Moksa elixír

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.07.20. 20:36

@Dorka11 (22285):

Nem fogja.
Moksa reklamszoveg, nem sajat gondolat. O sem erti.

http://moksa-spiritual.hupont.hu/9/a-be ... -szimbolum

Az eredeti forras egy konyv, amibe baromi jo dolgok vannak:
http://brihaspati.net/downloads/A_beteg ... Dahlke.pdf

Tüdőgyulladás
(pneumonia)
Testi szint: tüdő (kapcsolat, kommunikáció, szabadság).
Tüneti szint: a konfliktust a kommunikáció területére behatoló kórokozók robbantják ki; a kapcsolattartás (nyitottság) és az elzárkózás között erős konfliktus jön létre; agresszív harc alakul ki a kapcsolattartás területén, csatározások kezdődnek a világgal szembeni konfliktus terén.
Feldolgozás: hagyjuk, hogy a kommunikáció hasson ránk, ahelyett hogy a hatásokat, kórokozókat válogatás nélkül beengednénk; a kapcsolatok szintjén folytassunk agresszív küzdelmet, menjünk bele a csatákba; tanuljuk meg, hol a határ. Feloldás: legyünk nyitottak az idegen impulzusokra; döntsük le kommunikációs gátjainkat; ismerjük meg a tüdőt mint a szabadság és nyitottság szárnyát, amely lehetővé teszi, hogy minden lénnyel kapcsolatba léphessünk: az emberekkel a nyelv segítségével kommunikáljunk, amely a légzésen alapul, az állatokkal ugyanezen levegő segítségével, amelyet belélegzünk, és a növényekkel az élet körforgása segítségével, hiszen ők adják az oxigént nekünk, mi pedig a szenet, amelyre nekik van szükségük.
Ősprincípium: Merkúr-Mars.


Gonorrhoea
(kankó: a második leggyakoribb és legrégibb nemi betegség, lásd még: Nemi betegségek)
Testi szint: a genitális régióból (szexualitás, polaritás, szaporodás) kiindulva, a ki nem kezelt kankó sok más testrészt is megtámadhat.
Tüneti szint: masszív konfliktus a nemiség terén: a (gennyes) folyás (a húgycsőből és a hüvelyből) háborús maradványokat szállít a felszínre; a lélek hulladékaitól való megválást égető kihívásként éljük meg: irritáló és égő érzés vizelés közben (főleg a férfiaknál, a nőknél gyakran nincsenek tünetek); a lángoló konfliktus kiterjed a teljes genitális régióra: megtámadhatja a hüvelyt, a méhet, a petefészket, illetve a prosztatát; később az ízületekre (mozgékonyság, artikuláció), a szívburokra (védősánc) és a mell-hártyára (mellkasi páncél) is kihathat; a konfliktus gyakran későbbi terhességek rovására is mehet (nőknél: a petevezeték összenövése miatt meddőséghez is vezethet). Feldolgozás, feloldás: lásd: Nemi betegségek. Ősprincípium: Vénusz-Plútó, írod.: Frau.

Nemi betegségek
(szexuális úton teijedő betegségek; lásd még: AIDS, Hüvelygyulladás, Carcinoma in situ, Chlamydia-fertőzés, Lapostetű/Morsneff-kór, Gonorrhoea, Herpes genitális, Szifilisz, Trichomoniasis, Bőrgombásodás)
Testi szint: a test minden területén előfordulhat, de a fertőzés kapuja a nemi szervek területe (szexualitás, polaritás, szaporodás).
Tüneti szint: különösen negatívan értékelt kórképek, amelyek soha nem értékelésről, hanem értelmezésről kellene, hogy szóljanak; egyébként maga az élet egy nemi úton teijedő, halállal végződő betegség; a közösülés biológiai értelme (a magok beültetése) átértelmeződik, és magok helyett kis lények (kórokozók) kerülnek „beültetésre", amelyek egy teljesen más életformát alakítanak ki; a szexuális partnerek cserélgetésében rejlő veszély; úgy tűnik, a biológia részrehajló módon jutalmazza a hűséget; (tudat alatti) konfliktus a szexualitásban és a nemiségben; a szexuális izgalom lelkiismeret-furdalást okoz; szexuális eredetű lelkiismeret-furdalás azzala hajlammal, hogy a félrelépésekért (ön)büntetés jár; (tudat alatt) elvesszük a saját és párunk kedvét a szexuális érintkezéstől.
Feldolgozás: a szexualitást mint az élet teljességének szerves részét elfogadni; ha a lelkiektől elkülönülten kezeljük, hajlamosak leszünk az elevenséget más úton megvalósítani; inkább az eksztázisnak és a partnernek kinyílni, mint a kórokozók számára; tisztasággal védekezni a szexualitás terén; tudatosítanunk kell, hogy a polaritást szimbolizáló szexualitásban a legkisebb konfliktusból vagy tisztátalanságból is komoly komplikációk keletkezhetnek; megszabadítani a nemiséget a negatív értékeléstől; felismerni és értékelni az élvezetek birodalmát: az emberiség túlélési garanciáját; megtanulni kiválasztani a megfelelőt: a helyes párválasztás megoldja a problémát, a gond rendszerint a „melléfogásokból" származik; a lelket is lángra lobbantani a szexualitás tüzével; egész lényünket átadni az eksztázisnak. Feloldás: összekapcsolni a formát a tartalommal: a lélekkel átitatott testi szerelem szilárd alapokra helyezett, tartós kapcsolathoz vezet, amely a leghatásosabb módszer a betegség megelőzésére; megtanulni kezelni a polaritást, és a tapasztalatokat a gyakorlatba átültetni; felfedezni az élet minden területére kiterjedő szexuális erőt és mélységet (tantra-jóga). Ősprincípium: Vénusz-Plútó, írod.: Frau.
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.21. 06:51

@vaskalapos (22286):
Nem fogja.
Moksa reklamszoveg, nem sajat gondolat. O sem erti.
Honnan veszed drága "vaskalapos", hogy nem értem, ha saját magamon tapasztalom meg azzal, hogy pl. ez a szer segít(ett) a krónikus egészségi problémáim megoldásában?
Ahol és amikor a drága gyógysz@rok mit sem értek? És már maga a hagyományos orvostudomány kezd rájönni, hogy nem tud mit kezdeni pl. az autoimmun betegségekkel és gyógyíthatatlannak minősíti azokat.

Szerinted mennyi a tudattalan (aminek az irányítása nélkül pl. meghalnál alvás közben) és a tudatos emberi cselekedet nap mint nap?
Megmondom: 95 : 5 a tudattalan javára!
Az ösztönösség megváltozása minden emberben az ősprincípium deformációja.
Információs szert kell bevinni ahhoz, hogy helyre álljon a rend a tudattalanban és továbbra is zökkenőmentesen működhessen a szervezet önszabályozása. A MOKSA ELIXÍR erről szól kedves barátom!

Már Reményik Sándor megírta az ebben a topicban általam betett versében:
"Mi olyan együgyűn ítélünk
S a dolgok olyan bonyolultak. "


Hiába tettem én ide be az egész versecskét, Ti csak fújjátok a magatokét és szórakoztok az amúgy logikus összefüggéseken.
Csak hát ezen összefüggések megértéséhez kellene a másik oldal igazának a megismerése netán teljes elsajátítása is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuszi 2011.07.21. 07:24-kor.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2011.07.21. 07:19

@Gyuszi (22294):
Szerinted mennyi a tudattalan (aminek az irányítása nélkül pl. meghalnál alvás közben) és a tudatos emberi cselekedet nap mint nap?
Megmondom: 95 : 5 a tudattalan javára!
Ha úgy érzed az életedben 95:5-höz a tudattalan-tudatos döntések aránya, akkor szerintem jelentkezz a gyámhivatalnál és kérd a gondnokság alá helyezésed, mert ön és közveszélyes vagy.
Az ösztönösség megváltozása minden emberben az ősprincípium deformációja.
Ha helyreállítottad az ősprincípiumodat, akkor jelentkezhetsz az állatkertben is.

Versbetéteket természettudományos érvelésként nem lehet elfogadni, de veled most kivételt teszek, mert a tudomány lepereg rólad (persze nekünk meg kellene ismerni a másik oldal igazságát (azt nem írod pontosan honnan), de te nyugodtan oda se bagózz a mi érveinkre...)

Tehát mit ír Reményik:
"Mi olyan együgyűn ítélünk
S a dolgok olyan bonyolultak. "


Feltételezve, hogy ez az idézet maga a megtestesült igazság, vonatkoztassuk a moksás állításaidra:

A moksa elixír az egy dolog? Igen.
Együgyűn ítéled meg? Igen.
Bonyolultabb a dolog, mint ahogy te gondolod? Igen.

Akkor most mi a fenére vagy olyan büszke az elixírrel kapcsolatos tapasztalatodra?

Gratulálok, saját Reményik Sándor idézeted bebizonyította, hogy együgyűen ítélsz meg bonyolult dolgokat, így vélhetően tévedsz.

De csak ajánlani tudom a vers alábbi részletét számodra, ha ennyire komolyan veszed:
Istenem, add, hogy mind halkabb legyek -
Versben, s mindennapi beszédben
Csak a szükségeset beszéljem.
De akkor szómban súly legyen s erő


Mert eddig itt legfőképpen hangos voltál és egyben rettentően erőtlen és súlytalan érvelésű.
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.21. 08:01

@pounderstibbons (22295):

Kedves pounderstibbons!

Tulajdonképpen miről beszélsz és miért sértegetsz mindig oly vadul, ha valaki másképpen (és főleg egy plusz tudásból eredően helyesen) lát valamit?
Bizonyított tény a tudomány által is, hogy az agy kapacitásának még a legnagyobb tudósok is (még Te is, ha netán tudósnak tartod vagy képzeled magad)- csak az 5%-át használják!

Az ősprincípium a magunkkal hozott belső önszabályozás összessége, amely az ösztönös cselekedetben nyilvánul meg a legérzékelhetőbben. De vannak olyan belső szabályok is, amiket nem érzékelünk és anélkül működnek, hogy tudomást szereznénk róluk.
Az ősprincípium egy információbázis, amit megkap mindenki ahhoz, hogy megfelelően élhessen. Ilyen csodálatos hardvert és szoftvért, mint amilyenen az emberi szervezet működése alapszik - azaz a lehető legtökéletesebb számítógépet - az ember még nem volt képes megszerkeszteni és soha nem is fog!
Persze előfordulnak már a születés előtti deformációi is azáltal, hogy a szülők nem megfelelően viselkednek a kis jövevény megszületése előtt és persze az életet habzsoló, valamint a lelki traumákat és sokkokat feldogozni nem tudó egyének is okoznak maguknak az ősprincípiumtól eltérő deformációkat, amelyek a testi vagy mentális szinten különböző tünetekben nyilvánulnak meg.

Sajnálom, hogy Nektek itt ezen a szkeptikus fórumon semmilyen egyszerű magyarázat nem elég ahhoz, hogy 180 fokos fordulattal az MAKRO- és MIKROKOZMOSZ természettörvényeit és törvényszerűségeit kezdjétek el kutatni és megérteni a földi élet mikéntjét és értelmét.

Sajnos nagyon mélyre süllyedt a materiális élet a saját ingovány(á)ba...

Üdvözlettel: Gyuszi
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2011.07.21. 09:22

@Gyuszi (22298):
Tulajdonképpen miről beszélsz és miért sértegetsz mindig oly vadul, ...
Nem hinném, hogy sértegetlek. Az "együgyű" a Reményik versből való, amit te hoztál ide pl. rám példaként, a többi pedig vagy személyes véleményem az eddigi itteni tevékenységedről, vagy pedig szigorúan tőled vett idézeteken alapul.

Ha találsz direkt sértegetést, akkor kérlek jelöld meg.
...ha valaki másképpen (és főleg egy plusz tudásból eredően helyesen) lát valamit?
És honnan ez a plusz tudásod? Én kb 10 évvel ezelőtt megittam egy unikumot és másnap országos tanulmányi versenyt nyertem, pedig előtte nem nyertem olyat soha. Akkor ebből a személyes tapasztalatom útján leszűrhetném, hogy az unikum hatására nyertem? A moksa elixíres saját tapasztalatod pont ugyanilyen anekdotikus, emiatt komolytalan bizonyíték az elixír bármilyen hatásának igazolására. És nem véletlen, hogy nem engednek forgalomba gyógyszereket ennyire gyatra bizonyítékokkal.
Gyuszi írta:Bizonyított tény a tudomány által is, hogy az agy kapacitásának még a legnagyobb tudósok is (még Te is, ha netán tudósnak tartod vagy képzeled magad)- csak az 5%-át használják!
Nem képzelem magam tudósnak, nem is vagyok az, csak egy szimpla szkeptikus vagyok.
De mutass már egy ilyen "legnagyobb tudóst", aki szerint csak az agyunk 5%-át használjuk. De valami releváns hivatkozás is legyen, hogy pontosan ki és hol mondta/írta/állította.
Csak segítségképpen, hogy ne erőlködj túl sokat hiába:
http://schrodingersdawg.blog.hu/2010/09 ... hasznaljuk

Az ősprincípiumos halandzsád alapján te komolyan gondolod, hogy a Down kórt pl. nem a gyermek kromoszómahibája, hanem a szüleik "nem megfelelő" viselkedése okozza?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Down-szindróma
Próbáltad ezt már előadni mondjuk egy Down szindrómás gyermeket nevelő szülőpárnak?
És honnan lehet felismerni ezt a "nem megfelelő életmódot"?
Azt ne mondd, hogy onnan, hogy Down kóros gyermekük születik...
Sajnálom, hogy Nektek itt ezen a szkeptikus fórumon semmilyen egyszerű magyarázat nem elég ahhoz, hogy 180 fokos fordulattal az MAKRO- és MIKROKOZMOSZ természettörvényeit és törvényszerűségeit kezdjétek el kutatni és megérteni a földi élet mikéntjét és értelmét.
Amit mondasz az lehet hogy egyszerű (az együgyű akkor ehhez képest sértő volt?), de attól még nem magyarázat. A kérdésre, hogy mi és hogyan hat a moksa elixírben nem az a válasz, hogy "azért és úgy hat, hogy én meggyógyultam tőle, és biztos valami növényi anyagok rezgése volt, csak pontosan azt se tudom mi rezgett, de ti ostobák vagytok".
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.21. 09:53

@pounderstibbons (22300):

Olvasd el figyelmesen az ide már egyszer betett megállapítást:

Amit viszont feleslegesnek és elfogadhatatlannak találok, az a terápeuták és a páciensek polarizálására, szétválasztására irányuló szándék, holott nyilvánvaló, hogy mindkettőjüknek megvan a saját feladatuk, és mint általában az ellentétes pólusok, sokkal jobban egymásra vannak utalva, mintsem, hogy egymás nélkül létezhetnének.

Az allopátia életet tud menteni, ezáltal pedig a medicína egyik legnemesebb feladatát képes betölteni; viszont nem képes gyógyítani.
A homeopátia ezzel szemben képes gyógyítani, ami a krónikus betegségek gyógyításának lehetőségeit is magában foglalja; ezzel szemben akut esetekben nem tudunk vele életet menteni.

Ennyire érthető lehet egy halandzsa?
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2011.07.21. 10:19

@Gyuszi (22303):

Először is javasolnám, hogy ha kritizálom egy hozzászólásodat, ne kezd el előrángatni egy teljesen más hozzászólásodat, de remélem, hogy majd az 5%-os agykihasználtságig is eljutsz majd egyszer.
Az allopátia életet tud menteni, ezáltal pedig a medicína egyik legnemesebb feladatát képes betölteni; viszont nem képes gyógyítani.
A homeopátia ezzel szemben képes gyógyítani, ami a krónikus betegségek gyógyításának lehetőségeit is magában foglalja; ezzel szemben akut esetekben nem tudunk vele életet menteni.
Ha a szövegkiemelések helyett átolvasnád, vagy forrásokat mellékelnél, akkor szerintem többre jutnál.

ad. 1., Mi alapján mondod, hogy képes a homeopátia krónikus betegségek gyógyítására? Vagy bármire?
Személyes tapasztalat, mint említettem nem jó érv (állítólagosan) gyógyhatású készítmények forgalomba-hozatalára.

ad. 2., Minek a második mondatodba az az "is" ha egyszer ha utána rögtön kifejted, hogy akut életmentésre NEM képes?

ad. 3., Abban remélem egyetértünk, hogy a krónikus betegségek mértéke és megjelenése az idő múlásával változik(ebbe belefér, hogy csökken, vagy el is tűnik), még akkor is, ha nem fogyaszt semmiféle szert a beteg.
Ha a homeopátiás kezelés hosszadalmas folyamata azt eredményezheti, hogy a kezeltnek csökkennek vagy akár eltűnnek a krónikus betegséggel járó tünetei(javul/meggyógyul), akkor ugyan honnan tudod, hogy nem múltak volna el maguktól is?
Pont emiatt találták ki a kontrollált, randomizált, kettősvak teszteket, és pont emiatt kell ezeket elvégezni a gyógyszerek esetében és csak azok kerülhetnek gyógyszerként a polcokra, amik ezeken átmennek.
Homeopátiás szerből meg nem megy át ezeken a teszteken egy sem, mielőtt polcokra kerülne. Ahogy a moksa elixir sem. Emiatt nem tudok hinni az anekdotádnak. Ugyanakkor ha bemutatsz a gyógyszerekkel kapcsolatos általános követelményeknek megfelelő teszten átmenő homeopátiás terméket, akkor azt elfogadom, hogy hasznos lehet az adott betegségre.

Mint látható, én nyitott lennék a szereidre, csak igazolni kellene a hatásukat. Te viszont csak és kizárólag a hatásosságukra vagy nyitott, valódi bizonyítékok nélkül.
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.07.21. 10:28

@Gyuszi (22303):

Nekem néhány kérdésem lenne. Épp ésszel nem tudom felfogni, hogy az "allopátia" miért nem tud gyógyítani és a homeopátia miért nem tud életet menteni? Arra gondolsz, hogy akut esetben a HP nem alkalmazható? Miért? A két fogalom "gyógyítani" ill. "életet menteni" között szerinted éles határvonal húzódik? Elutasítod azon tesztek eredményét, amiket tudományos igényességgel végeztek és azt hozta ki, hogy a HP hatástalan (pontosabban: placebo hatáson kívül semmilyen plusz hatás nem mutatható ki)? Ha HP, szerinted, tud gyógyítani, akkor a malária, AIDS (Afrika), vérhas (Haiti) esetén etikailag elfogadható, hogy "gyógyítsanak" vele?
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.21. 10:32

@pounderstibbons (22304):
Mint látható, én nyitott lennék a szereidre, csak igazolni kellene a hatásukat. Te viszont csak és kizárólag a hatásosságukra vagy nyitott, valódi bizonyítékok nélkül.
Ezt nagy örömmel olvasom, csak engedd meg, hogy a még konkrétabb eszmecserére majd később térjek rá, mert sajnos most másfelé hív a kötelesség és el kell mennem a géptől (mert meg is kell élni ugyebár valamiből).

Üdvözlettel: Gyuszi

ui.: Ha eddig félreértettelek, akkor bocsáss meg, de a megnyilvánulásaid minden egyes alkalommal erősen "szkeptikusak" voltak. Ezek szerint jobban meg kell tanulnom a sorok közt is olvasni. ;)
0 x

Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2009.12.04. 20:44
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Tamási Jocó » 2011.07.21. 10:57

@Gyuszi (22306):
Kedves Gyuszi

Feltétlenül figyelmedbe ajánlanám a következő olvasmányt.
Mi egy bizonyos szempontból kritizáljuk a homeopátiát, de vannak más szempontok is. Ugyan ezek még távolabb állnak legtöbbünktől, de hozzászólásaid alapján te jobban befogadhatod: http://www.zarandok.hu/?m_id=47&m_op=view&id=452
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.21. 11:56

@Gyuszi (21054):

Jó,hát akkor én bekérnék tőled egy-két információt a diabetes kapcsán.Kérdezhetek?
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.21. 21:49

@Tamási Jocó (22307):

Köszönöm kedves Jocó a linket, amúgy ismer(t)em a szerző állásfoglalását a netről.

Csakhát az a baj, hogy a mindenkori egyházak az istenfélésre és nem az istenszeretetre fókuszálnak, ami már magában nem állja meg a helyét a Mindenhatónál, aki nem büntetni akar bennünket, hanem szeretni.
Tudod, a félelemre nem lehet építeni sem a szeretetet, sem a földi boldogságot. de még csak az egészséget sem.

Úgyhogy nem is szándékozok vele többet foglalkozni.

Köszönettel és tisztelettel: Gyuszi
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.21. 21:52

@Rétike (22308):

Kedves Rétike,

nyugodtan tedd fel a kérdéseidet a diabétesszel kapcsolatban.

Tisztelettel: Gyuszi
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.21. 22:48

@Gyuszi (22347):

Köszönöm,igazán kíváncsi vagyok.
1.Ki diagnosztizálta nálad a diabetest?
2.Konkrétan rákerült a kartonodra?
3.Milyen paraméterek alapján lett kimondva?
4.Mikor történt?
5.Hogyan alakult ezután a terápia?(kezdeti és folytatás is)
6.Mikor került a képbe a Moksa elixír?
7.Hogyan alakult ezután a terápia?
8.Ki mondta-e orvos a gyógyulás tényét?
9.Kartonra fel lett-e vezetve?
10.Mikor történt ez meg?
Egyenlőre.Ha valamelyik válasz nem teljes,visszatérek rá.Köszönöm előre is!
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.07.22. 04:28

@Tamási Jocó (22307):
Kedves Jocó!
Az utolsó két mondatban van a TITOK! Jó hogy feltetted, ebből sok minden megérthető!
"„Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba. Az Istentől származó lelket erről ismeritek fel: minden lélek, amely megvallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van. S minden lélek, amely nem vallja meg Jézust, nem az Istentől való, hanem az antikrisztusé, akiről hallottátok, hogy eljön, és most már a világban is van.” (1Jn 4,1-3) " Még akkor is, ha nem hiszel benne.
0 x

Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2009.12.04. 20:44
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Tamási Jocó » 2011.07.22. 10:08

@osamuka (22358):
Értem... van olyan lélek, amely hamis próféta (nem Istentől való) de a homeopátiát dicséri, míg vagy pl. te aki egész biztosan úgy gondolod, hogy lelked Istentől való és a homeopátiát dicséred... miközben van olyan akinek lelke Istentől való, de a homeopátiát ördögtől való, okkult dolognak tartja...

Értem. Most már sokkal jobban átlátom a gondolkodásmódod.
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.22. 10:10

@Tamási Jocó (22372):

Vííííjjj!Ez telitalálat!Huh! :D
0 x

Avatar
Orcas
Hozzászólások: 1027
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:07
Tartózkodási hely: Az Operencián túl

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Orcas » 2011.07.22. 15:51

@Rétike (22374): OFF
Vajon megfejtettuk az elozo avatarod jelenteset vagy en lemaradtam rola?
/OFF Elnézést!
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.22. 15:54

@Orcas (22418):

Meg,igen,majd vissza is kerül egy idő múlva,még nem tudom,mikor,de ezt a mostanit nem kell boncolgatni,nem azért van.
(amennyiben az előző alatt nem a nyuszit érted :) remélem az nem kerül vissza,de azzal sem kell törődnöd. :D )
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.07.22. 16:49

@Tamási Jocó (22372):
Hol van ebben a három mondatban homeopátiáról szó?
0 x

Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2009.12.04. 20:44
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Tamási Jocó » 2011.07.22. 17:33

@osamuka (22421): Miért? Mire értetted akkor? Hirtelen másról beszélünk?
A cikk szól erről, amiben ez a idézet szerepel. Gondolom, ha egy olyan cikkből idézel idézetet ami a homeopátiáról szól, akkor arra vonatkoztatod... de lehet, hogy én vagyok a bicikli...
Mert akkor én is idéznék Einstein-től: "...nem..."

És egyébként is... hol szerepel az írásomban, hogy neked szólt? Jah hogy az visszaidézésnek te vagy a témája? :D
0 x

Avatar
Orcas
Hozzászólások: 1027
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:07
Tartózkodási hely: Az Operencián túl

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Orcas » 2011.07.23. 03:47

@Rétike (22419):

OFF
De mi lett a megfejtese az avatarodnak?
/OFF Elnézést!
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.23. 05:52

@Orcas (22466):

OFF
A mostaninak?
/OFF Elnézést!
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 07:11

@Tamási Jocó (22372):

Én nagyon sajnálom kedves Jocó, de a homeopátiát illetően Te valóban vakvágányra kerültél... :(
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 07:57

@Rétike (22354):

Kedves Rétike!

Kutattam az identitásod után és megtudtam, hogy a Semmelweisre jársz.
Komoly feladat!
Előre bocsátom, hogy szerezd be az "Orvostudomány a feje tetején c. könyvet ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan lásd az emberi szervezet gyógyítását az akut és krónikus betegségek esetében, mert ez a megkülönböztetés nagyon fontos!

Itt van mégiscsak egy kisebb retroszpektív tanulmány a számodra (mégis meggondoltam magam és válaszolok):
1.Ki diagnosztizálta nálad a diabetest?
Először a körzeti orvosom, mert nem tetszett neki hogy majdnem 4 hetes, egy AMOKSIKLAV elnevezésű szlovén antibiotikumtól nem javultam ki egy nagyon komoly influenzából és napról napra több vizet ittam. Tehát ez a drága antibiotikum mellékhatása lett, mert az immunrendszerem a feje tetejére állt és így ezt az autoimmun betegséget kaptam meg.
2.Konkrétan rákerült a kartonodra?
A diabétesz igen, de a mellékhatásról hallgattak mint a tetű a var alatt, mert féltek, hogy beperlem őket.
3.Milyen paraméterek alapján lett kimondva?
Éhgyomorra háromszor egymás után elvégzett laboratóriumi vérvizsga alapján.
4.Mikor történt?
2000 decemberében.
5.Hogyan alakult ezután a terápia?(kezdeti és folytatás is)
Beregisztráltak II. tipusú cukorbetegnek, elláttak gyógyszerekkel és ellenőrzésekre kezdtem el járni.
6.Mikor került a képbe a Moksa elixír?
2010 júliusában és pontosan 11 és fél hónappal a szedés megkezdése után a hypoglémia (amellyel azért addig volt problémám) teljesen megszűnt és most már kibírom kajcsi nélkül akár egész nap is.
7.Hogyan alakult ezután a terápia?
Nem jó a feltett kérdések sorrendje és tévesztő lehet, mert itt időben vissza kell mennen a kórtörténet teljes megértése miatt: Még 2005 őszén, látván a rosszabodást, átmentem előbb vegetarián, majd vegán és vitarián kosztra és az eredmények nagyon szépen javultak. Vettem vércukorszintmérőt (Personal) és saját magam ellenőriztem az eredményeimet.
8.Ki mondta-e orvos a gyógyulás tényét?
Az orvosokkal azok után, hogy magam kezdtem el az öngyógyítást tovább nem foglalkoztam, mert nagyon csalódtam bennük a kezelésemet illetően.
9.Kartonra fel lett-e vezetve?
Hála Istennek már nincs kartonom, mert én már soha többé nem leszek kisérleti nyúl az orvosok kezében. Ha az életemet kell majd megmenteni, remélem megy az majd karton nélkül is...
10.Mikor történt ez meg?
lásd az előbbi választ.
És hozzáteszem, hogy semmilyen szintetikus gyógyszert nem szedek, éhgyomorra normában vannak az eredményeim és a szénhidrátot bármilyen formában megehetem és meg is terhelhetem a hasnyálmirigyemet úgy, mint a betegség beállta előtt. Az inzulin termelődése a szervezetem önszabályozásának a beállta (vagy visszaszerzése) folytán, hála Istennek most már ismét problémamentesen működik!
A MOKSA ELIXIR egy olyan információs szer, amely a szervezet öngyógyulási képességét helyreállítja. Türelmesnek kell lenni, mert ez sem megy egyik napról a másikra, mert időben el kell jutnia az információnak egészen a betegségek gyökeréig. Ezt nem csak az én esetemben, de már ezerszámra rúgó esettörténetből ki lehet olvasni.
Csak utána kell járni!


Üdvözlettel: Gyuszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuszi 2011.07.23. 09:03-kor.
0 x

Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2009.12.04. 20:44
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Tamási Jocó » 2011.07.23. 08:53

@Gyuszi (22478): Nah látod... ezt kölcsönösen így látjuk.
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.07.23. 10:14

@Gyuszi (22479):

Látom te hatékonynak gondolod a homeopátiát. Továbbra is szeretném tudni, mi a véleményed erről:
"Ha HP, szerinted, tud gyógyítani, akkor a malária, AIDS (Afrika), vérhas (Haiti) esetén etikailag elfogadható, hogy "gyógyítsanak" vele?"
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 12:06

@Tamási Jocó (22481):
Nah látod... ezt kölcsönösen így látjuk.
Eleddig nem így nyilvánultatok meg kedves Jocó... :o, mert a homeopátiát őrült :x sarlatánságnak tartottátok és a megnyilvánulásaitok alapján még mindig is annak tartjátok... :(

Üdv: Gyuszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuszi 2011.07.23. 12:20-kor.
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 12:19

@vegyati (22487):
Látom te hatékonynak gondolod a homeopátiát. Továbbra is szeretném tudni, mi a véleményed erről:
"Ha HP, szerinted, tud gyógyítani, akkor a malária, AIDS (Afrika), vérhas (Haiti) esetén etikailag elfogadható, hogy "gyógyítsanak" vele?"
Ezekre a komoly akut betegségekre nem vetném be a HP-t (lapozz vissza, hiszen az elejétől szajkózom, hogy elsősorban a krónikus betegségekre kiváló a hosszútávú információs hatásuk), ellenben az MMS-t és egy speciális frekvencia generátort 100%-ra merem ajánlani, mert az elszaporodott kóros mikroorganizmusok megfékezésére hihetetlenül "ütősek". Még a rákra is...
Ezeket is sikerrel kipróbáltuk már a családon belül (no nem éppen az általad emlitett betegségekre!).

Üdv: Gyuszi
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6472
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2011.07.23. 13:09

@Gyuszi (22495): Látom, neked minden jó, csak csalás, szélhámosság, átverés legyen, te rögtön bekajálod.

MMS: Miracle Mineral Supplement - veszélyes anyag, az ÁNTSZ sajtóközleményben figyelmeztetett a veszélyeire:

"A termék fogyasztása hasi görcsöt, hányást, súlyosabb esetben methemoglobinémiát, hemolízist, és veseelégtelenséget okozhat. Ugyanakkor nincsenek tudományosan dokumentált adatok arra vonatkozóan, hogy bármely súlyos megbetegedés hatásos ellenszere lenne. A szer alkalmazása komoly egészségkárosodást okozhat, és az alapbetegség megfelelő orvosi kezelés hiányában tovább súlyosbodhat.

Az ÁNTSZ felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy ne vásárolják meg, és ne használják az MMS oldatot, mert az nem javítja egészségi állapotukat, hanem további kóros folyamatok beindulását okozhatja."

A "frekvenciagenerátort" meg inkább hagyjuk, arról fényévekről látszik, mekkora átverés.

Jöttél itt a CoD teával - átverés, új germán medicinával - átverés. Neked tényleg minden jó, ami szélhámosság? Egyszer nagyon rá fogsz faragni, ha így folytatod!
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.23. 13:36

@Gyuszi (22479):
Előre bocsátom, hogy szerezd be az "Orvostudomány a feje tetején c. könyvet ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan lásd az emberi szervezet gyógyítását az akut és krónikus betegségek esetében, mert ez a megkülönböztetés nagyon fontos!

1.Nem vagy a tanárom
2.Nem vagy az apám
3.Nem te vagy a mentorom.
4.Ha tanácsra van szükségem,akkor van már kitől kérjek,kapjak és fogadjak.És ez nem te vagy.És megkérlek,hogy emiatt ne rendezz féltékenységi jelenetet.
1.Ki diagnosztizálta nálad a diabetest?
Először a körzeti orvosom, mert nem tetszett neki hogy majdnem 4 hetes, egy AMOKSIKLAV elnevezésű szlovén antibiotikumtól nem javultam ki egy nagyon komoly influenzából és napról napra több vizet ittam. Tehát ez a drága antibiotikum mellékhatása lett, mert az immunrendszerem a feje tetejére állt és így ezt az autoimmun betegséget kaptam meg.
Ezt a körzetis magyarázta neked,vagy ki?
2.Konkrétan rákerült a kartonodra?
A diabétesz igen, de a mellékhatásról hallgattak mint a tetű a var alatt, mert féltek, hogy beperlem őket.
Miféle mellékhatásról?
3.Milyen paraméterek alapján lett kimondva?
Éhgyomorra háromszor egymás után elvégzett laboratóriumi vérvizsga alapján.
Mi az hogy "háromszor egymás után"?
Milyen paraméterek alapján lett kimondva?
4.Mikor történt?
2000 decemberében.
Tehát 11 éve.
Milyen volt akkor a BMI-d?
5.Hogyan alakult ezután a terápia?(kezdeti és folytatás is)
Beregisztráltak II. tipusú cukorbetegnek, elláttak gyógyszerekkel és ellenőrzésekre kezdtem el járni.
Hogyan alakult a terápiád?(kezdeti és folytatás is)
Diabetológiára?
6.Mikor került a képbe a Moksa elixír?
2010 júliusában és pontosan 11 és fél hónappal a szedés megkezdése után a hypoglémia (amellyel azért addig volt problémám) teljesen megszűnt és most már kibírom kajcsi nélkül akár egész nap is.
Tehát rá 10 évre.
Gyógyszerelésedhez ezzel egyidőben hozzányúltál?
Mi az a "hypoglémia"?
7.Hogyan alakult ezután a terápia?
Nem jó a feltett kérdések sorrendje és tévesztő lehet, mert itt időben vissza kell mennen a kórtörténet teljes megértése miatt: Még 2005 őszén, látván a rosszabodást, átmentem előbb vegetarián, majd vegán és vitarián kosztra és az eredmények nagyon szépen javultak. Vettem vércukorszintmérőt (Personal) és saját magam ellenőriztem az eredményeimet.
Ezek miatt?
Hogyan alakult a moksa elixír után a terápia?
Hogyan kell vércukrot ellenőrizni?
Mik a hibalehetőségek?
Mit jelent az,hogy láttad a rosszabbodást?
Szlovákiában élsz?(a kérdés igen releváns!)
8.Ki mondta-e orvos a gyógyulás tényét?
Az orvosokkal azok után, hogy magam kezdtem el az öngyógyítást tovább nem foglalkoztam, mert nagyon csalódtam bennük a kezelésemet illetően.
Honnan tudod,hogy meggyógyultál?
Az inzulin termelődése a szervezetem önszabályozásának a beállta (vagy visszaszerzése) folytán, hála Istennek most már ismét problémamentesen működik!
Ebben akkor teljesen biztos vagy,igaz?
Milyen most a BMI-d?
Csak utána kell járni!
Azt tesszük,azt tesszük...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rétike 2011.07.23. 17:59-kor.
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.23. 14:35

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rétike 2011.07.23. 17:58-kor.
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 15:50

@Rétike (22518):

Nekem az ANYATERMÉSZET az orvosom, ott mindent megtalálok ahhoz, hogy EGÉSZségesnek és boldognak érezzem magam kedves Rétike. :)
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.23. 15:57

@Gyuszi (22522):

Van róla leleted,vagy nincs?
0 x

Avatar
Caspi
Hozzászólások: 860
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:31

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Caspi » 2011.07.23. 16:09

@Gyuszi (22522):
Nekem az ANYATERMÉSZET az orvosom, ott mindent megtalálok ahhoz, hogy EGÉSZségesnek és boldognak érezzem magam kedves Rétike.
Tényleg? Mikor szoktátok betakarítani a mezőről a moksa elixírt?
És ha az anyatermészetben mindent megtalálsz, akkor mi az ördögért ülsz egy nagyon nem természetes számítógép előtt és irkálsz a szintén nem a természet részét képező fórumra?
Persze, ha jobban belegondolok, van egy állatfaj, aminek a net számít anyatermészetnek... :mrgreen:
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.07.23. 16:22

@Gyuszi (22479):
Először a körzeti orvosom, mert nem tetszett neki hogy majdnem 4 hetes, egy AMOKSIKLAV elnevezésű szlovén antibiotikumtól nem javultam ki egy nagyon komoly influenzából és napról napra több vizet ittam.Tehát ez a drága antibiotikum mellékhatása lett, mert az immunrendszerem a feje tetejére állt és így ezt az autoimmun betegséget kaptam meg.
Az inlfenza kezeles nelkul egy het alatt gyogyul. Kezelessel het nap alatt.
Az amoklsilav (amoxicillin) hatastalan az inflenzara, es nincs vizhajto hatasa sem.
Autoimmun betegseget sem okoz.
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2011.07.23. 16:39

Nincs időm belefolyni a vitába, de pár dologra reagálok:

@Gyuszi (22479):
Gyuszi írta: majdnem 4 hetes, egy AMOKSIKLAV elnevezésű szlovén antibiotikumtól nem javultam ki egy nagyon komoly influenzából
Az influenzát nem gyógyítja sem az amoxicillin (Amoksiklav), sem más antibiotikum, mivel az influenza vírusos megbetegedés (ennyit illene tudnod). Ha 4 hét alatt nincs javulás bakteriális fertőzés esetén, akkor az alkalmazott antibiotikus terápia (szer, dózis stb.) nem jó. Persze nem várnak 4 hetet, sokkal előbb módosítják a terápiát, ha hatástalan.
Gyuszi írta: és napról napra több vizet ittam.
Az amoxicillin okozhat interstitialis nephritist (a vese gyulladása), aminek lehet a tünete (primer) polyuria (nagy mennyiségű vizeletképződés).
Gyuszi írta: mert az immunrendszerem a feje tetejére állt és így ezt az autoimmun betegséget kaptam meg.
A 2-es típusú diabetes mellitus nem autoimmun eredetű. Egyébként meg honnan tudnád, hogy "az immunrendszered a feje tetejére állt"?
Gyuszi írta: A diabétesz igen, de a mellékhatásról hallgattak mint a tetű a var alatt, mert féltek, hogy beperlem őket.
Pont a perek miatt írnak rá a tájékoztatóra minden olyan betegséget, ami az adott gyógyszerrel való kezelés alatt (ami nem azt jelenti, hogy a kezelés hatására!) jelentkezett. Így a gyógyszergyártók védve vannak. Ennek ellenére én nem olvastam amoxicillin + klavulánsav hatóanyagú antibiotikum tájékoztatóján diabetes mellitust mint mellékhatást. Ennek legvalószínűbb oka, hogy eddig ilyen mellékhatást nem tapasztaltak. A gyógyszergyárnak éppen, hogy érdeke tudnia a mellékhatásokról!
Gyuszi írta: Éhgyomorra háromszor egymás után elvégzett laboratóriumi vérvizsga alapján.
Csak kíváncsiságból: Mi lett ezen mérések eredménye?

Tehát ha jól értem, 2000 novemberében kezdődött a komoly influenzád, amire egyféle gyógyszeres terápiát (Amoksiklav) kaptál, de 4 hét alatt sem javult az állapotod. Ez alatt a 4 hét alatt a vizeleted mennyisége jelentősen megnőtt. Decemberben (4 héttel a terápia megkezdése utána) történt az éhomi vércukorszintmérés, amelyet 2-szer ismételtek, a különböző mérések egymással konzisztensek voltak, így 2-es diabetes mellitust diagnosztizáltak.

Ha valami ebből nem igaz, vagy kiegészítenéd (egyéb panasz, tünet, terápia, vizsgálat) jelezd!
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.23. 16:41

Nos kedves Gyuszi...Még mindig biztos vagy abban,hogy nem szeretnél válaszolni?
...
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 17:32

@Szilágyi András (22502):

Kedves András!

Ezt a figyelmeztetést a MMS-el kapcsolatban én (is) ismerem. ;)
De mivel engem mindig furdal a kiváncsiság, hát elolvastam a másik oldal véleményét is.
A "feltaláló" Jim Humble - aki történetesen éppen a maláriára az utolsó előtti pillanatban használta a nátrium kloriT-ot és ezzel saját maga mentette meg az életét - könyvét magyarul is meglehet már kapni a Leviter kiadó gondozásában.
Nekem tehát megvan a könyv, de az MMS is és a családunkban a szerző által javasolt ajánlás szerint használjuk is.
Nincs ebben semmi veszély vagy ördöngősség, csak ki kell próbálni, hogy működik-e. :) Az MMS keverék megivása után (mert nem magában, hanem1 : 5-höz kell "aktiválni" az MMS-t folyékony aszkorbinsavval és minimum 3 perc után felönteni 1 dl tiszta vízzel) a szervezetben a keletkezett klór-dioxid jótékony hatása aránylag rövid idő után jelentkezik, miután a kórokozók száma jelentősen csökken már az első napi használat után.

Egyben igazad van: Óvatosan kell emelni az adagot és legelőször csak 1 csepp MMS-t szabad 5 csepp aktivátorral bekeverni és meginni. Ezt kell óránként aztán emelni 1 cseppel.
Vannak rákos betegek, akik a 4. stádiumban kezdték inni és láss csodát, kigyógyultak tőle....

Zárszóként:: Nálunk (ez év januárjában vettem) amióta megvan, bevált hasmenésre, influenzára, torok- és mandulagyulladásra (ezek a btegségek fordultak elő). A tapasztalatom az, hogy minél hamarább bevetjük, annál jobb, mert így valóban csak 1-2 napos lefolyású a betegség, s közben a bélflórát egyáltalán nem károsítja. Én nagyon komolynak tartom az MMS "tudását".

Üdv: Gyuszi
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 17:47

@Caspi (22526):

Én kertes házban, a periférián lakok, ahonnan 1 perc alatt kinn vagyok a mezőn (az előbb egy fácán szállt fel az orrom előtt és kissé meg is ijesztett).
Gyógynövényeket szedünk, ma pl. mezei zsurlót gyűjtöttünk be, amely a gyakori idegbecsípődésre (lumbágó) kiváló. Borogatásra ajánlják a fitoterapeuták és közben tea formájában is lehet inni.

A számítógépemeim készenlétben vannak egész nap (a családban van 2 asztali és 2 laptop és valamelyik közülük mindig be van kapcsolva).

Üdv: Gyuszi

ui: A gúnyt nem szeretem, de sebaj, még ez is belefér ebbe a szkeptikusságba, amit Te is képviselsz... ;)
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 17:52

@vaskalapos (22529):

Az influenzáról igaz, amit mondasz, csakhát nekem valahogy a hatástalan antibiotikumos kezelés folytán, meg más okok miatt (lábon húztam) átment mellhártyagyulladásba és az meg már egy picit komolyabb betegség.

Üdv: Gyuszi
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6472
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2011.07.23. 17:57

@Gyuszi (22537): Anekdotákkal itt nem mész semmire. Az MMS gyógyító hatására semmiféle tudományos bizonyíték nincs, a veszélyeire és a káros hatásaira viszont annál inkább. Használatának következményeként több alkalommal írtak le hányingert, hányást, veszélyes vérnyomáscsökkenést. Legálisan nem forgalmazható szer!
Gyuszi, szélhámosok hálójába kerültél.
0 x

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Csatlakozott: 2010.08.23. 16:30
Tartózkodási hely: Magyarország

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Várhegyi Márton » 2011.07.23. 18:00

@Várhegyi Márton (22533):

Egyáltalán miből gondolod, hogy influenzád volt?
(A laikusok mindenféle légúti megbetegedésre használják az influenza szót.)
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6472
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2011.07.23. 18:08

@Várhegyi Márton (22533):
A 2-es típusú diabetes mellitus nem autoimmun eredetű.
Vannak, akik szerint igen, vagy legalábbis van ilyen összetevője is. Ld. pl. http://endo.endojournals.org/content/146/10/4189.short
0 x

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528
Csatlakozott: 2011.07.11. 12:18

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Gyuszi » 2011.07.23. 18:14

@Várhegyi Márton (22533):

Kedves Márton!

Szakmailag igen felkészültnek látlak, ezért válaszolok is:
Az influenzát nem gyógyítja sem az amoxicillin (Amoksiklav), sem más antibiotikum, mivel az influenza vírusos megbetegedés (ennyit illene tudnod). Ha 4 hét alatt nincs javulás bakteriális fertőzés esetén, akkor az alkalmazott antibiotikus terápia (szer, dózis stb.) nem jó. Persze nem várnak 4 hetet, sokkal előbb módosítják a terápiát, ha hatástalan.
Az ominózus időszakban laikus voltam és sok mindent nem tudtam, csak rendületlenül bíztam az orvosokban, hogy majd ők rendbe raknak. Hát jól elszúrták a kezelést, sőt több mint 10 évre nem kis testi és lelki problémát okoztak a tévedésükkel.
Az amoxicillin okozhat interstitialis nephritist (a vese gyulladása), aminek lehet a tünete (primer) polyuria (nagy mennyiségű vizeletképződés).
Minden ember más, de ezt is elképzelhetőnek tartom, csakhogy én szomjaztam is egyfolytában és ezáltal véletlen egybeesés is lehetett...
A 2-es típusú diabetes mellitus nem autoimmun eredetű. Egyébként meg honnan tudnád, hogy "az immunrendszered a feje tetejére állt"?


Csakhogy nekem azt mondták, hogy autoimmun! Onnan tudom, hogy még ráadásul vastagbélgyulladás is kezdődött nálam, amit ha jól emlékszem Salofalk-kal és Prednison-nal kezeltek és tünetileg el is múlt.
Pont a perek miatt írnak rá a tájékoztatóra minden olyan betegséget, ami az adott gyógyszerrel való kezelés alatt (ami nem azt jelenti, hogy a kezelés hatására!) jelentkezett. Így a gyógyszergyártók védve vannak. Ennek ellenére én nem olvastam amoxicillin + klavulánsav hatóanyagú antibiotikum tájékoztatóján diabetes mellitust mint mellékhatást. Ennek legvalószínűbb oka, hogy eddig ilyen mellékhatást nem tapasztaltak. A gyógyszergyárnak éppen, hogy érdeke tudnia a mellékhatásokról!


Hát ez a nagy átverés egyik vállfaja és nagy megvezetése a gyógyszer maffiának, mert a szintetikus gyógyszerek mellékhatásaira évente az egész világon milliók halnak meg és ők meg így jogilag fedve vannak.
Tehát ha jól értem, 2000 novemberében kezdődött a komoly influenzád, amire egyféle gyógyszeres terápiát (Amoksiklav) kaptál, de 4 hét alatt sem javult az állapotod. Ez alatt a 4 hét alatt a vizeleted mennyisége jelentősen megnőtt. Decemberben (4 héttel a terápia megkezdése utána) történt az éhomi vércukorszintmérés, amelyet 2-szer ismételtek, a különböző mérések egymással konzisztensek voltak, így 2-es diabetes mellitust diagnosztizáltak.


Mindegyik mérés 15 mml felett volt és erre már sajnos a szabályokból kifolyólag kiadják a diabétesz "igazolványt".
De hála Istennek azt már régen elégettem, mert ha visszaolvasol a hozzászólásaimban, egyszerűen nem hittem az akadémikus orvostudománynak tovább és elkezdtem a saját utamat járni.

És az öngyógyításban sikerrel jártam!!!

Üdv: Gyuszi
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.23. 18:19

@Szilágyi András (22543):

A 2-es tipusú diabetes nem autoimmuneredetű,jól mondta Márton.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rétike 2011.07.23. 18:41-kor.
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.23. 18:40

Azon kívül a kettes tipusú diabetest nem váltja ki akut betegség,kialakulása nem hirtelen van,nem okoz látványos tüneteket.Általában véve,15mmol feletti értékekre akkor jut el az ember,amikor már valamilyen szövődménye lett.A szövődménye kapcsán derül fény az évek óta tünet nélkül fentálló diabetesre.Olyan patomechanizmusa,amit itt vázolt,nem létezik.Vírus 1-es tipusút okozhat,úgy értve,hogy az immunrendszer a vírus elleni védekezésben tévesen a bétasejteket is antigénnek azonosítja be.De antibiotikum nem okoz autoimmunitást.

Az,hogy valaki nem eszik húst,vagy hús eredetű élelmiszert,attól még a szénhidrátháztartása nem lesz jobb.Azt tudom elképzelni egy ember esetében,hogy ez legalább fegyelmezettebb étkezést hozott az életébe és végre sikeresebb lett a vércukor normalizációja.Mert az kizárólag az orvos által előírt diétához illesztett gyógyszeres kezelés mellett lehet rendben.10 év elteltével,amiből 5 évig rosszabbodó eredményei voltak(20mmol felett?vagy mi az hogy rosszabbodó?),valószínűsíthető már a bétasejtek pusztulása is,nemhogy a kimerülése.Moksa elixír nem gyárt bétasejteket,vagyis én nem olvastam ilyen tanulmányt,így pontosabb.

Nekem a történet több ponton is sántít.De nem kívánok tovább foglalkozni a kérdéssel.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6472
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2011.07.23. 23:09

@Rétike (22545): Elolvastad a cikket, amit belinkeltem?
0 x

Rétike
Hozzászólások: 1151
Csatlakozott: 2011.01.02. 00:56

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Rétike » 2011.07.24. 00:58

@Szilágyi András (22548):

Nézd.Most kattintottam a kedvedért.De ne haragudjál...Én elég naprakésznek tartom a professzoraimat,akik páros lábbal rugnának ki a vizsgámról,ha én azt merném állítani,hogy a kettes tipusú diabetes autoimmun eredetű...
1.Az,hogy az elhízás testszerte egy állandó krónikus gyulladást okoz,ez tiszta sor.Hidd el,IR mellett okoz(okoz...hozzájárul inkább és pontosabban) más egyebeket is...
2.A cikk az IR kérdését boncolgatja.Már pedig:
-messze nem tudjuk annak minden lehetséges okát.Sőt...engem "nemíromleanevét"prof.megmosolygott,mikor a már feltárt okok felől érdeklődtem,akkora homály ez még...
-ez nem úgy immun eredetű,mint amikor a T-sejtek infiltrálják a bétasejteket,vagy kifejezetten szigetsejt ellenes antitestek termelődnek (ICA)például,mint ahogy 1-es tipusban látható.Na az látod autoimmun...
-Ez:
Additionally, SOCS-1 and SOCS-3 can bind directly to the insulin receptor (IR), where SOCS-3 inhibits tyrosine phosphorylation of insulin receptor substrate (IRS)-1 and -2 and SOCS-1 inhibits tyrosine phosphorylation of IRS-1 only to induce insulin resistance (17).
egy teljesen más,nem destruktív mód.Nagyon rosszul magyarázok,ezt ennél jobban nem tudom elmondani.
-De képzeld el,hogy a megnövekedett zsírsavszint maga is okozhat ilyen eredményt.Mivel az inzulinreceptor aktiválása a tirozin részén való foszforilációval történik,az inaktiválódás pedig a szerin/treonin részen,így a FA képes azáltal inaktiválni a receptort,és ezzel IR-t okozni,hogy megnövekedett szintje miatt az inzulinreceptor a tirozin része helyett a szerin/treonin részén foszforilálódik.Csak azért mondom,hogy ez be tud következni nem immun eredetűen is például...Akkor?Ezek,a cikkben felsoroltak nem valami ellen termelődnek a szervezetben,mint ami megfigyelhető az egyes tipusban.Nem is az a feladatuk amúgy sem.Sőt,ami a feladatuk,még csak nem is annak elvégzése által okoznak IR-t...Így az autoimmunitás szó használata a cikkben eléggé sajátságosan értelmezett.Hát egy egyszerű vírusos megbetegedésnél,egészséges emberben,kicsit magasabb a vércukorszint,mint amúgy...(ám még normális)Az miért van?Pusztán kis adrenalin,noradrenalin és elintéztük?Nem.Ezért.A gyulladás miatt...
-autoimmunitás alatt azt értjük,hogy a test tulajdonképpen önmaga ellen fordul.Ez itt nem történik meg.Persze a gyulladásos mediátorok állandó jelenléte nem tesz neki jót,na de...Nem tudom,érted-e a különbséget...
Ez:
IL-6 induces insulin resistance by inhibiting GLUT4 synthesis as well as up-regulating SOCS-3 via activation of signal transducer and activator of transcription-
sem az,ami alatt autoimmun kórfolyamatot kell érteni...Ennél jobban nem tudom megértetni.
3.Ez az egész,ha még azt is mondhatnánk rá,hogy autoimmun,akkor is csupán egy éveken át kompenzálható IR-t okoz.Tehát:ott vagyunk,amit állítottam.

Őszinte leszek:jobban szeretem a saját szavakat.Hozzám már sokszor vágtak cikkeket.Nem.Szeretném,ha te a saját szavaiddal el tudnád mondani a te érveidet.Nem gondolom,hogy nekem kutatókkal kellene jelenleg versenyeznem.Nem is érzem fairnek.
Azt amit te megértettél.Én nem tudom neked belinkelni sem a tankönyveimet,sem a jegyzeteimet,sem a professzorokat.Ellenben igen:tévedhetek és emlékezhetek rosszul.Remélem ezesetben Márton kijavít.Az immunológiát amúgyis utálom,nem is vagyok túl jó belőle.De talán ez még megy.Talán.
0 x

Avatar
Orcas
Hozzászólások: 1027
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:07
Tartózkodási hely: Az Operencián túl

Moksa elixír

Hozzászólás Szerző: Orcas » 2011.07.24. 02:01

@vaskalapos (22529):

Az amoxicillinnel kapcsolatosan jutott eszembe, hogy szerintem vizhajto. A gyerekem sohasem pisilt be a szobatisztasaga utan, csak egyszer amikor tuladagolta neki a gyogyszeresz az amoxicillint. De ez egyeni tapasztalat.

Retike: A mostani avatarodra gondolok. De he lecsereled egy masikra, akkor a julius 23-aira gondolok. :)
0 x

Válasz küldése