Sómítosz újratöltve

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

Sómítosz újratöltve (36405)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.12.21. 18:22

@vaskalapos (36404):
A spektrofotometered erzekenysegetol fugg.

Én otthoni kimutatásra gondoltam, amit bárki el tud végezni eszközök hiányában.

dorka123451
Hozzászólások: 96

Sómítosz újratöltve (36417)

HozzászólásSzerző: dorka123451 » 2011.12.21. 19:20

@Várhegyi Márton (36385):

Én ezt láttam:
Sejthártya: a sejthártya feladata: rajta keresztül veszi fel a tápanyagot a környezetből, és adja le a bomlástermékeit.

Forrás: http://sejt.infobomba.hu/

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

Sómítosz újratöltve (36423)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.12.21. 20:13

@dorka123451 (36417):

Feszíts ki egy hártyát(membránt) és fuss keresztül rajta. Utána próbáld meg ezt egy fallal...

Nem érzel némi különbséget?

A sejtfal a sejtet körülvevő, a sejtmembránon kívül található
, meglehetősen merev réteg. A sejt számára szilárdságot ad, védelmet nyújt és (nagyon durva) szűrőmechanizmusként is működik. Ellenáll az ozmotikus stressznek, azaz megakadályozza, hogy a sejt vízbevitel hatására túlságosan megduzzadjon. Növényekben, baktériumokban, archeákban, gombákban és algákban található meg. Az állatoknak és a legtöbb protisztának nincsenek sejtfalai.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sejtfal

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Sómítosz újratöltve (36434)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.12.21. 22:07

@Várhegyi Márton (36405):
Adtam ket linket is otthoni barkacs spektrofotometerhez, egy doboz, egy CD egy ollo, keves ragaszto...

viewtopic.php?p=36316#p36316

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Sómítosz újratöltve (36435)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.12.21. 22:15

@dorka123451 (36340):
Kéne már ennek az egész Rozinak egy fészlifting, annyira bénák a csomagolásai. Ez a sós zacskó is. Persze az ember otthon tényleg áttölti valami üvegbe, de annyira csúnya, nem praktikus, kézből kicsúszó ez a kiszerelés, és a nejlon sosem bomlik le. Ráadásul nem akkora dolog az, hogy egy kiló az egység, ez nem teremt piacvezetést, sem tetszésiindex-emelkedést. Származási helye az unió, tehát érkezhetett Ausztria, Szlovákia, Románia sóbányái bármelyikéből, úgy gondoljuk, hogy a tisztítás, őrlés, csomagolás történhet Magyarországon. A csomósodásgátló benne a kálium-ferro-cianid, ami nem hangzik túl jól, de minden sót ezzel dúsítanak. Ha esetleg nincs kiírva valahova a neve, E535 néven fut még. Nem túl erős, szép fehér só, átlagos szemcsemérettel. Működik asztalon és konyhában egyaránt, csak ezt a zacskót tudnánk feledni."


Mennyi csomosodasgatlo van benne??????
0.01%
szamit szerinted?

egy bananban van 5-600mg kalium (0.5-0.6g)
1kg soban van 0.01g csomosodasgatlo, azaz kb 0.003g kalium

egy banant megeszel ot perc alatt, es naponta ehetsz egy banant karos kovetkezmeny nelkul napi 5-600mg kalium

egy nap nem eszel ugye tobb, mint 20g konyhasot, ebben van 0.00001g kalium
ezert a 0.00001g kaliumert aggodsz?
inkabb a banan arusitasat tiltasd be.... de mielott megtenned, nezd meg, hogy az atlagos zoldsegekben es gyumolcsokben mennyi kalium van... dobbenj meg: egy adag (egy bogrenyi) zoldseg vagy gyumolcs tizezerszer tobb kaliumot tartalmaz, mint a csomosadasgatlos so...

ember, gondolkozz egy kicsit

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

Sómítosz újratöltve (36439)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.12.21. 22:51

@dorka123451 (36417):

Sejtettem, hogy a sejthártyával fogsz jönni. Saját magadat húztad be a csőbe :mrgreen:

1. Kétségbe vonod, hogy igaz az, amit az egyetemen (és nem mellesleg az általános és középisiben is) tanítanak. De úgy teszed ezt, hogy valójában fogalmad sincs az egészről, csak szimplán ellenkezel, mivel így az általad hitelesnek vélt (a sóról szóló) forrás nem értékelődik le.

2. Rákeresel a Google-ben, de még véletlenül sem olyan találatot adsz meg, amiben a "sejtfal" szó szerepel. (Valószínűleg be sem ütötted, hogy "sejtfal", csak a "sejt"-re kerestél rá.)

3. Föl sem tűnik (vagy el sem olvastad), hogy a linkelt oldalon nem szerepel a "sejtfal" szó, de még a "fal" sem. A sejthártya meg teljesen más, de neked erről gőzöd sincs.

Ennyit kellett volna csinálnod, és elolvasni az első találat első 4 sorát:

"Növényekben, baktériumokban, archeákban, gombákban és algákban található meg. Az állatoknak és a legtöbb protisztának nincsenek sejtfalai."

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7881
Tartózkodási hely: Szoboszló

Sómítosz újratöltve (36442)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2011.12.21. 23:36

@Várhegyi Márton (36439): ltmgtfy ez állat! :mrgreen:

dorka123451
Hozzászólások: 96

Sómítosz újratöltve (36452)

HozzászólásSzerző: dorka123451 » 2011.12.22. 16:55

@vaskalapos (36435):
Mennyi csomosodasgatlo van benne??????
0.01%

Ezt az értéket nem láttam feltüntetve a csomagoláson.

Miért kell idegen anyagokat keverni a sóban :?:

dorka123451
Hozzászólások: 96

Sómítosz újratöltve (36453)

HozzászólásSzerző: dorka123451 » 2011.12.22. 17:02

@Rétike (24689):
vajon kik dolgoztak a háttérben...

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Tartózkodási hely: Death Star

Sómítosz újratöltve (36454)

HozzászólásSzerző: sötétvödör » 2011.12.22. 17:08

@dorka123451 (36452):

A kálium mióta idegen a sótól ?

dorka123451
Hozzászólások: 96

Sómítosz újratöltve (36455)

HozzászólásSzerző: dorka123451 » 2011.12.22. 17:23

@Várhegyi Márton (36439):
Miből gondolod hogy a Wikipédia hiteles információ forrás?

dorka123451
Hozzászólások: 96

Sómítosz újratöltve (36456)

HozzászólásSzerző: dorka123451 » 2011.12.22. 17:28

@sötétvödör (36454):
Nem a káliumra gondoltam!!!

dorka123451
Hozzászólások: 96

Sómítosz újratöltve (36457)

HozzászólásSzerző: dorka123451 » 2011.12.22. 17:33

@vaskalapos (36435):
egy bananban van 5-600mg kalium (0.5-0.6g)
nem igaz mert találkoztam alacsonyabb értékel is!!!
ennyire hiteles az internet!

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

Sómítosz újratöltve (36458)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.12.22. 17:35

@dorka123451 (36455):

Nagyon szépen átugrottad azt, hogy komplett hülyét csináltál magadból :mrgreen:
Legyen rossz a Wikipedia, legyen rossz, amit az egyetemen, a közép- és általános oskolában tanítanak, csak az a forrás jó, ami konzisztens a te álláspontoddal.
Tudom, te nem vagy szakértő, csak gondolkozol :roll:

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

Sómítosz újratöltve (36459)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.12.22. 17:40

@dorka123451 (36457):
nem igaz mert találkoztam alacsonyabb értékel is!!!

Hogy te milyen tájékozatlan vagy...A tápanyagtartalom függ a fajtától, a termesztési körülményektől, az érettségtől, víztartalomtól is. Nem csoda, ha különböző értékekről olvasni.

Amúgy meg te is internetes forrásokat adsz meg. Akkor most az internet hiteles vagy sem?

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

Sómítosz újratöltve (36461)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.12.22. 18:51

@dorka123451 (36457):

Linkelj már akkor ide egy valódi értéket akkor, de aztán nehogy az internetről legyen! ;)

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Sómítosz újratöltve (36463)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.12.22. 19:08

@dorka123451 (36452):
Mennyi csomosodasgatlo van benne??????
0.01%
Ezt az értéket nem láttam feltüntetve a csomagoláson.

Miért kell idegen anyagokat keverni a sóban :?:


Azert, hogy ne csomosodjon ossze.
Meglepodtel?

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Sómítosz újratöltve (36464)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.12.22. 19:10

@dorka123451 (36457):
egy bananban van 5-600mg kalium (0.5-0.6g)
nem igaz mert találkoztam alacsonyabb értékel is!!!
ennyire hiteles az internet!


Erdemben valtoztat az valamit ha nem 500mg hanem csak 200mg van benne?

Miert vannak kulonbozo ertekek?
Lattal mar bananokat? Teljesen egyforma a meretuk? Ugye nem.

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575

Sómítosz újratöltve (36465)

HozzászólásSzerző: vegyati » 2011.12.22. 19:23

@vaskalapos (36435):

vaskalapos írta:A csomósodásgátló benne a kálium-ferro-cianid, ami nem hangzik túl jól


Én az eredeti cikkben ezt az idegenkedést nem értem. Mi az, hogy nem hangzik túl jól? Valószínűleg a cikk írója szelektív látással volt megverve és nem látta a vegyület nevének "közepét" és csak ezt látta kálium-cianid. Pedig a sárgavérlúgsó K4[Fe(CN)6] nem igazán mérgező.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Sómítosz újratöltve (36466)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.12.22. 19:25

@vegyati (36465): Igy van.

ketfele kritikaval talalkoztam (es keverik a kettot) a cianid miatt mergezo, es/vagy a kalium miatt mergezo

Mellesleg a kalium ferrocianid nagyon sarga (sargaverlugso)... minimalis mennyisegen tul mar lathato lenne a szine miatt...

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575

Sómítosz újratöltve (36468)

HozzászólásSzerző: vegyati » 2011.12.22. 19:34

@vaskalapos (36466):

vaskalapos írta:ketfele kritikaval talalkoztam (es keverik a kettot) a cianid miatt mergezo, es/vagy a kalium miatt mergezo


Az "alternatív tudományban" mindkét "dolog" halálos veszélyt jelent, függetlenül attól, hogy milyen vegyületben és milyen mennyiségben van jelen. ;)

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Tartózkodási hely: Death Star

Sómítosz újratöltve (36471)

HozzászólásSzerző: sötétvödör » 2011.12.22. 20:10

Mondtam már, hogy minden mérgező

De ha felrázod és potenciálod rögtön egészséges lesz.
Főleg, ha egy táltos is azt mondja.

kati1
Hozzászólások: 5

Sómítosz újratöltve (48025)

HozzászólásSzerző: kati1 » 2012.05.29. 13:05

Nagyon sok cikket elolvastam a sóról, de egyre kaotikusabb számomra. Fogalmam sincs, hogy melyiket vegyem meg a boltban. Egyikre sincs ráírva, hogy csak NaCl van benne. Patikában nem akarom megvenni. Kérdeztem két bioboltban, a Himalaya sót ajánlották, de mikor rákérdeztem az adalékanyagmentes tiszta NaCl sóra, mondták, hogy menjek a patikába. Uv lámpával sem akarom nézegetni, hogy van e benne kálium, meggyújtani sem szeretném ahogy tanácsolták, ha lilás színű akkor sok benne a K. Külföldön se akarom beszerezni. A tengeri sót sem ajánlják, a jódozottat sem, a vákkuumsó , konyhasó, asztali só is gyanus. Felháborítónak tartom, hogy egy ilyen fontos élelmiszert ne lehessen gyomorgörcs nélkül megvenni. Ti melyiket veszitek?

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Tartózkodási hely: Death Star

Sómítosz újratöltve (48027)

HozzászólásSzerző: sötétvödör » 2012.05.29. 13:07

@kati1 (48025):

A dolog egyszerű, csak annyi sót használj ami feltétlenül szükséges.

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

Sómítosz újratöltve (48030)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2012.05.29. 13:14

@kati1 (48025): A kálium-klorid tízszer annyiba kerül, mint a nátrium-klorid, tehát a KCl-t tartalmazó sók sokkal drágábbak. Vedd a legolcsóbbat.

kati1
Hozzászólások: 5

Sómítosz újratöltve (48140)

HozzászólásSzerző: kati1 » 2012.05.30. 13:08

Sokszor tengeri sót vettünk, a tengerhez pozitív gondolatok társulnak, jótékony hatása rögtön megmutatkozik. Ahogy utánaolvastam, ez a só is tele van egyéb anyagokkal, szennyeződésekkel. Olyan fura, hogy az iskolában azt tanultuk, hogy a NaCl az a só. Ehhez képest ezer információt olvasok erről az egyszerű anyagról. Ha tapadásgátló mentes sót szeretnék venni, azt se kapok a boltban. Emlékszem gyerekkoromban törtük a sót, annyira összeállt, abban biztos nem volt adalékanyag. És nem volt teljesen hófehér. Jó lenne tudni, hogy az kősó volt-e, vagy vákuumsó.

Avatar
Gábor
Hozzászólások: 2318
Tartózkodási hely: Finnország

Sómítosz újratöltve (48156)

HozzászólásSzerző: Gábor » 2012.05.30. 17:19

@kati1 (48140):
tengerhez pozitív gondolatok társulnak
Mint a Titanic, cápatámadások, meg a vízbefulladás...
Olyan fura, hogy az iskolában azt tanultuk, hogy a NaCl az a só.
Hát, igen - te csak ennyire emlékszel a többi meg kiment a fejedből. Fájdalmas lehetett neked az iskola...

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Tartózkodási hely: Death Star

Sómítosz újratöltve (48160)

HozzászólásSzerző: sötétvödör » 2012.05.30. 17:31

Akkor tanulj vmi újat :

http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

Sómítosz újratöltve (48161)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2012.05.30. 17:36

@kati1 (48140):

Azért mert valamiben van adalékanyag, még nem biztos, hogy rosszabb, mint anélkül. Az adalékanyagokat szigorúan ellenőrzik és mindegyiket kimerítően tesztelték, hogy mekkora dózisban lehetnek ártalmasak, és mennyi juthat belőlük egy ember szervezetébe.

Viszont a teljesen adalékmentes víztől is lehet vízmérgezést kapni, ha túl sokat iszol belőle. Az pedig, hogy régebben másfajta sót ettél, szintén nem egy túl jó érv, mert pl. régebben minden vezetékes víz ólomcsövön át jutott a lakásodba. Akkor most azt is visszasírjuk?

Sóról részletesebben:
http://kodpiszkalo.blog.hu/2012/03/22/m ... a_konyhaso

Az un. engedélyezett adalékanyagoktól (lásd még: E-számok) nem rettegni kell, hanem megismerni őket, mert a többségük teljesen ártalmatlan, hétköznapi anyag, aminek a nevét máshogy leírva talán fel se tűnne, hogy adalékanyagot eszel(pl. citromsav), és a kevés bizonyítottan (csekély mértékben) káros hatásúból is kifejezetten erőlködnöd kellene, hogy tényleges károsodást szenvedj hétköznapi ételek fogyasztásával.

Valószínűleg számos laikust meglepne John Hoskins, környezetvédelmi toxikológus alábbi véleménye: „Bármelyik tál ételünkben egyedül azokat az anyagokat fogyaszthatjuk biztonságosan, akár természetes vagy mesterséges eredetűek, amelyek növényvédőszerek, hormonok vagy E-számmal rendelkező élelmiszeradalékok maradványai[, mert ezekről tudunk a legtöbbet - a ford. megjegyz.].
...
Az élelmiszer-adalékanyagról a világhálón hozzáférhető források közül a legalaposabb, a laikus felhasználó számára szemléletében valószínűleg szokatlan (mert nem a közhelyeket és téveszméket ismételgető) összeállítás Dr. Gunda Tamás: Élelmiszeradalékokról elfogultság nélkül c. műve.
...
Számos szervezet és magánszemély, akik elsősorban a zöld szervezetekhez állnak közel, a hivatalosan hozzáférhető információkat nem érzik elegendőnek, ezért gyakran új összeállításokat készítenek, a legtöbb esetben külföldi kiadványok és a világhálón hozzáférhető információk kritikátlan átvételével. Az így keletkező információforrásokat, amelyek tények és téveszmék laikusok számára kibogozhatatlan keverékét tartalmazzák, pl.[10][11][12], rendkívül óvatosan kell kezelni.


http://hu.wikipedia.org/wiki/E-számok

Avatar
Orcas
Hozzászólások: 1027
Tartózkodási hely: Az Operencián túl

Sómítosz újratöltve (48173)

HozzászólásSzerző: Orcas » 2012.05.30. 20:17

@kati1 (48140):

Katikam, tegyel a soszorodba rizs szemeket, az felszivja a nedvesseget. Ez egy regi vendeglatos trukk.

solarboat
Hozzászólások: 928

Sómítosz újratöltve (48186)

HozzászólásSzerző: solarboat » 2012.05.30. 22:13

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára solarboat 2013.04.22. 08:15-kor.

kati1
Hozzászólások: 5

Sómítosz újratöltve (48384)

HozzászólásSzerző: kati1 » 2012.06.03. 13:42

A patika tisztaságú sóról is azt írták több helyen, hogy káros. Kezdem föladni. Állítólag ami csak NaCl-t tartalmaz, szervezetünk méregként ismeri fel és védekezik ellene.
egeszseg.multiply.com-ról:
A közönséges asztali só alapvetően egy ipari melléktermék, amely az eredeti 84 elemmel szemben csak kettő maradékot (klórt és nátriumot) tartalmaz. A mindennapi étkezési só, egy radikális finomításon megy keresztül mielőtt, asztalra kerül. Különböző kémiai vegyületekkel kivonják belőle a nyomelemeket, és az ásványi sókat, csak a nátrium, és a klorid marad meg még benne. A többi kivont alkotórészt a vegyiparban nyersanyagként hasznosítják. Nekünk ebből csak egy "kilúgozott" valami marad, a nátrium-klorid, vagyis a konyhasó. (hasonló finomításnak vetik alá az olajat a cukrot és a lisztet)
A tengeri só használata tökéletesen fedezhetné szervezetünk só igényét abban az esetben, ha nem jódoznák, és tengereink nem lennének szennyezettek.

A Himalája kristály sóban található ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen, kisebb, mint 1/1000 gramm, hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni, és beépüljön sejtjeinkbe. Ez garantálja, hogy a szervezet képes legyen felvenni a szükséges kalciumot, káliumot, magnéziumot és nyomelemeket. Finomra őrölve főzésre és ételízesítésre használjuk.( Fontos tanács, hogy a sót ne főzzük, a főzés végén sózzuk az életeket. Így nem csak az összetevők egyedi aromája marad meg sokkal jobban, de a Himalájasó kristályszerkezete is jobban megőrződik oldott állapotában.)

A sole oldat előállítása:
Jól lezárható, tiszta üvegben, egy-két kristály só darabra tiszta forrásvizet öntünk. Kb. egy óra múlva, egy telített 26 % sóoldat áll rendelkezésünkre. Újra és újra pótolhatjuk forrásvízzel, amíg a kristályok teljesen fel nem oldódnak. Ez az oldat egy steril oldat, határidő nélkül eltartható.
Ebből az oldatból használhatunk fogmosásra, borogatásra és bedörzsölésre (26%); inhalálásra, torok és szájöblítésre (1%); szem és fülcseppként (0,2 %) oldatot.

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

Sómítosz újratöltve (48399)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2012.06.03. 14:14

@kati1 (48384):
Ez egy reklámszöveg, ami számos marhaságot tartalmaz.
Egyébként meg kár ennyit görcsölni ezen a sókérdésen.

dorka123451
Hozzászólások: 96

Sómítosz újratöltve (48413)

HozzászólásSzerző: dorka123451 » 2012.06.03. 15:52

@kati1 (48384):
A patika tisztaságú só nem káros!
(csak gondolkozni kell..., infúzióban milyen só van?...
:?:

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375

Sómítosz újratöltve (48493)

HozzászólásSzerző: Tuttisuu » 2012.06.03. 22:56

@kati1 (48384):
A tengeri só használata tökéletesen fedezhetné szervezetünk só igényét abban az esetben, ha nem jódoznák, és tengereink nem lennének szennyezettek.
A sót nem véletlenül jódozzák: http://hu.wikipedia.org/wiki/Golyva
Ha a tengerek szennyezettségétől így félsz, gondolom levegőt sem veszel, amíg városban vagy.
...ásványi és nyomelem 84 elem kolloid állapotú, vagyis szerves alakban van jelen...
A kolloid nem egyenlő szerves alakkal, bármit is jelentsen ez. Mégis mi lehet ez a 84 elem, mert ez majdnem a teljes periodusos rendszer.
kisebb, mint 1/1000 gramm,
A kolloid állapot méret, és nem tömegfüggő.
hogy a sejtmembrán falát ozmózissal még át tudja hatolni,
:facepalm: A sejtmembránnak nincsen fala. Az ozmózis az oldószer és nem az oldott anyag mozgása. A membránon való átjutás szintén nem tömegfüggő.
A sók transzportja meg erősen változó (pl. a Na+/K+-ATPáz a legáltalánosabb ionpumpa=energiát igényel a működése), de a normál koncentrációk megléte nem csak a sejtekben, hanem környezetükben is létfontosságú (extracelluláris tér).
és beépüljön sejtjeinkbe.
Hová?

Hallgass Andrásra! Ez egy rossz reklámszöveg, tele marhaságokkal. Egyébként miért is ilyen fontos ez a sókérdés?

kati1
Hozzászólások: 5

Sómítosz újratöltve (48522)

HozzászólásSzerző: kati1 » 2012.06.04. 10:35

Miért fontos? Mindig érdekelt, hogy mi van az élelmiszerben. Most a sóról olvasottak borzolják a család idegeit. De már megnyugodtam, sok jó infot írtatok. A legolcsóbb sót fogom megvenni. Ami még nem világos, az az, hogy a patikai só is átmegy valamilyen kémiai tisztításon, tehát az sem természetes. A bányászott kősó a legtermészetesebb, de ebből is csak a Na -t és a Cl-t tudja a szervezet felhasználni,a többi anyagot kiválasztja? Nincs több kérdésem.

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

Sómítosz újratöltve (48527)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2012.06.04. 11:56

@kati1 (48522):

Nem kell komolyan venni ezeket a reklámhalandzsákat. Vagy csak annyira, mint ezt:
http://viccek24.hu/viccek/miert_veszelyes_a_kenyer

Hogy nem veszélyes kenyeret enni? Néhány statisztikai adat, ami ennek az ellenkezőjét bizonyítja:
1. Az elítélt bűnözők több, mint 98%-a kenyérfogyasztó.
2. A kenyérfogyasztó családokban felnőtt gyerekek FELE az átlag alatt teljesít az intelligenciateszteken.
3. A XVIII. században, amikor az összes kenyeret a háztartásokban sütötték, az átlagéletkor nem haladta meg az 50 évet, sok nő meghalt szülés közben, a csecsemőhalálozási arány elfogadhatatlanul magas volt, a járványok (tífusz, sárgaláz, influenza) egész népeket tizedeltek meg.
4. Az erőszakos bűnügyek több, mint 90%-át a kenyérfogyasztás utáni 24 órán belül követik el.
5. A kenyérfogyasztásra rá lehet szokni. Kísérletek igazolják, hogy a kísérleti egyedeken, akiket kenyéren és vízen tartottak, a kenyérmegvonás utáni két napon belül súlyos elvonási tünetek mutatkoztak.
6. A kenyér "előszobája" más, keményebb anyagoknak, mint a vaj, kocsonya, lekvár vagy a krémsajt.
7. A kenyér megköti a vizet. Mivel az emberi test 90%-ban vízből áll (inkább ~70% - P. ), ennek a vízelnyelő anyagnak a fogyasztása átveheti az uralmat a tested felett és vizenyős, ragacsos kenyérpudinggá alakítja azt.
8. Az újszülött babák megfulladhatnak a kenyértől.
9. A kenyeret 450 Fahrenheit fokon sütik. Ezen a hőmérsékleten egy felnőtt ember kevesebb, mint két percen belül elpusztul!
10. A legtöbb kenyérevő nem tud különbséget tenni komoly tudományos tények és használhatatlan statisztikai halandzsa között!


Fenti állítások jó része, pont ugyanennyire igaz a sóra is.

Jótanács:
Ne stresszelj azon, amin nem szükséges. Ez garantáltan hasznos a szervezetednek, és a családodnak is.

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375

Sómítosz újratöltve (48529)

HozzászólásSzerző: Tuttisuu » 2012.06.04. 12:15

@kati1 (48522):
Miért fontos? Mindig érdekelt, hogy mi van az élelmiszerben.
Az jó.
Ami még nem világos, az az, hogy a patikai só is átmegy valamilyen kémiai tisztításon, tehát az sem természetes.
Ez miért probléma? A CO teljesen természetes, de belehalsz, ha adott koncentráció fölött lélegzed be. A gyilkos galóca teljesen természetes, mégis feldobod tőle a bakancsot. Ellenben a defibrillátor teljesen mesterséges, mégis újraindíthatja a szívedet.
A bányászott kősó a legtermészetesebb...
Miért lenne a tengeri só kevésbé "természetes"?
...de ebből is csak a Na -t és a Cl-t tudja a szervezet felhasználni,a többi anyagot kiválasztja? Nincs több kérdésem
Melyik anyagokra gondolsz?

kati1
Hozzászólások: 5

Sómítosz újratöltve (48544)

HozzászólásSzerző: kati1 » 2012.06.04. 13:55

jkvitamin.hu: A magyar és a nemzetközi só szabvány minimum 97% nátrum-klorid tartalmat ír elő. A jó minőségű, bányászott só 3%-nál kevesebb szennyezést tartalmaz. Nézzük, mik ezek a szennyezések, és hogyan mérik a 97%-ot-t.
Tulajdonképpen a kloridot mérik, és azt feltételezik, hogy ez teljes egészében NaCl. A bányászott só valóban lehet ilyen tiszta, az átkristályosított akár 99,5%-os is. A szennyezés elsősorban magnézium- és kalcium-klorid, illetve -szulfát meg -karbonát, valamint nem oldódó, szilárd anyagok, pl. homok.

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

Sómítosz újratöltve (48547)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2012.06.04. 14:06

@kati1 (48544):

Az idézeted megint egy eléggé gagyi jellegű reklámoldalról van.

OFF
"Győzze le a pollenszörnyecskéket C-vitaminnal" Honnan veszik ezt a hülyeséget?
A C vitaminjuk ráadásul a javasolt napi adag 12,5-szeresét akarja lenyomni a torkodon. Mégis miért?

Miért kell egyáltalán ilyeneket olvasni? Pláne hallgatni rájuk?

/OFF Elnézést!

Az idézeted meg még mindig nem írja, hogy pontosan milyen anyagtól (és annak milyen mennyiségétől!) kell félni sóvásárlással kapcsolatosan.

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Tartózkodási hely: Death Star

Sómítosz újratöltve (48555)

HozzászólásSzerző: sötétvödör » 2012.06.04. 16:25

Azon nem gondolkodsz el, hogy a kősó hogyan került oda ?

És képzeld el, abba vízbe amit most megiszol, régen a dínók pisiltek...

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7881
Tartózkodási hely: Szoboszló

Sómítosz újratöltve (81119)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2014.09.19. 09:31

@Szilágyi András (48030):
A kálium-klorid tízszer annyiba kerül, mint a nátrium-klorid, tehát a KCl-t tartalmazó sók sokkal drágábbak. Vedd a legolcsóbbat.


http://index.hu/gazdasag/2014/09/18/ves ... orszagban/

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

Sómítosz újratöltve (81121)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2014.09.19. 11:26

@mimindannyian (81119): Ez a só jóval drágább, mint a NaCl só!


Vissza: “Gyógyászat, egészség”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég