agen_kolar11 írta:Tudományos tény?És ha az Ufók (vagy "istenek"),akik jóval fejlettebbek nállunk,és a mai fizika tényállásai ellenére pl. képesek voltak ideutazni a Földre (tegyük fel!) akkor...
Bocs, de te kevered a szezont a fazonnal. Az evolúcióelmélet tudományos tény. Az esetleg, feltételezzük, netalán ideutazott hiperszuper idegenek viszont puszta fantázia. Egy mondatban sem lehet ezeket együtt említeni, annyira más ligában játszanak.
agen_kolar11 írta:Mellesleg Daniken arról is beszél,hogy elképzehlető,hogy...
A mindenféle tudományos képzettséget nélkülöző Daniken mióta figyelemre méltó véleményvezér?
Egy sima kókler az ürge, és aki jót akar magának, az az állításait nagyjából egy szinten kezeli George R. R. Martin munkájával. Igaz ez utóbbi őszintén elismeri, hogy amit ír, az fantázia.
agen_kolar11 írta:azt hogy bizonyítod,hogy egy majomfajból,ami valamilyen fejlődésen ment keresztül,nem volt befolyásolva nállunk sokkal fejlettebbek által?
Bocsáss meg, de te összekevered a szerepeket! Nem nekünk kell a hozzád, meg a Daniken-félékhez hasonlóak minden agyament marhaságáról bizonyítani, hogy marhaság, hanem nektek kéne bizonyítani hogy nem az. Ez esetben bemutatnod, (vagy Danikennek bemutatnia), hogy hol van a genetikai kódunkban a beleszerkesztés. Mondjuk egy génsebész cégek által használt védjegyhez hasonló szekvenciával megelégedek. Fent van a neten a teljes genomunk, nosza lehet nekiugorni és átbogarászni, hátha benne hagyták az idegenjeid a szignójukat...
agen_kolar11 írta:És arra semmit nem írtál,hogy miért lenne humbuk a minden kultúrában megjelenő motívumom.
Minden kultúrát ugyanolyan emberek alkotják. Az lenne a csoda, hogy ha nem volna egyetlen darab közös motívum se!
De ezt mintha már írtam volna a gyerekek hittel való elfogadásával kapcsolatban. Azt ugyanis általánosan értettem, a teljes emberiségre érvényesen. És mivel a teljes emberiségre érvényes ez az ösztön, értelemszerű, hogy hasonló elképzelések születnek ebből eltérő kultúrákban is.
agen_kolar11 írta:felfigyeltem arra pl.,hogy a Biblia szerint a Sátán ki lett űzve annak idején a paradicsomból (az angyalok 1/3-ával együtt ).A Sátán célja,hogy bebizonyítsa Istennek,hogy ő jobban képes az emberiséget kormányozni,és ezért Isten megengedte neki egy rövid időre,hogy erre ő képtelen...
Most ennek milyen relevanciája van? Van neki egyáltalán?
A Biblia mellett én például olvastam a Popol Vuh-t is. Abban például az volt, hogy Hétpapagájt két ifjú, nevesen Vadász és Jaguárszarvas lőtte le fúvócsővel a tapal-fájáról, de amikor el akarták kapni, az kitépte Vadász karját és hazament vele a feleségéhez. Az ifjak ekkor segítségért Nagyatyához, a Nagy Fehér Pekarihoz fordultak, és így tovább, és így tovább. Tényleg nem értem, hogy miért is akar bárki bármi konkrét jelentést és értelmet találni többezer éves mesékben?