"Ez nagyon súlyos"
Tudatlanul itélkezni még súlyosabb.

De hát ha én, azaz hogy stílusos legyek: az az élőnek nevezett anyag ami a testem, felfele halad egy meredek dombon, akkor nö a helyzeti energiája, míg egy szikladarab simán legurul, tehát csökken a helyzeti energiája.
Tehát egy nem élőnek nevezhető anyagy (szikla) engedelmeskedik a természeti törvényeknek, mig az élőnek nevezett anyag (pl. a testem) képes NEM ENGEDELMESKEDNI ezen törvényeknek.
Az élő anyag KÉPES a természeti törvények összjátékának eredőjét megsértve viselkedni.
Ezek a példáim csak a "materialistául" való megfogalmazás egyik érdekes következményére világítottak rá
Mivel a kavics is és a cserebogár is kizárólag kémiai elemekből áll, ezért joggal tekinthetjük azokat tárgyaknak. E tárgyak eggyike (kavics) engedelmeskedik a természettörvényeknek, a másika (cserebogár) képes arra, hogy ne engedelmeskedjék.
@Solaris (65766):Látom, újabb ezoterikus....
...What defines a Zen boyfriend is the manner in which he skillfully uses spiritual ideals and practices as an excuse for his terror of, and refusal to be in, any type of real relationship with a woman. He is both too identified with his balls to become a celibate monk, and at the same time too little identified with the wider implications of them to take responsibility for them. The result: a righteous, distant and very intelligent substitute for a real man.....
Gumiszoba #65461
ad 5) Végül, de nem utolsó sorban azért vagy troll, mert ugyan kevesled a materialista magyarázatot, de nem tudsz rámutatni, hogy egy folyamat pld. a sejtosztódás meddig az anyag műve és mettől a léleké.
Nem fogadok, nincs kedvem kivitelezni
... Ez pedig szerintem nyugodtan nevezhető gyakorlatilag nulla előképzettségnek, egy matematikus felkészültségéhez viszonyítva.
Az anyag filozófiai kategória, mely érzékeinkben feltáruló, érzeteinkkel lemásolt, lefényképezett, visszatükrözött, érzeteinktől függetlenül létező objektív valóság megjelölésére szolgál.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég