Oldal: 2 / 59

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.29. 21:49
Szerző: Zsolesz14
@Várhegyi Márton (6792):

Atyaisten, beleolvastam a cikkbe meg a kommentekbe és kezd szétmenni a fejem a sok ostobaságtól. Persze azóta, hogy egyes országokban olyan betegségekkel jönnek, hogy elektromágneses hiperérzékenység nem kellene semmin se meglepődjek..

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.29. 22:10
Szerző: Avoué
@pounderstibbons (6785):

Off: csak a korrektség miatt: http://www.blackrhinopower.com/language ... oduct.aspx attól, hogy nem találsz valamit, nem jelenti azt, hogy nincs is.
On

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.29. 23:52
Szerző: pounderstibbons
@Avoué (6807):

Őszintén köszönöm a linket, de engem külföldre irányítottak a doktorúr tevékenységével kapcsolatosan, és a külföldi oldalon nincs összetétel leírva (Ráadásul a magyar oldalról meg kifejezetten dr. Ládi hiányzik...).
Ahogy az idei nagy potencianövelő-kutatásból is kimaradt az összetétele.

Meg ugye hatástanulmányról még mindig nincs hír...

Különben jól látom, hogy nincs is törzskönyvezve étrendkiegészítőként nálunk, tehát a forgalmazása ILLEGÁLIS?

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.30. 14:56
Szerző: Avoué
@pounderstibbons (6813):

Én abszolut laikusként úgy tudom - hallottam valamilyen riportban - , hogy potencianövelő gyógynövény, vitamin..nem létezik.
Szóval lehet, hogy jogos a kritika, de vevőknek szóló honlapon nem nagyon szoktak tanulmányt kirakni..aztán az is lehet, hogy cdsak "irodalmi adatok" vannak..Szóval valami egzakt vád kellene, mielőtt lehúzzuk Ládi Szabolcsot.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.30. 15:40
Szerző: Orcas
@vaskalapos (6801):
OFF
Nekem az tetszett, amikor egy holgy Dobogokon a szallodaban bemutatta a Pi viz hasznalatat. Igyak ket korty sima vizet. Kulcsoljam ossze a ket kezemet, majd o szetszakitja. Ha viszont Pi vizet iszom, akkor nehezebben szetszedhetoek az ujjaim.
/OFF Elnézést!

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 02:10
Szerző: pounderstibbons
Új rovatot nyitok:

NapiVali


2010.10.31.


http://antalvali.com/hirek/hazi-gyogymo ... ment-47976
A húsleves szerintünk miért nem jó betegség esetén?

Az amerikai Nebraska Egyetem kutatóinak vizsgálata megadja a választ: miszerint a csirkehúsleves 75 százalékkal gátolja a fehérvérsejtek vándorlását, és ezzel csökkenti a felső légúti fertőzések tüneteit.

Csak a tüneteket csökkenti, de nem magát a betegséget szünteti meg, ráadásul az immunvédelmünk legfontosabb "katonáinak", a fehérvérsejteknek a munkáját akadályozza.
Gondolom erre a tanulmányra utalt Vali:
http://www.unmc.edu/chickensoup/newsrelease.htm
Aminek konklúziója:
"The present study, therefore, suggests that chicken soup may contain a number of substances with beneficial medicinal activity. A mild anti-inflammatory effect could be one mechanism by which the soup could result in the mitigation of symptomatic upper respiratory tract infections."
kapcs. ford:
"A jelen tanulmány arra utal, hogy a húsleves is tartalmazhat több anyagot, amelyek jótékony gyógyászati hatással bírnak. Enyhe gyulladáscsökkentő hatása lehet az egyik mechanizmus, amelyekkel a felső légúti fertőzések tüneteinek enyhítését eredményezheti fogyasztása."

Vali információinak vélhető forrása:
http://eletmod.hu/tart/cikk/jc/0/78547/ ... en_tajarol

Érdekesség:
Antal Vali lehúz egy 100% természetes gyógymódot, egy felkapott, de orvosilag elég jelentéktelen eredményű in vitro kísérlet adatai (alapján írt kétmondatos magyar bulvárcikk?) alapján, miközben ellentmond a kísérlet végkövetkeztetésének.

További összefoglaló cikk az húsleves vizsgálatairól:
http://galusaustralis.com/2009/10/2103/ ... icroscope/

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 14:28
Szerző: wmiki
itt ez az egész fórum marhaság
aki bekajálja a tudomány hittételeit, annak ellenére, hogy előbb-utóbb mindegyikről kiderült, hogy hazugság, az egy marha

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 15:06
Szerző: vaskalapos
@pounderstibbons (6846):
NapiVali

Szakértők a HPV oltás biztonságáról
a kommentek kozul szemezgetek (ezek moderalt kommentek, azaz a lap szerkestoinek egyetertesevel szerepelnek ott):

Sziasztok! HPV ellen létezik homeopátiás megoldás, ezt saját tapasztalatból tudom... A homeopátiás kezelés előtt a nőgyógyász tesztje egyértelműen kimutatta a HPV vírust, majd kb. 3 hónap múlva - amíg a homeopátiás kezelés tartott - újból megcsinálta nálam a HPV tesztet. A második teszt teljesen negatív lett...:) ...A HPV elleni harccal kapcsolatban én egyedül annyit nem értek, hogy miért nem ajánlják a homeopátiás megoldást erre??? Miért akarják mindenképpen kb. 100.000 Ft-ért beoltani az érintetteket?

Szia Enigyor! Tegnap nálam is diagnosztizáltak HPV-t és sajnos a rákszűrésem is P3-as lett. Felírta a doki nekem is az immunerősítőt, de szívesebben használnék vmi homeopátiás, természetes, adalékoktól mentes immunerősítőt. Kérlek írd meg nekem, hogy Te mit használtál és hol lehet beszerezni.

Egyébként ezt megint ugyanúgy felfújták, mint minden más betegséget, aminek milliárdokért kifejlesztették a gyógyszergyárak az ellenanyagát, és most el kéne adni. Ez a vírus már évszázadok óta jelen van és a nők nagy többsége észrevétlenül átesik rajta, mert az immunrendszere elkezdi a védekezést, magától...

"És az én páromat nem kellene kezelni, hogy ne kapjam újra vissza?". Nos, ő egyáltalán nem értette a kérdésemet , most pedig már a párom szedi a homeopátiás bogyókat...

Van egy barátnőm, akinek a testvére HPV-s lett. Küldtem neki a Veronika által említett HPV-ellenes kúpból, irrigáláshoz és belsőleg cseppeket, valamint egy nagyon erős immunerősítőt és plusz egy antioxidánst. Eredmény: 1 hónap leforgása alatt meggyógyult

Homeopátiás nosoda is van, ezt itt találjátok. [Papilloma Nos. kiindulási anyag: "of human source"]

Lelki okok: tapasztalataim alapján a legtöbb esetben párkapcsolati problémákhoz köthető ennek a vírusnak az aktiválódása. Fizikailag nézve: legyengül az immunrendszer és a férfi hordozó képes lesz megbetegíteni a legyengült női szervezetet.

A férfiaknak is illdomos lenne ezekkel a cseppekkel egy branül segítségével a reggeli ébredéskor átöblíteni a húgyutakat,

Kedves engyor, nálam is találtak , a 68-as számút, ami néhány tanulmány szerint magas kockázatú, néhány szerint nem. Meg tudnád írni, hogy milyen homeopátiás szer segít, milyen dózisban, és hol lehet beszerezni?

Kedves Emőke, azt sajnos nem tudom mi a homeós bogyó neve, de mesélnék neked valami mást..

Pénteken a szerkesztőségnek előadást tartott az egyik leendő webáruházas beszállítónk. Olyan terméket gyárt, mely használatával gyönyörű eredményeket értek el, nem csak a HPV kezelésében, hanem rengeteg minden más esetben is.

Sokan gyártanak hasonló terméket, de mi felkutattuk nektek a legjobbat, ahogy ígértük! A készítmény nagyon erős vírus, gomba-és baktériumölő hatással rendelkezik, nagyon erős antioxidáns hatású... de ez még a töredéke annak amit tud, mely hatásait felfedezték és kutatták az elmúlt 25 (!) év alatt!

Nemsokára kapható lesz a webáruházunkban!!


Azt hiszem, nem szuksegeses kommentalni.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 15:47
Szerző: Orcas
@vaskalapos (6862):

Ezeknek a nonek fogalmuk nincs rola, illetve csak egyeseknek (pl. aki az aktivizalodasrol szolt), hogy a HPV virus, ha egyszer megfertozte a hengerhamot, az tovabbra is a szervezetukben marad. Mindig kimutathato a virus jelenlete es tipusa is, viszont a Pap kenetek keszitesekor nem a virus jelenletet nezik, hanem a kenetben elofordult abnormalis (mondjuk ki rakos) sejtek jelenletet es anna aranyat (ami a virusfertozes kovetkezteben alakult ki) .

Es sajnos a terhesseg alatt ez a virus igencsak gyartja az abnormalis sejteket (ekkor minden no es szaporodik a noben), es az ismetelt szulesek szamaval az hengerham csak vekonyszik, szoval a rakosodasra egyre jobban no az esely.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 15:52
Szerző: pounderstibbons
@vaskalapos (6862):

Jah én is kinéztem ezt a témát már a Napivali (tm) -ba, csak még nem volt rá időm. De akkor a mai adagh meg is van.

"A készítmény nagyon erős vírus, gomba-és baktériumölő hatással rendelkezik, nagyon erős antioxidáns"

Mi lehet ez? Talán az MMS vagy az ezüstkolloid? Esetleg Domestos?

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 16:00
Szerző: Várhegyi Márton
@pounderstibbons (6864):
pounderstibbons írta: Mi lehet ez? Talán az MMS vagy az ezüstkolloid? Esetleg Domestos?
Autokláv.

;)

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 16:16
Szerző: Orcas
@pounderstibbons (6864):

Fokhagyma? (Tippelek)

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 16:17
Szerző: Orcas
@Várhegyi Márton (6865):

Autoklav
, majd hipos es azt kovetoen NaOH-os mosas...kombinaljuk, igy biztos. :mrgreen:

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 18:26
Szerző: vaskalapos
@pounderstibbons (6864):
"A készítmény nagyon erős vírus, gomba-és baktériumölő hatással rendelkezik, nagyon erős antioxidáns"

Mi lehet ez? Talán az MMS vagy az ezüstkolloid? Esetleg Domestos?
Az en tippem: grapefruit-mag olaj cseppek. Meglatjuk.
( A grapefruit-mag olaj cseppeket pontosan ilyen stilusban reklamoznak es mairol jo tudni, hogy gomba es bakteriumolo hatasa csak a hozzadott tartositoszer miatt van... eleve bizarr, tartositoszert kell tegyenek bele, hogy ne romoljon meg)

http://en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit_seed_extract
"multiple scientific studies have concluded that the universal antimicrobial activity is merely from contamination with synthetic antimicrobials"

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 18:34
Szerző: Avoué
@vaskalapos (6870):

Az én tippem is ez:http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=963
A cikk végén a feltaláló, a következő szkeptikus rendezvény meghívott vendége lehetne..

AntalVali.com

Elküldve: 2010.10.31. 19:59
Szerző: pounderstibbons
@Avoué (6871):

Tényleg meg kéne hívni ezt a zsenit:

http://www.mellekhatas.hu/index.php?p=n ... w&cid=7586
A linken elérhető honlapon lévő cikkek között az egyik a H1N1-ről szól, amelyben Csabai azt állítja, az újinfluenza ember által előállított vírus: „20. század során négy pandémia, vagyis világjárvány következett be a vírus mutációja által, elsőnek az 1918-ban kialakuló spanyolnáthát nevezném meg, amely a vírus egy jelentősebb genetikai változása után fertőzött és követelte áldozatait, mely 1918-1919-es egy éves időszakban csaknem 100 millió ember életébe került. Ha belegondolunk ez a séma ma is ismétlődni látszik. Akkor szintén egy meleg országból, magas páratartalommal indult útjára a Spanyol Nátha néven megismert vírus. Valójában egy Kansas-i Laboratoriumból származó vírus okozta a Spanyol Náthát, de ezt ma már senki nem emlegeti. Szóval egy ember kézzel létrehozott vírusról volt szó!”

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 14:25
Szerző: vaskalapos
Cukor ugyben update: Cukormergezesrol szamol be egy olvaso!

Én csak azt tudom, hogy a cukorról való leszokás hatására gyógyszer nélkül tünetmentes az asztmám, abbamaradt a hajhullásom, tisztult a bőröm és 2 éve (mióta cukormentes életmódon vagyok) egyáltalán nem voltam beteg. Semmiféle téli megfázás, influenza, torokgyulladás, tényleg semmi. Úgy hogy körülöttem betegek az emberek, én nem kapok el semmit. Ugyanakkor olyan tapasztalatom is volt, hogy miután hónapok óta "tiszta" volt a szervezetem a cukortól, egy alkalommal minimális mennyiséget mégis fogyasztottam, három napig voltam lázas és berobbantak az izületeim, nem tudtam felkelni. Aztán 1,5 év után szintén ettem egy kisebb mennyiséget, akkor egy napig nem tudtam felkelni a fent említett tünetek miatt. Úgy éreztem magam, mint akit megmérgeztek, teljesen elvesztettem az irányítást a testem felett. Persze a cukormentes életmód mellett az oldal által is képviselt elveket vallom és alkalmazom: folyadék, nyers zöldség-gyümölcs, teljes őrlésű házi kenyér, csírák stb, de számomra a cukor elhagyása jelentette az igazi áttörést. Ezek után nincs szükségem semmiféle tudományos kutatásra, bizonyításra hogy a szervezetbe bevitt plusz cukrok, -amiket nem az érett őszibarack, szilva stb tartalmaz- méregként hatnak e rám vagy sem. Szokták mondani, hogy mindenkinek magának kell megtapasztalni, és akkor megérti, de én azon a véleményen vagyok, hogy más kárán tanul a bölcs ember. Tanuljon mindenki az én esetemből!

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 14:37
Szerző: Dorka11
@vaskalapos (6889):
Ezek után nincs szükségem semmiféle tudományos kutatásra, bizonyításra hogy a szervezetbe bevitt plusz cukrok, -amiket nem az érett őszibarack, szilva stb tartalmaz- méregként hatnak e rám vagy sem
Akkor talán feljelenthetné az édesipart, gyilkossági kisérletért.

Egy másik "nézet" szerint meg az a baj a mai növényekkel, hogy nem tartalmaznak elég tápanyagot, köztük a cukrot.
Most akkor MI VAN?

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 14:52
Szerző: vaskalapos
@Dorka11 (6890):
Most akkor MI VAN?
Nalunk is kene egy "Rally to restore Sanity and/or fear" es nem csak a politikaban, hanem a mindennapi eletben is.

http://www.huffingtonpost.com/2010/11/0 ... 76850.html
http://www.rallytorestoresanity.com/

OFF
mi a "fearmonger" szo magyarul
http://en.wikipedia.org/wiki/Fear_mongering
/OFF

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 16:18
Szerző: vaskalapos
Napivali (tm)

http://antalvali.com/grepfrut-citrus-paradisi.html

Grépfrút - (Citrus paradisi)
Magyaros neve a citrancs, ami a citrom és a narancs keresztezésére utal.

....[hosszu szoveg a grapefruit kedvezo hatasirol, majd a csattano]

Fizikai, élettani hatásai:
aromalámpában használva különösen jó a levegő tisztítására, mivel megöli a levegőben levő baktériumokat


FONTOS:
belsőleg nem alkalmazható
szembe ne kerüljön
nem irritál
viszonylag romlékony, a kupakot mindig jól zárjuk vissza használat után, és tartsuk az üvegcsét hűvös, sötét helyen

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 16:26
Szerző: Dorka11

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 18:22
Szerző: Avoué
@vaskalapos (6891):

OFF
mi a "fearmonger" szo magyarul
http://en.wikipedia.org/wiki/Fear_mongering
/OFF

a halál kufár jó? bár azt fegyverkereskedőkre szokták használni

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 18:35
Szerző: vaskalapos
@Avoué (6895):
nem igazan, nem halal, csak felelem.

nezem a szotart:
monger kereskedő, vmit kitaláló személy, vmit koholó személy, árus
mongering kereskedés, árusítás
opiate-monger halandzsázó, hazudozó, maszlagoló
phrase-monger frázisember
scare-mongering rémhírterjesztés
panic-monger pánikkeltő
rumor-monger rémhírterjesztő
scare-monger rémhírterjesztő
rumour-monger rémhírterjesztő
scandal-monger pletykafészek
scandal-mongering pletykázás


Ugyanez kene, ugy, hogya felelemre utaljon... pontosabban a felelem es hazugsag osszekapcsolva... felelmet kelto hazugsag, aminek celja van...

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 18:37
Szerző: pounderstibbons
@vaskalapos (6891):

fearmonger magyarul talán a félelelemkeltő/rémhírterjesztő vagy bérrettegő, csak ugye ezt nálunk főleg az egyik politikai oldal használja csak a másik képviselői ellen.
Jah, ez amerikában is így van, szóval passzol.

A félelemkufár vagy félelemfejlesztő is elmegy.
Esetleg rettegésreferens?:)

MÉg egy homeós rovatban volt egy jó szó a túlaggódó édesanyára: Para-mami
Esetleg Para-Vali?

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 18:49
Szerző: vaskalapos
@pounderstibbons (6897):

félelemkufár nagyon tetszik!

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 20:39
Szerző: namiert
@vaskalapos (6537):
Szia!
TE Amerikai vagy, ----gondolom, tudod, hogy mit jelent "twisted sister"--??? :D :D

Az emberek TENYLEG hisznek ilyesmikben??

Igaz, azoknak akik az NL-forumokrol emigraltak ide, semmisem furcsa.

Hianyoltalak nagyon A Houston neni politikai forumarol.... no, de tudod, ki az aki idekuldott engem :D :D

Have a nice day! Draki

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 20:42
Szerző: namiert
@vaskalapos (6896):

szoval: katolikus pap......

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 22:54
Szerző: sajnos_kacat
@Ezo Teri (6788):
Valótlan állítások? Mire alapozod?
mondjuk erre a hozzaszolasodra:
viewtopic.php?p=6790#p6790

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 23:43
Szerző: pounderstibbons
NapiVali

2010.11.01.
Egy orvostanhallgató gondolatai
2010, október 19 - 10:44 — Küzmös Balázs

Sziasztok

Én orvosnak tanulok. Elmesélem a történetemet. Harmadéves koromban volt egy nagyon fájdalmas herébe sugárzó fájdalmam... ugye leendő orvosként rögtön összeírtam a belgyógyászati lehetőségeket, hogy céltudatosan kivizsgáljuk... voltam urológián, csináltak here UH-ot, natív hasi felvételt stb... és a végén bejött a megérzésem... gerincprobléma... röntgenképen a lumbalis lordosis kiegyenesedését mutatták meg... ekkor már gondoltam, hogy gerincsérv... de mivel a porckorong egy rostos gyűrűből és ennek a közepén lévő gélből áll, a denzitás miatt nem látszik röntgenképen, így előjegyeztek MRI-re.... ami kb. fél év lett volna... A dokitól megkérdeztem, hogy ha tényleg igazi gerincsérv, akkor mit csinálnak? erre: fapofával azt mondta, hogy megműtünk, aminek 50% az esélye, hogy lebénulsz... ekkor voltam 20 éves.... csak néztem magam elé és csorgó könnyekkel a szememben mentem ki a klinikáról, nagyon fáradt voltam hiszem éjjeleket nem aludtam, mert olyan volt, mintha folyamatosan a herémet taposnák, aki férfi tudja miről van szó...

Ekkor megfogadtam, hogy egy hétig sem alszom, de találok rá megoldást... aki keres, az talál: neve C masszázságy, ami 3 nap alatt kigyógyított a porckorong protrusioból.. Oké.

Eljött a téli vizsgaidőszak... 2 vizsga kivételével minden 4-5... ezekre már nem mentem el viszgázni, mert volt egy nagy családi probléma... emiatt sajnos egy évet csúsztam.... a következő félévben jött a zuhanás, depresszió, pánikbetegség, iszonyatos rettegés mindentől, egyedül voltam, mert szüleim külföldön laknak, így senki sem segített... Ekkor fogadtam meg magamnak, hogy nem fogok nyugtatókat szedni, meg egyéb szedatívumokat. Addig kerestem míg ismét találtam : agykontroll, GNM: Germán Új Medicina, Biorezonancia, Villámolvasás, Inuaki, Masaru Emoto :)) ez 8 hónap alatt. A Elixír az öngyilkosság szintjéről hozott fel.

Sok előadáson, önismereti tanfolyamon résztvettem, rengeteget olvastam, tanultam, sőt mindig találok újat és újat.. A lényege az egésznek, hogy mint leendő holisztikus orvos, örülök minden drága embertestvéremnek, mert mindenkitől rengeteget tanulhatok. Paraszt nagyanyámnak egész herbáriája van, az intelligenciaszintje egy diplomáséval vetekszik, 70 évesen 10 perc alatt megtanult deriválni 8 általánossal :)

Mindenkitől lehet tanulni, és nem szeretem azokat a nagyképű majmokat, akik leszólják a természetgyógyászokat....

Már gyógyítottam meg daganatos ismerősömet, pedig az orvosok 3 hónapot jósoltak neki, primer májrákja majd szekunder hasnyálmirigyrákja volt, ami a Pathologia tankönyvekben leírtakkal azt jelenti, hogy nincs az a mák, hogy túlélje...ennek ellenére megtagadta a kemot, a sugárkezelést. És én elbeszélgettem vele, nem volt nehéz dolgom, mert fogékony volt.... lényegében saját magát gyógyította meg.

Mindannyian képesek vagyunk a gyógyításra, a daganatok 95%-ban lelki problémára vezethetők vissza (...google: Germán Új Medicina), ha ez megoldódik a daganat betokozódik, majd eltűnik.


Engemet mindig szerettek a gyakorlatokon a betegek, mert emberként kezeltem őket és leültem melléjük az ágy mellé, beszélgettem velük, szolgáltam őket szívvel-lélekkel ... Volt nagyon sok nagyképű, orrát fennhordó társam, a betegek mondták is nekem, hogy nagyon lenézőek...

Az a baj az emberekkel, hogy azt hiszik, hogy szolgálni a kis emberek dolga, pedig ez nem így van! A Földünk is szolgál... Isten is szolgál. Ezért hívhatnánk úgy Istent, hogy.... Ő, aki szolgál.

Mindenre fogékony vagyok, és irdatlanul fejlesztem tudásomat minden irányban, fejlesztem szociális képességeimet, intuíciómat, növelem rezgésemet, felkészülök 2012-re!! Szívvel-lélekkel szolgálni akarom majd orvosként a testet-lelket-szellemet.

Egyeseknek nagyon sokat kell még szellemileg fejlődni, hogy ezeket megértse, elfogadja és gyakorolja, de ezen az oldalon itt mindenki nagyon fejlett :)

Puszi mindenkinek!

Üdv.: Küzmös Balázs
Talán nem is az a legriasztóbb, hogy valaki ilyeneket írogat és pl. au Új Germán Medicinát* ajánlgatja, hogy a többi kedvenc kókleréről ne is beszéljünk, hanem, hogy a labilisnak tűnő fiatalembert folyamatosan lájkolja, illetve néhány esetben egyenesen egészségügyi miniszternek ajánlja az AntalValisok tömege.

*:(amelynek a feltalálóját több évre zárták már börtönbe, egészségügyi tevékenysége alapján és a wikis életrajza alapján is feltűnően bolond

http://en.wikipedia.org/wiki/Ryke_Geerd_Hamer
http://regihonlap.szkeptikus.hu/forum/gyorslink/13823)

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.01. 23:46
Szerző: pounderstibbons
@sajnos_kacat (6907):

Pedig ha vannak tízmilliószoros napok, jó lenne tudni mikor tartanak ilyet a valamelyik bankban, mert akkor oda szívesen betennék egy kis pénzt...:)

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.02. 13:20
Szerző: vaskalapos
NapiVali
Erika kerdez:
A minap írtam levelet egy lugosító italt forgalmazó cégnek, amelyben kérdeztem, miért nem javasolják fermentált élelmiszerek fogyasztását a lugosító diéta során, mikor azokban az országokban, ahol ezek a mindennapi táplálék részei sokkal jobbak az egészségi mutatók és az életkilátások mint nálunk( mellesleg nem holmi modern táplálkozási hóbortról, hanem évtizedek-évszázadok tapasztalatáról beszélünk,), a következő választ kaptam:Dr Young szerint, a szervezetünkben lévő baktériumok megfelelő körülmények között képesek káros mikroorganizmusokká alakulni, (egy elsavasodott, rosszul működö emésztőrendszer márpedig ehhez elég jó körülmény) és így a bevitt baktériumok több kárt okoznak, mint hasznot. Mi a véleményetek?
AntalVali valasza:
Dr. Youngnak természetesen igaza van: a szervezetünkben lévő baktériumok megfelelő körülmények között képesek káros mikroorganizmusokká alakulni, (egy elsavasodott, rosszul működö emésztőrendszer márpedig ehhez elég jó körülmény) és így a bevitt baktériumok több kárt okoznak, mint hasznot. DE! A fermentációs közeg ezt nem engedi! Mert ez nem a "megfelelő körülmény". Épp ez a fermentáció lényege, hogy a lehető legtermészetesebb, leghasznosabb és legemészthetőbb formában tartalmaz minden hasznos mikroorganizmust, károsakat pedig egyáltalán nem! Ráadásul a fermentált ételek beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, azaz pufferolnak, vagyis a túl lúgos közeg lúgosságát enyhítik, a savas közegét pedig lúgosítják.
Az elsavasodott és rosszul működő emésztőrendszernek pont arra van szüksége - mivel nem megfelelően tud emészteni -, hogy egy előemésztett (fermentált) változatban jussanak be a tápanyagok a szervezetbe, amelyeket maradéktalanul hasznosítani tud felesleges gyomorsavképződés nélkül.
...
Kinek hiszel jobban, Dr. Youngnak, akiről nem sokat tudunk, de van két bűvös betű a neve előtt, és akinek kiragadtak a mondókájából egy mondatot, amely épp a lúgosítók eladási rátáját növelheti; vagy annak a több millió - a fermentált élelmiszerek fogyasztása terén több évezredes kultúrával rendelkező - egészségben magas kort megért embernek?


Vaskalapos valaszom:
Dr Joung szelhamos. A a szervezetünkben lévő baktériumok nem képesek káros mikroorganizmusokká alakulni, azok ugyanugy kulonbozo fajokhoz tartozo elolenyek, ahogy mondjuk macska vagy tyuk. Nem alakulgatnak egymasba. Olyan, mintha azt mondana, hogy a tyukok megfelelő körülmények között képesek dogkeselyuve alakulni, vagy a hazimacskad megfelelő körülmények között képes sakalla alakulni. Nem. Nem igy mukodik.

Amiert igazabol ellenzik, az a savasodas cimu elmelet: a fermentacio soran tejsav keletkezik, ez tartositja a savanyitott elelmiszert. Aki retteg a savaktol (ez a retteges alaptalan!) az nem fog savanyitott elelmiszert fogyasztani.

Nyugodtan fogyassz savanyitott, fermentalt elelmiszereket, egeszesegesek.

"Dr. Youngnak, akiről nem sokat tudunk, de van két bűvös betű a neve előtt," - azert lehet rola tudni, hogy a Dr a nev elott Doctor of Naturopathy, nem orvosi cim, es ezt a cimet is egy internetes tavtanito iskolaban (Clayton College of Natural Health) szerzte. Kozonseges bunozo, de sikeres iro, akinek az elmelete a pH csodarol az egesz vilagon elterjedt.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.02. 13:47
Szerző: Ezo Teri
Sajnos kacat! :lol: :lol: :lol:

Na, most akkorát röhögtem, de tényleg. És most esett le, hogy veletek nem érdemes kezdeni semmit, mert egy mákszemnyi humorérzéketek nincs. Tisztelet a kivételnek, mert bizonyára vannak kivételek itt is. Mire mondom? Erre mondom:

"mondjuk erre a hozzaszolasodra:
viewtopic.php?p=6790#p6790"

Bocs, de nem néztem át a mai leckét, még mindig nem tudok idézni szabályosan.

A humor nagyágyúi legyenek veletek! :lol:

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.02. 14:36
Szerző: vaskalapos
@Ezo Teri (6917):

Melinda, ugye latod, hogy csak nem akarnak megjelenni nalatok kulturalt, baratsagos, informaciokozlo, csak eppen nem feltetlenul egyeterto hozzaszolasaim?

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.02. 14:44
Szerző: pounderstibbons
@Ezo Teri (6917):
Na, most akkorát röhögtem, de tényleg. És most esett le, hogy veletek nem érdemes kezdeni semmit, mert egy mákszemnyi humorérzéketek nincs.
Jaaa, hogy az AntalVali egésze egy humorhonlap lenne?
Hát igen, így már érthető.
Magam is akkor szoktam a leghangosabban nevetni, amikor felesleges, túlárazott, esetleg kifejezetten ártalmas dolgokat javasolnak egymásnak az emberek egészségük megőrzése érdekében.

Sőt, utána még gratulálnak egymásnak és egymás hátát csapkodják, és további felesleges/túlárazott/egészségtelen termékek és szolgáltatások fogyasztására buzdítanak.

A humor netovábbja, pedig amikor ezt a tízmilliószoros napon teszik, mert akkor mégviccesebbek.
Legalább háromszor annyira.

Ilyenkor szoktam is kirakni egy csomó szmájlit.
:mrgreen: :lol: :shock: :roll: ;) :) :D :geek:

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.02. 14:55
Szerző: Várhegyi Márton
@pounderstibbons (6908):
Úgy tűnik, létezik az illető, és a Debreceni Egyetemre jár:
http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9609820

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.02. 14:57
Szerző: sajnos_kacat
@Ezo Teri (6917):
És most esett le, hogy veletek nem érdemes kezdeni semmit, mert egy mákszemnyi humorérzéketek nincs.
Tevedsz. Meghozza legalabb ket dologban.
1. Tudomanyos vitakban zero mennyisegu humor az elvart, vagy komolyan gondolja valaki az erveit, vagy menjen inkabb a moricka magazin szerkesztosegebe.
2. Van humorerzekem, csak egeszen mas dolgokat talalok viccesnek, mint te.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 08:36
Szerző: Ezo Teri
Látjátok? Már megint itt vagyok. Pedig megfogadtam, hogy többet nem jövök, nem gyengítem a pozitív energiáimat a felesleges vitatkozással. ;) De valamiért muszáj volt benéznem (égi sugallatra talán?! :shock: :lol: ), és ha már benéztem, utoljára válaszolok nektek.

Nem, az AntalVali.com nem egy humorlap. Tudjátok, nagyon sok ember kér tanácsot tőlünk, és bármilyen hihetetlen is számotokra, mindenkinek sikerült javítani az életminőségén, sokan súlyos betegségekből gyógyultak meg, nehezebben betegszenek meg, szebb a bőrük, a hajuk azoknak az olvasóknak, akik megfogadják a tanácsainkat.

A humor-dologra azért céloztam, mert másodjára kellett magyarázkodnom a teremtő napos hozzászólásom miatt, pedig annyira egyértelmű, hogy miért pont nektek, miért pont itt, miért pont akkor írtam ezt le. Nem??! De ha nem, hát nem. Maradjatok magatoknak, szedjétek szét egymást, és azt, aki egy kicsit is más, mint ti. Mert ezt csináljátok. Egymást is kikezditek (ide is írom, tisztelet a kivételnek, mert azért itt is vannak szimpatikus emberek). Mit kerestek? Önigazolást? Elismerést? Az élet nagy dolgainak igazságát?

A tények tények! De ki mondja meg, hogy mi a tény? Honnan veszitek a tényeket és honnan vesszük mi? Ezeken hiába vitatkozunk, mert sosem fogunk közös nevezőre jutni. Attól még, hogy ti állítjátok az igazatokat, nincs igazatok. Mint ahogy nekünk sem feltétlenül. De mi nem is akarjuk, hogy igazunk legyen mindenben! Elég az, ami egyértelmű: ne fogyasszunk finomított cukrot, egyéb finomított és adalékanyagokkal kezelt ételeket, ne használjunk vegyszereket a tisztálkodó szereinkben, mosószereinkben, tisztító szereinkben, mozogjunk rendszeresen a friss levegőn, igyunk tiszta vizet és természetes módon erősítsük immunrendszerünket. Nem hiszem, hogy ebbe bele tudnátok kötni, és nem is hiszem, hogy érdemes lenne.

Vaskalapos, úgy tudom, azóta megjelentek a hozzászólásaid. Azért lehetséges, hogy újabb hozzászólásaid előbb jelennek meg, mint a régiek, mert a hozzászólások sorban érkeznek be, az utolsók kerülnek legfelülre, mi azokat látjuk elsőnek.

Hát ennyit akartam még utoljára...

Melinda

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 09:30
Szerző: paligreg
@Ezo Teri (6928):
A tények tények! De ki mondja meg, hogy mi a tény? Honnan veszitek a tényeket és honnan vesszük mi?
Kedves Melinda! A tényeket nem megmondják, nem veszik (amit vesznek az az árú, amiből az eladó busás hasznot húz), hanem megmutatják. Sőt a megmutatás módját is megmutatják. Legalábbis a tudományban és az őszinte okos emberi gyakorlatban. A reklám igen ritkán valódi megmutatás. Nem éppen az őszinteségéről ismerszik meg. Persze a munkamegosztásban olyan agyafúrt módon valósul meg a tények megmutatása, hogy mindenki a részfeladatában elhitetheti magával, hogy őszintén képviseli és képviselheti azt, amit rábíztak, amit vállalt.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 14:54
Szerző: vaskalapos
NapiVali

Az aszorbinsav a C-vitamin szintetikus változata.
"Az aszorbinsav a C-vitamin szintetikus változata. "----Szegeny Szent-Györgyi Albert, egyetlen olyan magyar kutato, aki magyarorszgi munkajaert kapott Nobel Dijat: o a paprikabol vont ki egy vegyuletet, amit kesobb aszkorbinsavnak nevezett el. Az o tiszteletere, az o neveben kerem, fogadjuk el, jegyezzuk meg, hogy az aszkorbinsav a C-vitamin kemiai neve. Fuggetlenul attaol, hogy a paprikabol vonta-e ki az oreg, vagy kemiai szintezissel keszult.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 17:39
Szerző: Dorka11
@Ezo Teri (6928):
Tudjátok, nagyon sok ember kér tanácsot tőlünk, és bármilyen hihetetlen is számotokra, mindenkinek sikerült javítani az életminőségén, sokan súlyos betegségekből gyógyultak meg, nehezebben betegszenek meg, szebb a bőrük, a hajuk azoknak az olvasóknak, akik megfogadják a tanácsainkat.
Csak ebben az egy mondatban öt cáfolható, vagy vitatható állítást tettél. Ha akarod kifejtem, csak neked, mert a többiek úgyis tudják, hogy mit akarok. ;)

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 20:13
Szerző: sárgadinnye
Sziasztok!

Ezo Teri, a tényekkel kapcsolatos kérdésedre, hogy válaszoljak.

Pl. cukor. A cukor emésztése, felszívódása ismert élettani folyamat.

Azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy a cukor, mint táplálék, előnyösebb, ha gyümölcsökből, zöldségekből és tejből kerül a szervezetbe, mint finomított formában (répa-vagy nádcukor). Azért, mert akkor nemcsak cukorhoz, hanem egyéb táplálékhoz, pl. vitaminokhoz is hozzájutunk. A kristálycukor is növényi eredetű táplálék, de mivel "finomított", más nem nagyon van benne.
Abban is egyetértünk, hogy a túlzott cukorfogyasztás káros, akár kockacukorról, akár gyümölcsléről van szó. Ezt az orvosok, sőt maga a WHO is
így véli.
Ti abban tévedtek, hogy a finomított kristálycukrot MÉRGEZŐnek nevezitek és ennyire élesen szembeállítjátok pl. a gyümölcscukorral. Nem mérgezőbb.

Igen: korlátozzuk a cukorfogyasztást, a rendszeres kóla- és habostorta ivászat evészet káros lehet.
De itt, a tényeknél álljunk meg.
Az meg hogy károsabb lenne, mint a dohányzás vagy a kábítószer, elképesztő, ezért szólt bele Vaskalapos.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 20:22
Szerző: sárgadinnye
"ne fogyasszunk finomított cukrot, egyéb finomított és adalékanyagokkal kezelt ételeket, ne használjunk vegyszereket a tisztálkodó szereinkben, mosószereinkben, tisztító szereinkben, mozogjunk rendszeresen a friss levegőn, igyunk tiszta vizet és természetes módon erősítsük immunrendszerünket. Nem hiszem, hogy ebbe bele tudnátok kötni, és nem is hiszem, hogy érdemes lenne. "

De Ti messze nem csak ezt mondjátok, ugye tudod?
Rákkeltő anyagok vannak a kozmetikumokban, veszélyes a védőoltás, a gyógyszer, candida betegsége van a népesség felének és negyedének nincs bélflórája.
Teljesen tudománytalan és sajátos definíciót használtok arra, hogy mi a méreg, hogy "tiszta", hogy "szintetikus", hogy "természetes" (ld. C-vitamin).

Sok ötletet adtok a környezetbarát takarításhoz, a házi ajakápoló készítéshez, egészséges ételek elkészítéséhez stb. Senki nem állítja, hogy a szándékotok elvetendő lenne. Ráadásul a hangulat és a stílus szimpatikus.

Csak ki kellene belőle gyomlálni a tudománytalan, szenvedélyesen eltúlzott érveket, veszélyes orvosellenes tanácsokat, a rémhíreket, és megtartani azt, ami valóban igaz és ötletes.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 20:25
Szerző: sárgadinnye
@pounderstibbons (6846):

Pounders! 103!

Én is a húslevesnek mentem utána és azt találtam az eredeti következtetésben, hogy pont enyhe gyulladáscsökkentő hatása van.

NEM a tüneteket nyomja el, kedves Vali... :?

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.03. 21:07
Szerző: pounderstibbons
@sárgadinnye (6944):

NapiVali

2010.11.04.

Egy Goji-bogyót reklámozó cikkre írtam választ, és ma délelőtt beküldtem a húsleveses felszólalásommal együtt.
http://www.bioszallito.hu/Just-Goji-750 ... mek-134541
Organic Missionos (antalvalis MLM-es) 100%-os dzsúzban 18900 (akciósan 12900!) Ft 0,75 l belőle.

http://antalvali.com/hirek/goji-bogyo-goji-berry

A cikk forrása:
Gary Young (Nem összetévesztendő Robert O. Young-gal, aki egy másik sarlatán) , Dr. Roland Lawrence, PhD, MarcSchreuder - Ningxia Wolfberry: A Tökéletes Táplálék; liciumgyumolcs.hu

Ezt írtam(Még nem közölték le.):

Azért mielőtt valaki elkezdi ajnározni a bogyót, ellenőrizhetné a forrásokat.

Gary Youngról (akinek a könyvéből szereplenek adatok a Goji gyümölcsről)
pl. itt lehet olvasni:
http://www.quackwatch.com/11Ind/young.html

Idemásolom a cikk konklúziójának fordítását:
* Gary Young egy iskolázatlan kereskedő akit már többször letartóztattak egészségügyi csalásokért. Ő már többször felfújta és meghamisította képzettségét, tanulmányi fokozatát és a tapasztalatait.
Nem képes felismerni a saját tudása határait, és ez hozzájárult saját gyermeke halálához. Sherman Johnson, a már megszűnt Young Life Kutatási Klinika igazgatója, tudatosan alkalmazott egy halálos adag kábítószert egy régi barátján, majd megpróbálta elleplezni tetteit a halotti bizonyítvány meghamisításával. Nincs ok azt feltételezni, hogy akár Young, vagy Johnson megfelelő képzettséggel rendelkezne a súlyos betegségben szenvedő páciensek esetében.
A betegek látogatása, a Young Life Research klinikán valószínűleg csak pénzpazarlás értéktelen kezelésekre és elterelheti a beteget a hatékony orvosi kezelésektől.
A legjobb esetben is, életüket feleslegesen bonyolítja a finom kidolgozású, de irracionális és túlárazottan értékesített termékek
A legrosszabb esetben, a betegek közvetlen kárt szenvedtek illóolajok és egyéb kétes kezelések alkalmazásakor.
A kezelés a Young Life Research Klinikán megalapozatlan volt és drága.
Young Living illóolajok nem kezelnek vagy gyógyítanak semmilyen egészségügyi betegséget.
Esõcsepp terápia potenciálisan nem biztonságos. Illóolajok aromaterápiás felhasználásra rendelkezésre állnak más beszállítóktól, akik nem tesznek nevetséges állításokat, és akiknek az árai nincsenek felfújva kétes többszintű marketing (MLM) gyakorlattal.

Óvatos lennék én bármivel szemben, amit ez az ember reklámoz...

Még cikkek a Goji őrületről:
http://fyifaq.multiply.com/journal/item ... ational_TV
http://www.cbc.ca/marketplace/2007/01/goji.html

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.04. 02:20
Szerző: sajnos_kacat
@pounderstibbons (6945):
ez valami 100%-os naracsdzsusz? 15 lepedoert? wow.
bar ha ez csak a 100%-os ipari nyersanyag, akkor megertem, hogy ennyibe kerul, de ugye azt tudjatok, hogy ezt meg sokszorasara kell higitani, mielott ihato lesz? a 100% tomenysegu hagyomanyos naracslevet sem veletlenul szallitjak olyan tartalykocsiban, amin elol hatul ott a narancssarga rombusz, mert ha az autopalyan felborul es kilyukad, ott szanaszet marja meg az aszfaltot is...

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.04. 03:24
Szerző: vaskalapos
@vaskalapos (6930):
AntalVali: Az aszorbinsav a C-vitamin szintetikus változata.

Az Organicmission aruhazban arusitott C-vitamin-ra mutat AntalVali weblapja, ahanyszor leirja C-vitamin, egy link mutat ide. Es mit latok, az osszetevok kozott??? Aszkorbinsavat. Igaz, angolul irtak.
Talan ez meggyozheti Valit, hogy az aszkorbinsav egyszeruen egy vegyuletet jelol, es semmit nem mond annak szarmazasarol?

C-vitamin komplex (kettõsen fermentált: szójaliszt,
élesztõgomba, maltodextrin, ascorbic acid, narancshéj, citromhéj,
répapor, lucernapor, bromelain, papa-in, Lactobacilus acidophilus,
Lactobacilus bifidus, Lactoba-cilus rhamnosus); spenótlevél kivonat;
Immune support response®gyógynövény- és gombakivonat keverék
(csúdfûgyökér kivonat, feketebodzagyümölcs kivonat, shiitake kivonat,
Cordyceps sinensis kivonat, reishi kivonat, maitake kivonat); kékáfonya
gyümölcskivonat; Antioxidant respon-se®gyógynövény kivonat
keverék (fahéjkéreg kivonat, görögszénamag kivonat, oreganolevél
kivonat, borsosköménymag kivonat, koriandermag kivonat, rozmaringlevél
kivonat, szegfûszegrügy kivonat, szegfûbors gyümölcs kivonat,
borsmentalevél kivonat); kurkuma rizoma kivonat; gyömbér rizoma
kivonat; stabilizátor (gumiarábikum); csomósodásgátló (szilíciumdioxid);
kukoricakeményítõ; fényezõanyag (sellak, karnauba viasz)

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.04. 10:28
Szerző: nobel
@vaskalapos (6648):

Fiatal orvosként is észrevettem már, hogy a legjobban főző nővérkék feleségek/főzés, sütés , mindig süt süteményt/,sorra vesztették el kedvenc agyonetetett/agyon cukrozott/ kövér elpuhult férjüket.... :cry: :!:
50év felett leköltöztem vidékre, ami szintén feltünő volt orvosként,a rengeteg sütemény/cukor/, füstölt áru és alkohol fogyasztás.. :shock:
A helyi kórházban a vezető műtét péntekenként a cukorbetegség okozta gangrenás lábujjak levágása volt....
-a másik a vastagbél rák elterjedése mint egy járvány.../lásd korábbi nitrozaminokról írt hozzászólásaim/
Ami nekem furcsa hogy nem mi orvosok végzünk felvilágosító munkát,, egészségnevelést hanem Antal Valinak kell ezt elvégezni...
Támadjátok, mielőtt tudnátok pontosan mennyire igaza van a legtöbb dologban..
Idemásolom Dr. Szendi cikkének részletét,akivel és amivel teljesen egyetértek és örülök hogy felvállalja ezt a szélmalom harcot az emberek begyepesedett gondolkodása ellen ..

Középkorúaknál vezető halálok a rák....../HVG/
"Mi csak mazsolázgatva a halálnemek közt, kezdjük mondjuk a rákkal.

A cukor és a rák

Természetesen ma már mindenki tudja, hogy minden rákot okoz, de azért van ami még annál is inkább.
Egy vizsgálatban egereket mellráksejtekkel fertőztek meg, majd az egerek egy csoportját úgy táplálták, hogy magas legyen a vércukorszintjük, egy csoportnál normál szintű volt a vércukorszint, és egy csoportnál alacsonyan tartották a vércukorszintet. Hetven nap után a magas vércukorszintű egerek egyharmada élt még, a normál vércukor szintűek kétharmada, és az alacsony vércukorszintű egerek közül 95% volt életben. Vagyis a vércukorszinttel (azaz a cukor bevitellel) szoros kapcsolatban állt a rákos daganat fejlődése (9).
Egy orvosi kutatás során 140 kétoldali mellrákban szenvedő nőt követtek táplálkozási szokásaikat figyelve, és kiderült, hogy a rákosok 2.6-szer több cukrozott üdítőt fogyasztottak, mint azok, akiknek nem volt mellrákja (breast-cancer-research.com/content/pdf/bcr909.pdf). Hasonló eredményre jutott egy olasz vizsgálat is. Egy mexikói vizsgálatban a sok cukrot és fruktózt (gyümölcscukrot) fogyasztó nők 2.2.-szer valószínűbben lettek mellrákosok (10).
Vizsgálták az epehólyag rákot is, 111 ilyen rákban szenvedő embert hasonlítottak össze 480 rákmentes személlyel, és a rákosok körében dupla akkora volt a cukorfogyasztás (11).
Hogy hol kezdődik a dolog, arra rávilágít az a vizsgálat, amelyben 10 egészséges személy 100 g cukrot fogyasztott el különféle formákban, úgy mint narancs dzsúsz, méz ill. kristálycukor. Mindannyiuknál azonnal lecsökkent a rákellenes védelemben fontos szerepet játszó immunsejtek működése. Ezt persze olvashatjuk úgy is, mint érdekes tudományos kísérletet, de büszkén gondolhatunk arra is, hogy mi ezt a kísérletet napjában többször is elvégezzük, csak nem pepecselünk az immunrendszerünk vizsgálatával. Végülis bőven elég, ha tudjuk, hogy most éppen ártunk magunknak.
Patrick Quillin vezető onkológus keserűen ír arról, hogy rákbetegek millióit fosztják meg attól az információtól, hogy táplálkozásuk jelentős hatással van betegségük alakulására, és a cukor az egyik fő veszélyforrás (12). A jelszó szerinte az, hogy „a cukor táplálja a rákot”.
A vizsgálatok tanúsága szerint a cukor azért veszélyes, mert a ráksejtek nagy energiafogyasztók és imádják a cukrot. Persze végső soron a szervezet mindent cukorrá bont le, amit energiaként akar felhasználni, azonban a tiszta cukor igen gyorsan felszívódik, és hirtelen emeli meg a vércukorszintet: erre a gyökérrágcsálásra és egyéb nehezen emészthető dolgok (sáska, stb.) fogyasztására tervezett emberi szervezet nem tudja a válasz. Amit ma az orvoslás normál vércukorszintnek fogad el, az kb. a duplája annak, amit őseink produkáltak volna egy kőkori rendelőben.
Tanulság: ha szerelmünknek örömet akarunk okozni, ne csokit, hanem teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret vagy szójatúrót vigyünk. Ha kezdetben furcsállja is, hosszú távon, ahogy hullanak el kortársai, belátja majd, hogy ez volt a legjobb, amit tehettünk érte.

Oh, my sweetheart: A cukor, elhízás és a szívbetegség

Azt is tudja minden óvodás, hogy már a levegővétel is emeli a koleszterinszintet, s gondolom a nagycsoportosoktól felfelé a többség azt tippelné, hogy a cukor is.
Ha az Interneten rákeresünk a témára, jó sok cikket, tanulmányt olvashatunk arról, hogy cukornak semmi köze a szívbetegségekhez és az infarktushoz, leszámítva a váratlan cukoráremelések sokkoló hatását. Egy ártatlannak tűnő tanácsadó oldalon pl., amit a WSRO nevű szervezet tart fent (13), 37 vizsgálat összevont analízisét közlik, miszerint a cukor nem áll kapcsolatban a szívbetegséggel. Az oldalon idézik a FAO/WHO ajánlását, miszerint a cukor nem áll oki kapcsolatban a szívbetegségekkel, és azt ajánlják, hogy a táplálkozásban a zsírt minél több szénhidráttal cseréljék fel. Az oldal még idéz is egy vizsgálatot, melyben a táplálékban a zsírt cukorra(!) cserélték, és ez nem volt káros a vér zsírszintjére. Nem kell a tudomány Sherlock Holmesának lenni, hogy az olvasóban a gyanú sercegő szikrája kigyúljon. Csak egy klikk és kiderül, hogy a WSRO nem más, mint a „Világ Cukorkutatóinak Szervezete”, amely a világ cukortermelőinek, feldolgozóinak és terjesztőinek a szövetsége (14). A szervezet célja, hogy „jobban megértsük a cukor szerepét az egészségben”. Az ember azt hinné, ilyen nyilvánvaló és átlátszó hazugságokat csak a leleplező filmekben találnak ki, hogy aztán legyen mit leleplezni. Következő oldalukon azt írják, hogy sok ember aggódik, hogy a cukorfogyasztás árt az egészségnek, holott az aggodalom fölösleges, mert kimerítő vizsgálatok cáfolják a cukor és bárminemű betegség közt a kapcsolatot (15). A legnagyobb hazugságok szó szerint persze mindig igaznak hatnak. A WHO és a FAO tényleg azt állította, hogy direkt, közvetlen bizonyíték nincs a cukorfogyasztás és a szívbetegség, cukorbetegség és egyéb krónikus betegségek közt, de azt viszont nem állította, hogy ne volna közvetett és igen erős összefüggés. Ezért is a WHO melegen ajánlja, hogy mindenki csökkentse étrendjében a felhasznált cukrot 10% alá, mert az élelmiszerek túlzott energiatartalma elhízáshoz vezet, és ez közvetve igenis okozza ezeket az említett betegségeket.
Egy átlagos angol 2002-ben évente 95 kg cukrot fogyasztott el, vagyis naponta 26 dkg-ot! Ez negyed kiló cukor, üdítőkbe, süteményekbe, különféle ételekbe, teába, kávéba csempészve. (16) Ez az elképesztő energiafölösleg zsír formájában rakódik le, amely aztán növeli a vér koleszterinszintjét és végül érelmeszesedéshez és a rettegett infarktushoz, és agyvérzéshez vezet. Az eddig idézett, The Lancet hasábjain megjelent cikkben Jim Mann vizsgálatokat idéz, melyekben a kísérleti személyek, ha csak részlegesen is elhagyták a cukrot étrendjükből, jelentős testsúlycsökkenést tapasztaltak. Egy Új-Zélandi vizsgálatban a cukor elhagyásával 20%-os vérzsír-szint csökkenést sikerült elérni. A cukorlobby persze nem hagyta annyiban Mann cikkét, egy „cukrosbácsi” azonnal válaszolt rá, miszerint a cukorfogyasztás jelentősen csökkent, az emberek mégis híznak, ergo: nem a cukor hizlal. Ez persze megint csak szó szerint igaz, mert a nád- és répacukor-fogyasztás tényleg csökkent, viszont a gyümölcscukor (kukoricaszirup) élelmiszeripari használata bődületesen megnőtt. „Cukrosbácsi” megadott e-mail címe elég árulkodó megbízói tekintetében: cbaker@sugar.org.
A szomorú helyzet az, hogy 1980 és 1994 közt duplájára nőtt az elhízott gyerekek száma, 24% -uk már túlsúlyos! Egy vizsgálatban kimutatták, hogy pusztán csak a napi üdítők fogyasztásával két év alatt négy kilót híztak a vizsgált gyermekek (17). Amúgy az amerikai polgárok fele túlsúlyos (18). A negatív, forgalmat csökkentő tudományos eredményekre speciális csapatok indítanak ellencsapásokat. Az egészséget veszélyeztető termékeket (dohány, cukor, gyógyszer, alkohol) gyártó multik tudósokat vásárolnak meg, hogy azok árujuk védelmében a csillagot is lehazudják az égről. A tudományos közvéleményt egyre inkább aggasztják, az un. szellemírók, akik különböző cégek megbízásából teljesen tudományosnak ható cikkeket gyártanak, azokhoz neves tudósok nevét vásárolják meg, és majd megjelentetik neves orvosi szaklapokban. Egy szakcikk olvastán nem lehet igazából eldönteni, hogy az valódi vizsgálat-e, vagy kamu. Pesszimista becslések szerint a szaklapokban megjelenő cikkek felét szellemírók, vagyis cikkíró ügynökségek névtelen dolgozói írják megrendelésre (19). Megrázó lehet ez a hír annak, aki hisz a tiszta tudományban, de ez csak azt jelenti, hogy túl sok, a tudományt idealizáló ifjúsági regényt olvasott. Nemrég Amerikában nagy botrány tört ki, mert kiderült, hogy a koleszterinszint-csökkentőkkel kapcsolatos kezelési irányelveket kiadó bizottság kilenc szakemberéből nyolc olyan cégekkel volt anyagi függésben, akik ezeket a gyógyszereket gyártják. A kezelési irányelveknek óriási hatása van, mert az orvosok ennek alapján kezelik országszerte a betegeket. Az új ajánlásban megfogalmazott elvek szerint további hét millió amerikaira várt volna az, hogy háziorvosa komor arccal sürgősen javasolja majd neki, hogy ezentúl koleszterinszint-csökkentőt kell szednie, ha drága az élete (20).

Kicsit elkalandoztunk a kedves olvasó meszesedő érfalaitól, melyeken azóta is icipicit vastagodott a réteg. William Dufty, a magyarul is olvasható „Cukor Blues” könyv szerző víziója a cukor érrendszeri hatásáról a következő: A fölöslegesen felvett finomított cukor kicsit átdolgozva a májba kerül, amely a napi adagok hatására mint egy lufi, felpuffad, majd amikor eléri tárolókapacitásának maximumát, zsírsavként bocsátja ki a vérbe a tárolt cukrot. Ez a zsír szépen lerakódik a jól ismert helyekre (fenék, comb, has, mell, stb.), na meg az érfalakon csinos kis plakkokat képez (21).
Az elhízás során terhelődik a szív, nő a vérnyomás, sorvadnak az izmok, kimerül a vese, és előáll az, un. másodlagos cukorbetegség.

A cukor és az ő betegsége

Kézenfekvő gondolat, hogy a mértéktelenül fogyasztott édesség cukorbetegséghez vezet. De ha a diabétesszel foglalkozó oldalakat böngésszük, ezen oldalakon vastag és dőlt betűkkel tudatják az olvasóval, hogy ez egy mítosz, cukorfogyasztástól nem lehet cukorbetegséget kapni. Na jó rendben van, ha már valaki cukorbeteg, ne keltsünk benne bűntudatot, hogy ő okozta magának. De aki még nem az, azt miért vezetjük félre? A világ úgyis tele hamis megnyugvással az atomerőművek, a környezetszennyezés, a dezodorok és az ételízesítők vonatkozásában.
Az inzulin jó ismerősünk, mindenki azt gondolja róla, hogy ő „égeti” el valahogy a vércukrot. Nem elégeti, hanem ő segít a cukor és fehérjemolekuláknak bejutni a sejtekbe, hogy azok felhasználhassák. Az éveken át tartósan magas kalória-bevitel tartósan magas inzulinszintet, pontosabban evésekként egy-egy hatalmas inzulinhullámot jelent a szervezet számára. A sejtek védekezni kezdenek a beléjük pumpált túl sok cukorral szemben, és kialakul az inzulinrezisztencia, vagyis a sejtek ellenállnak az inzulin sejtfal nyitogató kísérleteinek. Ám mivel az agy érzékeli, hogy a vérben ott a sok cukor, utasítja a hasnyálmirigyet, hogy még több inzulint termeljen. Őrült hajsza kezdődik ekkor. A magas vércukorszint mindent tönkretesz, a szervezet ezt egyre nagyobb adag inzulinnal próbálja kivédeni, a sejtek meg egyre ingerültebben állnak ellent. Egy ponton a hasnyálmirigy bedobja a törölközőt, és amíg tulajdonosa elégedetten böfög a tévé előtt degeszre tömött hassal, a szervezet feladja a küzdelmet, és a tartósan magas vércukorszint elkezdi áldásos munkáját, melynek sok év múlva vakság, lábamputáció, súlyos érelmeszesedés, impotencia és infarktus lesz a következménye (a felsorolás egy kíméletesebb változat! Teljesebb lista:22). Amikor még nem látszik semmi, azt az állapotot X szindrómának hívjuk (18), talán azért X-nek, mert alattomosan és ismeretlenül kezdi pusztítani a szervezetet. Aztán kiderül, hogy a polgár cukorbeteg lett, felkeresi a diabétesszel foglalkozó webszájtokat, ahol fülébe duruzsolják, hogy „te nem tehetsz semmiről, de azért fogyjál le egy kicsit”.
Hát először is, a finomított cukor növekvő fogyasztása igenis szoros kapcsolatot mutat a diabéteszes betegek számának növekedésével (23), írják egy amerikai táplálkozástudományi szaklapban. Továbbá az amerikai orvosok szövetségének lapjában (JAMA) 2004-ben megjelent vizsgálatban 91 249 diabétesz-mentes nőt kezdtek el követni, figyelve étkezési szokásaikat. Nyolc év alatt 741 nő lett cukorbeteg. Akik naponta megittak egy cukrozott üdítőt, kétszer valószínűbben lettek cukorbetegek, mint akik vizet ittak.
A másodlagos vagy felnőttkori cukorbetegséggel kapcsolatban felmerül ismét egy összeesküvés-elmélet, háttérben a diabétesz-lobbyval. A diabétesz és szövődményeinek kezelése ugyanis óriási üzlet a gyógyszeriparnak és az egészségügynek. A másodlagos diabéteszről ugyanis mindig úgy beszélnek, hogy az nem gyógyítható, csak kezelhető, írja Thomas Smith a „Halálos diabétesz-rászedés” című cikkében (22). A diabétesz-ipar Smith által taglalt leleplezését most mellőzném, a lényeg ugyanis, hogy egyszerűen le kell fogyni, és áttérni a normális, egészséges táplálkozásra. Cukrot, alkoholt elfelejteni. Sajnos tudjuk jól, hogy az emberek inkább belehalnak, de nem akarnak lefogyni, lemondani a nassolásról és pláne nem az ivásról. Innentől viszont mégiscsak szükség van a diabétesz-iparra, mert ha valaki nem akar meggyógyulni, valahogy karban kell tartani őt a lassú haldoklása folyamán."

Szóval nem csak Antal Vali találmánya a cukor és a rák kapcsolata hanem mások is rájöttek már..Örülni kellene hogy széles fórumon segít az embereknek... :idea:

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.04. 12:04
Szerző: Szilágyi András
@nobel (6950): Szendivel azért vigyázni kell. Szerintem alapvetően úgy "működik", hogy előbb elhatározza az álláspontját, majd ehhez szelektíven gyűjt bizonyítékokat, publikációkat. Valószínűleg tíz perc alatt a PubMeden minden általa idézett publikációhoz találhatsz egy olyat, ami pont az ellenkezőjét állítja.

Az, hogy a ráksejtek imádják a cukrot, butaság. A szervezetünk minden sejtje imádja a cukrot, hiszen ez az energiaforrás. Nincs különbség ebben a tekintetben a ráksejtek és a normál sejtek között.

A szívbetegségek kapcsán sokkal inkább az össz kalóriabevitel, ill. ennek következményeként az elhízás vagy nem elhízás számít, mint az, hogy ennek mekkora része származik cukorból.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.04. 13:59
Szerző: vaskalapos
@nobel (6950):

A cukor és a rák

Akkor egyszeru, ehezni kell, es meg van oldva a rakbetegseg. ;-)
Mellesleg: az idezetek egyike sem szol arrol hogy a cukor OKOZNA rakot.

A cukor, elhízás és a szívbetegség

Azt is tudja minden óvodás, hogy már a levegővétel is emeli a koleszterinszintet, s gondolom a nagycsoportosoktól felfelé a többség azt tippelné, hogy a cukor is.

hulyseg

Ha az Interneten rákeresünk a témára, jó sok cikket, tanulmányt olvashatunk


barmirol es az ellekezojerol is

arról, hogy cukornak semmi köze a szívbetegségekhez és az infarktushoz, leszámítva a váratlan cukoráremelések sokkoló hatását. Egy ártatlannak tűnő tanácsadó oldalon pl., amit a WSRO nevű szervezet tart fent (13), 37 vizsgálat összevont analízisét közlik, miszerint a cukor nem áll kapcsolatban a szívbetegséggel. Az oldalon idézik a FAO/WHO ajánlását, miszerint a cukor nem áll oki kapcsolatban a szívbetegségekkel, és azt ajánlják, hogy a táplálkozásban a zsírt minél több szénhidráttal cseréljék fel.

Eddig OK

Az oldal még idéz is egy vizsgálatot, melyben a táplálékban a zsírt cukorra(!) cserélték, és ez nem volt káros a vér zsírszintjére. Nem kell a tudomány Sherlock Holmesának lenni, hogy az olvasóban a gyanú sercegő szikrája kigyúljon. Csak egy klikk és kiderül, hogy a WSRO nem más, mint a „Világ Cukorkutatóinak Szervezete”, amely a világ cukortermelőinek, feldolgozóinak és terjesztőinek a szövetsége (14).

Nyilvan a zsitermelok nem fogjak kirakni a weblapjukra ezt a cikket. Ez igy van. De ez onmagaban nem jelenti azt, hogy teves, vagy plana hamis. A FAO/WHO az ugye fuggetlen, nem cukorgyarto szervezetek?

A WHO és a FAO tényleg azt állította, hogy direkt, közvetlen bizonyíték nincs a cukorfogyasztás és a szívbetegség, cukorbetegség és egyéb krónikus betegségek közt, de azt viszont nem állította, hogy ne volna közvetett és igen erős összefüggés. Ezért is a WHO melegen ajánlja, hogy mindenki csökkentse étrendjében a felhasznált cukrot 10% alá, mert az élelmiszerek túlzott energiatartalma elhízáshoz vezet, és ez közvetve igenis okozza ezeket az említett betegségeket.

Ez igy fair. Tehan nem mereg, nem rakkelto, nem rosszabb, mint a kabitoszer.... csak ne egyel annyit belole (meg semmibol sem), hogy elhizz!

Egy átlagos angol 2002-ben évente 95 kg cukrot fogyasztott el, vagyis naponta 26 dkg-ot! Ez negyed kiló cukor, üdítőkbe, süteményekbe, különféle ételekbe, teába, kávéba csempészve. (16) Ez az elképesztő energiafölösleg zsír formájában rakódik le, amely aztán növeli a vér koleszterinszintjét és végül érelmeszesedéshez és a rettegett infarktushoz, és agyvérzéshez vezet.

26dkg = 260 g cukor, abban nagyjabol 1000kcal energia van valoban sok, ha valaki 2000kcal-t eget naponta...

Az eddig idézett, The Lancet hasábjain megjelent cikkben Jim Mann vizsgálatokat idéz, melyekben a kísérleti személyek, ha csak részlegesen is elhagyták a cukrot étrendjükből, jelentős testsúlycsökkenést tapasztaltak. Egy Új-Zélandi vizsgálatban a cukor elhagyásával 20%-os vérzsír-szint csökkenést sikerült elérni. A

termesztesen
a zsir elhagyasaval is sikerult volna ugyanennyit, vagy tobbet

A szomorú helyzet az, hogy 1980 és 1994 közt duplájára nőtt az elhízott gyerekek száma, 24% -uk már túlsúlyos! Egy vizsgálatban kimutatták, hogy pusztán csak a napi üdítők fogyasztásával két év alatt négy kilót híztak a vizsgált gyermekek (17). Amúgy az amerikai polgárok fele túlsúlyos (18).

igy van, ez problema.
De ugye akkor nem mereg (a mergezes kovetkezteben az emberek lefogynak), hanem tulzasba vitt taplalaek.

Egy szakcikk olvastán nem lehet igazából eldönteni, hogy az valódi vizsgálat-e, vagy kamu.

Nem igaz, el lehet donteni. Es amikor mas kutatok megismetlik a vizsgalatot, agyagba dongolik a hamisat, ha mas eredmenyt kapnak.


Pesszimista becslések szerint a szaklapokban megjelenő cikkek felét szellemírók, vagyis cikkíró ügynökségek névtelen dolgozói írják megrendelésre (19).

Nem bizarr szakmai hivatkozassal alatamasztani egy ilyen irasmuvet??? Sajat hitelesseget asta ala.

Kicsit elkalandoztunk a kedves olvasó meszesedő érfalaitól, melyeken azóta is icipicit vastagodott a réteg. William Dufty, a magyarul is olvasható „Cukor Blues” könyv szerző víziója a cukor érrendszeri hatásáról a következő: A fölöslegesen felvett finomított cukor kicsit átdolgozva a májba kerül, amely a napi adagok hatására mint egy lufi, felpuffad,hulyeseg

A cukor és az ő betegsége

Kézenfekvő gondolat, hogy a mértéktelenül fogyasztott édesség cukorbetegséghez vezet.


kezenfekvo, de ettol meg nem feltetlenul igaz.

Az inzulin jó ismerősünk, mindenki azt gondolja róla, hogy ő „égeti” el valahogy a vércukrot. Nem elégeti, hanem ő segít a cukor és fehérjemolekuláknak bejutni a sejtekbe, hogy azok felhasználhassák. Az éveken át tartósan magas kalória-bevitel tartósan magas inzulinszintet, pontosabban evésekként egy-egy hatalmas inzulinhullámot jelent a szervezet számára. A sejtek védekezni kezdenek a beléjük pumpált túl sok cukorral szemben, és kialakul az inzulinrezisztencia, vagyis a sejtek ellenállnak az inzulin sejtfal nyitogató kísérleteinek. Ám mivel az agy érzékeli, hogy a vérben ott a sok cukor, utasítja a hasnyálmirigyet, hogy még több inzulint termeljen. Őrült hajsza kezdődik ekkor.

Erdekes, hogy ezt nem tamasztja ala szakmai cikkel.

Továbbá az amerikai orvosok szövetségének lapjában (JAMA) 2004-ben megjelent vizsgálatban 91 249 diabétesz-mentes nőt kezdtek el követni, figyelve étkezési szokásaikat. Nyolc év alatt 741 nő lett cukorbeteg. Akik naponta megittak egy cukrozott üdítőt, kétszer valószínűbben lettek cukorbetegek, mint akik vizet ittak.

Nocsak, nocsak? Mi tortent a tobbi 90508 novel? Azok nem ettej cukrot? Ugye nem. Legalabb a fele, de valoszinuleg a tobbseguk fogyasztott cukrozott uditot!
Mi tobb a 741-bol 247 szinten nem fogyasztott cukrozott uditot, csak vizet ivott.
Igy ugye mas a helyzet.

Szóval nem csak Antal Vali találmánya a cukor és a rák kapcsolata hanem mások is rájöttek már..Örülni kellene hogy széles fórumon segít az embereknek... :idea:

Valoban nem csak a Vali talalmanya. De ettol meg nem valik igazza.
Orulni kellen, de valamiert nem tudok felhotlenul orulni.

Lattad a mai hozzaszolast Vali lapjan?
Valaki azon gondolkozik, hogy nem megy el a terheleses vercukorvizsgalatra, vagy elmegy, d enem issza meg a cukrot. Logikus valastas, ha komolyan vesszuk a Vali lapjan olvashato cikkeket (mert ugye koztudott Vali olvasoi kozott, hogya cukor az mereg, kabitoszer es rakos is leszel tole).
Ha az illeto nem megy el a terheleses vercukorvizsgalatra, nem fogja megtudni, hogy esetleg kezelesre szorulo cukorbeteg... es a kezeletlen cukorbetegseg sokkal rosszabb, mint a kontroll alatt tartott... itt mar az egeszsegrontas esetet latom fennforogni.
Szerencsere az illeto megkerdezte, es az egyik tanacsado valaszolt, hogy igenis menjen el. De mi van azokkal, akik nem kerdezik meg, csak nem mennek el? Ez a tanacsado tudja, hogy nem igaz, amit a cukorrol ir az AntalVali lap. Tulzas, durva tulzas.

AntalVali.com

Elküldve: 2010.11.04. 15:00
Szerző: pounderstibbons
@vaskalapos (6956):

NapiVali

2010.11.04.

Ezt nemrég találtam, sokmindent megmagyaráz Valiról:
http://www.orvostudakozo.hu/AntalValeria


Születési évem 1966
Súlyos kőolaj- és szintetikum intoleranciával születtem, úgyhogy egyenes út vezetett odáig, hogy kutatási területemmé váljon a kőolaj és származékai, azaz a szintetikumok; illetve, hogy az életemet természetes anyagokkal rendezzem be. Olyan természetes anyagokkal és módszerekkel, amikről a világ kezd leszoktatni minket.

\"Célom az, hogy elkemizálódott, elszintetizálódott, elműanyagosodott elamerikanizálódott el-E-sedett világunkban elérjem azt, hogy újra felfedezzük a csodás természet alkotta dolgokat, és felismerjük azt, hogy egy ronda pénz- és reklámközpontú elanyagiasodott , érzelemszegény fogyasztói társadalom eszközévé válunk, ahol a menő mobilunkon sms-en adjuk le a szavazatunkat valamelyik egyen-valóságshow sztárjára, miközben kólát szürcsölgetve esszük a mekis hamburgert, és örülünk, mert a kalgon védi a mosógépünket, a joghurtunk bifidus essensis, és egyébként a nehéz napokon is szárazak és könnyűek maradunk, a péhánk pedig öt pont öt.
Én a valóságshowk helyett túrázom és szarvasbőgést hallgatok, házi málnaszörpöt iszom, majd bevágok egy nagy karéj libazsíros kenyeret zöldpaprikával és paradicsommal. A teknőm utálja a Calgont, a bifidus essensist pedig nem kell feltalálni - van az magától is... Az én pH-m pedig 6,2. (Ööö, nem kevés az kicsit?) Mégsem voltam SOHA beteg, nincs migrénem, és nem vagyok allergiás. (jah és az a súlyos intolerancia az smafu? :) )Illetve allergiás vagyok! (mégis?) A mesterségesen táplált tévhitekre és hazugságokra. (szóval a természetes hülyeségre meg nem...)
Útravalóul még annyit: ne legyünk restek elolvasni azoknak a dolgoknak az összetételét, amit megeszünk, megiszunk, magunkra kenünk és a szánkba veszünk. Meglepetések helyett válasszuk a természetest!\" ( részlet első könyvem utószavából)

Évek óta alternatív rákprevencióval foglalkozom, Dr. Ládi Szabolccsal, Prof. Paul Claytonnal, Prof. Jason Hawrelackkel (Máshol Hawrelak, de hát ki tudja megjegyezni a kollégái nevét rohanó világunkban... ) dolgozom egy csapatban. Az én fő szakterületem a bőr és a kiválasztás.
Célom olyan kollégákkal való szoros együttműködés, akik nyitottak az alternatív módszerekre, előrébb helyezik az egészség megőrzését és a prevenciót, mint a kémiai (nyersolaj alapú) gyógyszerekkel való gyógyítást.

Végzett szakmáim:
- bionom mester kozmetikus
- biomom (Sic!) hatóanyag és adalékanyag elemző (Dr. med. Ernst W. Henrich - Dr. rer. nat. Thomas Baumann)
(ezek olyan tanfolyamok, amit a Baumann kozmetikai cég tart, marketingoktatás és termékbemutató jelleggel http://shp.hu/hpc/web.php?a=drbaumann&o=hfXVqdHKxD )
- aromaterapeuta (Bigelbauer Pál) (komoly: http://www.biegelbauerpal.hu/irasok_kert.php?ker=11 )
- természetgyógyász-szakkozmetikus (Dr. Oláh Andor) (A néhai Dr. Oláh tényleg természetgyógyásznak tűnik, de a szakkozmetikusságot tuti nem tőle tanulta el... http://www.eletero-haz.hu/dr-olah-andor)
- fitoterapeuta tanfolyamot soha nem végeztem, de ősi füvesboszorkány családból származom, úgyhogy ez nekem az anyatejjel jött.
(a honlapján mégis csak mint fitoterapeuta szerepel)
5 éves korom óta tanulom a gyógynövényeket és hatásukat, és mivel erdőjáró ember vagyok, magam gyűjtöm őket, és újabban fotózom is hobbi szinten (készül az újabb könyvem, kell az illusztráció...)

Ha valaki jobban meg szeretne ismerni, látogasson el a honlapomra: http://www.vali.antalvali.com