mimindannyian írta:Hozzászólás forrása Fogadatlan prókátorként megszólalva, ha jól értem, ez egy olyan vízimalom, melynek lapátjai kis vödrök, s a kerék félig a vízszint alatt van. A malmot az forgatja, hogy a víz alatti megfelelő vödörben elbontjuk a vizet, s az így keletkező gáz felhajtóerőt képez.
Befektetett energia: vízbontás
Nyereség: a malom munkája, plusz a durranógáz elégetése
jottaanyi írta:Hozzászólás forrása Nem tudom hogy megy ez, egy csomó lehetőséget megadott, ez itt közvetlen link, a fórumos beágyazásban nem voltam biztos hogy sikerül.
http://kepfeltoltes.hu/view/160408/komp ... es.hu_.png
Solaris írta:Bocs, de ez egy épületes szamárság.
jottaanyi írta:Hozzászólás forrása Semmi baj - elhiszem. De engem csak az érdekelne, hogy miért nem működik?
Szilágyi András írta:Hozzászólás forrásajottaanyi írta:Hozzászólás forrása Semmi baj - elhiszem. De engem csak az érdekelne, hogy miért nem működik?
De miért működne? Minden lépésben energiát veszítesz. Hol nyernél?
jottaanyi írta:Hozzászólás forrása Tehát két körről volna szó, az első a "malom", ami nem tudom hogy milyen fizikai törvénybe ütközik, erre szeretnék tehát választ kapni.
jottaanyi írta:Hozzászólás forrása Habár így utólag visszaolvasva lehet hogy csak sokat hablatyoltam. Nézzük meg a 6. pontban vázolt őskütyüt. Ha az működik, akkor az elv jó, és az összes többi csak technikai kérdés nem? Ha az nem működik, akkor meg nincs miről beszélni.
Csapágyazva, méltóságteljesen.Isaac Ányos írta:Hozzászólás forrása Számomra érdekesebb, hogy hogyan tud forogni egy szélkerék, amiből húsz Merci motorjának a teljesítményét veszik ki.
A rekonstrukciót végzők és a tervek szerint márpedig Battán van a vége. No meg, mi a fenét akarnának Pakson az olajjal? Harmadrészt egy vezetékben két anyagot nem szállítanak, az olaj mellett nem mehet emiatt hidrogén.Isaac Ányos írta:Hozzászólás forrása barátság kettő kőolajvezeték vége nem Százhalombattán van, hanem a cső Pakson kezdődik és az oroszoknak évi 15 millió tonna hidrogént exportálunk. Ha valaki, akkor a paksi technikai állomány tudja, hogy hogyan kell a vízbontást csinálni.
jottaanyi írta:Hozzászólás forrása Hát lehet hogy inkább sci-fi írónak kéne menjek.
Isaac Ányos írta:Hozzászólás forrása a barátság kettő kőolajvezeték vége nem Százhalombattán van, hanem a cső Pakson kezdődik és az oroszoknak évi 15 millió tonna hidrogént exportálunk. Ha valaki, akkor a paksi technikai állomány tudja, hogy hogyan kell a vízbontást csinálni.
Vastag cső kell hozzá, és kész. Szerinted összeesküvés az összes kőolajvezeték? Titkon nem is kőolaj megy bennük? Ciki, hogy amikor megsérülnek, akkor mindig kiderül, hogy hidrogén, pl itt:Isaac Ányos írta:Hozzászólás forrása A kőolaj olyan nehéz és sűrű és ragadós, hogy nem lehet csövön szállítani.
Isaac Ányos írta:A kőolaj olyan nehéz és sűrű és ragadós, hogy nem lehet csövön szállítani. Ezért megy a csövön hidrogén egyedül és csak abba az irányba.
Isaac Ányos írta:Hozzászólás forrása ... hanem a cső Pakson kezdődik és az oroszoknak évi 15 millió tonna hidrogént exportálunk.
Morcos írta:Hozzászólás forrása Mivel aktuálisan itt van a többletenergiáról szó, ide teszem. Van egy német professzor, Claus Turtur az ostfaliai egyetemen aki részletesen foglalkozott a nulponti energiával és az ebből készíthető ingyenenergia készülékekkel, azonbelül is a parametrikus generátorokkal. Nagyon hajaz az én tesztjeimre![]()
Itt a weboldala, a témával foglalkozó anyagokkal: https://www.ostfalia.de/cms/de/pws/turtur/
És a parametrikus ingyenenergia generátor leírása: http://philica.com/display_article.php?article_id=219
Solaris írta:Egyszerű szélhámos, mint a többi "free energy" hívő. Uccu, építsd meg a készülékeit és majd közöld velünk, hogy mennyivel csökkentek az energiaköltségeid! Miután sikeresen megvalósítottad a 100% hatásfok többszörösével működő gépeidet érthetetlen a számomra, hogy miért reklámozod a konkurenciát? Egyáltalán, mi a fenét keresel itt? Nem adtad még el a találmányodat/találmányaidat pár száz milliárd dollárért? Többet is ér, ennyiért könnyedén megvennék, te meg ahelyett, hogy itt bosszantod a jó népet a hülyeségeiddel, már régen a saját luxusvilládban élnél egy saját trópusi szigeten.
Tessék, itt egy jó cikk Hraskó Gábor tollából:
http://www.termeszetvilaga.hu/xaknak/10003/
Hátha kinyílik tőle a szemed, úgyhogy olvasd el. Nem ártana a többieknek sem, akik eltartják az olyan szélhámosokat, mint Egely és a hasonszőrű áltudós társai.
Morcos írta:Hozzászólás forrásaSolaris írta:Egyszerű szélhámos, mint a többi "free energy" hívő. Uccu, építsd meg a készülékeit és majd közöld velünk, hogy mennyivel csökkentek az energiaköltségeid! Miután sikeresen megvalósítottad a 100% hatásfok többszörösével működő gépeidet érthetetlen a számomra, hogy miért reklámozod a konkurenciát? Egyáltalán, mi a fenét keresel itt? Nem adtad még el a találmányodat/találmányaidat pár száz milliárd dollárért? Többet is ér, ennyiért könnyedén megvennék, te meg ahelyett, hogy itt bosszantod a jó népet a hülyeségeiddel, már régen a saját luxusvilládban élnél egy saját trópusi szigeten.
Tessék, itt egy jó cikk Hraskó Gábor tollából:
http://www.termeszetvilaga.hu/xaknak/10003/
Hátha kinyílik tőle a szemed, úgyhogy olvasd el. Nem ártana a többieknek sem, akik eltartják az olyan szélhámosokat, mint Egely és a hasonszőrű áltudós társai.
Nem tudom miért idegesít az ingyenergia, amikor ingyen van.Ha akkora szélhámos lenne az említett prof mint mondod, már régen kirúgták volna az egyetemről (bár mint írja azt elérték, hogy a hivatalosan tovább ne foglalkozzon a témával).
peti1111 írta:Hozzászólás forrása Solaris, Ne haragudj hogy ezt írom,de te beteg vagy,amit nem fizikálisan értek.Hogyan jössz te ahhoz, erről az oldalról bár kit is elküldj,lehülyézz,és stb,stb. Akárki idejön és feldob valamit az ingyen energiával kapcsolatban te neki ugrasz a nyakának és megpróbálod lehengerelni,NEVETSÉGES. Ha nem értesz vele egyet, cáfold meg ha tudod. Azt veszem észre mintha a sötét középkorban lennék amit a papok műveltek az emberekkel, te megpróbálod ugyan azt végig játszani.Te azt hiszed, mikor az ilyen dolgaidat nem reagálják le, akkor nyertél, pedig csak kulturáltabbak nálad és nem kezdenek el személyeskedni.EZ A TITKA TUDOD.
Szilágyi András írta:Claus Turturt áltudósnak tartják, nem veszik komolyan a dolgait
A találmányai működését még senki nem igazolta.
Morcos írta:Hozzászólás forrása Kirúgni érdekes módon nem merték, sőt ma is fenn vannak az egyetem honlapján a témával foglalkozó írásai.
Szilágyi András írta:Amúgy itt már tesztelték Turturnak a nullponti energiát mechanikaivá alakító találmányát, és egyáltalán nem működött:
http://www.hcrs.at/TURTUR.HTM
idegen írta:Ne oda menj,...ez már több mint sci-fi
A lyukas hajótest elved tökéletes.A nap kiszárítja ami befolyik...ezáltal felemelkedik/vagy ott marad/.Zseniális.
Oké,de mi van ha nem süt a nap?Elsüllyed a találmány,vagy addig bezárjuk a lyukakat?
Mindegy.
A vízbontással továbbfejlesztett változatban van még egy szarvashiba.A vízbontás nagyságrendekkel több energiát igényel mint ami kinyerhető a felhajtóerőből,így értelemszerű,hogy a bontás és a visszaalakítás közötti veszteségek pótlására édeskevés az a nagyságrendekkel kisebb "felhajtóerő".
Ez így érthető,vagy sci-fi?
jottaanyi írta:Hozzászólás forrása az ezáltal termelt energiát használva, elbontanánk a vizet a belső edényből.
idegen írta:Szerinted mi tartozik szorosan ebbe a topicba?Agyhalott ötletek cáfolatok és reális magyarázat nélkül?
Elméletek gyártása mindenféle gyakorlati tapasztalat nélkül?
Sajnos rossz hírt kell közölnöm:A fizika /természet/törvényeit elvi szinten átírhatod/megváltoztathatod...de a valóságban nem.
idegen írta:Hozzászólás forrása Többletenergiát előállító gép nincs,és nem is lehet!
A többi érdektelen itt.
Érted?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég