Lúgosítson

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
finthus
Hozzászólások: 36

Lúgosítson (7380)

HozzászólásSzerző: finthus » 2010.11.18. 14:48

@énkérdezek (7310):

Kis érdekességet találtam a honlapon egészen véletlenül:

http://www.phcsoda.biz/az_egeszseg_itala

"A pH oxigenizáló cseppek
Prime pH csepp
A pH cseppek nem más, mint víz- és oxigénkatalizátor a véráramban. Ez a formula lúgosít, semlegesít, oxigenizál és pH-kiegyensúlyozó hatással van a testre.
* Erőteljes oxigén-katalizátor, segíti a sejtek optimális működését.
* CLO2 , Nátrium-klorit (nem klorid!) egyedülálló, szabadalmazott formája, amely lúgosító, antibakteriális és gombaölő hatású, szabad oxigént juttat a véráramba. "

valamint:

www.antsz.hu/portal/down/kulso/aktualis ... 101021.pdf

cseppkő
Hozzászólások: 394

Lúgosítson (7479)

HozzászólásSzerző: cseppkő » 2010.11.20. 18:04

Az eredeti téma a lucerna volt amit reklámoztak étkezéshez. Az hogy lúgos vagy savas azt majd kimutatja a laborvizsgálat.

azt gondolom a hangsuly inkább azon van hogy mérgezett-e a szervezet vagy se... Túlterheltek-e a belsőelválasztású mirigyek vagy se, a túl sok vagy túl rossz összetételű étkezéstől. mennyi a rosszul feldolgozott nyersanyag inkább már mérgező anyag ami így bekerül a vérbe? Mennyire terheltük túl a májat és mennyit passzol át munkát a máj a vesének azt is megterhelve.

Ami pedig az állati takarmányt illeti, az inkább egy erőteljes roborálásra és félerősítésre való vagy ép egy erős méregtelenítésre a máj és vese illetve sziv működés miatt.

Ha betudnám tenni a képet anno, hogy néztem ki és milyen összeesett voltam amikor leszázalékoltak és milyenné váltam rá 11/2 év alatt, hogy a kardiológusok is csodálkoztak pedig műteni akartak a szívsebészeten, bizony annak köszönhettem, hogy lementem tanyára és amikor a sovány kisborjú amit vettünk szemlátomást erősödött a lucernától a frissen fejt tejtől a kevés szemestől-- akkor örült ötletemben én is azt kezdetem fogyasztani. csak én a forrázatát ittam, a tejét, túróját sajtját fogyasztottam.és zöldséget minden mennyiségben. majd nem 20 kg val lettem több még hozzá kemény izomzatként és épp olyan erős mint voltam, mielőtt kibukott volna szervezetem és a szívem.

De nem lúgosítás vagy savasítás az egy marhaság -roboráló, szív erősítő, izomfejlesztő hatása van. Nem véletlenül az arabok azt adnak a versenylovaknak.

Ha valakinek a mája kipurcan akkor jobb ha zöldséget és lucernát fogyaszt mind addig amíg nem méregteleníti a szervezetét és nem regenerálódik a máj.

cseppkő
Hozzászólások: 394

Lúgosítson (7480)

HozzászólásSzerző: cseppkő » 2010.11.20. 18:07

Lucerna korai virágzás elején a leveleinek főzete roboráló, keringés és vese szívműködést erősíti. Alultáplált vagy soványka gyermek felerősítésére is alkalmas orvos tudtával. Véd a főzete a napszúrástól és a bör gyors öregedését is gátolja. Írországi vizsgálatokkal kimutatták, hogy teaként fogyasztása csökkenti a magas vércukor szintet és jó hatással van a gyomorfekélyre is. Az arabok a versenylovakat etetik vele, a nagyobb teljesítmény elérése érdekében. Indiában kelések kezelésénél ismert.

:lol: „”””Az egyszeri jászparaszt azt is tudja, ha ott hagyja a friss lucernásban a leeresztett biciklijének kerekét, akkor a lucernától felfúvódik és nem kell pumpálnia…..”””” :lol: Nekünk a pestinek merő jóindulatból.. azt tanácsolták a férjemnek hajtsa ki éjjel az állatokat és sok pénzt megspórolhat, mert akkor jól laknak nappal aludni fognak. Még az a szerencse hogy még az istenben sem bízom, nem hogy az emberi jóindulatban és minden szakkönyvet átolvastam mielőtt állatokat vett a férjem a vásárokban amikor, odaköltöztünk tanyára, miattam, hogy rendbe jöjjek mert csak annyi erőm volt egy éve, hogy fekve olvassak...

Kukorica bajusza.
Beporzás előtti állagát kell forrázatként teaként fogyasztani. Vizelet hajtó, igy kőképzést is megakadályozza, gyulladás gátló, hidratáló és ránc késleltető hatással bír, a borogatása.

Zab
tea főzete – roboráló, keringés javító, enyhül a reumás fájdalom köszvény is. Jó viszketés ellen és bőrápolásra is.

Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Tartózkodási hely: Budapest

Lúgosítson (9466)

HozzászólásSzerző: Tamási Jocó » 2011.01.03. 18:47

Lúgosítsunk: http://www.furediion.hu/termekeink.php

Ezen belül erre hívták fel a figyelmet TranszfettiAcid: http://vizlepcso.blogspot.com/2011/01/b ... t-h2o.html
Kép

Figyelem! Sűrítmény! :D

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (9478)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.01.03. 19:38

@Tamási Jocó (9466):

Nagyon jo!

"Instant víz! 9 rész vizet kell hozzáadni és 10 rész víz lesz!"

Nekem a laborban van 100x viz-suritmenyem, is, ahhoz 99 resz vizet adva kapok tiszta vizet. Kirandulasra, utazasra nagyon jo, mert kevesebbet kell cipelni.

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Tartózkodási hely: Dunakeszi

Lúgosítson (9483)

HozzászólásSzerző: Dorka11 » 2011.01.03. 20:08

@vaskalapos (9478):
Én már por alakban tárolom a vizet. :mrgreen:

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (9484)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.01.03. 20:10

@Dorka11 (9483):

Nem hiszem.

Avatar
Tamási Jocó
Hozzászólások: 512
Tartózkodási hely: Budapest

Lúgosítson (9485)

HozzászólásSzerző: Tamási Jocó » 2011.01.03. 20:23

@vaskalapos (9484): Hüje szkeptikus. :) Az instant víz már nagyon régi találmány! Mondhatni ősi...

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Tartózkodási hely: Dunakeszi

Lúgosítson (9486)

HozzászólásSzerző: Dorka11 » 2011.01.03. 20:25

@vaskalapos (9484):
Elárulok egy titkot. A víz alkotóelemeit külön-külön porított állapotban bőrzacskókban, szorosan a derekamra kötözve,
tárolható állapotban tartom. Bizonyítsd be, hogy nem tudom megcsinálni :shock: Szükség esetén egy csipet ebből, két csipet abból, és kész. Mi ebben a hihetetlen? :?:

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Tartózkodási hely: Dunakeszi

Lúgosítson (9488)

HozzászólásSzerző: Dorka11 » 2011.01.03. 20:27

@Tamási Jocó (9485):
Szép "J" betűd van. 8-)

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (9489)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.01.03. 20:31

@Dorka11 (9486):
Nem hallom a nagy durranast, amikor osszekevered az alkotoelemeket, pedig tudom, hogy az nagy durranassal jar.

Az egyik borzacskod most jatszott leggombot es elrepult, nem log az amelyikban a kisebbik osszetevot tartod.

Ha por formajaban tarod oket, akkor nagyon hideg a zacskod, vagy meg annal is hidegebb... ;-)
az egyik zacskod -218.79oC, masik meg -259.14 oC homersekletnel hidegebb kellene legyen, kulonben kifolyik belole a megolvadt vizalkoto por.

Avatar
Dorka11
Hozzászólások: 775
Tartózkodási hely: Dunakeszi

Lúgosítson (9490)

HozzászólásSzerző: Dorka11 » 2011.01.03. 20:38

@vaskalapos (9489):
Te most kötekedni akarsz? Így nem tudok" értelmesen" vitatkozni, ha Te a kákán is csomót keresel.
Nálam működik és kész. Beszéljünk inkább az idei tarhonyatermésről.......... :)

balinta53
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: hegyek és völgyek között

Lúgosítson (13124)

HozzászólásSzerző: balinta53 » 2011.02.20. 15:55

[b]Sztem ez jó magyarázat, egy másik fórumról:[/b
]"Molekuláris biológia szakirányon végeztem, biológus vagyok, talán van közöm a témához. Meglátásom szerint a lúgos víz ivása a következő problémákat okozhatja:
- Ha tömény lúg, akkor nyilván maródás, halál. Csak azért vettem ide ezt a pontot, hogy teljesen diszkutálva legyen a válasz.
- Ha a lúg elég híg ahhoz, hogy iható legyen, akkor a gyomorban semlegesítődni fog. A gyomor, ha a savszint csökken (a pH nő), akkor azonnali savtermeléssel. Gyomorégés ellen, túlzott gyomorsavtermelés esetén egyébként régebben szoktak lúgosan disszociáló sokat adni, pl szódabikarbónát adni.
- A gyomortartalom savát egyébként a továbbhaladó ételben valóban a belek lúgosítják. De ez innen már nem savanyodik vissza. A székletet egyébként a bélbaktériumok vissza savanyítják.
- A gyomortartalom lúgosítása érdekében bevett (gyógy)szerek végülis sóként távoznak a bél felé, és ionként vevődnek fel. A bél pH-ra már nem sok hatással vannak, mivel az már eleve elég lúgos. Végső soron a felszívást befolyásolhatják a bevitt ionok (pl ha NaOH a lúg, az kicsit olyan, mint ha több sót ettünk volna), így a Na-felszívást befolyásolja és az ionháztartást befolyásolhatja.

- A durva savas (gyomor) és durva lúgos (bél) részek a szervezet többi részétől jól el vannak zárva. A szervezet össz pH-ját a vese segít fenntartani, tehát ha túl sok lúgot eszünk, akkor végső soron a vizelet fog ellúgosodni, vagyis több lúgosan disszociáló só, pl Na-karbonát kerül kiválasztásra.

- Ilyenkor a karbonát ionok pl. a vérgázból jöhetnek (szén-dioxid), vagyis a visszafogott lúgivással azt érjük el, hogy a vesénk jól megdolgozik a vér pH fenntartásában.

- A sejt fő komponensei, a fehérjék és a DNS többnyire savas jellegűek, a vér pH-ja pedig kb 7,35 - ami egy folyamatos H+ -grádienst jelent a sejt belső és külső tere között, amire egyébként szükség van."

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (13126)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.02.20. 16:03

@Dorka11 (9490):
Te a kákán is csomót keresel

Probalom olcson vasarolni es dragan eladni.... ugy lehet egy csomot keresni rajta. De nem lehet olyan sokat keresni rajta, mint a lugosito marhasagon.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (13129)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.02.20. 16:12

@balinta53 (13124): Nagyon jo osszefoglalas, egyetlen aprosaggal nem ertek egyet, ezzel:

"A sejt fő komponensei, a fehérjék és a DNS többnyire savas jellegűek" Se, a feherjek, sem a DNS nem szamottevoen savas pH ertekuek, annak ellenere, hogy nevukben (aminosav, dezoxiribonukleinsav) szerepel a sav szo.
A DNS vizes oldata jo kozelitessel semleges, a feherjeke is.

"ami egy folyamatos H+ -grádienst jelent a sejt belső és külső tere között, amire egyébként szükség van"

a H+ gradiens iranya nem epp forditott? A proton pumpa a sejt belsejebol pakolja a protonokat kifele...

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

Lúgosítson (13132)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.02.20. 16:28

@balinta53 (13124):
másik fórumon valaki írta:Ha a lúg elég híg ahhoz, hogy iható legyen, akkor a gyomorban semlegesítődni fog. A gyomor, ha a savszint csökken (a pH nő), akkor azonnali savtermeléssel.

Ez viszont "lúgosít", mivel a gyomor fedősejtjei a savelválasztást fokozzák, és ilyenkor a gyomor vénás vére lúgosabb.
"Lúgosít" természetesen nem azt értem, hogy mérhetően megváltozik a vér pH-ja. Ha lúgosítunk, akkor a vizelet pH-ja emelkedik.

másik fórumon valaki írta:A bél pH-ra már nem sok hatással vannak, mivel az már eleve elég lúgos.

Így van, a patkóbél és a további bélszakaszok pH-ja már viszonylag állandó, ugyanakkor szélsőségesen savas gyomortartalom esetén (normálisan ilyen nem szokott kialakulni, jellemző viszont gastrintermelő tumorokra) a "vékonybél pH-ja" akár savas is lehet (és emésztési rendellenességeket okozhat).

másik fórumon valaki írta:A szervezet össz pH-ját a vese segít fenntartani

A tüdőnek is nagy szerepe van, sőt a légzés általi kompenzáció (hiperventiláció) gyorsabban (pár perc) alakul ki, mint a vese általi (10-15 óra).

másik fórumon valaki írta:a visszafogott lúgivással azt érjük el, hogy a vesénk jól megdolgozik a vér pH fenntartásában.

A vese "munkája" olyan nagyon nem változik.

másik fórumon valaki írta:A sejt fő komponensei, a fehérjék és a DNS többnyire savas jellegűek, a vér pH-ja pedig kb 7,35 - ami egy folyamatos H+ -grádienst jelent a sejt belső és külső tere között, amire egyébként szükség van."

A gradiens annak ellenére, hogy az intracelluláris pH alacsonyabb, mint az extracelluláris, a gradiens befelé mutat, mivel a "membránpotenciál" (nem szeretem ezt a pongyola szót, de rövid, és ezt használják) negatív, a hidroxónium-ion meg pozitív töltésű. Emiatt a hidroxónium-ionok eltávolítását egy Na+-H+-antiporter végzi (a Na+-gradiens terhére jut ki a proton/hidroxónium-ion). De ez most nem is igazán lényeges.

Rétike
Hozzászólások: 1151

Lúgosítson (13139)

HozzászólásSzerző: Rétike » 2011.02.20. 17:37

@Várhegyi Márton (13132):

A gradiens annak ellenére, hogy az intracelluláris pH alacsonyabb, mint az extracelluláris, a gradiens befelé mutat,


Ja-ja...Nernst bácsika... :mrgreen:
Merthogy még ettől alacsonyabb pH kellene ahhoz IC,hogy ne legyen H+ mozgás EC és IC között,és erre az egyensúlyra való törekvés okozza,hogy a H+ állandóan kiáramlik(Na+ meg be)Igaz?Egyébként pont azon gondolkodtam,hogy ha pH IC 7,08,akkor az nem is savas,mégis "mindenhol" ezt olvasni...

balinta53
Hozzászólások: 122
Tartózkodási hely: hegyek és völgyek között

Lúgosítson (13234)

HozzászólásSzerző: balinta53 » 2011.02.22. 08:49

Sajnos ez túlságosan szakszöveg nekem (csak egy műszaki vagyok), de a lényeg HUMBUG a lugosítás. Engem nem kell meggyőzni, mert a józan paraszti ész és a gimnáziumi biológia azért elég! ;)
DE: jó üzlet azoknak akik hírdetik (mindig jön vmi csodaszer) a buta közönség pedig benyalja.
Valahol sztem összefügg a természettudományos középiskolai hiányos oktatással az egész.

Avatar
Várhegyi Márton
*
*
Hozzászólások: 842
Tartózkodási hely: Magyarország
Kapcsolat:

Lúgosítson (13236)

HozzászólásSzerző: Várhegyi Márton » 2011.02.22. 09:39

@Rétike (13139):
Rétike írta:Merthogy még ettől alacsonyabb pH kellene ahhoz IC,hogy ne legyen H+ mozgás EC és IC között

Igen, ha elhanyagoljuk a többi olyan protontranszportáló mechanizmust.

Rétike írta:és erre az egyensúlyra való törekvés okozza,hogy a H+ állandóan kiáramlik(Na+ meg be)Igaz?

Nem. Az imént te magad írtad, hogy a gradiens befelé mutat, tehát ha nem lenne Na+-H+-antiporter, akkor a protonok befelé áramlanának a sejtbe, mivel az "egyensúlyra való törekvés" a gradienst megszüntetni igyekszik. Pont azért kell a sejtből kifelé irányuló protontranszporthoz a befelé irányuló Na+-transzportot kapcsolni, mert különben nem menne végbe a folyamat, a protonok nem áramlanának ki a normális protongradiens esetén.

Rétike írta:Egyébként pont azon gondolkodtam,hogy ha pH IC 7,08,akkor az nem is savas,mégis "mindenhol" ezt olvasni...

Én még olyat nem olvastam, hogy savas az intracelluláris pH, olyat viszont igen, hogy savasabb, mint az extracelluláris. Egyébként az intracelluláris pH sejtfüggő (pl. a működő váziziomsejtekben 7 alá is mehet).

(N. B.: Kicsit hanyagul fogalmaztam, protongradiens alatt a protonokra vonatkozó IC-EC elektrokémiai gradienst értettem.)

Rétike
Hozzászólások: 1151

Lúgosítson (13242)

HozzászólásSzerző: Rétike » 2011.02.22. 13:07

@Várhegyi Márton (13236):

Nem. Az imént te magad írtad, hogy a gradiens befelé mutat, tehát ha nem lenne Na+-H+-antiporter, akkor a protonok befelé áramlanának a sejtbe, mivel az "egyensúlyra való törekvés" a gradienst megszüntetni igyekszik. Pont azért kell a sejtből kifelé irányuló protontranszporthoz a befelé irányuló Na+-transzportot kapcsolni, mert különben nem menne végbe a folyamat, a protonok nem áramlanának ki a normális protongradiens esetén.


Ah,ok...A francba már... Igen-igen...igaz! :roll:

nord
Hozzászólások: 2

Lúgosítson (33323)

HozzászólásSzerző: nord » 2011.11.09. 20:56

Sziasztok!

Mi a butasag a ket cikkben?
http://drhummel.hu/2011/11/02/lugosits-olcson/

http://drhummel.hu/2011/11/08/ujra-a-lu ... -es-a-rak/

Olvastam h altudomanynak tartjatok a lugositast,itt hol a hiba?

Koszi az ismeretterjesztest

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (33325)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.11.09. 21:18

@nord (33323):

elso cikk:
„beleártottam magam” a vér savasodásába és a lúgosítás témakörébe
irja a cikk

a ver pH-ja (savas-lugos allapota) nagyon stabil, nem valtozik, ez a fo problema -tehat az elso resz felejtos, innan latszik, hogy halvany segedfogalma sincs arrol, amirol ir

Tullio Simoncini római orvos azt állítja, hogy rák nem más, mint egy Candida gombás megbetegedés.


ez nem igaz, a rak nem gombafertozes, suletlen marhasag; ez a resz is felejtos

(az mar csak aprosag, hogy a Candida gomba eppenseggel semleges pH-ju (pH7-7.2) kornyezetben konnyebben okoz betegseget, mint savas (pH4.5)kornyezetben: http://www.niseb.org/journals/brc/brc21 ... 709065.pdf )


masodik cikk:
a rákosok vére egyre lúgosabb kémhatású lesz,
nem jellemzo, var pH erteke stabil, de ha igaz lenne, akkor erdemes lugositani a vert???

Csak szigorúan csak a savasodás szempontjából mit ne együnk: cukrot és keményítőt! (Édességeket, és a hagyományos köretekre kell vigyázni, kenyeret, tésztát, rizst, burgonyát nem ajánlatos fogyasztani, sajnos a rákosoknál még a nagy cukortartalmú gyümölcsökre is vigyázni kell. A rákos sejt elsősorban a cukrok fermentálásából nyeri az energiáját.


1. a szervezetben a vizelet az aminek a pH-jat a taplalkozas befolyasolja, a cukrok, kemenyitok ebbol a szempontbol semlegesek - a feherjefogyasztas csokkenti a vizelet pH-jat (savasitja a vizeletet)

2. az agy az energiat a vercukorbol kapja, a vercukorszint csokkenese sokkal hamarabb okoz ajulast, minthogy a rakos sejtek elkezdenenek ehezni... (mellesleg a vercukor siznt egeszsegese emberben eleg jol szabalyozott)

legyen sok (nem főzött) zöld levél, a sok savcsökkentő élő enzimjeik miatt.

nincsenek savcsokkento enzimek

Az egészséges jó bélflóra eleszi a cukrokat a rákos sejtek elől,

ha a cukor eljut a vastagbelbe, ahol a belflora el, akkor nagy baj van: gazfejlodes, hasmenes... szerencsere a cukor joval elobb felszivodik

A cikkek irojanak vagy fogalma sincs az elettanrol, biologiarol... vagy szandekosan hazudik.

nord
Hozzászólások: 2

Lúgosítson (33327)

HozzászólásSzerző: nord » 2011.11.09. 21:24

@vaskalapos (33325):

Pedig orvos. Koszonom. Biztos mar vegtelenul unod ezt a temat:)

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (33328)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.11.09. 21:30

@nord (33327):

Nem orvos, egy kezdo biofizikus, aki otthagyta a tudomanyt, es boltos lett...
Ifjú biofizikus kutatóként az izomsejtekben lévő fehérjék víz- és ionmegkötésével foglalkoztam.

Lehet, hogy a bemutatkozás gyanánt azt vártad tőlem, hogy elsoroljam a titulusaimat, a tudományos fokozataimat, de most csak a szerelmemről beszélek. Már ifjú kutatóként sem értettem, miért kell a kutatónak a rang, a titulus? Azóta rájöttem, sokan a titulusukkal egy hiányt pótolnak, nincsenek magukkal megelégedve, valami hiányállapotban élnek, a címek gyűjtése ennek a hiánynak a kompenzációja. ...


irja mindezt
Dr. Hummel Zoltán
A prímbiotikum felfedezője,
A béltisztítás (méregtelenítés),
A bélflóra-helyreállítás és
a székletszabályozás szakértője

mashol:
dr. Hummel Zoltán biofizikus kutatóprofesszor

dr.Hummel Zoltán kutatóprofesszor feltaláló

Dr.Zoltán Hummel Research Professor at NATURA-PRO (ez ugye nem valamelyik nagyobb egyetem alneve?)

Mi az a Natura-Pro ahol Hummel allitolag professzor? Google nem segit... :-(

a Blikk magazin szerint Hummel eselyes a Nobel Dijra

Valery
Hozzászólások: 56

Lúgosítson (33389)

HozzászólásSzerző: Valery » 2011.11.10. 11:01

Hova lett Gázkonvektor?

Kérdezni szeretnék!
Erre vonatkozóan:
"Van azonban egy másik savforrás is, mely sokkal nagyobb megterhelést ró a szervezetre.

Akár állati, akár növényi eredetu táplálékot fogyasztunk, az elfogyaszott táplálék megemésztése után visszamarad a salak (mint ahogy egy darab fa elégetése után ottmarad a hamu). Ezt a salakot - tehát a megemésztett táplálék maradványát - természetesen minden esetben egy bizonyos pH-érték jellemzi.

Az állati fehérjébol, a tejtermékekbol, a tojásból, a gabonakészítményekbol foként savas jellegu salak képzodik. A legtöbb zöldségbol és gyümölcsbol lúgos salak keletkezik
."

Mit ért salak alatt? Mi az a salak ami keletkezik ebből is, abból is és hol ilyen hol olyan?
Ez ugyanis egy fontos pont az ő magyarázatukban, de nem tudom hogy mi ez.

vaskalapos
Hozzászólások: 4606

Lúgosítson (33412)

HozzászólásSzerző: vaskalapos » 2011.11.10. 14:07

@Valery (33389):

Kezdjuk a legegyszerubbel.
Cukor.
Allitolag savasit!
Teljes mertekben felszivodik a belrendszerbol. Nincs salak, nincs maradek.
Mi lehet a cukor sorsa a szervezetben?
1. raktarozodhat glikogen vagy zsir formajaban. Mindketto semleges. Nincs salak, maradek.
2. felhasznalhatja a szervezet mas anyagok eloallitasara, a sejtek anyagava valik, pont azokra, amire zukseg van. Nincs salak.
3. Energia termelodik belole, amit mozgasra, gondolkodasra es biokemiai folyamataink mukodtetesre hasznalunk fel Ilyenkor szendioxid es viz keletkezik belole. A szendioxid az valoban savanyitana a vert, ha nem lelegznenk ki. De nagyon jo hatekonysaggal, a tudon keresztul eltavozik a szendioxid, es a ver pH erteke nem valtozik.

Ha a szendioxid savasito hatasara gondolnanak, akkor ra kell mutatni, hogy minden taplalek szendioxidra es vizre bomlik amikor elegetjuk, azaz minden amit megeszunk savasitana, ha nem lelegeznenk.

A szendioxid kepzodes nem a taplalkozas, hanem az elvegzett munka fuggvenyeben valtozik. Tehat ne mozogjunk, ne gondolkozzunk, allitsuk le a biokemiankat, ha nem akarunk szendioxidot termelni.

Ne felejtsunk el lelegezni! Azzal savtalanitunk. Szensavtalanitunk.
Meg ha akarnank, sem tehetunk mast, tessek kiprobalni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vaskalapos 2011.11.10. 14:40-kor.

solarboat
Hozzászólások: 928

Lúgosítson (33413)

HozzászólásSzerző: solarboat » 2011.11.10. 14:20

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára solarboat 2013.04.21. 21:25-kor.

Valery
Hozzászólások: 56

Lúgosítson (33447)

HozzászólásSzerző: Valery » 2011.11.10. 20:51

Én értem amit te mondasz, azt nem értem amit Gázkonvektor írt. Ezért tőle, erre kérek magyarázatot.
Ha felbukkan Gázkonvektor szóljatok neki itt van egy komoly érdeklődő. Merthogy komolyan érdekelne már a válasz!

Popula(c)tion
Hozzászólások: 2081

Lúgosítson (68355)

HozzászólásSzerző: Popula(c)tion » 2013.05.03. 22:09

Végül is amit mondani szeretnék, az éppen nem a lúgosításról szól, de hát mégiscsak ez volt az apropó... http://orulunkvincent.blog.hu/2013/05/0 ... 1#comments
A poszt kb. korrekt, nem is arról van véleményem, hanem a hozzászólásokról.
Mindjárt szembeötlő, hogy az átlaghoz képest milyen sok komment van egy nem éppen ilyen profilú oldalon is, tehát számomra meglepő, hogy mennyire beleivódott a közgondolkodásba ez az állandó agyalás az "egészséges életmódról", bármit is értsenek egyesek ezalatt. (Lúgosításból hogyan lesz otthonszülés?...)
A második érdekesség, hogy pillanatok alatt átmentek "lelkizésbe" anélkül, hogy bárki is kísérletet tett volna arra, hogy tisztázzák, ki mit ért alatta. Pedig ez az oldal nem egy Nők Lapja Cafe vagy anatalvali. Elszomorítónak találom, hogy mennyire marginális szerepe van a racionális gondolkodásnak a közbeszédben, milyen mértékben eluralkodtak a hiedelmek, áltudományos halandzsák.
Sokszor éreztem úgy, hogy itt túl szigorúan, lekezelően bánnak egyes tagtársak az idetévedőkkel, pikk-pakk kiebrudalják a nem eléggé felkészült, rosszul tájékozott "nép egyszerű gyermekét", aztán meg pang a fórum...
De megkövetem őket, mert igenis kell(ene) lennie egy tiszta hangnak, legalább törekednünk kell arra, hogy akár nyomokban is, de fennmaradjon a racionalitás képviselete.

Mojjo
Hozzászólások: 274

Lúgosítson (68967)

HozzászólásSzerző: Mojjo » 2013.05.27. 10:51

Sziasztok!

Ennél a savasodás, lúgosítson témáűnál mindig feljön, hogy mégis mi a lótúró savasodik, merthogy a vizeleten kívül nagyon stabil pH-ja van mindennek. Most ezt találtam a témában:
http://www.fulspecialista.hu/savasodas/acidozis

Rövid idézet:
Ezért a felesleges savakat a szervezet folyamatosan a kötőszöveti elemekből kivont un. „bázisokkal” (csontokból, izmokból, izületekből, érfalakból) köti meg.
Az állandó szöveti kivonás miatt hiánybetegségek léphetnek fel.
Így alakul ki a csontritkulás, izomsorvadás, izületi problémák, erek falának rugalmatlansága, agysorvadás, fog betegségek, hajhullás, hajritkulás, kopaszodás stb.


Ez így igaz, és lehetséges, hogy a savasodás akkor tulajdonképpen nem savasodás, hanem túlzott küzdelem az állandó pH-ért, aminek már káros hatásai vannak? Vagy simán hablaty?

szemet
Hozzászólások: 265

Lúgosítson (68973)

HozzászólásSzerző: szemet » 2013.05.27. 14:13

@Mojjo (68967):
Ez így igaz, és lehetséges ... Vagy simán hablaty?


Vizsgálják. Csontritkulásra pl. már metaanalízisek is vannak, itt van egy ami alapján nincs ilyen hatás:

http://www.nutritionj.com/content/8/1/41

Itt a foszfátokat (foszforsavat) vizsgálják, mert a hús+gabona+tejtermékek - amit a lugosító diétában kerülnek - abból tartalmaznak sokat.

Erről meg ezt találtam még: "Nagy mennyiségű foszfát (napi 1,5 - 2,5g) bevitele esetén a vér kálciumszintjének csökkenését és a parathyroid hormon szintjének emelkedését figyelték meg. Az ebből levont következtetést azonban, amely szerint a magas foszfátbevitel megbontja a szervezet kálcium-foszfát-egyensúlyát, és a csontok kálciumtartalmának csökkenéséhez vezet, nem bizonyították." - innen: http://tudatosvasarlo.hu/eszam/e-338-foszforsav

De sok belőle, ez alapján meg mégiscsak káros (legalábbis a növekedésben lévő patkányokra):
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17042736

Mondjuk a patkány adagolást nem tudom hogy kell emberre átszámolni, de ami itt egyelőre a lényegnek tűnik, hogy a hétköznapi bevitt mennyiségeket a szervezet valószínűleg könnyedén semlegesíti anélkül, hogy a csontokhoz nyúlna!

Avoué
Hozzászólások: 161

Lúgosítson (68978)

HozzászólásSzerző: Avoué » 2013.05.27. 22:12

Ez nem rég jelent meg a témában

http://www.sportorvos.hu/sportolok/2013 ... yensulyra/

Azt nem tudom mennyire igaz, de hát szakember írta..

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7881
Tartózkodási hely: Szoboszló

Lúgosítson (68986)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2013.05.28. 07:39

@Avoué (68978):
Az étrend savasító-lúgosító tulajdonságával jelenleg keveset foglalkozik a táplálkozástudomány, különösen hazánkban. Ebből az is következik, hogy a fenti elmélet nem általánosan elfogadott a szakértők körében, nem teljesen egyezik a hivatalos étrendi ajánlásokkal,...

"Teljesítményfokozó sporttáplálkozás" című könyv...

A kiadványt utánvéttel az Ön által egy megadott címen tudja átvenni. Utánvétes, házhozszállítás esetén a könyv és a szállítás díja együttesen 4400,- Ft.

szemet
Hozzászólások: 265

Lúgosítson (68987)

HozzászólásSzerző: szemet » 2013.05.28. 07:56

@Avoué (68978):
Érdekes cikk, és adott egy ötletet. Egyrészt rájöttem, hogy a foszfátos cikkek nem meggyőzőek, ugyanis csak egy változót vizsgálnak (foszfát) amikor a hipotézis eleve két féle tulajdonsággal rendelkező csoport összegének különbségét tartalmazza. Ha a foszfát aránya alacsony a többi bevitt tápanyaghoz képest az egész foszfát mérős kísérlet nem sokat ér a lúgosító diéta kapcsán - szinte természetes hogy egy átlagember (aki mindenfélét eszik) egyensúlyát kicsit befolyásolhatja.

Milyen teszt marad?
A tervezett kísérlet etikátlan, hosszú megfigyelés drága és szinte kivitelezhetetlen (az ember mindenevő, csak megkíván ezt azt, és az lecsökkenti a hatást, tehát nagy létszámú és hosszú vizsgálat kell, minden elfogyasztott kaját pontosan mérve, jegyzetelve - hiszen az összegbe beszámít)

De cikk alapján az egyik fő sav semlegesító a glutamin.

Glutamin kiegészítést kell nézni csontritkulás szempontból. Ez etikus is, és könnyen kivitelezhető! Na ilyen cikket nem találtam... Valaki esetleg?

szemet
Hozzászólások: 265

Lúgosítson (68988)

HozzászólásSzerző: szemet » 2013.05.28. 08:22

@mimindannyian (68986): Ez most mire érv? Most téged itt a hatás megléte érdekel, vagy magyar szakértők tájékozottsága? Vagy ajánlod a könyvet, hogy ha valaki többet akar megtudni?

Mindenesetre engem a hatás érdekel (biztos igazi és nem pszeudoszkeptikus vagyok;). Ezt találtam a fenti hipotézisem mellé:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17526472

Egyelőre sajna elég sovány...

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7881
Tartózkodási hely: Szoboszló

Lúgosítson (68990)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2013.05.28. 09:26

@szemet (68988): Nem érv, észrevétel. Számomra érdekes, amikor egy cikk kapcsán megjegyzik, hogy nem elfogadott állításokat közöl.

Most téged itt a hatás megléte érdekel, vagy magyar szakértők tájékozottsága?
Engem minden érdekel.

szemet
Hozzászólások: 265

Lúgosítson (68994)

HozzászólásSzerző: szemet » 2013.05.28. 10:19

Még egy kicsit olvasgattam. Az a PRAL formula amire a cikk hivatkozik hogy nézni kéne, a következőképpen fest egy adott ételre:
PRAL = 0.49 x protein + 0.037 x phosphorus - 0.021 x potassium - 0.026 x magnesium - 0.013 x calcium

Tehát az elv ha az ember szigorúan komolyan veszi a táblázatot, az azt jelenti hogy a fehérje és foszfát bevitel mellé elegendő káliumot, kalciumot és magnéziumot eszik-e valaki.

Ha pl. a csontritkulást vizsgáljuk ezekre az anyagokra külön-külön lehet vizsgálatokat találni:

fehérje negatív hatása: http://aje.oxfordjournals.org/content/1 ... f_ipsecsha
(erre még visszatérek, ez volt ugyanis régen az elfogadott álláspont de ez mostanság mintha változna)

foszfát negatív hatása: erről már linkeltem, nem kimutatható - de ezzel kapcsolatban vannak metodológiai kételyeim amit leírtam
A potassium+bones, magnesium+bones, calcium+bones -ra milliószámra záporoznak a pozitív eredmények a googleön, szóval ez abszolút pipa

Önmagában tehát a fenti PRAL összefüggés követésének lehet pozitív hatása.

De persze megmarad a kínzó kérdés, hogy miért pont ilyen együtthatós lineáris összefüggésre kéne maximalizálni?

Visszatérve a fehérjére pl. az kapásból ellentmondásos, itt egy fordított eredmény, idősekre:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11127216

A fehérjének úgy tűnik rengetegféle hatása van a csontokra. Itt egy gyűjtemény a fehérjének tulajdonított pro-kontra lista: http://jacknorrisrd.com/does-animal-pro ... rom-bones/
Aki ebből a cikkből gyűjtötte őket: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22127335
A konklúzió pedig:
“Although HP [high protein] diets induce an increase in net acid and urinary calcium excretion, they do not seem to be linked to impaired calcium balance and no clinical data support the hypothesis of a detrimental effect of HP diet on bone health, except in the context of inadequate calcium supply.”

Ez mondjuk tekinthető pro érvnek is PRAL mellet, hiszen azt mondja fehérje mellé együnk kalciumot - csak nem számszerűsíti.

szemet
Hozzászólások: 265

Lúgosítson (68995)

HozzászólásSzerző: szemet » 2013.05.28. 10:42

Mondjuk egy ilyen PRAL formulát össze lehet hozni, ha:
- Tudjuk hogy a fehérje vagy foszfát hatására mennyivel több ásványi anyagot pisilünk ki
- Tudjuk hogy mennyi ásványi anyag szívódik fel abból amit megeszünk

Ez esetben első közelítésben kimérhető, hogy miből mennyit kell enni az egyensúlyhoz.

De számos dolog okozhat hibát az ilyen elméletben:
- egyéni különbségek (azaz ha nagy a szórás egyénenként a fenti jelenségek mértékében, akkor egy ilyen sablonképlet az egyének számára gy.k. használhatatlan)
- ehhez hasonló pl. ha fehérje összetétele is számít (pl. glutamin?)
- ha valójában erősek a nem lineáris hatások (egy példa, hogy a fehérje segíti a kalcium felszívódást, nem tudom ez mennyire számít pl.)
- ha kimaradt valami nagyságrendileg ezekhez mérhető faktor

szemet
Hozzászólások: 265

Lúgosítson (68996)

HozzászólásSzerző: szemet » 2013.05.28. 12:07

@szemet (68995):
ha kimaradt valami nagyságrendileg ezekhez mérhető faktor

Kiegészítésként, "vagy ezt befolyásoló faktor":
Erre mondok is egy példát, ha CSAK a fentiek számítanának, akkor csontsűrűség szempontjából mindegy lenne hogy valaki egész nap TV előtt döglik vagy edzőteremben izzad. Pedig nem az.


ennyi
Hozzászólások: 3849

Lúgosítson (74193)

HozzászólásSzerző: ennyi » 2013.11.20. 18:34

@Avoué (74191): Hard to Control for Confounders; Eat a Balanced Diet

Naim M. Maalouf, MD, from the University of Texas Southwestern Medical Center, Dallas, who was not involved in this research, told Medscape Medical News:"Their data show that people who eat diets higher in acid content (more meat and fewer vegetables and fruits) are more likely to develop diabetes. There are already data published that show a relationship between greater meat intake and diabetes, so the only thing this study adds is that it shows a link between 'potential acid' (a marker of meat-fruits/vegetables) and diabetes."

It suggests "that it is the acid itself that leads to diabetes, but the people on a higher acid diet were very different from people on low acid diet at baseline. They were slightly heavier, less likely to exercise, more likely to have a family history of diabetes, more likely to consume salt, etc, so it is difficult to prove causality," said Dr. Maalouf, who herself has studied the metabolic basis for low urinary pH in type 2 diabetes [Clin J Am Soc Nephrol. 2010;5:1277-1281].

"I am not totally convinced that the acidogenic diet itself led to diabetes based on this study alone, because of the potential confounders. One would have to specifically try to neutralize the acid and see what happens to diabetes risk, although this is difficult to do clinically. So at this point, I would tell my patient to continue to eat a balanced diet, keeping their meat portion size small, and to eat their salad and fruits with their steaks," Dr. Maalouf concluded.

http://www.medscape.com/viewarticle/814347#2

Itt az eredeti cikk:
http://www.diabetologia-journal.org/fil ... erazzi.zip

Ha megnezed a szamitast gyakorlatilag a feherjefogyasztas es kationfogyasztas aranya az amit szamolnak. A husfogyasztas merteke a a cukorbetegseg kozott eddig is ismert volt az osszefugges.

Az extrem magas pozitiv PRAL ertektol eltekintve jelentektelenek a kulonbsegek, de meg a ket veglet kozott sem nagyobb min 2x a kulonbseg.

Avoué
Hozzászólások: 161

Lúgosítson (74201)

HozzászólásSzerző: Avoué » 2013.11.20. 21:02

Oké, de akkor az már ténynek tekinthető, hogy az ételeknek van savterhelése (Pral) , ami nem tolja el a vér ph-ját
savas vagy lugos irányba, viszont befolyásol bizonyos élettani funkciókat?
Bocs, ez nem túl tudományos megfogalmazás, de laikus vagyok:-)

ennyi
Hozzászólások: 3849

Lúgosítson (74206)

HozzászólásSzerző: ennyi » 2013.11.20. 22:08

@Avoué (74201):
Oké, de akkor az már ténynek tekinthető, hogy az ételeknek van savterhelése (Pral) , ami nem tolja el a vér ph-ját savas vagy lugos irányba, viszont befolyásol bizonyos élettani funkciókat?


Igen. Es a vizelet pH-jat megvaltoztatja. PRAL = potential renal acid load azaz potencialis savterhelese a vesenek.
Mas elettani funkciokat is befolasolhat, ha extrem erteku valamelyik iranyba.

Par pelda:
Élelmiszer Pral (mEq)
Alkáli-gazdag és alacsony foszfortartalmu ital -1,7
Alkáli-szegény és alacsony foszfortartalmu ital 0
Zsírok és olajok 0
halak 7.9
Gyümölcsök és gyümölcslé -3,1
kenyér 3.5
Liszt 7.0
Tészta, spagetti 6.7
Hús és hústermékek 9.5
Tej és nem-sajt tejtermek 1.0
Sajtok alacsonyabb feherje tartalommal 8.0
Sajtok magasabb fehérje tartalommal 23,6
Zöldség -2.8

donor
Hozzászólások: 2

Lúgosítson (74506)

HozzászólásSzerző: donor » 2013.12.02. 10:09

Hello mindenki!

Érdekesek a posztok.. :D Na de a végére azért csak kikerekedett néhány tény a sav-bázis egyensúly kapcsán... :)
Érdekes és sok mindenkinek választ jelenthet, hogy a vér pH-ja tényleg nem változik (7,3 - 7,4) ugyanis pár tizednyi elmozdulás is azonnali halálhoz vezetne. Viszont amit nem nagyon láttam senkitől, hogy miért nem változik a vér ph-ja? Legjobb tudásom szerint a szervezet a végletekig képes elmenni hogy fenntartsa ezt az egyensúlyi állapotot. Ha túl sok savas anyagot viszünk be (cola, kávé, cigi, tea, alkohol, gagyi kaják, mozgás hiány, stressz...stb.) akkor azt a szervezetnek semlegesítenie kell. Ezt pedig a bevitt lúgos anyagokkal közömbösítené a szervezet. De ha valaki csak cólát vedel hamburgerrel majd elszív egy karton cigit és süpped a tvelőtt akkor nincs mivel semlegesíteni. Ne ezeknek az embereknek kéne tudatosítani magukban hogy a szervezetük mindent megtesz hogy semlegesítse azt a sok sz.rt! Mégpedig úgy hogy kivonja a kálciumot magnéziumot.. a szövetekből szervekből és a csontokból! Amit pedig nem tud íj módon semlegesíteni azt elraktározza. A testen belül különböző "méregraktárak" keletkeznek. Általában a már amúgy is legyengül állapotban lévő szervek köré pakolódik.
Én pont ezért iszok jó minőségű természetes lúgos vizet. Lenne hozzászólásom a lúgosító víztisztító gépekhez is amik álítólag mindent kitisztítanak a csapvízből csak éppen a hormonokat gyógyszereket és tartósítószereket nem amikből több 1000 van a csapvízben..
Szóval szerintem ahogy azt Kurt Teppervin is mondotta volt: "Lehetőleg csak jó minőségű, tiszta, természetes, lúgos, szénsavmentes vizet igyunk.”
Amúgy ha valakit érdekel, ez egy természetesen lúgos tiszta artézi víz: http://alcalina.hu/
Köszi a figyelmet ;)

ennyi
Hozzászólások: 3849

Lúgosítson (74508)

HozzászólásSzerző: ennyi » 2013.12.02. 13:34

@donor (74506):
Viszont amit nem nagyon láttam senkitől, hogy miért nem változik a vér ph-ja?


Mert nem a temahoz tartozik. A savasodas hivei szerint a "szervezet" Ph-ja valtozik.
Erre nem valaszolom azt, hogy miert nem valtozik.

Legjobb tudásom szerint a szervezet a végletekig képes elmenni hogy fenntartsa ezt az egyensúlyi állapotot.
Igen

a túl sok savas anyagot viszünk be (cola, kávé, cigi, tea, alkohol, gagyi kaják, mozgás hiány, stressz...stb.)


" kávé, cigi, tea, alkohol, gagyi kaják, mozgás hiány, stressz.." - ezk ugyan mitol es hogyan savasak???? (A colaban foszforsav van, OK, es tobbi?)

Ezt pedig a bevitt lúgos anyagokkal közömbösítené a szervezet.

Nem. A kozombosites a tudo es a vese dolga.

Amit pedig nem tud íj módon semlegesíteni azt elraktározza. A testen belül különböző "méregraktárak" keletkeznek.

Lopikulat! Nem raktaroz a szervezet savakat/mergeket.
off: íj = az amivel nyilakat lehet loni, íly = az ilyen szo roviditese, es rovid i-vel, ly-nal volt irando, amikor Magyarorszagon eltem /off

Általában a már amúgy is legyengül állapotban lévő szervek köré pakolódik.

Meglodult nagyon a fantaziad. Nem igy van.

Én pont ezért iszok jó minőségű természetes lúgos vizet.


Hulye vagy, es kezdem latni, hogy reklamugynok is lehetsz.
A lugos vizedet a gyomorsag semlegesiti, hatastalan.

Lenne hozzászólásom a lúgosító víztisztító gépekhez is amik álítólag mindent kitisztítanak a csapvízből csak éppen a hormonokat gyógyszereket és tartósítószereket nem amikből több 1000 van a csapvízben..


Lehetne... a lugosito gep dolga nem a viztisztitas, hanem az ostobak atverese, penzszerzes toluk.

Szóval szerintem ahogy azt Kurt Teppervin is mondotta volt:


Ki az a Kurt Teppervin es miert erdekes, hogy mit mondott?
Tudod, hogy a nagy Levin mit mondott?

"Szerintem - szólt azonnal Levin - az az igazi úriember, aki nem rakja a burgonyát arra a tányérra, amelyből a húst eszi, csak azért, hogy a sült leve összekeveredjen a körettel."


"Lehetőleg csak jó minőségű, tiszta, természetes, lúgos, szénsavmentes vizet igyunk.”


A szensavval mi bajod van?


A linkedet meg javitsd ki, mert a cimoldalon egymas mellett, egyszerre 9.2 es 8.3 is a vized pH erteke.

Mellesleg, tudod, mi tortenik ha a ver pH erteke csak par tizeddel eltolodik a lugos iranyba?
Ugyhogy ehgyomorra halalos mered az amit itt hirdetsz... vagy egyszeruen hatastalan.

Moderator Urak: keretik ranezni az elozo posztra, nekem reklamgyanus.

Avatar
Rigel
Hozzászólások: 1492

Lúgosítson (74510)

HozzászólásSzerző: Rigel » 2013.12.02. 13:46

@ennyi (74508):
ennyi írta:A lugos vizedet a gyomorsag semlegesiti, hatastalan.

Na igen.
Nem véletlenül van úgy kitalálva, hogy a gyomor egy erősen savas közeg. Van annak funkciója!
Amikor pedig a sok bepalizható imbecil annyi lúgosvizet vedel, hogy visszahúzza hetes pH körülire a gyomortartalmat, kap egy jó kis bakteriális bélfertőzést és csak pislog, mint béka a kocsonyában...

ennyi
Hozzászólások: 3849

Lúgosítson (74513)

HozzászólásSzerző: ennyi » 2013.12.02. 17:24

@Rigel (74510): Nem tudom, hogy tudnak-e annyi lugos vizet inni... ha valamivel, akkor tobb kiskanalnyi szodabikarbonaval lehet a gyomor savassagat csokkenteni.

A gyomorsav pH erteke 1-3 kozotti, ami 0.1-0.01 M koncentracioju sosavtol szarmazik, terfogata 20 es 100ml kozott van.

100ml 0.1M sosav kozombositesehez mennyi lug kell?
100ml 0.1M NaOH szukseges hozza.
100 ml pH 13-as erteku oldatra van szukseg!!!! Ami halalos mereg!
Nagyjabol 0.4g szilard NaOH (natrolnlug)

Ha a reklamozott 8 vagy 9 (jo lenne eldonteni) pH-ju vizzel szeretne valaki kozombositni a gyomorsavat, ahhoz 1000 - 10 000 litert kene megigyon egyszerre belole.

Tehat aggodalomra semmi ok, a lugos viz hatastalan.

Es ezt a kozepiskolai kemia tudasaval ki lehet(ne) szamolni.

donor
Hozzászólások: 2

Lúgosítson (75204)

HozzászólásSzerző: donor » 2013.12.20. 17:45

@ennyi (74508):

Hú barátom téged aztán jól felizgatott a posztom.. :D Legalább nem unatkoztál aznap! :P
Na majd ha lesz egy kicsit több időm akkor válaszolgatok minden megjegyzésre..
most csak annyi röviden hogy a gyümölcslevek 4, a kávé + a tea pHja 4-5 az égetett szeszeké max 3 a söröké is 3 a cola és társai 2pH!!! (ami annyi mint az akkumulátor sav), a cigi az köztudottan savasítja a szervezetet és bár nem annyira nyilván való de a stressz is savat csinál és itt nem csak a gyomorsavról van szó. Ja és a szénsavas ásványvíz pH4 a csapvíz mindenhol semleges vagyis kb 7es. A mozgáshiány pedig csak azért gáz mert mégannyira sem ÉGETED a mérget hanem várod hogy a tüdő majd jól kiszűri. (Aztán meg megy a csodálkozás hogy tüdőrákos lettem pedig nem is cigiztem egész életemben.)
BÉKE 8-)

ennyi
Hozzászólások: 3849

Lúgosítson (75205)

HozzászólásSzerző: ennyi » 2013.12.20. 18:29

@donor (75204):
az égetett szeszeké max 3


Ne mar!!! Viccelsz?

a cigi az köztudottan savasítja a szervezetet


ha ez van a koztudatban, akkor a koztudat teves

Ja és a szénsavas ásványvíz pH4 a csapvíz mindenhol semleges vagyis kb 7es.


lupikulat: a csapviz pH erteke helytol es idotol fuggoen valtozo, az asvanyvize is fugg attol, milyen asvanyok vannak benne, kepzeld, vannak lugos asvanyvizek is

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7881
Tartózkodási hely: Szoboszló

Lúgosítson (75206)

HozzászólásSzerző: mimindannyian » 2013.12.20. 18:40

@donor (75204):
A mozgáshiány pedig csak azért gáz mert mégannyira sem ÉGETED a mérget hanem várod hogy a tüdő majd jól kiszűri.
Te az izmaidban szoktad elégetni a mérgeket? Elég érdekes energiaháztartásod lehet. Verseny előtt bedobsz pár arzéntablettát? Májad amúgy van, vagy már kivetetted, úgyis csak a helyet foglalja?


Vissza: “Gyógyászat, egészség”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég