Oldal: 21 / 59

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 13:15
Szerző: Rétike
És nem csak kétféle rosttípus van
Nyílván,de nem akartam belemenni,a párbeszéd szempontjából ezeket találtam lényegesnek megemlíteni.
Ez az arány megfelelő edzéssel befolyásolható.
Szerintem ez a lényege annak,amit írtam.
Rétike írta:
A gyors glikolítikus rostok átalakulnak gyors oxidatív-glikolítikus rostokká.
Vagy fordítva.
Jó,hát...most ez itt...Nem igazán találom a helyét.Rendszeres edzésnél tuti,hogy nem.
Rétike írta:
De ugye senki nem gondolja komolyan,hogy majd egy maratonista cukorból fut le 42km-t...Köszönöm.
Ilyet itt senki nem mondott.
Igen,pont ezt nem.Csak éppen azt,hogy izommunka alatt nem történik zsírégetés,mert annyira oxigén-igényes és épp oxigén-hiány van...Lehet,hogy az én hibám,de ezt nehéz volt másképp értelmeznem.

Nem kevesebbet állítottam,mint azt,hogy a szénhidrátot azért nyomják edzés előtt,hogy abból legyen az energiájuk,hogy az izmok ne alakuljanak át ilyen formán,plusz azért is,hogy az inzulin szint megemelkedjen.Én nem azt állítom,hogy nekik igazuk van,hanem próbálok a fejükkel gondolkozni,ami elég nehéz,mert sok mindenben tévednek,nem érdemes velük szóba állni.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 13:20
Szerző: Rétike
@Várhegyi Márton (18758):
Rétike írta:
Csakhogy normál vércukorra,nincs szekréció (bolus),mozgás hatására pedig inzulin-ellenes hatások érvényesülnek.
Az fontos, hogy az edzés előtti szénhidrátfogyasztás mérsékli az edzés alatti fehérjeveszteséget, de az izom nem az edzés alatt épül. (Ha erre gondoltál volna.)
Nem.Arra,hogy ők a magas inzulin-szintre hajtanak.
Nem mondtam olyan egetverő marhaságot,hogy az izmok edzés alatt épülnek.Nem is értem...
Rétike írta:
Így mire a nyomott inzulinszint rendesen dolgozhat,ott van egy rakás aminosav is!Vagyis nem engedik adaptálódni ilyen módon az izmukat.Emiatt is van az,hogy nem tud többet futni egyszerre,mint mondjuk én.
Bocsánat, de ebből nem sokat értek. A nyomott inzulint még értem, de az adaptációt és hogy milyen aminosavakról beszélsz, azt már nem.
Adaptáció:szerintem érthető
Aminosav:visszautalás volt arra,amit Vérszemű mondott,hogy a proteint,azt edzés után fogyasztják.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 13:30
Szerző: Várhegyi Márton
@Rétike (18762):
Rétike írta: Jó,hát...most ez itt...Nem igazán találom a helyét.Rendszeres edzésnél tuti,hogy nem.
Ez attól függ, milyen jellegű (statikus vagy dinamikus, mennyire intenzív) terhelés éri.
Rétike írta: Csak éppen azt,hogy izommunka alatt nem történik zsírégetés,mert annyira oxigén-igényes és épp oxigén-hiány van...
Ez ismét csak a terheléstől és az izomrost típusától függ. Mindenféle (fizikai) sport izommunkával jár, még a hosszútáv-futás is.
Rétike írta: Nem kevesebbet állítottam,mint azt,hogy a szénhidrátot azért nyomják edzés előtt,hogy abból legyen az energiájuk
Ez így rendben van.
Rétike írta: hogy az izmok ne alakuljanak át ilyen formán
Ez befolyásolja szerinted a rostok átalakulását? Hol olvastál ilyet? Legjobb ismereteim szerint a terhelés jellege (és nagysága) befolyásolja az említett átalakulást.
Rétike írta: plusz azért is,hogy az inzulin szint megemelkedjen.
Aminek az értelme, hogy az izomszövet fehérjevesztése kicsi legyen.
Rétike írta: nem érdemes velük szóba állni.
Azért ezt nem gondolom. OK, engem is oktatott már ki egy szakács az edzőteremben arról, hogy az energiatárolás zsír formájában azért nem jó, mert pont annyi energiába kerül a zsír lebontása, mint amennyi energiát át.
(Ennek ellenére több százmillió éve jelent meg a zsírtárolás, és azóta tartja magát. Vajon hogy lehet ez?)
De talán az ilyen sügérek nem olyan általánosak. Inkább azzal szokott a baj lenni, hogy a legtöbb testépítőnek nincs ilyen irányú szakképzettsége, emiatt megérteni sem mindig könnyű őket, nem látnak nagyobb összefüggéseket. Ehhez adódik továbbá, hogy általában minél kevesebbet tud az ember, annál inkább azt hiszi, hogy mennyi mindent tud.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 13:45
Szerző: Rétike

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 13:54
Szerző: Várhegyi Márton
@Rétike (18765):

Ha más a véleményed vagy mást olvastál, nyugodtan mondd el, erre (is) való a fórum. Lehet, hogy tévedek, nem elég naprakészek az ismereteim stb.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 14:06
Szerző: Rétike
@Várhegyi Márton (18766):

Nem,tök jókat írsz,csak egy részről most nincs túl sok időm,meg annyira eddig ez nem is érdekelt,de jó,muszáj leszek kezdeni a helyzettel valamit,csak még szívom a fogam,hogy ez is a szakmámhoz tartozik,ha naprakész és sokoldalú akarok lenni,márpedig nincs más választásom,de ráadásul még ez a téma nagyon nehezen is megy nekem...új is... :?
De belátom,hogy kelleni fog még oda is,ahova szakosodom... :?

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 15:00
Szerző: jenny84
@vaskalapos (18666):

Én xilit-et és mézet használok,ha nagy ritkán édesítek vmit,nekem egy fokkal még mindig jobbnak tűnik a xilit ,mint a "sima" cukor,meg állítólag a fogat sem kezdi ki,pl. egyre több rágóban és fogkrémben ezt használják.

Megtudnátok nekem mondani,h akkor milyen étrend-kiegészítőt érdemes szedni?
Bár én is a vitaminokban,ásványi anyagokban gazdag étkezés híve vagyok,de sokszor érzem,h ez nem elég.
Most pl. vettem citro-calciumot,meg magnézium-citrátot,mert azt olvastam,h ezek sokkal jobban felszívódnak,mint pl. a mg,-cal- karbonátok,és érzem is a jótékony hatásukat,azóta nem görcsöl be a vádlim.
És azt is olvastam,h a legújabb kutatások szerint,ha szintetikusan veszi be az ember a ca,mg-ot,akkor min. 4 órát ki kell hagyni a kettő bevétele között,mert akadályozzák egymás felszívódását.
Erről mit gondoltok?

A sima aszkorbinsav-as tabláttakat nem merem bevenni,annyi rosszat lehet mostmár olvasni róla,inkább sok gyümit eszem meg csipkebogyóteát iszom,de nem tudom,h ez elég-e,h fedezzem a napi szükségletet.
Meg csíráztatni is szoktam itthon.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 15:33
Szerző: Szilágyi András
@jenny84 (18768):
Megtudnátok nekem mondani,h akkor milyen étrend-kiegészítőt érdemes szedni?
Semmilyet.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 15:55
Szerző: aszparágusz
@jenny84 (18768):


Ez a wikipédiában van a xilitről:

Mivel a cukor-alkoholok nem tökéletesen bomlanak a szervezetben, hasmenést okozhat
Állatkísérletek alapján májkárosító hatás valószínűsíthető [forrás?]
Nagy mennyiségben hipoglikémiát okozhat
A fenti kutatásokat finn egyetemek végezték (Finnország a xilit legnagyobb előállítója)

Ez meg máshol:

Kutyákkal való kísérlet kimutatta, hogy 100 mg xilit/kutya kg, tehát egy 20 kg-os kutya esetében napi 2 gramm alacsony vércukrot (hypoglycaemia) váltott ki, ami bizony életveszélyes is lehet. Az alacsony vércukorszint szédüléssel, zavarodottsággal, eszméletvesztéssel majd halállal jár, esetünkben a xilit elfogyasztása után 30 perccel. Ugyancsak kutyák esetében 1 gramm xilit/kutya kg, májkárosodást okozott.


Vajon ez tényleg így van? Nem lehet ,hogy xilitből annyi is elég amennyit a gyümölcsökkel megeszünk és a plussz már tényleg árt? Ennyire más az ember mint a kutya ( felszívódás szempontjából )?

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 16:05
Szerző: aszparágusz
@Szilágyi András (18769):

Egy kis Q10-et vagy hyraulonsavat ,hogy örökké fiatalok maradjunk? :P zek nincsenek nagyon élelemiszerekben.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 21:40
Szerző: terra
@jenny84 (18768):

Mi a baj az aszkorbinsavval? Az a c-vitamin, nem hiszem, hogy gond lehet vele. De egyébként szerintem van annyi gyümölcs, főleg most, hogy felesleges tablettával bevinni. A gyümölcs finom a tabletta nem:-)
Ha nem szereted a halat, akkor talán az omega 3 zsírsavat érdemes kiegészítővel bevinni.
De ezt ne vedd orvosi tanácsnak:-)

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 22:09
Szerző: Szilágyi András
@aszparágusz (18774): Dehogynem, ezek is vannak élelmiszerekben.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 22:14
Szerző: aszparágusz
@Szilágyi András (18781):

Igaz ,csak én ezeket nem bírnám megenni.

"Megszokott táplálkozással szinte lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet (ennek az anyagnak a természetes forrása - makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj)"

És a hyraulon miben van?

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 22:23
Szerző: aszparágusz
És mi a helyzet a korall kálciummal?

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.10. 23:00
Szerző: jenny84
@aszparágusz (18774):

Hát,tényleg nem hangzik túl jól,amit itt a xilit-ről írnak.Én már nem tudom mit higyjek.
Én kb. egy éve szedtem korall kalciumot 1-2 hónapig,de nekem semmit nem használt,pedig azt írják róla,h teljesen felszívódik és fedezi a ca,mg bevitelt,de nekem begörcsölt ugyanúgy a vádlim(plusz baromi drága is volt),viszont amit most szedek(magnézium-citrát)az nagyon jó.2 szemet írnak/nap,én csak egyet szoktam bevenni és azóta pl. sokkal jobban megy az edzés,futás is,és a vádlim sem görcsöl be.

tera:
Igen,igazad van,most nyáron tényleg rengeteg gyümi van,úgyhogy tényleg felesleges a c-vitamin tabletta(meg mint írtam,amúgy sem szimpatizálok vele).
Én is azon gondolkodom,h vmi jóminőségű halolaj kapszulát kéne találnom.
Múltkor kipróbáltam a chia-magot,amiről azt írják,h omega3 forrás,szedtem pár hétig napi egy-két teáskanállal vízbe elkeverve,de a fene tudja van-e vmi hatása :)

Meg mostanában olvastam,h pont magyar tudósok fedzték fel a szelénes joghurtot,valami olyasmi a lényeg,h probiotikus cuccba beleteszik a szelént és a probiotikumok által nagyon jól felszívódik és hasznosul a szervezteben,de konkrét terméket nem találtam,csak hogy ez vmi magyar "találmány".

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 00:21
Szerző: vaskalapos
@Szilágyi András (18739):
Nem azért ajánlják a xilitet, mert az természetesebb, mint a répacukor, hanem mert kb. ugyanannyira édes, miközben kevesebb az energiatartalma és jóval alacsonyabb a glikémiás indexe.
Antalvaliek nem ezt allitjak. Ok a cukrot mergezonek tekintik (es kabitoszernek, es mestersegesnek), a xilit ezzel szemben termeszetes.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 00:28
Szerző: Szilágyi András
@aszparágusz (18782): Ezen kívül csomó minden másban is van q10, azonkívül az emberi szervezet maga is szintetizálja. Nem kell külön bevinni. Legfeljebb szívbetegeknél lehet hasznos.

Hyaluronsav meg minden állati eredetű táplálékban van, főleg a kötőszövetekben. Kétséges, hogy van értelme megenni.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 00:28
Szerző: Szilágyi András
@vaskalapos (18785): Ez nem így van.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 00:30
Szerző: Szilágyi András
@jenny84 (18784): Nem értem, miből gondolod, hogy az embernek mindenképpen valamiféle kapszulákat kellene szednie.

Nem kell szedni semmit, normálisan kell táplálkozni, ennyi.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 00:41
Szerző: vaskalapos

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 00:45
Szerző: Szilágyi András

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 12:56
Szerző: Rétike
@jenny84 (18768):


A kalcium szereti a savas közeget,ha a hasznosulásáról van szó,ezért szerencsésebb savanyított tejtermékeket fogyasztani,de a citro-calcium is épp ezért nem egy elfuserált ötlet.Nőből vagy,nagyon jól teszed,hogy vadászod a kalciumot,napi 800-1000mg megfelelő bevitelnek mondható,persze terhesség és szoptatás alatt ettől több kell...Bár én mondjuk azt mondom,hogy egy egészséges életvitel mellé nem szükséges pótolni.2-3g valóban nem túl szerencsés,mert gátolja a Mg,a Fe és Zn felszívódását.De ezalatt nem gondolom,hogy ezen problémázni kéne,szerintem nem érvényesül a kompetitív gátlás ekkora adagoknál a felszívódásban.(Egyébként Mg-hiány nem annyira jellemző.Ahhoz nagyon rosszul kell táplálkozni…) A tejtermék azért is szerencsésebb,mert azzal D-vitamint is viszel be. Azt viszont hasznos tudni,hogy egy jó erős kávé a napi calcium-szükségletet kb.100mg-al emeli,ezen kívül a túlzott fehérje-fogyasztás is fokozza a vesén át való kiürülését.Ja:és az ömlesztett sajtok sem tesznek jót a felszívódásának…Nem nehéz a napi szükségletet bevinni,van olyan sajt,amiből 10deka már fedezte is.Neten rákeresel,tuti találsz valami táblázatot.
A napi C-vitamin kapcsán most mindenhol megy a vita.Én azt gondolom,hogy aki tartja a táplálkozási ajánlást,annak nem szükséges külön szednie,de ha körülmények indokolttá teszik,akkor persze nem biztos,hogy egy felesleges ötlet.De én a megadózisoknak nem vagyok híve még ekkor sem.Mindegy milyen formában pótolsz hozzá adott esetben.
Szelénes joghurt…Hát…mikroelem…meg az is igaz,hogy Magyarország szelén-hiányos terület,de…Fene tudja.Talán nem eszik senki annyit,hogy mérgezést kapjon…
Csíráztatás:nagyon jól teszed,nagyon egészségesek a csírák és igen gazdagok a jóban.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 18:49
Szerző: aszparágusz
@Szilágyi András (18786):

Idézet AV-tól:
"A negyven éves kor a vízválasztó, ugyanis ekkor a hyaluronsav termelődése a felére csökken, hatvan éves korra pedig a bőr hyaluronsav mennyisége 10%-a az eredetinek. Egyértelmű tehát, hogy az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav szövetekben való megőrzése, illetve a visszajuttatása a szervezetbe"

De ezt nem csak ők állítják, így akár el is lehet hinni.

A q10 -ről meg ez áll mindenhol:
"Átlagosan 40 éves kortól a szervezet nem képes elegendő Q-10 koenzimet termelni. Ilyenkor külső pótlásával az öregedés lassítható"

Tehát ha valaki negyvenen túlvan akkor lehet,hogy hasznos lehet.Csak onnan jött az ötlet,hogy nálunk a családban az idősebbek mind a kettőt szedik.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 19:24
Szerző: aszparágusz
@jenny84 (18784):


Szerintem néha nem árt egy kis táplálékkiegészítő, főleg ha nem táplálkozol túl változatosan.

Én halat nem eszek, ezért néha szedek halolajkapszulát,hetente kettőt,hármat, de úgy tudom ,hogy a dió és a repceolaj is jó meg a lenmag darálva, ezeket minden nap eszem.

A csontoknak nagyon jó a mák, de pl. korallkálciumot is szedek néha-néha, nem a méregdrága okinawait, azt átverésnek tartom. Darált mákot müzlibe szoktam tenni, akkor nem kell állandóan mákostésztát enni.Vagy mézzel összekeverve naponta egy teáskanállal.

Ahogy Rétike is írta Magyarország szelénszegény terület. És szelén főleg húsban, májban van, de én ezeket se nagyon eszem ,úgyhogy vettem 100 mg-os szelénkapszulát és ebből teszek néha az ételbe ,szóval egy kapszula két három alkalomra elég.

De ez csak az én véleményem. A lényeg ,hogy az ember vagy irtó odafigyelve és változatosan táplálkozik és akkor nincs szüksége táplálékkiegészítőre, vagy nem és akkor szed ezt azt. De mindenből inkább keveset mint sokat.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 20:45
Szerző: terra
@aszparágusz (18838):

Már amennyiben Antal Valit hiteles forrásnak tartunk:-)

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.11. 21:37
Szerző: aszparágusz
@terra (18849):

Nem tartjuk annak. Ezért írtam ,hogy más vélemények szerint is.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 03:22
Szerző: vaskalapos
@aszparágusz (18838):
"A negyven éves kor a vízválasztó, ugyanis ekkor a hyaluronsav termelődése a felére csökken, hatvan éves korra pedig a bőr hyaluronsav mennyisége 10%-a az eredetinek. Egyértelmű tehát, hogy az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav szövetekben való megőrzése, illetve a visszajuttatása a szervezetbe"
Nem egyertelmu.
1. az oregedesnek nem oka, hanem (allitolag) kovetkezmenye a hyaluronsav csokkenes.
Az oregedessel a kozelre latas egyre nehezebb, egyartelmu tehat, hogy az oregedes elleni harc egyik fo fegyvere egy +2 dipotrias szemuveg?? Ugye hulyeseg.

2. a taplalekkal felvett hyaluronsav visszajut a borbe?

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 10:04
Szerző: énkérdezek
@vaskalapos (18852): Esetleg ha piacra dobnánk egy hyaluronsavas tusfürdőt vagy fürdősót ?

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 10:56
Szerző: verszemu
Nem akarom bántani, de Valit elnézve elég rosszul áll az öregedés elleni harcban. Már csak ez elgondolkodtathatná.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 12:24
Szerző: aszparágusz
@vaskalapos (18852):

Igen,nem oka hanem következménye és ezért kell visszajuttatni. Állítólag beépül, az izületbe legalábbis, de ezt leginkább a forgalmazók oldalain olvasni.Pl. ezt:

"A természetes eredetű (Hyal-Joint TM)
hialuronsav felszívódása

Tudományos kutatások igazolták, hogy a természetes eredetű (Hyal-jointTM) hialuronsav
jól felszívódik a patkóbélből,
jelentős gyulladáscsökkentő és porcvédő hatású,
a fermentációs eredetű (mesterséges) hialuronsavval összehasonlítva:
-nagyobb mértékben serkenti a sejtekben történő saját (endogén) hialuronsav termelődést
-növeli az ízületi folyadék viszkozitását,
-regenerálja a porcokat és az ízületek mozgékonyságát,
-javítja a páciensek életminőségét."

Az ortpédorvos monta egy ismerősömnek hogy porckopásra nagyon jó, de nincs tapasztalatom.Ha a porcba beépül,talán a bőrbe is.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 13:10
Szerző: Szilágyi András
@aszparágusz (18838): Sok minden változik az öregedéssel a szervezetben. De az, hogy ezt ilyen-olyan kapszulák kapdosásával késleltetni lehet, jobbára csak spekuláció. Azonkívül lehet mellékhatásuk is. Mindenesetre én nem hiszem, hogy 40 éves kortól kezdve az embernek kapszulaszedővé kéne válnia. Az öregedés késleltetésének egyébként az egyetlen igazolt módja a kalóriacsökkentés.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 13:10
Szerző: verszemu
@Szilágyi András (18788):

Pedig régi vágya az embernek az instant boldogság, egészség, szépség. Csak tenni ne kelljen érte. De ezt Te is tudod, nem is értem, miért nem érted.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 13:23
Szerző: Rétike
@verszemu (18866):

Sajnos az öregedés velünk,kis sejthalmazokkal jár.Ennek ellenére nem igaz,hogy "nincs mit tenni" felkiáltással hátradőljünk.Kérdés az,hogy hogy ez mire terjedjen ki.A prevenciós tevékenységhez 40évesen már késő.Ez simán indulhat a megfogantatástól kezdve.Olyan időskori problémákkal kell szembenézni,melyek korábban nem voltak,mert öregek sem igen voltak...Az egészséges táplálkozás,megfelelő energiaellátottság és felhasználás az alapja.Sok mindenre oda kell tudatosan figyeljünk,amire korábban nem kellett,mivel nem volt ideje a problémáknak előkerülnie.Ennek tükrében kell megvizsgálni azt,hogy valami pótlásra szorul-e valóban,vagy sem.Valamit kell-e féltőn őrizni a szervezetben,vagy sem.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 19:53
Szerző: jenny84
@Rétike (18804):
Köszönöm a válaszokat,meg a tippeket.

Ami az öregedést illeti,szerintem legnagyobb részben a genetika játszik szerepet,de ugyanúgy az életvitel is.
Erről a kollagén indukciós terápiáról amúgy mi a véleményetek?
Itt van egy rövid kis összefoglaló róla:

http://www.korutiorvosicentrum.hu/eszte ... ermaroller

Több fórumot is olvastam róla és nagyon sokan dícsérik.
Van egy ismerősöm,aki kozmetikus és csinál ilyen kezelést,gondolkodom rajta,h ősszel én is kipróbálom,csak kicsit ijesztőnek tűnik így elsőre,h felsérti a bőrt ez a henger.

A másik dolog,ami nagyon foglalkoztat,az a víz kérdés.
Milyen vizet igyunk?

Én évek óta a palackozott vizet iszom,de baromi unalmas és fárasztó örökké cipelni ezt a sok vizet,plusz baromira szennyezzem vele a környezetet,bár mindig szelektíven dobom ki.
A víztisztítók nekem megintcsak kicsit kamu szagúak,a csapvízről szintén megvan a nem túl jó véleményem.
Szóval tanácstalan vagyok. :?:

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 20:03
Szerző: Rétike
@jenny84 (18877):
Köszönöm a válaszokat,meg a tippeket.
Szívesen.
Ami az öregedést illeti,szerintem legnagyobb részben a genetika játszik szerepet,de ugyanúgy az életvitel is.
Lehet másképp értelmezzük a szót,de én arról írtam:megöregszünk,másra nem képesek a sejtjeink egy idő után...Biztos lehet valahogy késleltetni...Passz.
Én évek óta a palackozott vizet iszom,de baromi unalmas és fárasztó örökké cipelni ezt a sok vizet,plusz baromira szennyezzem vele a környezetet,bár mindig szelektíven dobom ki.
Feleslegesen iszol csak palackozott vizet,ha csak...mindjárt írom alább.
Ha szelektíven dobod ki,akkor azzal nem szennyezel,mert újrahasznosítják,tehát a környezetet nem terheled vele.
A víztisztítók nekem megintcsak kicsit kamu szagúak,
Persze,azok.Sőt,van ami már büntetve is lett,de ez csak rémlik a ködből valahonnan.
a csapvízről szintén megvan a nem túl jó véleményem.
Nincs rá okod,a világon az elsők közt van a magyar csapvíz minősége.Egytől eltekintve:ha arzénos,vagy nitrites helyen laksz.De ott az önkormányzat biztosít vizet legalábbis a picik számára én úgy tudom,szóval azokon a településeken ez köztudott dolog,szóval ha laksz a nagyvárosban,kisvárosban,én most tuti semmi titkot nem mondtam,mert ez nem titok ott,ahol probléma.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 20:29
Szerző: Orcas
@jenny84 (18877):

Panaszkodtam en is valakinek, hogy unom cipelni a szurt vizet, venni az asvanyvizet, aztan kaptam egy Brita viztisztitot. A kloros izt kikuszoboli es a kromot is kiszuri.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 20:52
Szerző: vaskalapos
@jenny84 (18877):
A másik dolog,ami nagyon foglalkoztat,az a víz kérdés.
Milyen vizet igyunk?
A mult heten a Tescoban lattam/hallottam egy ferfit mobilon kert otthonrol tanacsot, milyen vizet vegyen: pi vizet, deuterium csokkentettet, ezustoset, vagy lugosat...

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 21:19
Szerző: flygandeangel
@vaskalapos (18882):

Ne kimelj!
Milyen valaszt kapott?

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.12. 22:06
Szerző: vegyati
@vaskalapos (18882):

Még senki sem találta fel az AIO-quack-water -t? Nem kellene a használókat ilyen durva választási kényszerrel megőrjíteni.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 16:26
Szerző: Orcas

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 17:28
Szerző: Popula(c)tion
@Orcas (18900):
Off
Hogy megfiatalodtál... Vagy saját anyukád lettél? :D
off, off

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 22:07
Szerző: terra
Érdekelne a véleményetek. Kapcsolódik A.V cukor ellenes megnyilvánulásaihoz:
http://www.naturalnews.com/032689_sugar ... lness.html

A végén vannak irodalmi hivatkozások, pubmed-es cikkel.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 22:31
Szerző: Szilágyi András
@terra (18916): A depresszió nem elmebetegség, a skizofréniával kapcsolatban pedig nem a gyakoriságáról ír az eredeti cikk, hanem a kimeneteléről.

Itt több kultúrát hasonlítanak össze, amelyek között sok más különbség is van azon kívül, hogy mennyi cukrot fogyasztanak.

Itt is, mint mindenhol, érvényes, hogy a korreláció nem azonos az ok-okozati összefüggéssel.

Én mindenesetre nem rendelnék nagy megbízhatóságot ehhez a kutatási eredményhez. Ez egy érdekes eredmény, amit valószínűleg mások majd megdöntenek, ahogy az lenni szokott.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 22:52
Szerző: Zsolesz14
@terra (18916):

Még annyit tudok hozzátenni, hogy a naturalnews.com egy köztudottan áltudományos oldal, úgyhogy bármilyen ott olvasott dologgal szemben javasolt legalább egy kis szkepticizmus :) És ez persze vonatkozik azokra a magyar oldalakra is, amik erre hivatkoznak (pl antalvali)
Lásd még:
http://rationalwiki.org/wiki/NaturalNews

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 23:13
Szerző: Rétike
@terra (18916):

A hivatkozások általában véve ilyen színvonalú cikkeknél,nem szokták annak mondanivalóját alátámasztani.
Akkor,amikor ilyeneket olvasunk egy cikkben(lsd:alább),akkor tök mindegy,hogy mit akar közölni:evidencia a szakértelem hiánya.
Sugar consumption causes a cascade of physiological effects that may explain the increased prevalence of mental illness.
Az a kaszkád,amit okoz,az nem okoz mentális zavarokat és gondolok itt azon jelátviteli folyamatra mondjuk az inzulin-dependens sejtekben,melynek eredményeképpen a cukor bejut a sejtbe,miáltal a vércukorszint normalizálódik.Amúgy semmi gondot fiziológiás körülmények között nem jelent a cukor a vérben,szépen is néznénk ki...Az agysejtek obligát felhasználói,hiánya súlyos kómát és halált okoz.Az egész vércukor-szintentartó mechanizmus azért van,hogy az agy NE maradjon cukor nélkül és ehhez még képes az izmokat is beáldozni adott esetben.
Refined sugar consumption suppresses brain-derived neurotrophic factor or BDNF, an important growth hormone in the brain. This growth hormone is extremely important for the health of neurons in the brain. BDNF triggers new connections between neurons in the brain which is crucial for memory function.
1.Kérdés,hogy tényleg-e...
2.Pont az alacsony-vércukorszint egyik tünete a zavarodottság,aminek egyik oka például a memória kihagyása,ilyenek:fogalma sincs,hol van,hová indult,mit akart;szóismétlések,mert elakadt a lemez,vagyis akart valamit mondani,de félúton minden törlődött;nem emlékszik arra,hova tette a vércukormérőt,nem emlékszik arra,hol van a lakásban cukor,stb...
3.alacsony vércukorral nem lehet tanulni sem még egy egészségesnek sem
Studies have shown low BDNF levels in patients with depression and schizophrenia.
So what?2-es,3-as pontok miatt (is) számomra erősen kétséges az előző idézet első mondata,ebben az esetben viszont ez itt hol érdekes...
Refined sugar is notorious for causing increased inflammation in the body.
Hát ez fiziológiás körülmények között úgy ahogy van,nem igaz.
Innentől kezdve teljesen feleslegesen ecseteli,hogy a krónikus gyulladás mi mindent tud okozni...

Túl azon,hogy messzemenőkig egyetértek az egészséges étkezéssel,de azzal nem,hogy fals dolgokkal legyen igazolva ennek szükségessége.

Neked pedig leírom,mert már anno én vitáztam egyszer egy megrögzött antalvalissal egy más helyen és tudom,hogy mi az,ami nagyon hiányzik ismeretként.Ettől a személytől megátalkodottan igyekeztem megtudni,hogy melyik cukor toxin szerinte?Vagyis izé...ő mérget mondott.Szóval,hogy melyik cukor méreg.Végül kibökte,hogy hát a kristálycukor!Na most ilyen,hogy kristálycukor,nincs a vérben.Cukormolekulák vannak.Egyesével.A kristálycukor két molekula, egy glukóz és egy fruktóz összekapcsolódása,ekkor beszélünk a szacharózról,mint di(vagyis kettő)szacharidról.Ez a vékonybélben lebomlik.A vérbe tehát glukóz és fruktóz kerül be.
Ajánlja a teljes kiőrlésűt.Remek,de azért egyél fehéret is.Ezekben emészthető poliszacharidok vannak,mint hasznosuló szénhidrát,melyek tán-tán meglepő módon homopoliszacharidok,vagyis csakis glukóz molekulák összekapcsolódását jelentik.Természetesen a vékonybélben teljesen glukóz molekulákra esik szét az elfogyasztott kenyér is.Az emészthető poliszacharidok ugyanolyan glukóz molekulákra esnek tehát szét,mint amilyen a kristálycukor egyik monoszacharidja is(a másik ugye egy fruktóz molekula),nincs különbség már,amikor a vérbe bekerült és a véred nem fogja megkérdezni tőlük,hogy kristálycukorból,vagy kenyérből jött-e.Ugyanaz lesz mindkettővel és egy a nagy-nagy cél: a normoglikémia a megfelelő prioritásokkal az elosztásban,amiben az agy első helyet élvez.Innentől nincs miről beszélni.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 23:41
Szerző: vaskalapos
@terra (18916):
Antalvaliek nem tulzott, nagymerteku cukorfogyasztas ellen vannak, hanem mindefele cukorfogyasztas ellen, eszetlenul (ugyanazt a cukrot mez formajaban viszont jonakl tartjak).

Nem latom a cikken szereplo allitasok alatamasztasat tudomanyos publikaciokkal (pl hogy a cukor fogyasztasa gyulladast okoz)

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.13. 23:47
Szerző: vaskalapos
@terra (18916):
A naturalnews.com (cikked forrasa) szerint Japanban nem fodrenges es szokoar volt, hanem atomtamadas erte oket... ennyit arrol a weblaprol... nem igazan komoly forras.

http://www.naturalnews.com/032692_Fukus ... quake.html

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.14. 20:35
Szerző: terra
Nagyon korrekt kis recenziót kaptam, köszönöm.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.14. 22:14
Szerző: monolit
@vaskalapos (18921):

A természetgyógyászok azért tartják jobbnak a cukor fogyasztásnál a mézet, mert sokkal több, a szervezet számára beépülő anyagot tartalmaz. A cél nem (csak) az édesítés.

"Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A lépes mézben lévő viasz fokozza a méz hatékonyságát nyálkahártya-gyulladások, illetve immungyengeség esetén. Legjelentősebb felhasználási köre: szívbetegségek (szívgyengeség), gyomorhurut, légcsőhurut, endokrin-mirigy bántalmak (elégtelenség), sebek kezelése. Ellenjavallt: cukorbetegség, pajzsmirigy-túltengés, az agyalapi mirigy túlműködése, allergia és gyomorsav-túltengés esetén." forrás:Wiki

Ugyanez nem mondható el a cukorról, ami egy vegyileg (is) kezelt, tiszta forma (kristály).

Ugyanezért preferálják a "természetes" vitaminokat is, ami elfogyasztott természetes élelmet jelent, jelentett egykor. Mára beépült ugyan a köztudatba, de elvesztette eredeti jelentését, ill. aki használja a kifejezést már nem magyarázza meg a jelentését.

AntalVali.com

Elküldve: 2011.06.14. 22:27
Szerző: vaskalapos
@monolit (18946):

Nagyjabol egyetertek. A mezben mas is van a nyolcvan-kilencvenvalahany szazalek cukor mellett, es azok ertekes tapanyagok.
De ez nem valtoztat azon, hogy a cukor ami benne van, az ugyanaz, tehat vagy mindketto mergezo, vagy egyik sem (szerintem egyik sem).

A vitaminoknal kicsit arnyalnam a kepet. Egyetertek azzal, hogy termesztese forrasbol nem izolalva, hanem a taplalekkal (gyumolcscel, magokkal, husival, belsoseggel stb) elfogyasztott vitamin az tobbet er, mert mas hasznos anyagok is vannak mellette.
De a csipkebogyobol, vagy paprikabol kivont, izolalt vitamin (pl C vitamin), az epp ugy tiszta anyag, mint a kristalycukor.
Azaz a lenyegi kulonbseg a vitamindus etelek es a tablettak kozott van, nem pedik a kulonbozo alapanyagbol eloallitott tablettak kozott.
Ugyanez nem mondható el a cukorról, ami egy vegyileg (is) kezelt, tiszta forma (kristály).
Tudomasom szerint a cukor nincs vegyileg kezelve, azaz nincs kemiailag modositva, csak tisztitva van.