@terra (18916):
A hivatkozások általában véve ilyen színvonalú cikkeknél,nem szokták annak mondanivalóját alátámasztani.
Akkor,amikor ilyeneket olvasunk egy cikkben(lsd:alább),akkor tök mindegy,hogy mit akar közölni:evidencia a szakértelem hiánya.
Sugar consumption causes a cascade of physiological effects that may explain the increased prevalence of mental illness.
Az a kaszkád,amit okoz,az nem okoz mentális zavarokat és gondolok itt azon jelátviteli folyamatra mondjuk az inzulin-dependens sejtekben,melynek eredményeképpen a cukor bejut a sejtbe,miáltal a vércukorszint normalizálódik.Amúgy semmi gondot fiziológiás körülmények között nem jelent a cukor a vérben,szépen is néznénk ki...Az agysejtek obligát felhasználói,hiánya súlyos kómát és halált okoz.Az egész vércukor-szintentartó mechanizmus azért van,hogy az agy NE maradjon cukor nélkül és ehhez még képes az izmokat is beáldozni adott esetben.
Refined sugar consumption suppresses brain-derived neurotrophic factor or BDNF, an important growth hormone in the brain. This growth hormone is extremely important for the health of neurons in the brain. BDNF triggers new connections between neurons in the brain which is crucial for memory function.
1.Kérdés,hogy tényleg-e...
2.Pont az alacsony-vércukorszint egyik tünete a zavarodottság,aminek egyik oka például a memória kihagyása,ilyenek:fogalma sincs,hol van,hová indult,mit akart;szóismétlések,mert elakadt a lemez,vagyis akart valamit mondani,de félúton minden törlődött;nem emlékszik arra,hova tette a vércukormérőt,nem emlékszik arra,hol van a lakásban cukor,stb...
3.alacsony vércukorral nem lehet tanulni sem még egy egészségesnek sem
Studies have shown low BDNF levels in patients with depression and schizophrenia.
So what?2-es,3-as pontok miatt (is) számomra erősen kétséges az előző idézet első mondata,ebben az esetben viszont ez itt hol érdekes...
Refined sugar is notorious for causing increased inflammation in the body.
Hát ez fiziológiás körülmények között úgy ahogy van,nem igaz.
Innentől kezdve teljesen feleslegesen ecseteli,hogy a krónikus gyulladás mi mindent tud okozni...
Túl azon,hogy messzemenőkig egyetértek az egészséges étkezéssel,de azzal nem,hogy fals dolgokkal legyen igazolva ennek szükségessége.
Neked pedig leírom,mert már anno én vitáztam egyszer egy megrögzött antalvalissal egy más helyen és tudom,hogy mi az,ami nagyon hiányzik ismeretként.Ettől a személytől megátalkodottan igyekeztem megtudni,hogy melyik cukor toxin szerinte?Vagyis izé...ő mérget mondott.Szóval,hogy melyik cukor méreg.Végül kibökte,hogy hát a kristálycukor!Na most ilyen,hogy kristálycukor,nincs a vérben.Cukormolekulák vannak.Egyesével.A kristálycukor két molekula, egy glukóz és egy fruktóz összekapcsolódása,ekkor beszélünk a szacharózról,mint di(vagyis kettő)szacharidról.Ez a vékonybélben lebomlik.A vérbe tehát glukóz és fruktóz kerül be.
Ajánlja a teljes kiőrlésűt.Remek,de azért egyél fehéret is.Ezekben emészthető poliszacharidok vannak,mint hasznosuló szénhidrát,melyek tán-tán meglepő módon
homopoliszacharidok,vagyis
csakis glukóz molekulák összekapcsolódását jelentik.Természetesen a vékonybélben teljesen glukóz molekulákra esik szét az elfogyasztott kenyér is.Az emészthető poliszacharidok ugyanolyan glukóz molekulákra esnek tehát szét,mint amilyen a kristálycukor egyik monoszacharidja is(a másik ugye egy fruktóz molekula),nincs különbség már,amikor a vérbe bekerült és a véred nem fogja megkérdezni tőlük,hogy kristálycukorból,vagy kenyérből jött-e.Ugyanaz lesz mindkettővel és egy a nagy-nagy cél: a normoglikémia a megfelelő prioritásokkal az elosztásban,amiben az agy első helyet élvez.Innentől nincs miről beszélni.