mágneses ékszerek

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Avatar
kisvidra
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2010.12.06. 15:38
Tartózkodási hely: Németország

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: kisvidra » 2010.12.10. 14:23

...egyre jobban terjednek a különböző betegségekre használt, "gyógyító erejű" mágneses ékszerek...mit gondoltok róluk?...

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2010.12.10. 18:50

@kisvidra (8317):

Ha rövid választ szeretnél akkor ezt tudom mondani: az ékszerek gyenge mágneses tere semmilyen hatással nincs az emberi szövetre.
Ha bővebben érdekel a véleményem itt tudod elolvasni. Ha még bővebben érdekel, akkor a forráslinkeket ajánlom :)

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2010.12.11. 08:23

@kisvidra (8317):
"gyógyító erejű" mágneses ékszerek
Én csak "gyógyításban erősen használt", mágnesességen alapuló készülékeket ismerem. ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/MRI

"MRI uses no ionizing radiation. Instead it uses a powerful magnetic field to align the magnetization of some atoms in the body, then uses radio frequency fields to systematically alter the alignment of this magnetization. This causes the nuclei to produce a rotating magnetic field detectable by the scanner—and this information is recorded to construct an image of the scanned area of the body."

Másik "mágneses gyógyító eljárás", amit (el)ismerek:

http://en.wikipedia.org/wiki/Transcrani ... timulation

"TMS uses electromagnetic induction to induce weak electric currents using a rapidly changing magnetic field; this can cause activity in specific or general parts of the brain with minimal discomfort, allowing the functioning and interconnections of the brain to be studied."

IMHO általam felsorolt "mágneses eljárások" egyike sem olyan veszélyes az emberekre, mint az általad említett mágneses ékszer. Annak mágneses tere ugyanis homeopatikusan hígított az előbbi eljárások mágneses teréhez képest és mint azt tudjuk ez által brutálisan felerősödik a fiziológiai hatása. Vigyázz velük!!

( :P )

Avatar
sajnos_kacat
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:43
Tartózkodási hely: Budapest

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: sajnos_kacat » 2010.12.11. 13:44

@kisvidra (8317):
A viznek diamagneses tulajdonsagai vannak, azaz fuggetlenul az allando magnes polusatol, a vizet mindig taszitani fogja.
Lasd: http://www.youtube.com/watch?v=jyqOTJOJSoU

Persze ez a hatas nagyon gyenge, annyira, hogy a hetkoznapi eletben talalhato magnesek elettani hatasarol szinte semmit nem tudunk. Nem zarhatjuk ki, hogy gyogyito hatasuk van, azonban erre nulla bizonyitekunk van eddig, tehat nem is allithatjuk. A vegyati altal leirt magneses jelensegekhez olyan brutalisan eros magnesek kellenek, amiknek en a kozelebe sem mehetnek, a csontomhoz csavart femlap miatt...

Amig ezekrol a gyogyito magneses ekszerekrol nem jelenik meg placebo kontrollalt kettos vak teszt, szignifikans eredmennyel, addig en azon az allasponton vagyok, hogy semmifele betegseget nem gyogyitanak. Ha virusos, vagy bakterialis fertozesek kezelesere is javasoljak, akkor egyertelmu, hogy kuruzslasrol, csalasrol van szo.

Avatar
kisvidra
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2010.12.06. 15:38
Tartózkodási hely: Németország

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: kisvidra » 2010.12.11. 13:59

...mondjuk én hű szkeptikushoz híven nem hiszek bennük, de a barátnőm szerint neki jót tesz, igaz, ő hastájékon visel egy mágnest (felteszi az emésztését), ami viszont engem annyira nem zavar...sokan hordanak a karjukon ilyen segítőket, anyámat már lebeszéltem róla, de sokak szerint orvosok is viselik és akkor az már nagy szó...

Avatar
OktondiJóska
Hozzászólások: 428
Csatlakozott: 2010.07.07. 05:31

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: OktondiJóska » 2010.12.13. 03:25

@kisvidra (8363):
kisvidra írta:de sokak szerint orvosok is viselik és akkor az már nagy szó...
persze, ahogy minden fogkrémnél mondják hogy 10 fogorvosból 9 ezt ajánlja :) ne higyj az ilyen kamu reklámoknak

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2009.12.09. 22:11
Tartózkodási hely: Dunakeszi

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: Dorka11 » 2010.12.13. 16:05

@kisvidra (8363): Én azért kicsórnám a mágnest belőle, és megkérdezném egy hónap múlva ártatlan pofával, hogy: - Még mindig hatásos? :)

cseppkő
Hozzászólások: 394
Csatlakozott: 2009.12.11. 09:52

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: cseppkő » 2010.12.16. 19:37

@kisvidra (8317):

Tudod vidra a mágnesesség tulajdonképpen jó a test-energiára mert azt serkenteni képes de még is azt mondom amig az ember nem ismeri saját mágneses energiájának erejét pontosan, addig bizony veszélyes a használata. Mire gondolok? --ha figyelembe vesszük a közönséges mágnes rudat ami a vasreszeléket vonzza, igy vonz minden mágnes tulajdonképpen még láthatatlan energiákat is, mint amilyen test energia is.

Vagy is amennyiben gyulladás van a szervezetben kórosan megnövekedett a testenergia akkor egy ideig gyógyító hatása van amig "lenem szívja" az illetőt --DE utána már ártalmas is lehet.

Ilyen értelemben lenne fontos megismerni a mágnes hatását jobban, hisz mi a mágneses tér --elektronok alkotta sávnak, vagy haladási irányvonalainak sugárral telített Tere ami hatni képes a környezetére illetve a biológiai testre. Különböző agyi ma még gyógyíthatatlan betegségeknél, v. leépülésnél, azt gondolom használható lehetne. egyiket leszívná amig a másiknál serkentené, irritálva a pusztulásra ítélt agysejteket.

cseppkő
Hozzászólások: 394
Csatlakozott: 2009.12.11. 09:52

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: cseppkő » 2010.12.16. 19:42

@Dorka11 (8437): Ebben teljesen igazad van de nem csak a mágneseknél hanem minden hóküszpóknál. Pl a ruha alatt, egy gumi mellényben bemenni egy természetgyógyhoz, hogy vajon mit érzékel vese bajt vagy májbajt, vagy épp lelkibajt a guminál"?

egyébként ezért is veszélyesek a gyógyok mert ha fogalma sincs mit is müvel, csak sóderól, de valahol minden egyes pácies testén való hókuszpoknál leszívni képes.

Valóban segiteni csak akkor lenne képes, ha egy tudná is mit kell tennie, a másik ha a páciensek úgy követnék egymást, hogy egyiknek gyulladása van a másiknak gyengén működik a szerve... de még ezt is felejtsétek el inkább!

Avatar
flygandeangel
Hozzászólások: 765
Csatlakozott: 2011.04.17. 22:01

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: flygandeangel » 2013.09.18. 10:28

Szomoru hirem van :twisted:
Bebizonyitott teny hogy a karkoto hatas placebo , nem nyujt segitseget rheumatoid arthritis eseten sem.
l
Copper Bracelets and Magnetic Wrist Straps for Rheumatoid Arthritis – Analgesic and Anti-Inflammatory Effects: A Randomised Double-Blind Placebo Controlled Crossover Trial
http://www.plosone.org/article/info%3Ad ... ne.0071529


http://www.york.ac.uk/news-and-events/n ... bracelets/


Copper bracelets and magnetic wrist straps fail to help rheumatoid arthritis, says York research
Dr Stewart Richmond, a Research Fellow in the Department of Health Sciences at York, who led the study, said: “It’s a shame that these devices don’t seem to have any genuine benefit. They’re so simple and generally safe to use.
Copper bracelets and magnet wrist straps have no real effect on pain, swelling, or disease progression in rheumatoid arthritis, according to new findings from a study conducted at the University of York.

In the first randomised controlled trial to study the effects of copper bracelets and magnetic wrist straps on rheumatoid arthritis, 70 patients with active symptoms each wore four different devices over a five-month period, reporting on their pain, disability, and medication use throughout the study. Participants also provided blood samples, after wearing each device for five weeks, in order to monitor changes in inflammation.
Therapeutic effects of magnetic and copper bracelets in osteoarthritis: A randomised placebo-controlled crossover trial☆☆
http://www.complementarytherapiesinmedi ... 09)00056-9

piciloo
Hozzászólások: 879
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2013.09.28. 10:58

Azt hogy hülyeség. Csak azt nem értem, hogy ahol van mágnesesség ott meg kellene szüntetni, mert káros. Ahol meg nincs oda tenni kellene, mert jó. Mintha arra lenne kitalálva, hogy valakinek valamit csinálni kelljen. Én inkább félnék, hogy mágnes van közvetlenül a bőrömhöz közel, ösztönösen ezt érzem.

csbened
Hozzászólások: 153
Csatlakozott: 2012.02.21. 10:42

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: csbened » 2013.09.28. 15:39

@cseppkő (8573):
a mágnesesség tulajdonképpen jó a test-energiára mert azt serkenteni képes
A test-energiákat hol láttad kettös kisérletben kimutatni ? Mert tény, a testben játszodó kémiai folyamatoknak van energia-vonzata - de lévén hogy kevés fero-mágneses anyag van bennünk az állandó mágneses térnek nem sok hatása van.
de még is azt mondom amig az ember nem ismeri saját mágneses energiájának erejét pontosan, addig bizony veszélyes a használata.
A mágneses mezö pontosan kimérhetö egy egyszerü tekercs-el, állandó mágneses tér esetén mozgatni kell, gyenge mágneses hatás esetén erösiteni kell, rezonanciát használni, mint az MRI-nál
Mire gondolok? --ha figyelembe vesszük a közönséges mágnes rudat ami a vasreszeléket vonzza, igy vonz minden mágnes tulajdonképpen még láthatatlan energiákat is, mint amilyen test energia is.
Az elektomágneses energia, kivéve a fény tartományát, nagyrészt láthatatlan.
Persze detektálható, megfelelő módszerekkel.
A testenergia pedig legfeljebb képzeleted termékei, mindaddig amig öket kettös vak kisérlettel ki nem mutatod. Ha tényleg hiszed hogy vannak, akkor vajon miért nem ellenörzöd le magad ... ha elmondod, te honnan gondolod hogy vannak, milyen tapasztalat alapján, akkor én tudok alkotni neked kisérletet, amelyel kimutathatod öket.
Ja , csak a tisztázás kedvéért : kisérlet = egy olyan tapasztalat, amely eléggé ellenörzött ahoz, hogy a tévedést, az önbecsapást elkerülje.
Vagy is amennyiben gyulladás van a szervezetben kórosan megnövekedett a testenergia akkor egy ideig gyógyító hatása van amig "lenem szívja" az illetőt --DE utána már ártalmas is lehet.
A gyuladás egy bio-kémiai folyamat, általában az imunrendszer válasza valamilyen fertözésre.
Ilyen értelemben lenne fontos megismerni a mágnes hatását jobban, hisz mi a mágneses tér --elektronok alkotta sávnak, vagy haladási irányvonalainak sugárral telített Tere
ami hatni képes a környezetére illetve a biológiai testre.
Igen, neked határozottan meg kell ismerni. Kezd talán egy villamosságtan könyvel, az alapokkal, milyen kisérletek alapján tudjuk hogy van
mágnesesség
, az minek a hatása pontosan ( elárulom mozgó töltés ), hogyan terjed, mik a hatásai.
Különböző agyi ma még gyógyíthatatlan betegségeknél, v. leépülésnél, azt gondolom használható lehetne. egyiket leszívná amig a másiknál serkentené, irritálva a pusztulásra ítélt agysejteket.
Nem. Ugy sejtem ezt sem ellenörizted .... nem is tudom miböl gondolod

ederz
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2013.11.10. 11:43

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: ederz » 2013.11.10. 11:52

Mágneses ékszerek itt :  **MODERÁLVA** 

Avatar
bekukk
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2010.07.29. 22:48
Tartózkodási hely: Bretagne Finistere :o) a Fold vege

mágneses ékszerek

Hozzászólás Szerző: bekukk » 2013.11.10. 12:05

@ederz (73727):

:D :D :D ezt be kellene tenni a "csemegebe" : magneses ekszert hirdet a Szkeptikus forum

Kép

Válasz küldése