Családállítás

Aura, szellem, angyal, karma, számmisztika, radiesztézia
piciloo
Hozzászólások: 874

Családállítás (89408)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2017.02.08. 10:22

Több ismerősöm is volt már családállításon és mind állítják, hogy a családtagokat megtestesítő személyek ugyanazokkal a szófordulatokkal beszéltek mint az a családtag, akit megszemélyesített (persze úgy hogy sosem ismerte a megszemélyesít az adott családtagot, így nem tudhatta mit és hogyan mondana). Arra lennék kíváncsi, ki milyen folyamat eredményének gondolja ezt a jelenséget? pl valóban történik valami megmagyarázhatatlan vagy spirituális dolog ,vagy pl. az alanyok kritikai szintjét süllyeszti az állítást vezető személy jó pszichológiai módszerekkel vagy körülményekkel olyan szintre, hogy minden úgy tűnik neki mintha róla szólna?

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6294
Tartózkodási hely: Budapest

Családállítás (89409)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2017.02.08. 10:52

Van erről egy régi cikk a szkeptikus blogon:
Kritikus szemmel a Hellinger terápiáról
http://szkeptikus.blog.hu/2009/03/03/hellinger_terapia

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7903
Tartózkodási hely: Szoboszló

Családállítás (89410)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2017.02.08. 11:07

piciloo írta:Hozzászólás forrása Több ismerősöm is volt már családállításon és mind állítják, hogy a családtagokat megtestesítő személyek ugyanazokkal a szófordulatokkal beszéltek mint az a családtag
Megerősítési torzítás, ezt szerették volna hallani, ezért ezt hallották.

Én egyszer elmentem egy családállításra kíváncsiságból. Szánalmas bugyutaság, néha komolyan koncentrálnom kellett, hogy ne nevessem el magam. Egy dolog miatt lehet mégis jótékony hatása egyesekre: amikor valakinek családot állítanak, akkor sok ember vele foglalkozik, figyelmet, törődést kap, és ez jó érzés a problémával küzdőnek. A spirituális körítés humbug.
Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy káros is lehet: ha van egy problémád, és elhitetik veled, hogy nem is te vagy az oka, neked nem kell változni, hanem az elhunyt nagybácsi fel nem dolgozott problémája kísértetett, de most már megbeszélted vele, és minden rendben lesz, akkor effektíve nem törekszel a valódi problémád megkeresésére és megoldására, csak beérted egy kamu tüneti kezeléssel, ami tovább mélyítheti a valós gondjaid.

piciloo
Hozzászólások: 874

Családállítás (89411)

HozzászólásSzerző: piciloo » 2017.02.08. 13:35

Szilágyi András írta:Hozzászólás forrása Van erről egy régi cikk a szkeptikus blogon:
Kritikus szemmel a Hellinger terápiáról
http://szkeptikus.blog.hu/2009/03/03/hellinger_terapia


Köszönöm.


Vissza: “Ezotéria”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég