Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
A hír nem mai, viszont teljesen komoly - itt a tücsökliszt és a tücsökkenyér:
http://hvg.hu/enesacegem/20171123_ker_e ... okkenyeret
Szerintem néhány év, és már az unió is propagálni fogja, olyannyira hogy a hagyományos búzaliszt betiltásra kerül majd, mint allergiát okozó élelmiszeradalék. Következő fokozatok: halliszt, dögliszt... és mindenki "megdögliszt".
http://hvg.hu/enesacegem/20171123_ker_e ... okkenyeret
Szerintem néhány év, és már az unió is propagálni fogja, olyannyira hogy a hagyományos búzaliszt betiltásra kerül majd, mint allergiát okozó élelmiszeradalék. Következő fokozatok: halliszt, dögliszt... és mindenki "megdögliszt".
0 x
- mimindannyian
- *
- Hozzászólások: 7917
- Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
- Tartózkodási hely: Szoboszló
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Mi a kérdés? A rovarok valóban jó táplálékok, csak szokatlanok mifelénk. A másik ígéretes alternatíva a mesterséges hús.
Cultured_meat
Cultured_meat
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Tényleg a mesterséges hús... nem is tudom mi hiányzott még. Talán az ehető műanyag kaja. Ja az meg már van a mekiben. Egybként úgyis tönkretették az élelmiszernövényeket a sok vegyszerrel meg rovarirtókkal, az esztelen fajtanemesítéssel vagy a gmo növényekkel, úgyhogy a jövő emberiségének jó eséllyel maradnak a csótányok, pókok, és szöcskék meg a mesterséges hús mint alternatíva ha gyáltalán megéri. Pedig hogy röhögtünk annó a Funé filmben a Tricatel gyárlátogatáson, és mára eljutottunk pontosan oda.mimindannyian írta:Mi a kérdés? A rovarok valóban jó táplálékok, csak szokatlanok mifelénk. A másik ígéretes alternatíva a mesterséges hús.
Cultured_meat
0 x
- mimindannyian
- *
- Hozzászólások: 7917
- Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
- Tartózkodási hely: Szoboszló
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
cseppet sem lep meg, hogy ebben a témakörben is felszínes, konteós a világnézeted.
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Elég csak összehasonlítani milyen volt az íze a zöldség és húsleveseknek 30 évvel ezelőtt, és milyen ma az agyonnemesített meg vegyszerezett zöldségek korában. De ugyanez vonatkozik a nagyszerű táposcsirkére, aminek még a csontja is fekete, és nyilván ugyanolyan egészséges is.mimindannyian írta: cseppet sem lep meg, hogy ebben a témakörben is felszínes, konteós a világnézeted.
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Honnan szedjek 30 éves zöldséget vagy húslevest?
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Én például vissza tudok emlékezni. Nyilván nem véletlenül kell a rengeteg ízfokózó az ételekbe, vajon mire találták ki a vegetát. Nálunk például van kiskert, a répa az istennek se akar megnőni, a káposzta se fejesedik be, már ha egyáltalán kikelnek, és nem rossz a mag eleve.
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
A Vegetát 1959-ben fejlesztették ki, Magyarországon 1967 óta kapható. Csaxólok.
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Miért lenne visszataszító a rovarevés? Simán megeszem a kagylót, garnélát, polipot, pedig ezektől a rovarok még szebbek is.
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Már várom a műhúst a boltokban, megkóstolnám.mimindannyian írta: Mi a kérdés? A rovarok valóban jó táplálékok, csak szokatlanok mifelénk. A másik ígéretes alternatíva a mesterséges hús.
Cultured_meat
0 x
-
- Hozzászólások: 104
- Csatlakozott: 2014.07.15. 19:56
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
piciloo: Ha bevezetik Mo.-n, akkor is drága lesz szerintem. Rovarevés: Nem mellékesen azoknak a rovaroknak, melyeket az emberek megesznek, sokkal gusztusosabb táplálkozási szokásaik vannak, mint az említett tengeri herkentyűknek. (Nem véletlenül: sok közülük "hulladékevő" - nem véletlenül lehet könnyen tenyészteni őket, illetve "terjedtek" el a tengerparti népek konyhájából. Hiszen az értékesebb halakat el lehetett adni, vagyis a "hétköznapi" asztalon ritkán bukkant csak fel. Korábban a mai tengeri "sztárok" maguk is "hulladékok" voltak. Lásd: homár, amit korábban csak a disznóknak adtak.) Nem mellékesen "kóser" ételnek számítanak. (A Biblia szerint is Keresztelő János a pusztában mézen és sáskán élt: a mai dietetikusok szerint igen jól egyébként)
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Akik annó rovarokat ettek, nem azért ették mert annyira finom, hanem azért mert feltehetően nem volt más. Aztán hogy a hülyék számára ínyec falattá vált, az már csak hab a tortán. Így van ez a csigával is, és sorolhatnánk a példákat.
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Hysterocrates gigas-potroh nyersen, gránátalma körettel. Ára 700 USD. Biztos vagyok benne, hogy tömve lenne a New York-i luxusétterem
0 x
-
- Hozzászólások: 104
- Csatlakozott: 2014.07.15. 19:56
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Az emberek évezredekig azt ették, ami volt, tehát feltaláltad a spanyolviaszt.... Nem is, mert vannak étkezési tabuk és szokások minden népnél is (pl.: A magyarok megeszik a pontyot). Amik változnak.
(Egyébként gratulálok, hogy egy mondatban sikerült bizonyítanod, hogy egyszerre vagy diszlexiás és rasszista. Mintha Magyarországon nem lett volna szokás a csigaevés a középkorban és nagyon sokáig - 1950-es évekig - egyes néprajzi csoportoknál. Például a Mecsek környéki "színmagyar" régióban: ellentétben azokkal a nem belső, hegyvidéki régiókkal, ahol nemzetiségek éltek.)
(Egyébként gratulálok, hogy egy mondatban sikerült bizonyítanod, hogy egyszerre vagy diszlexiás és rasszista. Mintha Magyarországon nem lett volna szokás a csigaevés a középkorban és nagyon sokáig - 1950-es évekig - egyes néprajzi csoportoknál. Például a Mecsek környéki "színmagyar" régióban: ellentétben azokkal a nem belső, hegyvidéki régiókkal, ahol nemzetiségek éltek.)
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
A hústermelés, -fogyasztás sajnos fenntarthatatlan, főleg a marhahúsé. Ezért muszáj fenntartható alternatívát találni. Ilyen lehet a rovarból készült termék vagy a műhús. Vagy vegák leszünk mind.
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Mi ez a marhaság? Nevezd a nevükön őket nyugaodtan, a cigányokra gondolsz.pierredelacroix írta: Mintha Magyarországon nem lett volna szokás a csigaevés a középkorban és nagyon sokáig - 1950-es évekig - egyes néprajzi csoportoknál. Például a Mecsek környéki "színmagyar" régióban: ellentétben azokkal a nem belső, hegyvidéki régiókkal, ahol nemzetiségek éltek.)
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Szerintem meg az lesz, hogy az szegény és túlnépesedett országoknak marad a rovarevés, a fejlettek pedig továbbra is eszik a marhahúst.
0 x
-
- Hozzászólások: 104
- Csatlakozott: 2014.07.15. 19:56
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Úgy tűnt, hogy eltűnt a hozzászólásom, tehát megint leírom: Nem, megint félreolvastad, amit írtam. Bezony az "echte" magyarok ették a Mecsekben a csigát (hogy miért, azt a néprajzosok találgatják: egyházi hatás, természetföldrajzi környezet, egyéb...). A nemzetiségek - beleértve az általad meggyanúsítottakat - és az általuk nagy számban lakott falvakat bizony onnan lehetett felismerni, hogy ők meg nem...
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Tényleg félreolvastam.pierredelacroix írta:Úgy tűnt, hogy eltűnt a hozzászólásom, tehát megint leírom: Nem, megint félreolvastad, amit írtam. Bezony az "echte" magyarok ették a Mecsekben a csigát (hogy miért, azt a néprajzosok találgatják: egyházi hatás, természetföldrajzi környezet, egyéb...). A nemzetiségek - beleértve az általad meggyanúsítottakat - és az általuk nagy számban lakott falvakat bizony onnan lehetett felismerni, hogy ők meg nem...
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
"A csiga - egy régi-új ínyencség
A csiga a múltban nálunk is kedvelt ínyencségnek számított. Bornemisza Anna erdélyi fejedelemasszony XVII. századi szakácskönyvében érdekes adatra bukkantam: az udvari szakács a csigából kilencféleképpen készített fogásokat adott a fejedelemasszony asztalára. Egyebek közt vajban kirántva, mustárral pástétomnak elkészítve, avagy roston sütve "úgy, mint az osztrigát szokták elkészíteni, borssal és sóval ízesítve", és sok más módon. Még az "apró, fekete csigákra" is volt receptje az egykori szakácsmesternek: vízben kell őket megfőzni, s miután a csigahéjak "maguktól megnyíltak", tojássárgájából, vajjal és zöld füvekkel készített mártással kell asztalra adni.
Ezután a csigát a magyar szakácsok és háziasszonyok egy időre elfeledték, de Czifray István Magyar Nemzeti Szakácskönyvében, amely 1840-ben jelent meg Pesten, ismét felbukkant. Czifray mester e könyvben a töltött csiga receptjét közölte, amely oly módon készült, hogy a felvagdalt csigahúst zsemlemorzsával, vajjal keverve, citromlével, sóval és borssal ízesítve a csigaházba visszatöltötték, majd "bádog tálra téve, alul-fölül tüzet rakva" megsütötték."
https://www.napi.hu/napi_piheno/a_csiga ... 61129.html
A csiga a múltban nálunk is kedvelt ínyencségnek számított. Bornemisza Anna erdélyi fejedelemasszony XVII. századi szakácskönyvében érdekes adatra bukkantam: az udvari szakács a csigából kilencféleképpen készített fogásokat adott a fejedelemasszony asztalára. Egyebek közt vajban kirántva, mustárral pástétomnak elkészítve, avagy roston sütve "úgy, mint az osztrigát szokták elkészíteni, borssal és sóval ízesítve", és sok más módon. Még az "apró, fekete csigákra" is volt receptje az egykori szakácsmesternek: vízben kell őket megfőzni, s miután a csigahéjak "maguktól megnyíltak", tojássárgájából, vajjal és zöld füvekkel készített mártással kell asztalra adni.
Ezután a csigát a magyar szakácsok és háziasszonyok egy időre elfeledték, de Czifray István Magyar Nemzeti Szakácskönyvében, amely 1840-ben jelent meg Pesten, ismét felbukkant. Czifray mester e könyvben a töltött csiga receptjét közölte, amely oly módon készült, hogy a felvagdalt csigahúst zsemlemorzsával, vajjal keverve, citromlével, sóval és borssal ízesítve a csigaházba visszatöltötték, majd "bádog tálra téve, alul-fölül tüzet rakva" megsütötték."
https://www.napi.hu/napi_piheno/a_csiga ... 61129.html
0 x
Élelmezési forradalom avagy egy újabb őrültség?
Udorító nyálkás izék meg ízeltlábúak fúj. Ellenben a szőrösek, meg a tollasok az igen.Szilágyi András írta:https://www.napi.hu/napi_piheno/a_csiga ... 61129.html
0 x