire hosszú vagy rövid, milyen szerkezetű stb. De van, aki a gyerekéét figyeli kétségbeesetten, hogy miért rövid neki. Amúgy anatómiailag milyen funkciója és oka van ezeknek a vonalaknak? És van, aki nemcsak az egészségügyi állapota miatt tartja fontosnak ezeket, hanem azt gondolja, a sorsa van benne megírva, szinte napra pontosan.

Avatar
bekukk
Hozzászólások: 342
Tartózkodási hely: Bretagne Finistere :o) a Fold vege

Re: Tenyérvonalak (84375)

HozzászólásSzerző: bekukk » 2015.11.07. 09:05

piciloo írta:anatómiailag milyen funkciója és oka van ezeknek a vonalaknak?

Az "amugy"-ot lehagytam, mert ugye Te is tudod, hogy elsosorban lettek a vonalak a kézben es csak a babona csinalt nekik "amugy"-ot
A tenyerunk boret hajtogatjuk vele. Nem tudnank "fogni" , ha nem lenne "tores" a mancsunkban.

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84376)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.07. 11:01

bekukk írta:
piciloo írta:anatómiailag milyen funkciója és oka van ezeknek a vonalaknak?

Az "amugy"-ot lehagytam, mert ugye Te is tudod, hogy elsosorban lettek a vonalak a kézben es csak a babona csinalt nekik "amugy"-ot
A tenyerunk boret hajtogatjuk vele. Nem tudnank "fogni" , ha nem lenne "tores" a mancsunkban.


Tudom hogy köze van a tenyér behajlításához, de szerintem azért nem olyan egyértelmű, hogy csak gyakorlati a funkciója, mert akkor miért hiányozhatnak vagy különbözhetnek pl . az egyik kézen vagy mindkét kézen is ezekből a főbb vonalakból is. És azt a kezet is ökölbe lehet szorítani, ahol fele akkora ugyanaz a vonal mint a másikon.

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84377)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.07. 11:04

Amúgy nem engem izgat, mivel engem az sem érdekel ha igaz a tenyérjóslás és az sem ha nem, csak vannak akik teljesen be vannak ettől rosálva, hátha nekik segítene valami magyarázat.

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84378)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.07. 11:12

Viszont a kézelemzésben látok jó összefüggéseket, pl. ujjpercek egymáshoz viszonyított hossza és a beállítódottság összefüggésében. pl. tenyér felől nézve az intellektuális típusúak középső ujjperce a leghosszabb, a nem intellektuálisoknál az alsó, a művészkézen meg a legfelső. De persze lehet hogy ha több ezer kezet megnéznék, esetleg egyetemi tanárnál is találnék nem intellektuális kezet, de eddig az ismerőseimnél bejött ez az ujjperchossz arány.

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7892
Tartózkodási hely: Szoboszló

Re: Tenyérvonalak (84379)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2015.11.07. 11:34

piciloo írta: Amúgy anatómiailag milyen funkciója és oka van ezeknek a vonalaknak?
Nem kell, hogy funkciójuk legyen. Az evolúció nem értelmesen tervez.

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84380)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.07. 11:59

mimindannyian írta:
piciloo írta: Amúgy anatómiailag milyen funkciója és oka van ezeknek a vonalaknak?
Nem kell, hogy funkciójuk legyen. Az evolúció nem értelmesen tervez.


Pedig gyakran úgy tűnik hogy igen. pl. amikor egy rovar ugyanúgy néz ki mint a növény amin lakik. Vagy a homokban bujkáló lepényhal fejtetőre vándorló szeme. Azért ezeket nehéz véletlenként értelmezni. És emiatt a jó tervezés miatt tényleg nehéz miértet találni az elfuseráltra .

Avatar
Rigel
Hozzászólások: 1492

Re: Tenyérvonalak (84381)

HozzászólásSzerző: Rigel » 2015.11.07. 12:39

piciloo írta:Pedig gyakran úgy tűnik hogy igen. pl. amikor egy rovar ugyanúgy néz ki mint a növény amin lakik. Vagy a homokban bujkáló lepényhal fejtetőre vándorló szeme. Azért ezeket nehéz véletlenként értelmezni.

Mert nem is azok.

Azonban két jól elkülöníthető dolog van itt, amelyek az egyedfejlődés megkerülhetetlen szabályaiból erednek. Az egyedek ugyanis központi irányítás nélkül jönnek létre egyetlen sejtből, a növekedést-formálódást-pusztulást csupáncsak a lokális állapotok irányítják. Van ugyan egy központi genetikai "program", ami időre és helyszínekre lebontva tartalmazza a tennivalókat és az ehhez szükséges információt, de ez a "program" nem jelent milliméter pontos "tervrajzot"! A kialakuló szöveteknek egyrészt a genetikai "program" adja meg a növekedés és differenciálódás irányvonalát, másrészt viszont az adott sejtek konkrét környezeti feltételei határozzák meg a növekedés-differenciálódás konkrét megvalósulását. Ebből ered az, hogy minden embernek van bőre az ujjhegyén (genetikai program), viszont minden ember ujjlenyomata eltérő (sejtkörnyezet hatása a növekedésre). Emiatt hasonló, de nem szakasztott ugyanaz két élőlény, amely ugyanabba a fajba tartozik. Mert a genetika csak a fő vonalakat határozza meg, a többit az egyedfejlődés esetlegességei adják hozzá.
A tenyér gyűrődési redői ilyen esetlegességek. Azon kívül, hogy segítik az amúgy igen szívós bőrszövet deformációját, semmi további funkcióval nem rendelkezik az adott konkrét megvalósult geometriája. Az véletlenül olyan.

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7892
Tartózkodási hely: Szoboszló

Re: Tenyérvonalak (84383)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2015.11.07. 14:01

piciloo írta:És emiatt a jó tervezés miatt tényleg nehéz miértet találni az elfuseráltra .

Abból, hogy az élőlény sok része célszerű, nem következik, hogy mindegyik az. Abból, hogy az evolúció olyan fajok fennmaradásának kedvezett, melyek szervei segítenek neki bizonyos problémák leküzdésében, nem következik, hogy a teste minden darabkája mögött megvan egy efféle hasznosság.

Gondolj csak a fák leveleire. Ahány fa, annyiféle. Talán valami jelentősége van, hogy kerek vagy ovális egy levél, netán csillagszerű? Alapvetően semmi előnye nincs az egyiknek a másikhoz képes. Nyilván egzotikus példák találhatók, ahol van némi szerepe az adott alaknak, de pl. egy almafa tökéletesen el tudna élni úgy is, ha a levelei a platánfa leveleihez lennének hasonlatosak.

Az evolúcióban szerepe van a véletlen mutációknak, és amely vonatkozásban egy genetikai változás nem oszt, nem szoroz, úgy az fennmaradhat, mint az eredeti faj.

Visszatérve a tenyér életvonalához. Ha a biológiát, és evolúciót sejtesz mögötte, akkor ki kellett volna szelektálódjanak a faj azon egyedei, akiknek hosszabb az életvonaluk nem? Hiszen nekik van több esélyük az utódnemzésre és azok gondozására. És ezzel a tenyérjóslás értelmét vesztette volna: mindenkinek nagyon klassz vonalai lennének. Pont azért létezhet a tenyérjóslás, mert e vonalaknak semmi szerepe!

Avatar
flygandeangel
Hozzászólások: 765

Re: Tenyérvonalak (84384)

HozzászólásSzerző: flygandeangel » 2015.11.07. 22:04

piciloo írta:Amúgy nem engem izgat, mivel engem az sem érdekel ha igaz a tenyérjóslás és az sem ha nem,.....

amugy most engem kezd izgatni, mert megneztem es a szivvonalam tartogat meg ket hazassagot :o :facepalm: nekem aki huseges monogam tipus vagyok
Most nem tudom hogy varjam-e a sorsot vagy onbeteljesito joslatkent tegyek is erte valamit . ;) Eddig en is azt hittem hogy ez csupan altudomany es nekem johettek a mar a babiloniak, indiaiak, kinaiak meg a perzsak , meg a tibeti bolcsek es a hindu Valmiki ... is alkalmazta ezt a modszert.
Kulonben orvosok is vannak a tenyetjosok soraban pl Dr. Sarah Larsen ami tekintelytisztelok hivok taboraban nagy nyomatekot jelenthet . Javaslom elolvasasra mint erdekesseget
Robin Gile The Complete Idiot's Guide to Palmistry cimu konyvet

Avatar
flygandeangel
Hozzászólások: 765

Re: Tenyérvonalak (84385)

HozzászólásSzerző: flygandeangel » 2015.11.07. 22:12

Mimi ! Valahol olvastam olyat hogy azok akiknek egy pontbol indult ki az szivvonal /?/, sorsvonal ,eletvonal azok eroszakos halallal halnak meg.

Avatar
flygandeangel
Hozzászólások: 765

Re: Tenyérvonalak (84386)

HozzászólásSzerző: flygandeangel » 2015.11.07. 22:26

Rigel !OFF
Kell hogy legyen ebben a kezmizeriaban valami, mert en ugy nyertem el egyszer egy tobbfordulos selejtezos nemzetkozi team munkaban valo reszvetelt ,hogy az utolso megmerettetes utan megneztek az asztalra helyezett kezemet es megallapitottak hogy a gyurus ujjam hosszabb a mutatoujjamnal . Ezzel nyertem az ugyanolyan eredmenyt elerovel szemben .A kutatasvezeto szerint azoknak magasabb az AQ-ja /Adversity Quotient / azoknak nagyobb a kockazatvallalasuk es nehezen hozhato beloluk ki az "allat"
/OFF Elnézést!

Avatar
Rigel
Hozzászólások: 1492

Re: Tenyérvonalak (84387)

HozzászólásSzerző: Rigel » 2015.11.08. 09:42

flygandeangel!

Az embrió egyedfejlődése során gyakran ugyanazok a fehérjék tucatnyi különböző feladatot végeznek attól függően, hogy melyik szövetben, milyen lokális viszonyok között termelődnek. Nem elképzelhetetlen, hogy egy k...va bonyolult fehérjemolekula a kézkezdeményben a hosszirányú növekedést serkenti (sok más hasonló feladatú fehérjével együtt), miközben az agykezdeményben a dentrit-nyúlást és elágazásos bekötést serkenti (itt is több más hasonló funkciójú fehérjével közösen). Ha tehát a teljes szervezetben valamiért magas lesz ennek a fehérjének a koncentrációja, akkor esetleg ez a két nagyon eltérő tulajdonság egymással korrelálva alakul ki. Elég bonyolulttá szerveződött az embrionális egyedfejlődés, hogy ilyen dolgok tucatszám legyenek benne. Azt viszont nagyon valószínűtlennek tartom, hogy akár "vak tyúk is talál szemet" alapon a késztermékből - amelyben sokezernyi egyéb hatás zavarja össze és rejti el az összefüggéseket - genetikai-mikrobiológiai kutatás nélkül bárki is megállapítsa ezt ökölszabályként.
Nagyon könnyű nemlétező szabályokra bukkanni, hiszen az agyunk éppen ilyenre formálódott: mindenhol összefüggéseket és szabályokat keresünk, és vélünk találni még akkor is, amikor nincs ott semmi.

Avatar
bekukk
Hozzászólások: 342
Tartózkodási hely: Bretagne Finistere :o) a Fold vege

Re: Tenyérvonalak (84388)

HozzászólásSzerző: bekukk » 2015.11.08. 11:17

OFF
flygandeangel írta:Kell hogy legyen ebben a kezmizeriaban valami,

KépHelyedben en azon imadkoznek, hogy ne legyen semmi benneKépes hogy tenyleg kislany-nemu nick legyek

Az ujjak hossza valami miatt különösen izgatja a világ brittudósainak fantáziáját: kimutatták már, hogy a mutatóujj hossza összefüggést mutat a térdízületi porcok kopásával, hogy a hosszú távon sikeres kereskedőknek az átlagnál hosszabb a gyűrűsujjuk, és hogy a rövid mutatóujj a prosztatarák magasabb kockázatának velejárója.
itt a prosztatarakrol komolyabban
Koreai tudosok

/OFF Elnézést!

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84397)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.13. 23:05

mimindannyian írta:
piciloo írta:És emiatt a jó tervezés miatt tényleg nehéz miértet találni az elfuseráltra .

Abból, hogy az élőlény sok része célszerű, nem következik, hogy mindegyik az. Abból, hogy az evolúció olyan fajok fennmaradásának kedvezett, melyek szervei segítenek neki bizonyos problémák leküzdésében, nem következik, hogy a teste minden darabkája mögött megvan egy efféle hasznosság.

Gondolj csak a fák leveleire. Ahány fa, annyiféle. Talán valami jelentősége van, hogy kerek vagy ovális egy levél, netán csillagszerű? Alapvetően semmi előnye nincs az egyiknek a másikhoz képes. Nyilván egzotikus példák találhatók, ahol van némi szerepe az adott alaknak, de pl. egy almafa tökéletesen el tudna élni úgy is, ha a levelei a platánfa leveleihez lennének hasonlatosak.

Az evolúcióban szerepe van a véletlen mutációknak, és amely vonatkozásban egy genetikai változás nem oszt, nem szoroz, úgy az fennmaradhat, mint az eredeti faj.

Visszatérve a tenyér életvonalához. Ha a biológiát, és evolúciót sejtesz mögötte, akkor ki kellett volna szelektálódjanak a faj azon egyedei, akiknek hosszabb az életvonaluk nem? Hiszen nekik van több esélyük az utódnemzésre és azok gondozására. És ezzel a tenyérjóslás értelmét vesztette volna: mindenkinek nagyon klassz vonalai lennének. Pont azért létezhet a tenyérjóslás, mert e vonalaknak semmi szerepe!


Tetszik a leveles példa, tényleg érdekes hogy ennyiféle van, pedig gondolom nem a gyönyörködtetésünkre lett így , hanem csak úgy.

Az ember az értelménél fogva nem úgy szelektálódott szinte sosem mint az állatvilág (pl. gyógynövények, sebek kezelése stb..), vagy csak tényleg nagyon a kezdeti időkben amikor az agytérfogata még nem tette sok mindenre képesnek. De ha akkor ki is szelektálódtak a rövid életvonalúak, mutáció során megjelenhettek újra később és életben maradhattak akkor, amikor már fejlettebb volt pl a gyógyítás, építkezés , vadászat.

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84398)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.13. 23:10

Rigel írta:flygandeangel!

Az embrió egyedfejlődése során gyakran ugyanazok a fehérjék tucatnyi különböző feladatot végeznek attól függően, hogy melyik szövetben, milyen lokális viszonyok között termelődnek. Nem elképzelhetetlen, hogy egy k...va bonyolult fehérjemolekula a kézkezdeményben a hosszirányú növekedést serkenti (sok más hasonló feladatú fehérjével együtt), miközben az agykezdeményben a dentrit-nyúlást és elágazásos bekötést serkenti (itt is több más hasonló funkciójú fehérjével közösen). Ha tehát a teljes szervezetben valamiért magas lesz ennek a fehérjének a koncentrációja, akkor esetleg ez a két nagyon eltérő tulajdonság egymással korrelálva alakul ki. Elég bonyolulttá szerveződött az embrionális egyedfejlődés, hogy ilyen dolgok tucatszám legyenek benne. Azt viszont nagyon valószínűtlennek tartom, hogy akár "vak tyúk is talál szemet" alapon a késztermékből - amelyben sokezernyi egyéb hatás zavarja össze és rejti el az összefüggéseket - genetikai-mikrobiológiai kutatás nélkül bárki is megállapítsa ezt ökölszabályként.
Nagyon könnyű nemlétező szabályokra bukkanni, hiszen az agyunk éppen ilyenre formálódott: mindenhol összefüggéseket és szabályokat keresünk, és vélünk találni még akkor is, amikor nincs ott semmi.


Ja, ha rááll az agyunk valami témára, akkor aznap tényleg mindent annak olvasunk, ezt én is megfigyeltem. Könnyen becsapódik az így, ezt szerintem ugyanaz a funkció okozza mint az összefüggés keresést.

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84401)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.14. 23:10

flygandeangel írta:Mimi ! Valahol olvastam olyat hogy azok akiknek egy pontbol indult ki az szivvonal /?/, sorsvonal ,eletvonal azok eroszakos halallal halnak meg.


Van egy vicc is, hogy bemegy egy férfi a tenyérjóshoz, ahogy beér elkapja a tenyerét és már mondja is az igét. -Ön ronda ,erőszakos halált fog halni, idegen emberek által, nagy hangzavar és visítás lesz..... Mire a tag megszólal: -Várjon már hölgyem ,hadd vegyem le a disznóbőr kesztyűmet!

piciloo
Hozzászólások: 872

Re: Tenyérvonalak (84402)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2015.11.15. 09:31

flygandeangel írta:
piciloo írta:Amúgy nem engem izgat, mivel engem az sem érdekel ha igaz a tenyérjóslás és az sem ha nem,.....

amugy most engem kezd izgatni, mert megneztem es a szivvonalam tartogat meg ket hazassagot :o :facepalm: nekem aki huseges monogam tipus vagyok
Most nem tudom hogy varjam-e a sorsot vagy onbeteljesito joslatkent tegyek is erte valamit . ;) Eddig en is azt hittem hogy ez csupan altudomany es nekem johettek a mar a babiloniak, indiaiak, kinaiak meg a perzsak , meg a tibeti bolcsek es a hindu Valmiki ... is alkalmazta ezt a modszert.
Kulonben orvosok is vannak a tenyetjosok soraban pl Dr. Sarah Larsen ami tekintelytisztelok hivok taboraban nagy nyomatekot jelenthet . Javaslom elolvasasra mint erdekesseget
Robin Gile The Complete Idiot's Guide to Palmistry cimu konyvetJó írás tényleg, érdekes.

Valóban öröklődnek is ezek a vonalak, mert egyszer gyerek koromban nézegettük egy barátnőmmel és megijedt hogy az egyik kezén nagyon rövid,megnézte az apjáét ,és neki is azon a kezén volt pont úgy rövid.Vissza: “Ezotéria”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég