A parlagfű

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227

A parlagfű (23625)

HozzászólásSzerző: osamuka » 2011.08.05. 23:58

@pounderstibbons (23605):
" Csillának reggeli, vacsora | AntalVali.com
- [ Translate this page ]
antalvali.com/comment/23909/csillanak-reggeli-vacsora - Cached
Sokan azt hiszik, hogy az egészséges táplálkozás, esetleg a vegán, vitariánus táplálkozás nem változatos. Pedig mennyire, hogy az. ...
HÉTPECSÉTES TITKOK - ami rejtve maradt a bulvár előtt.: Titkok a ...
- [ Translate this page ]
fanfic.hu/merengo/viewstory.php?action=printable&sid=17096 - Cached
Vitariánus. Halálosan fél a porszívótól. Részeges. A konyhában olyan, mint az elefánt a porcelánboltban. Imádja a csokis maffint. ...
You've visited this page 2 times. Last visit: 8/5/11
HÉTPECSÉTES TITKOK - ami rejtve maradt a bulvár előtt. : Titkok a ...
- [ Translate this page ]
http://www.fanfic.hu/merengo/viewstory. ... =17096&i=1 - Cached
Vitariánus. Halálosan fél a porszívótól. Részeges. A konyhában olyan, mint ...
Show more results from fanfic.hu
Tavaszi paprikás | Életkert
https://eletkert.wordpress.com/2011/03/ ... -paprikas/
2011. márc. 31. – Minden reformkonyhára vágyó háziasszony részére, no meg persze olyan férfiaknak is adhat inspirációt, mint pl. én, amikor is a vitariánus ...
You visited this page on 8/5/11.

In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the[u] 4 already displayed.[/u]
If you like, you can repeat the search with the omitted results included.

Did you mean to search for: vitarius "
Ez jellemző, még a google-t sem tudod használni!
Van egy ált isk. 3. o. ismerősöm, megkértem, hogy keresse ki! 20 sec alatt megvolt Neki!
EZÉRT VAGY TE SZKEPTIKUS!
Azért másoltam be az egész oldalt, mert egy hét alatt sem találnád meg!OFF

/OFF Elnézést!

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23628)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.06. 07:02

@osamuka (23625):

Hülyeségét nálad büszkébben felvállaló embert én még keveset láttam.

A kérdés az volt, hogy található e google eredmény a Gyuszi által itt használt vitariánius szóra.

Ez jelenleg a googleben 1 (egy) találat, ami erre a fórumra mutat Gyuszihoz (de hamarosan lehet, hogy lesz több is, ha még sokat problémázol ezen).
Itt van megint a link, ha elhagytad volna:
http://www.google.hu/search?client=oper ... %C3%A1nius

Erre te rákeresel egy hasonló, de egy i-vel kevesebb vitariánus -ra és büszkén lobogtatod annak a bizonyítékát, hogy nem tudsz helyesen írni-olvasni.
http://www.google.hu/search?client=oper ... i%C3%A1nus
(A találataid fele ráadásul egy Harry Potter rajongói novella és Voldemort nagyúr étrendjét hívja így, egy másik pedig maga egy komment Gyuszitól, aki ezek szerint maga se biztos a helyesírásában a szónak(esetleg ő maga Voldemort nagyúr!), a negyedik vélhetően szintén elírás, viszont legalább semennyire se informatív arról, hogy pontosan mi lenne ez az étrend)

És akkor mit mondjak arra, hogy ezt a rendkívül rossz eredményt is csak egy 9-10 éves gyermek segítségével sikerült csak elérned, miközben lekicsinylően nyilatkozol az én keresési képességeimről...

OFF
Csak jelzem, hogy hasonló vitatott i-betűk miatt már történt vallásszakadás és félnék, hogy megtörik az a harmonikus egység amivel te egyetértesz mindenben Gyuszival. Tényleg, szerinted Gyuszi moksa elixírje jobb placebo, vagy a te oxigénesvized? :)
/OFF Elnézést!

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227

A parlagfű (23631)

HozzászólásSzerző: osamuka » 2011.08.06. 07:42

@pounderstibbons (23628):
Magam találtam meg, csak leteszteltem. Nekem kb 30 sec alatt sikerült.
4 találat, az csak 4 találat!

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23632)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.06. 08:13

@osamuka (23631):

Igen, de a te 4 találatod más szóra vonatkozik, mint ami a kérdés volt!

Ezt már el bírod olvasni?

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23642)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.06. 13:26

@pounderstibbons (23632):

Neharagudjatok rám osamukával együtt, amiért az én figyelmetlenségemből eredően vitatkoztok a nyers ételek fogyasztóinak a megnevezéséről.

Ez az az eset, amikor mindkettőtöknek igaza van :) , hiszen a helyes magyar szó a vitariánus és nem a vitariánius (mint a vegetariánus esetében)
Nem hittem volna, hogy a nem a tartalom, hanem a forma érdekel majd jobban Téged kedves pounderstibbons. A raw food,, ahogy helyesen András vonatkoztatott
A vitarianism inkább a raw foodism vagy a raw veganism étrendekkel azonosítható.
nyers ételt jelent és ezzel a bázikus jellegű étrenddel valóban hatékony változást lehet elérni az egészség visszaszerzésében.

Tisztelettel: Gyuszi

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23643)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.06. 13:38

@Gyuszi (23642):
helyes magyar szó a vitariánus
és nem a vitariánius


nem latom a kulonbseget

nyers ételt jelent és ezzel a bázikus jellegű étrenddel valóban hatékony változást lehet elérni az egészség visszaszerzésében


Miert lenne a nyers bazikus?
Hulyeseg.
A fozes nem valtoztatja a pH-t.

Valoban hatekony valtozas lehet csak nyers etelt enni, de nem feltetlenul pozitiv valtozas.

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23648)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.06. 16:29

@Gyuszi (23642):

Irtam erdemi kerdeseket is, csak azokat valahogy elfelejtetted megvalaszolni.

Az irasmoddal csak azert veszodtem, mert nem birom, amikor lehazugoznak.

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227

A parlagfű (23652)

HozzászólásSzerző: osamuka » 2011.08.06. 16:55

@pounderstibbons (23648):
Idézem magam: Akkor az a 4 találat mi? Ufó? Ez kérem rosszindulat!
Tanulj meg olvasni, vagy szedjél ginko-t!

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23672)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.07. 11:28

@vaskalapos (23643):

Itt a válasz:

http://www.viragcenter.hu/index.php?opt ... &Itemid=50

De ha a Nagy Vízen túl tengeted a napjaidat, akkor megveheted a könyvet is:

http://www.lesliekenton.com/activebar/b ... rgy%20.htm

Tisztelettel: Gyuszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gyuszi 2011.08.07. 11:47-kor.

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23674)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.07. 11:44

@Gyuszi (23672):

Az hol van benne, hogy a nyers étel bázikus?

Leslie Kenton nem szakember(legalább s nem a szó táplálkozástudománnyal kapcsolatos értelmében), hanem egy
"Award winning writer, novelist, broadcaster, lecturer, social activist and shamanic practitioner, Leslie, daughter of jazz musician Stan Kenton"

http://www.lesliekenton.com/activebar/b ... ibrary.htm

Ha én minden író-novellista-tévés-előadó-civil aktivista-sámán véleményére adnék,aki valamilyen jazz-zenész lánya...

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23675)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.07. 11:53

@pounderstibbons (23674):

Akkor képezd Magad Te is egy kicsit:

http://www.fulspecialista.hu/index.php? ... atic&id=62

Érdekes, hogy az oldalon tanácsokat osztogató orvos már átesett a paradigmaváltáson és valóban segíteni akara páciensein.

Tisztelettel: Gyuszi

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23676)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.07. 12:06

@Gyuszi (23675):

Valahogy ebben sincs benne, hogy a nyers étel bázikus. A fülspecialista doktor meg jobb lenne, ha maradt volna a füleknél, mert láthatóan azért szajkózza csak a a savasodást, mert rögtön az oldal alján rá is akar sózni egy étrendkiegészítő csodatablettát a kedves paciensre.

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23677)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.07. 12:25

@pounderstibbons (23676):

Már megbocsáss kedves pounderstibbons, de ez a hihetetlen előitéletes beállítottság sajnos már-már pszichikai betegséggé kezdi kinőni magát Nálad is.
Étrendkiegészítő ide vagy oda, meglehet oldani az organikus ásványi anyagok és mikrotápanyagok bevitelét a magyar ökogazdaságban termelt, friss, jóminőségű zöldségekkel és gyümölcsökkel is.

Tisztelettel: Gyuszi

ui: Különben nagyon csodálkozok a bejegyzéseid alapján, hogy ennyire tájékozatlan vagy

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23678)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.07. 12:41

@Gyuszi (23677):

Hát persze, hogy tájékozatlan vagyok az állítólagosan bázikus nyers ételek témakörében, ha egymás után olyan linkeket adsz, ahol ezekkel nem is foglalkoznak. :)

Megismétlem Vaskalapos kérdését:
Miert lenne a nyers bazikus?
Hulyeseg.
A fozes nem valtoztatja a pH-t.


Ha esetleg ezt megválaszoltad, esetleg áttérhetünk arra, hogy szerinted mért jó egyáltalán a lúgosítás, mert ez sincs alátámasztva igazából semmivel és csak a világ egyik legjobban elterjedt tévhite.
De annak is van már külön topikja, így talán inkább oda írd:
viewtopic.php?f=3&t=85&start=50

De egyelőre a feltett kérdéssel próbálkozz inkább, mert amit eddig "válasz címén" belinkeltél, külön-külön szölt a nyers ételekről és a lúgosításról, de együtt egyikről se. Megjegyezném továbbá, hogy mind a két link tudományosan rendkívül alacsony nívójú és inkább könyv illetve étrendkiegészítő reklám kategória. Ennél valamivel komolyabb kéne.

ui: az étrendkiegészítőt meg ne rajtam kérd számon, hanem írj fülspecialistának, hogy miért rontja az üzletedet, amikor neked már egy régi jólbejáratott kamuterméked van általános gyógymódként.:D

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23681)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 13:24

@Gyuszi (23672):
Nezted is a beadott linket? Olvastad? Erted?
Ott nincs valasz arra, hogy a nyers etel miert lenne bazikus.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23682)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 13:25

@Gyuszi (23677):
organikus ásványi anyagok


Oximoron.
Erted?
Ha nem akkor moron. ;-)

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

A parlagfű (23683)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2011.08.07. 13:51

@vaskalapos (23643): Miért ne változtatná a főzés a pH-t? Vízben főzöl! Ami a semleges felé viszi.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23684)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 14:01

@Szilágyi András (23683):
A fozes nem azt jelenti, hogy vizbe raksz valamit, a fozes azt jelenti, hogy felmelegitesz valamit.

A melegites emeli a pH-t szerinted?

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

A parlagfű (23685)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2011.08.07. 14:09

@vaskalapos (23684):
"Főz: Ételt készít különféle ehető nyersanyagokból és vízből (folyadékból) hő segítségével. Forrásban lévő vagy nagyon meleg vízben megpuhít és ehetővé tesz."
http://wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelm ... r/F%C5%91z

Egyébként a melegítés is változtatja a pH-t, hiszen, mint azt nyilván te is tudod, a protonok disszociációs állandója hőmérsékletfüggő.

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

A parlagfű (23689)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.08.07. 15:36

@Szilágyi András (23683):
Szilágyi András vaskalaposnak írta:Vízben főzöl! Ami a semleges felé viszi.

A hőmérséklet emelése növeli a víz disszociációját (a disszociációs konstanst), mivel a reakció endoterm.
Ennélfogva a pH a melegítés során csökken, viszont mivel a 10-14-es vízionszorzat (298 K-en) megváltozik, nem a pH 7 lesz a semleges.
Tehát a főzés valóban befolyásolja a pH-t, viszont a reakció az étel lehűlésével visszafelé játszódik le, nincs hatással a "végső" pH-ra.

Persze most elhanyagoltunk más hőmérsékletfüggő reakciókat (más sav-bázis, savas vagy lúgos vegyületet eredményező/fogyasztó reakciók), amik hatással vannak a protonkoncentrációra (ezek lehetnek irreverzibilisek), ill. nem vettük figyelembe, hogy bizonyos vegyületek nem direkt lúgosítanak vagy savasítanak, hanem úgy, hogy belőlük lúgos vagy savas metabolit keletkezik.

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227

A parlagfű (23690)

HozzászólásSzerző: osamuka » 2011.08.07. 15:44

@Szilágyi András (23685):
Ily mélységekben, a parlagfű összetételében, hatására az élő szervezetekben, stb. dolgokban kellene elmerülni, ebben a topikban!

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23692)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 16:01

@Szilágyi András (23685):
Egyébként a melegítés is változtatja a pH-t, hiszen, mint azt nyilván te is tudod, a protonok disszociációs állandója hőmérsékletfüggő.


Kicsit konkretabban ha szbadna kernem.
Van pH 7.00 0Co vizem.
Szeruinted mi lesz a pH erteke 20, 50, 100Co homersekleten?

Arrol nem beszelve, hogy miutan megetted az etelt, a szervezeteben 37Co homersekletu lesz minden.
Tehat, a kerdes az, hogy van-e pH kulonbseg ket egyforma 37Co homersekletu viz kozott, amik kozul az egyiket korabban 100Co-re melegitettunk (foztunk)?

Ne a szavakon tessek lovagolni, hanem szovegosszefuggesben ertelmezni a kerdest.
Valtoztatja-e a fozes a pH-t ha utana ugyis testhomersekletu lesz amit megettel?

Hozzaszolasaoddal azt a tevhitet erosited, hogy igen, ez lehetseges.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vaskalapos 2011.08.07. 16:14-kor.

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

A parlagfű (23693)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2011.08.07. 16:02

@vaskalapos (23692): Miért, te vizet szoktál enni? Főtt vizet? :D

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

A parlagfű (23694)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2011.08.07. 16:15

@vaskalapos (23692):
Van itt egy pár érdekes megállapítás:
http://www.sciencedaily.com/videos/2009 ... ooking.htm

Néhány részlet:
For example, plunging asparagus into boiling water causes the cells to pop and result in a brighter green. Longer cooking, however, causes the plant's cell walls to shrink and releases an acid.

This kind of chemistry happens when you put chopped red cabbage into a hot pan. Heat breaks down the red anthocyanine pigment, changing it from an acid to alkaline and causing the color change.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23696)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 16:28

@Szilágyi András (23694):
Az, hogy ho hatasara kiereszti a savat, ami eleve benne volt, az a teljes etel pH-jat nem valtoztatja.

A kotozkodes megeri neked, hogy a lenyegben osszezavard a naiv olvasot? Hogy azt higgye, hogy altalanos igazsag, hogy a fott eletel lugositja szervezetet?
En vagyok a hulye.

Gratula.

(en is tudok peldat, a deszt viz pH 5 koruli, forralas utan kozvetlenul pH 7, mert az elnyelt szendioxidot kiuzi a forralas, de irr nem errol van szo, nem tunt fol? ne a szkeptikus velemenyekkel szemben legyel szorszalhasogatoan szekptikus, lasd az erdot a fatol)

verszemu
Hozzászólások: 180

A parlagfű (23697)

HozzászólásSzerző: verszemu » 2011.08.07. 16:42

@vaskalapos (23696):
Az, hogy ho hatasara kiereszti a savat, ami eleve benne volt, az a teljes etel pH-jat nem valtoztatja.


Amennyiben nem használod fel a főzővizet, és így a benne lévő savat, akkor dehogynem.

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

A parlagfű (23698)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2011.08.07. 16:44

@vaskalapos (23696):
Hogy azt higgye, hogy altalanos igazsag, hogy a fott eletel lugositja szervezetet?

Ezt hol olvastad? Senki nem írt ilyet.
ne a szkeptikus velemenyekkel szemben legyel szorszalhasogatoan szekptikus

Te azt állítottad, a főzés nem változtatja a pH-t. Ez pedig így általánosságban biztosan nem igaz.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23700)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 17:20

@Szilágyi András (23698):

Gyuszi: nyers ételt jelent és ezzel a bázikus jellegű étrenddel valóban hatékony változást lehet elérni az egészség visszaszerzésében.


innen indult az eszmecsere

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

A parlagfű (23703)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2011.08.07. 17:34

@vaskalapos (23700): És ebből azt olvastad ki, hogy a főzés lúgosít?

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23704)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 17:48

@Szilágyi András (23703): epp forditva...

a nyers lugos allitolag, ezt vitatom

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23709)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.07. 19:15

@vaskalapos (23704):

Feltéve, de nem megengedve, hogy a lúgosításos dologban van valami ÉS a főzés semleges irányba tolja el az ételek pH-ját:

Ha a főzés káros irányba tolná el a pH-ját egy ételnek, ahogy Gyuszi állítja, akkor a semlegesítő hatású vízzel főzés csak akkor lenne a Gyuszi által neki tulajdonított savasító hatású, ha a növényel pH-ja egyértelműen lúgos lenne alapból.

Akkor vegyük például ezt a remek táblázatot a lugosítás.info-ról (Hagyjuk kivételesen figyelmen kívül, hogy nemhogy nincs normális pH érték, de azt se tudni, hogy hasraütésen túlról veszik e egyáltalán az adataikat.):

http://www.lugositas.info/az_etelek_sav ... gyumolcsok

45 gyümölcsből csak 9 lúgosít.

http://www.lugositas.info/az_etelek_sav ... onthejasok

11 csonthéjasból csak 3 lúgosít.

Akkor most ezen növények többségének kifejezetten jót tenne Gyuszi szempontjából, ha nem nyersen fogyasztaná, hanem pl. vízben kicsit áztatná, hogy a sok csúnya savat felhígítsa. ;)

Még bedobnám a lugositas.info -nál azért talán megbízhatóbb wikipedia szócikket:
http://hu.wikipedia.org/wiki/PH#pH_-_.C3.A9rt.C3.A9kek ,(ha valaki tud jobbat, szúrja már be ide)
amiből nekem az jön le, hogy az ételeink bizony jobbára inkább savas kémhatásúak.

Gyuszi szerint viszont azokat nyersen, (ha a főzés tényleg semlegesít) a lehető legsavasabb állapotban kell megenni, mert a lúgosítás fontos. :roll:

Én tényleg el tudok ámulni egy jó kis konteón vagy áltudományon, ami legalább a saját torz és zárt logikai láncán belül értelmesnek hat(pl. "Az a bizonyíték, hogy ŐK eltitkolják a bizonyítékot!), de ez a nyersétellel-lúgosítás még a saját legfőbb állításainak is képes jól beinteni.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23711)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 19:41

@pounderstibbons (23709):
Még bedobnám a lugositas.info -nál azért talán megbízhatóbb wikipedia szócikket:
http://hu.wikipedia.org/wiki/PH#pH_-_.C3.A9rt.C3.A9kek ,(ha valaki tud jobbat, szúrja már be ide)
amiből nekem az jön le, hogy az ételeink bizony jobbára inkább savas kémhatásúak.



Nem latom, hogy ez azt tamasztana ala, hogy eteleink inkabb savas kemhatasuak.

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227

A parlagfű (23712)

HozzászólásSzerző: osamuka » 2011.08.07. 19:46

@vaskalapos (23711):
Miért pont ezt látnád? :)

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23713)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.07. 19:50

@vaskalapos (23711):

Hát lúgos ételt nem látok a listán. De írtam, hogy várom az ennél jobb forrásokat. Én ennyit találtam elsőre és nem akartam átvágni magam a kismillió lúgósítódiétás kamuoldal dzsungelén.

De végre találtam talán jobbat, ha minden igaz, akkor az FDA-től:
http://www.foodscience.caes.uga.edu/ext ... cf-phs.pdf
Ezen se megy nagyon 7 fölé a pH, pedig 13 oldal.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23718)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.07. 20:38

@pounderstibbons (23713):
A viki csak par peldat hozott kulonbozo pH-ju dolgokra, abbol ne vonj le semmi kovetkeztetest.
Az FDA lista jo, elsosorban a gyumolcsok (amik savanykasak) azok a savas kemhatasuak (meglepo? sav- savanyu nem veletlen egybeeses).
A tobbi etel a semleges kozlei tartmanyban van pH 6-8 kozott.

Igen, a nyers zoldsegek es nyers gyumolcsok azok savas kemhatasuk. Ennyit a lugosito nyers etelekrol.

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227

A parlagfű (23720)

HozzászólásSzerző: osamuka » 2011.08.08. 01:05

@vaskalapos (23718):
Aki a vikin tanul. az így jár!
A savas gyümölcsök lúgosítanak! Meg a jó száraz villányi bor! Többek között!! És Te biológus vagy? :)

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23724)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.08. 02:34

@osamuka (23720):

Már megint olvasásórát kell neked tartani, vagy az már neked is fura, ha a SAVAS nyers gyümölcsök LÚGOSÍTANAK?

Gyuszi ugyanis ezt állítja.
Ha neked nem tetszik, vitatkozz a kollégáddal.

A borok pH értéke általában 3-4 körül szokott alakulni, ami a 10-100-szor savasabb egy enyhébb savas eső 5-ös pH-jánál. De ha szerinted a savas eső is lúgosít...

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227

A parlagfű (23726)

HozzászólásSzerző: osamuka » 2011.08.08. 06:01

@pounderstibbons (23724):
Nem a gyomrot! A szervezetet!! :mrgreen:

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23728)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.08. 08:13

Már megbocsássatok kedves szkeptikus kötözködők, de a mikrotápanyagokat (függetlenül a pH értéküktől) és a béltisztító rostokat milyen csodaélelmiszerekkel viszitek be organikus formában a szervezetbe, ha nem a finomítatlan növényi ételekkel?
Azt kötve hiszem, hogy natur étrendkiegészítőkkel, mert azokra az averziótok már-már a gyűlölet kategóriájába tartozik. :)

Az elmúlt 2500 év nagy gondolkodói, tanítói és békéltetői mind vegetariánusok voltak, vagy legalábbis túlnyomórészt növényi étrendet követtek, többek között Buddha, Jézus, Lao-ce, Szókratész, Nostradamus, Leonardo de Vinci, Gandhi, Einstein(a fizika példaképe!) és Teréz anya. Ez a szőrszálhasogatás a lúgosítás körül szinte nevetséges, hiszen maga a kategória el is hanyagolható, mert az élő szervezet igyekszik magának a bevitt tápanyagokból mindent megfelelően átalakítani és hasznosítani.
De a főzéssel, sütéssel és az adalékanyagokkal "finomított", valamint növekedési hormonokkal és antibiotikum maradványokkal (húsfélékben) szennyezett műélelmiszerekből mit tud hasznosítani a szervezet?
Egy egészségi állapot a szervezet szennyezettségi és mérgezettségi állapotának a visszaköszönése, amely végülis tápanyag-hiányállapotnak is nevezhető.

Ne áltassátok magatokat, mert a táplálkozástudomány már mindenhol a zöldségeken és gyümölcsökön alapuló reformkonyháról beszél, mert bizonyítottan ezekkel lehet csak a szervezet teljes elsavasodását meggátolni.

Tisztelettel: Gyuszi

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575

A parlagfű (23730)

HozzászólásSzerző: vegyati » 2011.08.08. 08:47

@Gyuszi (23728):

Ha valaki változatos étrendet követ, annak milyen hiánybetegségei lesznek? Senkinek sincs semmilyen gyűlölete, csak változatos étrend mellett semmi szükség "táplálék-kiegészítőkre". Ezeket egyedül a "hatdanos aranyfokozatú bülbül-szavú MLM rendszerhez habituálódott sárkányfűárusok", arra fogékonyak között generálta páni félelem és a megnyugtatásukra árusított sárkányfű hozta létre.

"De a főzéssel, sütéssel és az adalékanyagokkal finomított, valamint növekedési hormonokkal és antibiotikum maradványokkal (húsfélékben) szennyezett műélelmiszerekből mit tud hasznosítani a szervezet?"
Legjobb megoldás: réten legelésző tehénből kiharapni darabokat :twisted:

Gyuszi írta: mert bizonyítottan ezekkel lehet csak a szervezet teljes elsavasodását meggátolni.

Fogalomzavar. Elsavasodás agrokémiai fogalom, erdők talaja csinál ilyesmit. :P Szervezet melyik része savasodik? Kérek rá példát. Mivel mérted?

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23731)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.08. 09:42

@Gyuszi (23728):

Már megbocsássatok kedves szkeptikus kötözködők, de a mikrotápanyagokat (függetlenül a pH értéküktől)
...
Ne áltassátok magatokat, mert a táplálkozástudomány már mindenhol a zöldségeken és gyümölcsökön alapuló reformkonyháról beszél, mert bizonyítottan ezekkel lehet csak a szervezet teljes elsavasodását meggátolni.


Akkor pH-tól függetlenül lehet az elsavasodást megakadályozni?
Eldönthetnéd, hogy most fontos a pH érték, vagy sem. Te állítottad, hogy a nyers zöldség bázikus, tehát egészséges, mert az elsavasodás veszélyes. Most levezetjük, hogy a nyers gyümölcs nem bázikus, sőt, savasabb mint a főzött változat, de erre kijelented, hogy ettől függetlenül egészséges.

Ezt el is lehetne fogadni, mert ezzel beismerted, hogy a nyers ételek bázikusságára hivatkozás (a főzötthöz képest) alaptalan volt részedről, de akkor minek veszed elő, hogy az elsavasodást csak ezekkel lehet megakadályozni? (báűr továbbra se mutattál bizonyítékot a rendkívüli méreteket öltött, feldolgozott zöldé elsavasodásra

Vedd már észre, hogy senki se mondta, hogy ne egyél zöldséget, csak azt, hogy CSAK zöldséget enni, CSAK nyersen nem egészségesebb bizonyítottan, mint a húst és főzést tartalmazó étrendek.

Az elmúlt 2500 év nagy gondolkodói, tanítói és békéltetői mind vegetariánusok voltak, vagy legalábbis túlnyomórészt növényi étrendet követtek


Mint Hitler, Pol Pot, Charles Manson...
http://www.vegetariansareevil.com/killers.html

De a főzéssel, sütéssel és az adalékanyagokkal "finomított",


Na erre meg még nem mutattál semmiféle bizonyítékot. Milyen adalékanyagokról beszélünk egyáltalán? Van néhány...

valamint növekedési hormonokkal és antibiotikum maradványokkal (húsfélékben) szennyezett


Ezek szerint te inkább ennél baktériumfertőzéses húst? Persze a káros anyagokat tartalmazó élelmiszereket érdemes kerülni, csak éppen a csak nyers növényi diéta nem garantálja ezek kiszűrését.

De kérdezzük meg a növényeket, hogy mit gondolnak a mérgezésről:
http://www.szepzold.hu/artalmatlannak_h ... o_novenyek
vagy akár a gyilkolásról:
http://www.vilagtudomany.hu/index.php?data[mid]=7&data[id]=261&agyilkosparadicsomel

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

A parlagfű (23749)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.08.08. 13:07

@Gyuszi (23728):
Ne áltassátok magatokat, mert a táplálkozástudomány már mindenhol a zöldségeken és gyümölcsökön alapuló reformkonyháról beszél, mert bizonyítottan ezekkel lehet csak a szervezet teljes elsavasodását meggátolni.



A tudomany nem ismeri a szervezet " elsavasodását "
A tudomany (orvostudomany, elettan) ugy tudja, hogy a szervezet pH erteke (a savas-lugos allapot meroszama) nagyon szuk hatarok kozott allando.

A pH 7.3 koruli ertektol valo egyetlen akar csak pH ertekkel valo elteres 6.3 vagy 8.3 halalos.

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23754)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.08. 13:24

@vaskalapos (23749):

Nekem ezt nem kell magyaráznod, mert az acidózis vagy alkalózis az emberi szervezet EGÉSZséges funkcionáltságát illetően ugyanúgy veszélyes.

A merev álláspontod miatt sajnos azt nem tudod elfogadni, hogy a savas kémhatású zöldségek a bevitel után segitenek a szervezet szennyezettséget legyűrni és mérgeket kivezetni a testen kívülre. A szervezeten belül keletkezett szabad gyökök likvidálása, és persze a szervezet mikrotápanyag készletének a megvédése és pl. a kalcium esetében a csontok és fogak karbantartása.

Tisztelettel: Gyuszi

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6169
Tartózkodási hely: Budapest

A parlagfű (23757)

HozzászólásSzerző: Szilágyi András » 2011.08.08. 13:36

@Gyuszi (23754): Jahogy a te szóhasználatodban "bázikus jellegű étrend" = "savas zöldségek fogyasztása"?
Amúgy meg akkor igyál sósavat, eszerint az lúgosít legjobban.

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23758)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.08. 13:42

@Szilágyi András (23757):

No látod András, ez a rövid bejegyzésed a tipikus szkeptikus megnyilvánulás kategóriájában díszeleghet nyugodtan. :( Mintapéldány... :twisted:
De annak viszont már örülni tudok, hogy vannak azért jó irányban is "fellángolásaid"... :)

Tisztelettel Gyuszi

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662

A parlagfű (23762)

HozzászólásSzerző: pounderstibbons » 2011.08.08. 14:21

@Gyuszi (23758):

No látod András, ez a rövid bejegyzésed a tipikus szkeptikus megnyilvánulás kategóriájában díszeleghet nyugodtan. :(


OFF
Ne dícsérd annyira Andrást, mert még a fejébe száll. :D
/OFF Elnézést!

Kizárólag a te kijelentéseiden alapul amit mond, így ha nem értesz vele egyet, akkor magaddal vitázol.

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23767)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.08. 14:53

@pounderstibbons (23731):

"Na erre meg még nem mutattál semmiféle bizonyítékot. Milyen adalékanyagokról beszélünk egyáltalán? Van néhány..."

Ne én oktassam már itt a nagyokost :o , de ha már érdeklődsz az áttekintésem felől, íme, én ezekre gondoltam:
- színezők (E 100-tól)
- konzerválószerek (E 200-tól)
- mesterséges antioxidánsok (E 300-tól)
- állományjavítók, kocsonyásítók (E 400-tól)
- emulgátorok, stabilizálók
- savak, savszabályozók
- mázanyagok
- ízjavítók, aromák
- mesterséges édesítőszerek, cukorpótlók
- egyes technológiai szermaradványok és
- gyógyszermaradványok.

De a nemszűrt csapvíz is a nehézfémeket, gyógyszermaradványokat, klórt és fluroidot tartalmazva alaposan kiveszi a maga részét a szervezet szennyezettségi állapotát illetően. :(

Tisztelettel: Gyuszi

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

A parlagfű (23772)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.08.08. 15:52

@osamuka (23720):
osamuka írta:A savas gyümölcsök lúgosítanak!

A gyümölcsök valóban "lúgosítanak", fogyasztásuk a vizelet pH-ját növeli.
Tihanyi András dietetikus írt erről.

Valójában az, hogy egy ételnek milyen a kémhatása*, nem feltétlenül mondja meg, hogy "savasít" vagy "lúgosít". Jó példa erre sok gyümölcs, melyek igen savanyúak, ennek ellenére "lúgosítanak".
A magyarázat egyszerű: a savanyú gyümölcsökben lévő szerves savak többségükben az anyagcsere során fölhasználódnak (pl. citromsav, almasav, mindkettő citromsavciklus-intermedier), végül CO2 (és víz) képződik belőlük, ami a tüdővel távozik, így ezeknek a savaknak a "savasító" hatása csekély, a PRAL értéket pedig nem (ill. nem számottevően) befolyásolják.

Tehát azt, hogy egy vegyület "savasít" vagy "lúgosít"-e, az határozza meg, hogy miként metabolizálódik (így pl. egy savas vegyület a metabolizmus során lúgos vegyületté alakulhat, egy lúgos savassá, és egyéb kombinációk).
A dietétikában fontos szerepe van ennek, hiszen bizonyos húgyúti kövek (típusos példa a kalcium-foszfát) képződése (oldhatósága) pH-függő, így a vizelet lúgosítása vagy savasítása befolyásolja ezek kialakulását.

*A pH-t csak híg vizes oldatokra értelmezzük, de nyilvánvalóan érthető, mire gondolok.

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

A parlagfű (23773)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.08.08. 16:01

@vaskalapos (23749):
vaskalapos írta:A tudomany nem ismeri a szervezet " elsavasodását "

Olyan értelemben, ahogyan különböző táplálkozási irányzatok hívei értik, valóban nem.
Természetesen bizonyos patológiás állapotokban (légzési elégtelenség, hiperventiláció, mérgezések, veseelégtelenség, hányás, hasmenés, hormonális eltérések, anyagcserezavarok, shock, szívelégtelenség, súlyos anaemia, nagyobb szervek ischaemiája) bekövetkezhet a testnedvek pH-jának kóros csökkenése (acidaemia, a régi nómenklatúrában acidosis: pHart.< 7,35) vagy növekedése (alkalaemia, régen alkalosis: pHart.> 7,45).
A szervezet a pH csökkenését egyébként jobban tolerálja, mint a növekedését.
(A légzési kompenzáció is hatékonyabban mérsékli az acidaemiát.)

Avatar
Gyuszi
Hozzászólások: 528

A parlagfű (23774)

HozzászólásSzerző: Gyuszi » 2011.08.08. 16:22

@Várhegyi Márton (23773):

Nos, kedves Márton, a logikus válaszod kapcsán a megkülönböztetett tisztelet talán ismét jobban teret nyert irántad. ;)
Mert a biologika működik és a szervezet állapotának a javulása, a könnyű emésztés megtapasztalása és a laboratóriumi eredmények javulása az öngyógyítás rajongóinál (akiknek a száma egyre csak gyarapszik) egyértelműen megkérdőjelezhetetlen tény.
Amúgy meg már abból is lehet(ne) következtetni, hogy a zöldség és gyümölcs fogyasztás (ha van rá kínálat, elsősorban bioformában!) egyre csak növekszik..

Úgy látszik, hogy csak a "keményvonalas" szkeptikusok nem látják a fától az erdőt...

Megkülönböztetett tisztelettel: Gyuszi


Vissza: “Gyógyászat, egészség”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég