Oldal: 1 / 1

himalaja só

Elküldve: 2011.02.26. 17:35
Szerző: balinta53
"Ezzel szemben a Himalája kristály só több millió éves napfényt tárol. Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez és ...
www.lugositas.org/himalaja_so"

érdekelne a véleményetek. nem a lugosításról, hanem a sóról...

himalaja só

Elküldve: 2011.02.26. 22:20
Szerző: vaskalapos
@balinta53 (13451):
Nezd meg egy sotet szobaban.
Vilagit?
Nem.
Akkor vagy nincs benne napfeny, vagy ha benne van, akkor nem jon ki belole, tehat nincs hatasa a kornyzetre.

" Tiszta forrásvízzel komplex ásványi alapot biztosít az élet létrejöttéhez ..."

Hulyeseg.
De probald ki, tedd tiszta forrasvizbe, szurd sterilre, es figyeld, letrejon-e benne elet.

Komplex? Na es Cl nem koplexebb, mint a kozonseges so.

himalaja só

Elküldve: 2011.02.26. 22:47
Szerző: vegyati
@balinta53 (13451):

Ilyeneket írnak:
"A benne található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges ká [sic!] kalciumot, káliumot, magnéziumot és nyomelemeket."

Az, hogy valami kolloid az egy mérettartományt jelöl és nem azt, hogy szerves. A 84 elemben, ha megnézzük a periódusos rendszert, kiszedjük a nemesgázokat és a mesterséges elemeket, akkor benne van az ólom, higany, kadmium etc. Ezek miért is jók a szervezetnek? Igencsak pórul járna az a jóember, aki ásványi (konyha) só (ill. annak minor összetevőjeként jelen levő egyéb sók) segítségével igyekezne pótolni Ca, Mg szükségletét, IMHO.

"A kristály sóból nem lehet túl sokat fogyasztani, mert egy természetes regulációs, kiegyenlítő hatása van. A magas vérnyomást leviszi, az alacsonyt pedig emeli."
Na ez igazán durva.

" Segít a szervezet elsavasodásánál, fogínyvérzésnél, fogínygyulladásnál. Oldja a régi nátrium- klorid okozta izületi lerakodásokat, vesekövet, fogkövet."
Mókásan durva.
etc. etc.

Az oldal legalján:
"Összeállította: Uhrin Ilona InnerLight IBC független üzleti tanácsadó"
Nahát ez egy ilyen, "független üzleti tanácsadók által művelt tudomány" szülte rémtett.

himalaja só

Elküldve: 2011.02.27. 02:52
Szerző: gombi
http://www.fiddespayne.co.uk/jamie-oliv ... t-mill.htm
Nem kell kuruzslokhoz menni himalaja soert:) Boltban megvegeto, kulinarisan mas ize van kisse. Mitol rozsaszin, nem tudja valaki?

himalaja só

Elküldve: 2011.02.27. 09:31
Szerző: balinta53
a lehúzás tipikus esete, a "szakszerű szöveg" jó marketing :!: nyilván azt gondolja a sok okos, hogy biztos jó mert kellőképpen drága, kb. 1000 Ft/kg
kiváncsi lennék hogyan bányásszák és ki hozza be...

himalaja só

Elküldve: 2011.02.27. 09:40
Szerző: balinta53

himalaja só

Elküldve: 2011.02.27. 09:40
Szerző: balinta53

himalaja só

Elküldve: 2011.02.27. 18:20
Szerző: Dorka11
@balinta53 (13451):
A legtisztább kristályokat kézzel darabokra aprítják, sós vízben mossák és napon szárítják.
Azért ezt megnézném! :P

himalaja só

Elküldve: 2011.02.27. 20:48
Szerző: monolit
Sajnos tapasztalhatjuk hogy a túlzott ipari feldolgozás többet árt az élelmiszereknek mint használ. Ilyen összefüggésben élelmiszerként tekintve a sót, az sem kivétel.
Az ipar az egyébként nem felhasználható termékből is előállít eladható terméket. Nem a te érdekeidet nézi, a sajátját.

A természetben tiszta formájában nem található meg, "szennyeződést" tartalmaz. Ez a "szennyeződés" akár jól is jöhet, lásd jód.

Még a benne levő agyag is hasznos lehet akár. Ismert hogy több állat fogyasztja, köztük az elefánt és a papagáj. De ismert mint emberi kiegészítő élelem.

http://www.drtihanyi.hu/cikk/eheto-foldek/
http://megmagyarazhatatlan.network.hu/b ... ool-pim-hu
http://en.wikipedia.org/wiki/Geophagy

A zeolit az az anyag ami a legközismertebb talán állattartásban. Egyébként a disznó is szívesen fogyaszt még faszenet és szenet is, egyedül az ember szeretne kilógni a sorból mint nem a természet része, tagja.

himalaja só

Elküldve: 2011.02.28. 08:58
Szerző: TranszfettiAcid
Ez nem újdonság, csak kis hazánkban. Már régebben olvastam róla német cikkeket, ott eléggé kivesézték. A lényeg, hogy ez is, mint mindegyik csodaszer több dolgot állít, mint, ami igaz. (Pl. a több, mint 80 nyomelem sem igaz.) A német kutatók 10 nyomelemet találtak. Részletesebben itt, a Wikipédia német oldalán lehet olvasni róla. Az angol oldal nem teljesen ugyanaz, pár lényegi dolog kimaradt.
A német oldalon az egyik idézet: „Das Salz unterscheidet sich in seiner chemischen Zusammensetzung in keinster Weise von anderen natürlichen Steinsalzen. Gegenüber dem bekannten Küchensalz unterscheidet es sich nur dadurch, dass es mehr Verunreinigungen enthält“
– Mineraloge Michael Siemann.
Magyarul: a só annyiban különbözik a konyhasótól, hogy több benne a szennyeződés.
(Érdemes azt is elolvasni és egy kicsit "megrágni" ( 8-) ), hogy az oldal szerint a szervezetben kevesebb, mint 30 féle elem található, így, ha a sóban valóban több, mint 80 féle lenne, akkor azok nagy része a szervezet számára hasznosíthatatlan, illetve káros lenne...)

himalaja só

Elküldve: 2011.02.28. 09:00
Szerző: TranszfettiAcid
@gombi (13477):
Azt írják, hogy vasoxid.