agen_kolar11 írta:-valóban képes-e a víz "emlékezni"?
agen_kolar11 írta:A kérdés:milyen felszerelésekre (milyen mikroszkópra) lenne szükség ahhoz,hogy saját szememmel meggyőződjek az igazságról?
agen_kolar11 írta:-ha esetleg igaz:milyen fizikai magyarázata lehet a jelenségnek?
agen_kolar11 írta:valóban képes-e a víz "emlékezni"?Például:ha azt mondom neki "szeretet" vagy pld ráírom,akkor valóban szép vízkristályok leszenk megfigyelhetőek?
agen_kolar11 írta:A kérdéseimre,lehetőleg,ne "lejárató" linkekekkel válaszoljatok.Annak semmi értelme hogy valaki belinkeljen ide valamit ami szerint meg egy másik tudós is megnézte a jelenséget és marhaság.
agen_kolar11 írta:Ez esetebn nyilván hazudik egyikük/nem jól végezte el a kísérletet.
agen_kolar11 írta:Kedves fórumozók!
Régebbi hozzászólásokat olvasgatva több helyen is említve lett az "emlékező víz".Volt alkalmam Nemere István:Tiltott Találmányok c. könyvében olvasni erről.
Érdemesnek tartom a témát arra,hogy külön topicot szenteljünk neki.Néhány linket "összeapkodtam" erről:
http://pivíz.hu/VIDEOK-a-pi-vizrol.php
http://www.magyarmenedek.com/products/5 ... _Emoto.htm
http://marillaszappan.hu/emlekezo_viz
A kérdéseim,amikre szeretnék választ kapni:
-valóban képes-e a víz "emlékezni"?Például:ha azt mondom neki "szeretet" vagy pld ráírom,akkor valóban szép vízkristályok leszenk megfigyelhetőek?
-ez még egy olyan ezoterikus téma,ahol a különböző "paraemberek" hitetességével ellentétben saját kezőleg is képesek lehtetnénk tapasztalni a jelenséget.A kérdés:milyen felszerelésekre (milyen mikroszkópra) lenne szükség ahhoz,hogy
saját szememmel meggyőződjek az igazságról?
-ha esetleg igaz:milyen fizikai magyarázata lehet a jelenségnek?
A kérdéseimre,lehetőleg,ne "lejárató" linkekekkel válaszoljatok.Annak semmi értelme hogy valaki belinkeljen ide valamit ami szerint meg egy másik tudós is megnézte a jelenséget és marhaság.Ez esetebn nyilván hazudik egyikük/nem jól végezte el a kísérletet.
Rigel írta:agen_kolar11 írta:-valóban képes-e a víz "emlékezni"?
Nem képes.
Rigel írta:agen_kolar11 írta:A kérdés:milyen felszerelésekre (milyen mikroszkópra) lenne szükség ahhoz,hogy saját szememmel meggyőződjek az igazságról?
Pár főzőpohárra, néhány címkére, egy filctollra, 3 liter ioncserélt vízre és négy-öt teljesen beavatatlan tesztalanyra a kettős vakteszthez.
Szilágyi András írta:agen_kolar11 írta:valóban képes-e a víz "emlékezni"?Például:ha azt mondom neki "szeretet" vagy pld ráírom,akkor valóban szép vízkristályok leszenk megfigyelhetőek?
Erre biztosan nem. Vagy szerinted a víznek is szeretet kell?agen_kolar11 írta:A kérdéseimre,lehetőleg,ne "lejárató" linkekekkel válaszoljatok.Annak semmi értelme hogy valaki belinkeljen ide valamit ami szerint meg egy másik tudós is megnézte a jelenséget és marhaság.
Ja értem, akkor ebben a témában is kizárólag olyan infókat vársz, amelyek megerősítik, hogy van a víznek emlékezete?
Ezt hívják megerősítési torzításnak.agen_kolar11 írta:Ez esetebn nyilván hazudik egyikük/nem jól végezte el a kísérletet.
És akkor nem érdekes, hogy melyik?
agen_kolar11 írta:Milyen tipusú mikroszkóp felel meg a kísérlet elvégzésére?
Rigel írta:agen_kolar11 írta:Milyen tipusú mikroszkóp felel meg a kísérlet elvégzésére?
Hát..., ha ilyet kérdezel, akkor ne vedd személyeskedésnek amikor valaki a tájékozottságodat vonja kétségbe.
Rövid válasz kell?
Semmilyen.
A folyékony vízben nincsenek kristályok.
Vannak benne néhány tucat vízmolekulából hidrogénkötéssel összetartott fragmentumok, láncok és göbök, de azokat úgysem látnád, mert optikailag semmiben nem különbözik a különálló vízmolekulák halmazától ami körbeveszi, és olyan aprók, hogy elektronmikroszkóp kéne hozzá, de azt meg folyadékra bajos használni.
Ha viszont a víz emlékezőképességét eldöntendő kísérletről van szó, akkor ahhoz nem kell semmiféle mikroszkóp. Ahogy írtam: kell pár üvegpohár, címke, filctoll, desztillált víz, és féltucat kísérleti alany. Kettős vakteszttel megállapíthatod, hogy a kísérleti alanyok meg tudják-e különböztetni a pozitív meg a negatív hatásnak kitett vizet, vagy sem, azaz hogy emlékezik-e a víz a korábbi behatásokra.
agen_kolar11 írta:Rigel írta:agen_kolar11 írta:Milyen tipusú mikroszkóp felel meg a kísérlet elvégzésére?
Hát..., ha ilyet kérdezel, akkor ne vedd személyeskedésnek amikor valaki a tájékozottságodat vonja kétségbe.
Rövid válasz kell?
Semmilyen.
A folyékony vízben nincsenek kristályok.
Vannak benne néhány tucat vízmolekulából hidrogénkötéssel összetartott fragmentumok, láncok és göbök, de azokat úgysem látnád, mert optikailag semmiben nem különbözik a különálló vízmolekulák halmazától ami körbeveszi, és olyan aprók, hogy elektronmikroszkóp kéne hozzá, de azt meg folyadékra bajos használni.
Ha viszont a víz emlékezőképességét eldöntendő kísérletről van szó, akkor ahhoz nem kell semmiféle mikroszkóp. Ahogy írtam: kell pár üvegpohár, címke, filctoll, desztillált víz, és féltucat kísérleti alany. Kettős vakteszttel megállapíthatod, hogy a kísérleti alanyok meg tudják-e különböztetni a pozitív meg a negatív hatásnak kitett vizet, vagy sem, azaz hogy emlékezik-e a víz a korábbi behatásokra.
Rigel,
Köszönöm válaszod.A cikkben,amit linkeltem (valamelyikben) ilyet olvastam:2 pohár víz egyikére a szeretet szót,a másikra a gyűlölet szót írva (vagy mondva) máshogy fog megfagyni a víz.Jól gondolom:először ráragasztjuk a címkét,utána lfagyasztjuk a vizet,ezután pedig megnézzük a kristályokat,feltehetően mikroszkóppal.Egy jégkristály 'megnézéséhez' hányszoros nagyítású mikroszkóp kell?Emoto egyéb jelenségekről is ír,amit nem lenne olyan egyszerű ellenőrizni mint ezt az egyet (en se vallalkoznk arra hogy puszta imadsaggal megtisztitsak egy favat.)És:mikor a lefagyott tömböt vizsgálom,akkor Szerinted okozhat-e az gondot hogy a lencse alatt nem csak néhány kristály lesz,hanem egymás hegyén-hátán milliónyi?'helyhiányában' nem fognak némelyek deformálódni?
Udv:agen_kolarr11
agen_kolar11 írta:A cikkben,amit linkeltem (valamelyikben) ilyet olvastam:2 pohár víz egyikére a szeretet szót,a másikra a gyűlölet szót írva (vagy mondva) máshogy fog megfagyni a víz.Jól gondolom:először ráragasztjuk a címkét,utána lfagyasztjuk a vizet,ezután pedig megnézzük a kristályokat,feltehetően mikroszkóppal.
Rigel írta:te jégkristályokat akarsz bámulni!
.Dr. Domján László 1989-ben szerzett tudomást a módszerről nővérétől, aki Ausztráliából küldte neki az agykontrollról szóló híres könyv angol eredetijét. Domján László épp a válása utáni levertségtől szenvedett, ezért is gondolt matematikus nővére arra, hogy segít neki. Azt írta: Lacikám, tudom, hogy hihetetlen, mégis igaz! Laci nem volt rest, és nekiállt az olvasásnak, majd harminc oldal után el akarta hajítani a könyvet. De mivel rendkívül intelligens nővére hívta fel rá a figyelmét, mégiscsak végigolvasta. Fellelkesedett, és kinyomozta, hogy a magyar határhoz legközelebb Genfben lehet elvégezni a tanfolyamot angolul. Saját bőrén tapasztalhatta, hogy a technika valóban csodákat tesz.
Itthon bátyja és sógornője közreműködésével lefordította a könyvet, de egyetlen kiadó sem volt hajlandó kiadni. Erre kiváltotta a vállalkozói igazolványt, felvett egymillió forint kölcsönt, és magánúton jelentette meg, 30 ezer példányban. Forgalmas parkolókban Trabantjából árulta a kötetet, naponta fél tucatot vettek belőle. Ám alfa-állapotban jött az ötlet, levelet kell írni Vitray Tamásnak. A neves tévés 1989 novemberében meg is hívta Domjánt a Tele-fere című műsorába, amelyben a belgyógyász-reumatológus kandidátus az egész országnak beszámolhatott az agykontrollról. Másnap hosszú sorok álltak a Trabantnál, a könyv bombasiker lett. Domján és testvérei az USA-ban kitanulták az oktatást, magával Silvával is találkoztak, és 1990. október 21-én elindították a hazai agykontrolltanfolyamokat.
Azóta mintegy 160 ezer felnőtt és harmincezer gyermek végezte el
Egerben él egy asztalosmester, Székács Ferenc, aki munka közben véletlenül 1 centimétert levágott az ujjából, emiatt amputálni akarták az első ujjpercet, hogy használható csonkja maradjon, de nem engedte, csak azt kérte, hogy kössék be, majd valami mást kipróbál. Ezek után naponta háromszor leült, ellazult, és elképzelte, hogy visszanő az ujja vége – és visszanőtt az ujja vége! Holnap estig mesélhetném a meghökkentő történeteket.
D. Éva, aki Budapesten, a XV. kerületben lakik a két fiával: meglátott a kirakatban egy szép melltartót, szerette volna megvenni, de az ő méretében nem lehetett kapni, csak nagyobban, ennek ellenére megvette. Majd napi egyszeri programozás során, jó érzéssel elképzelte, ahogyan utánafordulnak a férfiak az utcán, meg
büszkén sétál a bikinijében a strandon, úgyhogy néhány hónap alatt ,,belenőtt”, de nem csak nagyobbak, hanem olyan kemények lettek a keblei, hogy orvosi vizsgálatnál gyakran megkérdezi tőle az orvos: szilikon? Mire ő: nem, agykontroll! El is jött egy 500 fős budapesti tanfolyamra, ahol beszámolt az eredményről. Ám nem ő az egyetlen, több magyar hölgy is mesélt hasonlóról, sőt, az is megtörtént, hogy valakinek zavaróan nagyok voltak a keblei, és néhány hónap alatt csökkentette a méretét. Tehát, aki rászán, mondjuk, félévet, és kitartóan programozza, meglepő változásokat tud elérni a keblével kapcsolatban is. De hasonlóan érdekes annak a 15 éves serdülő lánynak az esete, aki nagyon röstellte, hogy 41-es cipőt hord, és sikerült 39-esre csökkentenie a lábméretét.
Tolna megyében egy 34 éves férfi röstellt együtt zuhanyozni másokkal, mert annyira szégyellte a férfiassága kis méretét. Miután elvégezte a tanfolyamot, csak ezt programozta, és hat hónap alatt 4 centimétert növesztett rajta. Meg is jegyeztem, Te jó Ég, mi lesz itt öt év múlva!? Bár a hímvessző mérete másodlagos az értelmi tényezők mögött, azért tartom mégis figyelemreméltónak ezt a sikert, mert megszűnt az illető kisebbrendűségi érzése. Egy budapesti férfi pedig azzal ajándékozta meg a feleségét a születésnapjára, hogy 5 centimétert növesztett a férfiasságán
Szerintem úgy a legjobb hogyha elismételjük a víznek néhányszor, hogy "legyenek ideális méretű melleim", írjuk rá a pohárra alkoholos filccel/üvegfestékkel (acetonnal le lehet mosni) v. ragasszunk rá egy kis cetlit ugyanezzel a felirattal, felirat befelé mutasson. Aztán vegyünk a kezünkbe egy hegyikristályt, lehetőleg egy nagyobb darabot. Jobb kezesek a bal, bal kezeseknek a jobb kezük az energia átadó kéz, ezzel markoljuk meg a követ és érezzük át teljesen, hogy megvalósul az ideális mellméret. Miután úgy érezzük kellően feltöltöttük a követ, tegyük bele a vízbe. (Elme tükre közben is kezünkbe vehetjük a követ, ezzel is össze lehet kapcsolni.) Reggel pedig igyuk meg a vizet, és készíthetjük a következő adagot. Vigyázzunk, ne nyeljük le a követ! Ezért is jobb nagyobbat választani. Vagy cérnával oldjuk meg, hogy könnyedén ki lehessen húzni megivás előtt.
Hasznos ha 10 percig folyó víz alá tesszük az ásványt, ezzel megtisztítva a negatív rezgésektől.
A víz egyszerű programozása
Két tenyered közé veszel egy pohár vizet és és a következőket mondod:
Drága Víz Angyala! Kérlek, jelenj meg ebben a vízben, és tisztítsd meg minden szennyeződéstől és káros rezgéstől. Legyen ez a víz a legcsodálatosabb gyógyszer arra, hogy minden mérget és lerakódást kitisztítson a szervezetemből, és meggyógyítsa a .......(itt mindenki mondhatja a saját problémáját), fitté és egészségessé tegyen. Te vagy a Fény, az Élet Vize, elismerem Istenségedet, sejtjeim is ezt az isteni tökéletességet mintázzák. Szeretlek, szeretlek, szeretlek! És ez így van, áldás, áldás, áldás! Köszönöm!
Ezután megiszom a vizet.
agen_kolar11 írta:A kérdéseimre,lehetőleg,ne "lejárató" linkekekkel válaszoljatok.
bekukk írta:Az tortent , hogy meghivasra eloadast tartott a dr Emoto Djeddah-ban .
A mekkai zarandokok szent vizet , a zam zamot analizalta ...
bekukk írta:agen_kolar11 írta:A kérdéseimre,lehetőleg,ne "lejárató" linkekekkel válaszoljatok.
A legjobb az lenne , ha magad keresgelnel a gugliban.
Az emberek dolgoznak, ilyen marhasagok osszeszedesere nincs ideje senkinek es mindenki a gugliban keresne... akkor miert ne Te keresned , sajat magad , kielegiteni a sajat kivancsisagodat , a Teged erdeklo cuccot , ugyanabbol a guglibol?
agen_kolar11 írta:olyan dologgal probalta megvezetni a vilagot,aminek barki utana tud nezni sajatkezuleg,olcson.
bekukk írta:Nem tettem be egyetlen lejarato linket sem.
bekukk írta:Egyszeruen forrasokkal tamasztottam ala a mondandomat.
Dr Domjan , akit belinkeltel pl a mell es futyinovesztesenek nyilt hirdetesevel lejaratja sajat magat. A sikertorteneteket O tette kozre......nincs szuksege segitsegre ahhoz, hogy le legyen jaratva.
Azt , hogy ha valaki hazudik es penzt szed erte nekem kell szegyenlenem es titokban tartani ? Miert ?
Magyarazzad mar meg nekem, miert nem szabadna betennem egy olyan linket, ahol ez a Dr Domjan, akire Te magad hivatkozol , sajat maga hazudozza , hogy imai es programozott csodavize segitsegevel a kisfutyis ferfiak 4-5-6 cm-vel hosszabb szerszammal orvendeztetik meg a nejuket?
Most en vagyok a rossz , mert beszelek errol a lehetosegrol ? Elhiszed, hogy megtanitotta a levagott ujj kinoveszteset a poruljart pacaknak ?
Ha O , az altalad belinkelt Dr Domjan , beteszi a weblapra az informaciokat/sikertorteneteket , akkor miert ne tegyem kozre a linkjet ennek a weblapnak ?
Azert teszi be , mert a weblap a horga : pecazza a hiszekenyt vele...Hirdeti magat azzal a weblappal, amit idelinkeltem.... az, hogy tenyleg hulyeseg es lopas , amit vegez, azt nem nekem kell szegyenlenem, es titkolnom , hanem Neki. Es Neked : mert szememre hanyod, hogy egy szegeny milliardossa valt sarlatanrol "lejarato linket" teszek be....
bekukk írta:Koran temeted a szkeptikusokat : megtalalhatod az egesz ismert csoportot a facebookon - ez a fajta forumozas megy ki a divatbol , a grenoblesi "zetetique" tarsasag is formulat valtoztatott egy honapja , de mas , "maibb feluleten" elenken pufoli magyar es francia szkeptikus jonep a sotetseget .
A forum kezdolapjan olvashatod, melyik es milyen mas feluleteken is megtalalhato a Szkeptikus Tarsasag .
bekukk írta:Legyszives tudatni az eredmenyeket , amiket elersz .
Csak nem valik a buksidban "lejarato linkké" a sajat eredmenyed kozzetetele is....)))
OFF
Nekem , szemely szerint az ovis szintu kotekvesed/hergelesed nem okozott oromot.
/OFF Elnézést!
agen_kolar11 írta:...
Számomra úgyis az a döntő,amit látni fogok a mikroszkóp alatt.
...
Nemrég egy társaságban játszottunk olyan gondolat-kísérletet, hogy vajon képesek volnánk-e akkora hülyeséget kitalálni, amit már biztosan senki nem venne be ill. ami annyira az, hogy még senkinek sem juthatott eszébe.Solaris írta: ...Nem lehet, hogy az emberi faj egyik fő jellemzője a tömeges ostobaság? Valaki kitalál egy hülyeséget és az olyan gyorsan letarolja a világot, mint valami elszabadult baktériumfegyver...
Játszottam ilyet privát beszélgetésekben. Nem mindent tudsz beadni, olyat nem, amelyik szembe megy az egyén eddigi meggyőződésével/hitével.Popula(c)tion írta:Hamar arra a konklúzióra jutottunk...
agen_kolar11 írta:A kiserlet eredmenye negativ.
Vicces,hogy a topikot igazabol azert hoztam letre,mert szerettem volna egy mikroszkop nagyitasara vonatkozo adatot lelni,es egy oldal hosszu eszmecsere jott ki belolle![]()
Olyat kerdezni hogy emlekezik-e a viz,szkeptikusoktol,alapbol ostobasag volt.Majd egyszer megjavulok...
A tovabbiakban javaslom,hogy a szkeptikusok idorablasanak elkerulese vegett nyissunk topikot 'indokolatlan kerdesek' cimmel,ahol valaki batran megkerdezheti,hogy pl. Milyen mikroszkop kell neki anelkul hogy megmondana mire kell.Ha csak ugy beirtam volna valahova a 'hanyszoros nagyitasu mikroszkop kell jegkristalyok megnezesehez' merdest,kb ugyanoda jutottunk volna mint most-kizart hogy valaki ne kerdezte volna meg,mire kell a mikroszkop es minek ha van helyette vodkasuveg.
Solaris írta:agen_kolar11 írta:A kiserlet eredmenye negativ.
Vicces,hogy a topikot igazabol azert hoztam letre,mert szerettem volna egy mikroszkop nagyitasara vonatkozo adatot lelni,es egy oldal hosszu eszmecsere jott ki belolle![]()
Olyat kerdezni hogy emlekezik-e a viz,szkeptikusoktol,alapbol ostobasag volt.Majd egyszer megjavulok...
A tovabbiakban javaslom,hogy a szkeptikusok idorablasanak elkerulese vegett nyissunk topikot 'indokolatlan kerdesek' cimmel,ahol valaki batran megkerdezheti,hogy pl. Milyen mikroszkop kell neki anelkul hogy megmondana mire kell.Ha csak ugy beirtam volna valahova a 'hanyszoros nagyitasu mikroszkop kell jegkristalyok megnezesehez' merdest,kb ugyanoda jutottunk volna mint most-kizart hogy valaki ne kerdezte volna meg,mire kell a mikroszkop es minek ha van helyette vodkasuveg.
Aham. Szóval a mikroszkóp nagyítása érdekelt? Pompás, nagyra méretezett feneket kerítettél neki. Nyilván unatkozol és még lusta is vagy. Kaparja ki neked a gesztenyét más. ....................! (A pontozott részre egy ilyenkor szokásos, de itt nem tolerált kifejezést keress a magyar nyelv kincsestárából.)
Tényleg jó lesz neked mikroszkóp helyett a vodkásüveg is, s annál kevésbé lesz szükséged mikroszkópra, minél több vodkát szorítasz ki belőle levegővel.
agen_kolar11 írta:
Tehat rajottel vegre,hogy csak poenbol csinaltam ezt a topikot is????Es hogy en unatkozok,mi?Nem ugy mint ti,akik napi 5-szor feljottok ide,es megnezitek,hogy 2 het alatt jott-e valaki,aki inni akara masik topik nem szemet,amugy.Kifejtettem (MEF-ejtettem) hogy erre a fórumra bizony ez elkellene.Nyilvan bant a tudat hogy ti,akik itt a hazigazda szerepet jatsszatok,nem kaptok kello figyelmet-semmi gond,trollkodni mindig is jo volt.(nem csak magamra ertem,es most epp nem ittam).Nem volt itt semmilyen kiserlet
Solaris írta:agen_kolar11 írta:
Tehat rajottel vegre,hogy csak poenbol csinaltam ezt a topikot is????Es hogy en unatkozok,mi?Nem ugy mint ti,akik napi 5-szor feljottok ide,es megnezitek,hogy 2 het alatt jott-e valaki,aki inni akara masik topik nem szemet,amugy.Kifejtettem (MEF-ejtettem) hogy erre a fórumra bizony ez elkellene.Nyilvan bant a tudat hogy ti,akik itt a hazigazda szerepet jatsszatok,nem kaptok kello figyelmet-semmi gond,trollkodni mindig is jo volt.(nem csak magamra ertem,es most epp nem ittam).Nem volt itt semmilyen kiserlet
Erre mondják, hogy bolond lyukból bolond szél fúj!
Én itt ugyanolyan vendég vagyok, mint pld. te. A házigazdánk a SzT, melynek én nem vagyok a tagja.
Megtanulhatnál végre helyesen írni és lehetne némi értelmes tartalom is az írásaidban, mert ez is ugyanolyan zagyvalék, mint a többi firkálmányod.
agen_kolar11 írta:
Igyekszem.A hozzászólásaim nagy része tabletről lett írva-így az ékezethibák tömkelege nem szorul magyarázatra.Ar(ról)(la) pedig inkabb lesz__omsagom tehet,hogy a többi szavat sem javítom ki,még akkor sem,hogyha tudom hogy rosszulvan leírva-tableten nehéz javítani.A falu bolondja meg akkor lettem,mikor néhány szakkifejezést nem megfelelően használtam-öreg hiba.
Solaris írta:agen_kolar11 írta:
Igyekszem.A hozzászólásaim nagy része tabletről lett írva-így az ékezethibák tömkelege nem szorul magyarázatra.Ar(ról)(la) pedig inkabb lesz__omsagom tehet,hogy a többi szavat sem javítom ki,még akkor sem,hogyha tudom hogy rosszulvan leírva-tableten nehéz javítani.A falu bolondja meg akkor lettem,mikor néhány szakkifejezést nem megfelelően használtam-öreg hiba.
Tableten, sőt, okostelefonon is lehet hibátlan magyarsággal és értelmesen írni. IQ kérdése az egész. (Egyébként is, az ilyen kütyükhöz lehet venni rendes billentyűzetet.)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég