ENERGIA-TÉVHITEK

Örökmozgók, 100% feletti hatásfok
vilsi
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2014.11.30. 08:15

ENERGIA-TÉVHITEK

Hozzászólás Szerző: vilsi » 2014.12.28. 10:41

Mindentudás – Semmittudás
ENERGIA-HITEK ÉS TÉVHITEK
Mindentudás Egyeteme (MtudE) – Szelíd Energia Alapítvány (SZEA)

MtudE: A benzinkutak üzemanyagai 5% bioetanolt ill. biodízelt tartalmaznak.
SZEA: Szántón nem lehet energiát termelni, mert a ráfordítás (műtrágya, védőszerek, gépek) több, mint a kaszálható energia. A repce-monokultúráktól megdöglenek a nyulak és az őzek. Élelmiszert elégetni tilos. A bioüzemanyagok nem versenyképesek, csak támogatásból élnek, ez az EU zöldre festési energiapolitikája.(Lásd még Güssing Körmendnél).

MtudE: A magyar biomassza-erőmű kielégíti az EU-előírt megújuló energiakvótát.
SZEA: A központi biomassza-erőművel agyon csapták az összes alternatív, decentrális energiatermelést. Az óriásprojekt versenyképtelen, rugalmatlan, évtizedekre megköti a tőkét, kizárja az átállásokat modern energiatechnikákra. Az RWE europaszerte zarja be a biomassza-eromuveit, a magyar is a csod szelen.

MtudE: A kaposvári répareszelék-elgázosítás a „világon az első”.
SZEA: Mert mindenki tudta: értelmetlen. A répamaradék állati takarmánynak a legjobb. (Állati eledelt is tilos elégetni).

MtudE: A paksi atomerőmű bővítése küszöbön, az atomenergia tiszta, olcsó, biztonságos; a villany 40%-a atomáram.
SZEA: Fukushimában 20 000 lakost telepítettek ki, a vidék évtizedekre fertőzött marad. A paksi bővítés végképp eladósítja az országot, évtizedekre leköt, rugalmatlan, a sugárzó hulladék megoldatlan (tíz éve ott tárolják az erőműben); azért olcsó, mert nem számolják bele az utóköltségeket, elfojtja a decentrális energiatermelést; hatásfoka gyenge, a hulladékhő elveszik (szemben a kapcsolt energiatermeléssel: áram + távhő). A villany csak egy része (10-20%) az összenergiának. Atomerőművekkel nem lehet atomerőműveket építeni; bányászat, szállítás, nehézipar olajjal megy. Nem demokratikus: a hatalom zsarolhatja vele a fogyasztókat.

MtudE: Napkollektor, napelem
SZEA: A napkollektorok (vízmelegítés) nem térülnek meg, nem versenyképesek, egy működő vízmelegítő mellé raknak egy másikat, milliomos háztulajdonosok fölvágós bolondériája.
A napelemek (villany) dettó. Előállításuk körülményes, környezetszennyező (tucat kémiai fürdő, high-tech), a nehézipartól függnek, drágák, nem versenyképesek.
A napenergia hasznosítása körülményes, akkor van, amikor nem kell (nyáron). A bőséges napsütés szétszórt, nagy felületekkel lehet begyűjteni, ezért drága és lassú. A naptáblák tájolása általában hibás. (A meredek, délnyugati a jó: a téli, alacsony napot kell befogni, a de. gyakran ködös, hideg).

Helyesen hangzott el:
-A szénbányákat meg kell nyitni.(Mielőtt eltűnik az utolsó bányász is).
-A geotermikus beruházás óriási, megtérülés nincs; a sómentesítés, visszasajtolás annyiba kerül, mit a kitermelés; villanyt fogyaszt, amit gázzal termelnek.
-A szél kiszámíthatatlan, nehéz rákapcsolni az országos hálózatra, megtérülés 10-12 év.
-Az atomenergia nem lesz olcsóbb, kiszámítható, stabil energiapolitikát igényel (nincs).SZEA: A megoldás: ésszerű energiafelhasználás, hőszigetelés, hatékonyság-növelés.
(Lásd Szelíd Energia Füzetek, internet).
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7916
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Re: ENERGIA-TÉVHITEK

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2014.12.28. 13:53

Megvolt az adekvát rácsodálkozás: http://forum.168ora.hu/viewtopic.php?t=1891#p657979
0 x

Avatar
tomkahaw
Hozzászólások: 214
Csatlakozott: 2011.06.14. 19:18

Re: ENERGIA-TÉVHITEK

Hozzászólás Szerző: tomkahaw » 2015.01.06. 20:07

és ezt mindent így karira? :cry: vilsi, vilsi, inkább meséld el, mit hozott a jézuska
0 x

Válasz küldése