Speciális PI Dimenzió Elmélet

Zártosztály! Belépés csak saját felelősségre! A gondozottakat hergelni szabad!
Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94225)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 15:32

con írta: Semmi szükség a "vastagság" definíciójára.


Na ezzel viszont egyetértek, az egész elmélet erről szól kb.

De, neked szükséged volna rá, mint egy falat kenyérre, ugyanis az egész "tudományod" erre épül, és "csak" kb. minden második képletedben szerepel.

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6301
Tartózkodási hely: Budapest

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94226)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » Tegnap, 15:45

SpecialPI írta:Hozzászólás forrása Sajnos a szamitasara meg nem tudok formulat...

Mi a definíciója, és hogyan kaptad a 3.1447817532635 értéket? Ne linkelgess, hanem írd le.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94227)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 15:50

Valószínűleg valami köbös osztóval közelített a fickó és a kis számú iteráció miatt jött ki neki a "hagyományos" pi-től ennyire eltérő érték. Ennek utána fogok járni !

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94228)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 15:57

Srácok játszunk fordítva abból több eredmény születhet!

Viccen kívül!

Játsszuk azt, hogy :... tegyük fel, hogy igazam van...


És fussunk neki rögtön ne a Józsi bácsi kiló hagymás, szilicium kristály-rács szerkezeti geometriája végéből, hanem rögtön a sötét anyag és sötét energia végéből!

Tegyük fel, hogy igazam van....

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94229)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 16:08

Tegyetek fel kérdéseket, hogy én hogyan képzelem el és hogy miért, majd először elmagyarázom a Speciális PI Dimenzió Elmélet nyelvén, és utána visszafordítom nektek a fizika nyelvére ok?

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94230)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 16:33

Ne is menjünk messze , kaptam fentebb egy meg nem válaszolt "feladványt" , amire most szeretnék pontosan rávilágítani, hogy miért is helytelen , még maga a "kérdés" is :

"... egy darab tiszta szilíciumnak mekkora a fajlagos elektromos ellenállása 100K-en.
Aztán számold ki, hogy milyen vastag lehet egy réteg, ahhoz hogy realisztikus körülmények között termodinamikailag stabil maradjon a diszlokációkkal szemben..."


Onnantól bukik az egész, hogy nemhogy a fajlagos ellenállásra , de még a sima távolságra sem jó az alapdefiníció, ezt ugye már be is igazoltátok magatoknak , nemdebár???

Vagy talán a proton az pontszerű test?

Innentől a hosszmérés elve is megszűnik, olyan mint egy hirtelen légbőlkapott ötlet , amit ékként így hirtelen aláhelyeztetek a kártyavárnak amire most épül az egész fizika, és ott valahogy ottfelejtődött , nem tudtok vele igazán mit kezdeni , csak így ide-oda tili-tolizgatjátok, emiatt kellett a mindenség elmélete amit próbálok immár egy húszkilós samuval a fejetekbe kalapálni ! :D

Aztán ennek a sok kerekítgetésnek az lett a vége hogy addig kerekítgettétek magatokat hogy még a 96%-ára sem vagytok képesek megmagyarázni ! Hát jókat röhögök rajtatok de most komolyan ! :D

Avatar
Solaris
Hozzászólások: 3412

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94231)

HozzászólásSzerző: Solaris » Tegnap, 16:44

SpecialPI írta:Hozzászólás forrása Solaris próbálj becsatlakozni a "magasröptű" beszélgetésbe. Az meg nem válaszolt kérdés : vastagság definiciója.


Súlyos tévedésben vagy. Én nem vagyok ideg - elme gyógyász, nem vagyok zárt osztályos betegápoló sem. Keresd fel őket bizalommal. Esetedben ők az illetékesek.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94232)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 16:48

Solaris írta:
SpecialPI írta:Hozzászólás forrása Solaris próbálj becsatlakozni a "magasröptű" beszélgetésbe. Az meg nem válaszolt kérdés : vastagság definiciója.


Súlyos tévedésben vagy. Én nem vagyok ideg - elme gyógyász, nem vagyok zárt osztályos betegápoló sem. Keresd fel őket bizalommal. Esetedben ők az illetékesek.


XD

Hát miattatok lehet ott fogok kikötni, ha másba nem röhögőgörcsbe

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94233)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 17:07

Úgy látom a ti fejetek terminátor szemellenzős 15000 Nm-es hidraulikus préssel kell belepattintanom a Speciális PI Dimenzió Elméletet az elmétekbe, Isten az atyám ha egyszer leesik nektek a tantusz az úgy fog állni, mint Katiban a gyerek!

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94234)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 17:21

Komolyra fordítva a szót :

"a hosszmérés elve is megszűnik létezni" kifejezés a nem csak a fenti ok miatt szűnik meg létezni, további alap ok hogy a dimenzióknak NINCSENEK koordinátái , kizárólag ORIGO-k léteznek !

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94235)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 17:39

azt viszont elég konkrétan le lehet írni annyi darab tört vagy egész számmal ahány és amilyen görbület mellett találkoznak az Origo-nál.

Mojjo
Hozzászólások: 295

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94236)

HozzászólásSzerző: Mojjo » Tegnap, 18:00

Nem tudom, legutóbb Fekete-Győr András próbált valami görbület mellett találkozni az Origo-nál, de nem igazán jött be neki...

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94237)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 18:02

SpecialPI írta:Hozzászólás forrása azt viszont elég konkrétan le lehet írni annyi darab tört vagy egész számmal ahány és amilyen görbület mellett találkoznak az Origo-nál.


(Értelmezési szinttől függően pl. 4 darab -1 és 1 közé eső vagy 3 darab 0.000'"1 és 1.999"' közé eső értékkel)

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94238)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 18:05

Mojjo írta:Hozzászólás forrása Nem tudom, legutóbb Fekete-Győr András próbált valami görbület mellett találkozni az Origo-nál, de nem igazán jött be neki...


XD

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94239)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 18:44

Komolyan mondom a haverjaim akik sík hülyék voltak fizikából még ők is megértik ezzel a fizika helyett is a dolgok működését, és ennyire nehéz nektek ezt felfogni? Semmi extra nem történik , kissé fentebb írtam talán most se tudom ennél egyszerűbben elmagyarázni már:

torzult "koordinátarendszerben" vagyunk ahol ez a 4 dimenziócska, amolyan kis rugószerű kukacocska összevissza kanyarog és a nagy tekergés közepette itt ott találkozgatnak néhol 2-esével , 3-masával , de akár 4-esével is , de persze más "irányból" találják be egymást ...

most ha ezt az egész szituációt "kívülről" próbálod elképzelni, pl. egy képzeletbeli "kockába" már eleve helytelen a gondolatmenete is a képzelgésnek, mert eleve 4 dimenzió tekereg tehát célszerűbb őket pl. egy képzeletbeli HIPERKOCKÁBA belezárni és abból kiképzelni egy szelelet..

DE !

Az egyszerűség kedvéért , most képzeljük ki egy ilyen szeletet , mindössze a 3 (itt-ott a fizika is masszívan lecsonkolgatja a dimenziócskákat sőt össezességébe tudomást se vesz róluk ugye-ugye? ejnye-bejnye ! ) tekergő dimenzióból... ha már 3 is tekereg , akkor egy egyszerű újdimenzió-analízis szerinti elképzeléssel , egyből 4-re is fel lehet kerekíteni, a szubdimenzió metszésgörbülét negatív értékű görbületnek is fel lehet fogni ( egy szubdimenzió értéke relatív értelmezés szerint : 0 > D < 2 )

( pl. : SubD(P+) =~ 1 ; 1 ; 1 ; 0.-85'" <-> SubD(N°) =~ 1.-21'" ; 1.-21'" ; 1.-21"' ; 1.-21'" , SubD(e-) =~ 1 ; 1 ; 0.-92'" ; 0.-92'" ) SuD(F°) =~ 1 ; 1 ; 1 ; 1 )
SubD = Szubdimenzió mátrix = szubdimenziók találkozási , görbületi értéke.

Oké tehát idáig eljutottunk hogy megvannak ezek a "tekergő kukacok" amik hol spirállá válnak, aztán egy tekergés után egy darabig megy egyenesen mert beletrafált oldalról egy másik , "kivülről" a kockában tehát egy káoszt látunk de a lényeg hogy a dimenziók álló helyzetben vannak, de ahogy elkezdünk képzeletben egyre jobban közelíteni a kocka kesze-kusza tekervényeibe azt vesszük észre hogy az egyre nagyobb zoom-faktor mellett már elkezdenek elgörbülgetni és kiegyenesedgetni sőt ! ami eddig álló helyzetnek tűnt az elkezd mozogni Elkezdenek szépen "hullámzani" amiatt, mert te magad "a kivülről befelé" tartó "mozgással" már eleve növelted pontosan EGYEL az összes létező megfigyelt dimenzió számát a puszta jelenléteddel és az "oda" tartó mozgásoddal. Kérlek nézzétek át mégegyszer alaposan az elejétől az egészet, mert látom még mindig halvány gőzőtök nincs róla milyen elképesztő egyszerűsége és jelentősége van annak amiket most írok.

Fentieken kívül semmi más nem létezik , vagy történik, viszont ebben természetesen végtelen féle manifesztáció lehetséges.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94240)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 19:01

Továbbá áll a kérdésem, tehát: miért a 4 térdimenzióban van a legtöbb azaz : 6 darab platóni test ? és miért van csak 3 darab az összes ezt követő térdimenzióban?

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94241)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 19:11

oké tehát idáig eljutottunk hogy megvannak ezek a "tekergő kukacok" amik hol spirállá válnak, aztán egy tekergés után egy darabig megy egyenesen mert beletrafált oldalról egy másik , "kivülről" a kockában tehát egy káoszt látunk de a lényeg hogy a dimenziók álló helyzetben vannak

olyan mint egy ebédre a hűtőbe zárt műanyag kockába figyelő spagetti, mindössze 4 szál van összetekeredve, de az nagyon!

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94242)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 19:23

Tömören ennyi a Speciális PI Dimenzió Elmélet felvázolása és bizonyítása.

Ráfér egy A/4-es lapra.

Azt gondolom inkább a szubdimenzió mátrix ultrapontos méréseivel lehet további tudományos eredményeket elérni

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94243)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 19:51

4D/1D !=~ 3D+1D !=~ 4.-0D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SpecialPI 2018.04.23. 19:57-kor.

Avatar
szabiku
Hozzászólások: 810

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94244)

HozzászólásSzerző: szabiku » Tegnap, 19:57

Neked fogalmad sincs a görbült (differenciálható) sokaságokról, annak matematikájáról (differenciálgeometria).
Miért adod azt, hogy te érted ezeket a dolgokat, mikor tisztára ökörségeket zagyválsz itt most össze.
Fogalmad sincs az egészről, a görbült térről. Mi a francnak tolod ezeket a szubdimenziós PI-s marhaságokat. Tönkre teszed teljesen magad.
Semmi értelme ennek. Hidd el, meg van a görbült terek matematikája. Nem egyszerű, és ezért nem is való az akárkinek.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94245)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 20:14

oké az odáig világos hogy a dimenzió görbületi értéke a benne létrejövő polarítás miatt? Amint létrejön egy polarítás egy dimenzióban onnantól effektív körbe megy. A polarítás egy másik dimenzió által keltett Origo hatás miatt alakul ki.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94246)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 20:19

SpecialPI írta:oké az odáig világos hogy a dimenzió görbületi értéke a benne létrejövő polarítás miatt? Amint létrejön egy polarítás egy dimenzióban onnantól effektív körbe megy. A polarítás egy másik dimenzió által keltett Origo hatás miatt alakul ki.
Ezen kívül önmagával is metszheti "egymást.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94247)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 20:25

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ezt a differenciálgeometriát alaposan helyre kell igazítani a fentiek után :)

Avatar
Solaris
Hozzászólások: 3412

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94248)

HozzászólásSzerző: Solaris » Tegnap, 20:33

szabiku írta:Hozzászólás forrása Miért adod azt, hogy te érted ezeket a dolgokat, mikor tisztára ökörségeket zagyválsz itt most össze.


Még nem jöttél rá, hogy egy mániákus hülyével társalogsz? Ez nem játssza sem a trollt, sem a hülyét, mert mindkettőből igazi.

Avatar
szabiku
Hozzászólások: 810

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94249)

HozzászólásSzerző: szabiku » Tegnap, 20:33

Az ki van már szépen dolgozva. Nem kell abba belekotnyeleskedni. Főleg úgy nem, hogy fogalmad sincsen róla.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94250)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 20:34

Nézzük meddig tartana kimérni én azt állítom, hogy az elektronnál 3.85"' lesz a pi mért értéke.

Avatar
szabiku
Hozzászólások: 810

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94251)

HozzászólásSzerző: szabiku » Tegnap, 20:35

Solaris írta:Még nem jöttél rá, hogy egy mániákus hülyével társalogsz? Ez nem játssza sem a trollt, sem a hülyét, mert mindkettőből igazi.

Próbálok jó szóval hatni rá. Szerencsétlen pára...

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94252)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 20:40

Nos és végül lássuk mi a helyzet ezekkel a Platóni testekkel, miért is van ez a 6 darab és hogyan?

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94253)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 20:48

Ha még a negatív törteket sem értititek ne nagyon akarjatok ti csak differenciálódgatni, főleg ne geometriázgatni, végképp ne idióta elméletrendszereket ezekből összekalapálni, mert pontosan abból jön ki ez a 4%-os sületlenség a végén, amin én a fentiek után maximum jókat kacagok :)

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94254)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 21:18

nézte már valaki a y.-x analízis szerint mik történnek nálatok?

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94255)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 21:38

Elmondom: nálatok az égvilágon semmi értelme a használatának, bár érdekes dolgok jöhetnek ki itt-ott.. nálam viszont értelme sincs az egésznek a negatív törtek nélkül, és mindenhol egybevág a polaritáspontok létrejötte a megfelelő dimenziók darabszáma és görbületi értékük elemzésével a fizika által megfigyelt jelenségek mozgási pályamodelljével egybevetve: a negatív törtek bevezetésével és a kettős eltolások bizonyításával gyakorlatilag egyetlen tört számmal definiálható egy szubdimenzió metszésgörbületi értéke melyből automatikusan felsőbb számú dimenziók definiálódnak 1-2 -es eltolással törtdimenzió negálással. Innentől az algebra és a geometria sem túlzottan elválasztható egymástól.. e kettő összekötése és újradefiniálása pedig egyszerűen kvázi megszűnteti a fizikát.

Bizonyítható továbbá, hogy csak a transzcendens számú dimenziók léteznek, a racionális dimenziók a valóságban irracionálisak.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94256)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Tegnap, 22:24

Na most mi van srácok nem szégyen az hogy így beégtetek na ! Fogjuk fel úgy, hogy ha nincs ez a hülye tévút, amin elindultatok , differenciálgeomteria (negatív törtek nélkül , ész nélkül , röhögnöm kell) , és a pi alapdefinícióját sem értitek meg ne csodálkozzatok, hogy nem értitek miről is szól a valóság, és hogyan is működik, nemhogy pontosan, még sejtve se fogjátok megközelíteni ilyen idióta axionok meg tudománynak nevezett áltudományban megérteni !

Na szóval ha én nem gondolom mindezt újra végig alaposan , akkor nincs tudomány, volt ugyan valami, de kb. majdnem homlokegyenest a másik irányba indultatok el , ahol a dolgok vannak !

G.Á
Hozzászólások: 73

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94257)

HozzászólásSzerző: G.Á » Ma, 00:40

Nézzük meddig tartana kimérni én azt állítom, hogy az elektronnál 3.85"' lesz a pi mért értéke.

Hát, valahol azt olvastam, hogy a hidrogénatom elsőrendű spektrumából ki sikerült hozni a pí értékét.
Persze ha feltétlenül fizikailag kimért adatok alapján szeretnéd a pí értékét meghatározni, akkor figyelembe kell venni, hogy a spektrumban megjelennek korrekciók, kb 0.1%-os relatív értékekkel. Ha durván annyit engedünk meg, hogy a relatív hibák a művelet-végzések közben sem halmozódnak fel 1%-nál sokkal nagyobb értékre, akkor a pí-re 3.1(4) értéket mértünk, ahol a hiba legfeljebb a harmadik számjegyben lehet.

Ettől függetlenül, a helyedben én inkább a gyerekeimmel foglalkoznék, ha már ennyi szabadidőm lenne mint neked.

Avatar
SpecialPI
Hozzászólások: 236

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94258)

HozzászólásSzerző: SpecialPI » Ma, 06:09

G.Á írta:Hozzászólás forrása
Nézzük meddig tartana kimérni én azt állítom, hogy az elektronnál 3.85"' lesz a pi mért értéke.

Hát, valahol azt olvastam, hogy a hidrogénatom elsőrendű spektrumából ki sikerült hozni a pí értékét.
Persze ha feltétlenül fizikailag kimért adatok alapján szeretnéd a pí értékét meghatározni, akkor figyelembe kell venni, hogy a spektrumban megjelennek korrekciók, kb 0.1%-os relatív értékekkel. Ha durván annyit engedünk meg, hogy a relatív hibák a művelet-végzések közben sem halmozódnak fel 1%-nál sokkal nagyobb értékre, akkor a pí-re 3.1(4) értéket mértünk, ahol a hiba legfeljebb a harmadik számjegyben lehet.

Ettől függetlenül, a helyedben én inkább a gyerekeimmel foglalkoznék, ha már ennyi szabadidőm lenne mint neked.


kosz.ennek oka valoszinuleg a hidrogen monomer szerkezetebol adodik mindazonaltal dicseretes hogy te legalabb vegre ertesz es/vagy probalsz segiteni

Avatar
Aku-Aku
Hozzászólások: 256

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94259)

HozzászólásSzerző: Aku-Aku » Ma, 10:53

SpecialPI írta:
Szilágyi András írta:Hozzászólás forrása SpecialPI, miért nem válaszolsz a kérdésemre?
Akkor még egyszer megkérdezem: Mi az a 4 dimenziós pi, és hogyan számítod ki az értékét?


https://science.slashdot.org/story/02/0 ... -dimension

Sajnos a szamitasara meg nem tudok formulat...


Hogy micsoda a 4 dimenzios PI nem tudnam egzaktul megmondani, de valaki igy probalta meg kiszamitani:

Kód: Egész kijelölése

 
/* start of process for 4d that is hypersphere */
 
 r=pow(cycles,0.25)/2;
 count=0;
 x=-r;
 y=-r;
 z=-r;
 z=-r;
 t=-r;
 while(x<=r)
           {
            y=-r;
            while(y<=r)
                       {
                        z=-r;
         while(z<=r)
            {
             t=-r;
             while(t<=r)
               {
                if(x*x+y*y+z*z+t*t<=r*r)count++;
                t++;
               }
            z++;
            }
                        y++;
                       }
            x++;
           }
 printf("\n*********************** HYPERSPHERE ************************\n");
 printf("Enclosure of Hypersphere by brute force method = %.0f",count);
 printf("\nRadius = %lf",r);
 p=count*2;
 p=p/(r*r*r*r);
 p=pow(p,0.5);
 printf("\nCalculated value of Pi = %lf",p);
 printf("\n************************************************************");
 
/* end of process for 4d that is hypersphere */


Forras:https://sourceforge.net/projects/projectpi/?source=typ_redirect

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6301
Tartózkodási hely: Budapest

Speciális PI Dimenzió Elmélet (94260)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » Ma, 11:34

Aku-Aku írta:Hozzászólás forrása Hogy micsoda a 4 dimenzios PI nem tudnam egzaktul megmondani, de valaki igy probalta meg kiszamitani:

Igen, már értem, a 4D gömb térfogatát próbálja kiszámítani, de ez hülyeség, mivel tudjuk, hogy annak (1/2)π2R4 a térfogata, tehát abban is ugyanaz a pi, csak a numerikus integrálás lassabban konvergál, mint alacsonyabb dimenziószámnál.


Vissza: “Gumiszoba”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég