Igen, a zoxigent is a levegobol kapjak bele...Nalad minden legbol kapott, meg az oxigenes viz is...
meg a zeso is legbol kapott viz... )))
Igen, a zoxigent is a levegobol kapjak bele...Nalad minden legbol kapott, meg az oxigenes viz is...
Bennem? A szintillátoros mérés szerint kb 80 000 ß bomlás per perc .. zajlik a szervezetemben."Vajon benned mennyi C14 van?
A Nap és a többi csillag között lévő óriás távolság arányaiban nem fog csökkenni azért, mert a Naprendszer forog a tejútrendszer középpontja körül...Bár még így is érvényes rá a nagy távolságú szuper felszereltségű űrhajó titulus.
De pl. Te igen?...cica lát olyanokat, amiket Ti nem!
"Magellán galaxis" (már) nincs, van viszont Nagy Magellán-felhő, meg kis Magellán-felhő amik valóban satelitgalaxisok. A kérdésem az lenne, melyik galaxis átmérője szerint három átmérő távolságot, és ezt honnan szeded?Megtett -- a példa szerint -- összesen három galaxis átmérőnyi távolságot.
Igen máshol volt, és most közelebb van. De át tudnál-e most/jövőben szállítani az Androméda galaxisba, vagy a Nagy Magellán-felhőbe egy kémcsőnyi DNS-t?Szintén a közelségi elvvel érthető, hogy például 4 milliárd évvel ez előtt egészen más távolságon volt többek között az Androméda is. - szó sem volt az emberi közelségről. A DNS szállításról írtam. Talán ha nem finnül próbálnád olvasni, akkor minden írásomat érthetnéd..
Szerinted mi volt 4 milliárd évvel ezelőtt? Ühm, kisebb távolság... Persze, a 160ezer fényév máris barátságosabb mint a 190ezer fényév... Nonszensz!Nos, öreg vagyok, de hidd el még nem vagyok négy milliárd éves. A példában ez az időszakasz szerepelt.. Egyébként sem az a feltétel, hogy én mit tudok szállítani, hanem az, hogy ha valami-valaki szállítani akarna, na akkor célszerűen a kisebb távolság a praktikus választás.
ha valami-valaki szállítani akarna, na akkor célszerűen a kisebb távolság a praktikus választás
Csillagok sűrűségeloszlása az elmúlt 4 milliárd évben sem változott meg. Tudod a csillagoknak is pályájuk van, amik nagyon ritkán keresztezik egymás pályáját (szerencsére), mert hatalmas távolságok vannak köztük, ezen az hogy egy pálya mentén mozognak nem sokat segít. Éppen ezért nagyon ritka amikor két csillag (csillagászati értelemben) közel halad el egymáshoz (1-2 fényév)! Persze ha te kivárod a következő négy milliárd évet, és valahogy azt is meg tudnád mondani merre haladunk meg a többi csillag merre halad akkor igen, űrhajó! Na de az útvonal tudta nélkül, cél nélkül, milliárd éveket arra várni, hogy egy esetleg egy lakható világ 1-2 fényév távolságba kerüljön? Hmm... igazi forradalmi ötlet!Ezzel szemben adva van maga a Föld, és sok sok csillag bolygó rendszere, amelyek ekkora utat tettek meg az elmúlt 4 milliárd év alatt. Energia forrásostól, meteor védelemmel, stb. "tokkal vonóval", ingyen.
Csak? Ühm... Csak! Mond csak mit akarsz egy galaxistól?Összehasonlításul az Androméda galaxis csak 2,5 millió fényévnyi távolságra van tőlünk.
Szerintem ez inkabb azt peldazza (mint egyebkent az osszes tobbi parbeszeded itt a forumon), hogy van egy erveles, ahol te vesztettel, de csusztatasokkal es az eredeti allitas uj allitasokra valo cserejevel (valamint ujabb hulyesegek elohozasaval) menekulsz annak az elismerese elol, hogy amit allitottal, az szimplan hulyeseg volt.Ez szépen példázza a negatív és a pozitív gondolkodás módbeli különbséget.
Leírod, de nem látod, tipikus példája!A föld az egész galaxissal együtt 8 millió fényévnyi távolságot tett meg az elmúlt 4 milliárd év alatt.
Latod pont ezert irok, hogy tudassam, hogy nem ezt latja a megfigyelo hanem azt hogy te irsz hulyesegeket, amikor 4-5 ember probalja neked elmagyarazni hogy hol tevedsz, de akkora az ego-d hogy nem sikerul nekik.Ha lát és olvasni is tud a megfigyelő, akkor látja, hogy cseszegetnek négyen-öten, egymással ellentmondó szövegekkel.
A kritika a forumban irott hozzaszolasaidat erintette, es semmi mast. Pl. lehet hogy nagyon finom rakottkrumplit tudsz csinalni, errol itt semmi szo nem esett, csak arrol, amiket irsz.A kritika pedig soha sem a személyt, hanem a tárgyat érintheti.
Aha, akkor valamit most megertettem arrol, hogyan mukodik az elmed: barmilyen kritikat azzal utasitassz el hogy az szemelyeskedes, ezert soha nem kell semmilyen magadra nezve negativ allitast (kritikat) akar csak egy hangyanyit megfontolni.Vicces.. Megint csak a személyemről írsz..