neodym írta:Hozzászólás forrása Nekem az elektronikai megoldások mindig gyanúsak,
szpetikus30 írta: Klasszikus átverések.
a.n írta:Hozzászólás forrása akkor ez is ebe a tárgykörbe tartozik :
szpetikus30 írta:Hozzászólás forrása ez egy ősrégi film ,Bódy Árpád
szpetikus30 írta: Valamit kitalált ami szerinte a statikus mágneses térből dinamikusat csinál de a filmen nem látszik semmi... .nem neked vagy nekem akarják eladni a csodát.
Nem, a vas nem forrása a mágneses erővonalaknak, csak módosítja a meglévők elhelyezkedését. Az első ábrán nem fogják taszítani egymást.vas teljesen mágnesként viselkedik a mágnes mellett
Csak azért kérdezek rá, mert ha végtelen hosszú mágnesekről beszélünk, akkor semmiféle vonzást nem fog a mágnes kifejteni az adott ábrán...mindig monopolusra gondolsz...
korong magnes, polus felol nezve
neodym írta:Hozzászólás forrása az elkepzelheto, hogy hajszal pontosan egymas mogott sugar iranyban megallnak
mimindannyian írta:Hozzászólás forrása A vas hengereid nem taszítják egymást, csupán olyan helyre vonzódnak, ahol minél több mágneses erővonalat tudnak "magukba szippantani"
Erre írtam fent, hogy ez így téves szemlélet, hiszen ezen az alapon a fenti képen látható "vas vonzza a vasat" elrendezés sem jöhetne létre.idegen írta:Hozzászólás forrása Amikor a mágneses erővonalakat "beszippantják"...akkor azonos irányú pólusok kerülnek egymás mellé,és köztudott hogy az azonos "nemű" pólusok taszítják egymást.
mimindannyian írta:Hozzászólás forrása Erre írtam fent, hogy ez így téves szemlélet, hiszen ezen az alapon a fenti képen látható "vas vonzza a vasat" elrendezés sem jöhetne létre.
mimindannyian írta:Hozzászólás forrása a vas nem forrása a mágneses erővonalaknak, csak módosítja a meglévők elhelyezkedését.
idegen írta:Hozzászólás forrásaneodym írta:Hozzászólás forrása az elkepzelheto, hogy hajszal pontosan egymas mogott sugar iranyban megallnak
Nem csak elképzelhető,hanem szinte biztos!Ha hármat teszel rá akkor 120 fokban állnak meg,ha többet akkor szépen eloszlanak...mert taszítják egymást.
Azt áruld el hogy lenne ebből többlet?mimindannyian írta:Hozzászólás forrása A vas hengereid nem taszítják egymást, csupán olyan helyre vonzódnak, ahol minél több mágneses erővonalat tudnak "magukba szippantani"
Amikor a mágneses erővonalakat "beszippantják"...akkor azonos irányú pólusok kerülnek egymás mellé,és köztudott hogy az azonos "nemű" pólusok taszítják egymást.Ettől eltérő anomáliák csak az embereknél vannak.Lásd:buzik...vagy a "pénz" mint örökmozgó
neodym írta:Hozzászólás forrása magnes lesz egy ideig a vasbol?
vagy nem?
Boldogok a tudatlanok, mert övék a fantázia országa.mimindannyian írta:Megint...
mimindannyian írta:Hozzászólás forrása Megint... .
Megint egy mellébeszélő komment, attól, aki meg sem értette, hogy mit írtam. Ugorj vissza a startmezőre. Keresd tovább a számegyenesen a lyukakat.neodym írta:Hozzászólás forrása Megint egy leminősítés
neodym írta:Hozzászólás forrása de sok kicsi, sokra megy...
Nem, ez inkább úgy szokott működni, hogy addig bonyolítják az elrendezést, a szerkezetet, míg már nem látják át, így csak a hit marad, ami szerint ez működhetne is akár, és ha nem megcáfolható, akkor biztos működik is!idegen írta:Hozzászólás forrása Van egy elméleted amiben hiszel.Tudod mik a gyenge pontjai,hiszen Te találtad ki!
mimindannyian írta:Hozzászólás forrásaCsak azért kérdezek rá, mert ha végtelen hosszú mágnesekről beszélünk, akkor semmiféle vonzást nem fog a mágnes kifejteni az adott ábrán...mindig monopolusra gondolsz...
korong magnes, polus felol nezve
Úgy tűnik, hibás az intuíciód a mágnesesség működéséről. Fogtál már a kezedbe mágnest és vasat, sőt több vasat? Tapasztaltál már olyat, hogy a mágneshez érintesz egy vasgolyót, és az megtartja (a gravitáció ellenében)? Ugye eddig oké. Olyat is csináltál talán, hogy erre még egy vasgolyót lógatsz? Egy erős mágnes kellően kis súlyú vasgolyók egész sorát képes megtartani.
De, ha ilyet nem tettél, olyat már talán láttál, amikor az autóroncstelepen darun lévő hatalmas elektromágnessel pakolják a fémet. Ugye nem csak egy tárgyat vonz, hanem az is vonzza a következőt. Vagy mondom a harmadik példát, lehajolsz, hogy a gombostűket egy mágnessel összegyűjtsd. Rengeteg rátapad, sok nem is közvetlenül, hanem más tűk által vonzva.
Vagy nézzük ezt vasporral
Hogyan lehetséges ez szerinted? A te elképzelésed szerint a mágneses térbe helyezett ferromágnses anyagok önálló mágnesként kezdenek működni és taszítani fogják egymást?
neodym írta:Hozzászólás forrása Szerintetek, melyiket könnyebb forgatni?
Bal oldalon egy mágneshez tapad egy fél vasgyűrű és a kettő együtt tud forogni.
Jobb oldalon a mágnes áll és körülötte tud fordulni a fél vasgyűrű.
Velük szemben egy-egy álló vashenger van.
idegen írta:Hozzászólás forrása https://www.youtube.com/watch?v=yPhRq5r8iqg
Ez is egy csemege.Ebben a témában mindíg van valami rágnivaló.
neodym írta:Hozzászólás forrása
Jó vitatéma lehet belőle...
A fentivel arra utaltam, hogy nem értek belőle egy szót se. Se a rajzot, se a mellé írt kommentet. Mi van hova rögzítve? Mi az a zöld izé? Rugó? Mi a kis téglalap, súly? Hozzáér a felső kerékhez, vagy mellette van? Mi az alsó szürke négyzet, súly? Beleütközik az alsó kerékbe? Mi a kék összekötés? Szíjhajtás? Akkor miért nem veszi a hengereket körbe? Mik azok a kis kacsacsőrök? Fékek vagy nyilak? Mi a felső henger, az is mágnes, vagy nem piros, akkor csak egy cső?... És még folytathatnám.neodym írta:Hozzászólás forrása Inkább azt mond meg, szerinted miért nem működhet.
mimindannyian írta:Hozzászólás forrásaA fentivel arra utaltam, hogy nem értek belőle egy szót se. Se a rajzot, se a mellé írt kommentet. Mi van hova rögzítve? Mi az a zöld izé? Rugó? Mi a kis téglalap, súly? Hozzáér a felső kerékhez, vagy mellette van? Mi az alsó szürke négyzet, súly? Beleütközik az alsó kerékbe? Mi a kék összekötés? Szíjhajtás? Akkor miért nem veszi a hengereket körbe? Mik azok a kis kacsacsőrök? Fékek vagy nyilak? Mi a felső henger, az is mágnes, vagy nem piros, akkor csak egy cső?... És még folytathatnám.neodym írta:Hozzászólás forrása Inkább azt mond meg, szerinted miért nem működhet.
Nem, nem fogja taszítani a két vas egymást (a sönt félhenger és a közeledő kocka). Amiről te taszításként beszéltél, ott a két vasgolyó a mágnes körül igyekszik úgy elhelyezkedni, hogy minél több mágneses erővonalat "szívjon magához", emiatt egymástól eltávolodnak. De ez nem jelenti azt, hogy egymás MÖGÉ téve őket, mint itt az ábrán, taszítás lépne fel. A két vasdarab szépen össze fog cuppanni, mint egy fentebbi képen a sok vasreszelék-szemcse és megáll a mutatvány.neodym írta:Hozzászólás forrása kozeledik a sont a kulso vashoz, amit taszitani fog.
Lehet, hogy élőben én is ezt mondanám, ha gyorsan ki akarok menekülni a helyzetből.neodym írta:Hozzászólás forrása egyebkent, egy tapasztalt fizika tanar, aki gepeszmernok is, azt mondta errol az osszeallitasrol, hogy nem hisz a mukodeseben, de azt nem meri allitani, hogy nem mukodhet.
Ha valódi fizikatanár, nem olyan, mint mondjuk Gézoo, akkor ilyet csak azért állíthatott, hogy foglald el magad, építgessél, addig sem zavarod.neodym írta:Hozzászólás forrása azt mondta, hogy csakis a megepitessel lehet eldonteni.
Felesleges. Sokkal egyszerűbb az elved, minthogy ezt meg kelljen építeni. Helyezz el egy mágnest és egy vasdarabot ("söntöt") úgy, hogy mellé téve egy vasgolyót az a mágnestől távolodni akarjon! Nem fog menni. A készüléked pedig emiatt működne.neodym írta:Hozzászólás forrása ezert tettem ide fel, hátha valaki meg tudja epiteni.
Szerintem csak nem kerestél elég szorgalmasan.neodym írta:Hozzászólás forrása én az interneten még hasonlot sem láttam.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég