Mitol mozognak? Az auto kinetikus energiat alakit at mechanikaiva.
A hajo vitorlas vagy motoros?

Ahogy az agymukodest sem tudod az egyes atomok viselkedesevel magyarazi, ugy az autot es az evezoshajot sem tudod.Az autom gurul az uton. Mi mozgatja. mi hajtja? A motorja. Ez a motort mi mozgatja? Az oket felepito molekulak? És a molekulákat? Az atomok? És azGyalogolok. Miért? Mert
elhatároztam. Hol született az elhatározásom? Az agyamban? De az
agyamat mi késztette erre? A benne łevő idegsejtek? És az idegsejteket mi
késztette? Az őket felépítő molekułák? És a molekulákat? Az atomok? És az
atomokat? Hoppá! Az anyag elfogyott,a kérdés megmaradt: Hol született az elhatározásom?
atomokat? Hoppá! Az anyag elfogyott,a kérdés megmaradt: Mi hajtja az automat.
Bizonyara egy mozgato demon.
Tudod, en evezek.
Amikor valaki evez, akkor nem az evezes az ami hajtja a hajot. Az evezes csupan egy magikus ceremonia, amellyel az evezos demonokat idez, hogy mozgassak a hajojat.
Te is valami ilyen demont keresel, kergetsz.
Mert az agybeli molekuláknak nincs?Az autonal es a hajonal is az elso lancszem az,hogy az atomokbol allo molekulaknak van egy kemiai reakcionak nevezett kepessege.
Az érzékszerveiden befutó ingerek, plusz az agyad önmagát is befolyásoló, örvénylő, kavargó állapota.De mi valtja ki a neuronok eggyuttes aktivitasat?? Mi valtja ki,hogy fara,uthengerre stb gondolhassak??
Igen, sőt, álmodni is tudunk, teljesen leszigetelve a külvilágot. Ehhez csak arra van szükség, hogy már legyen elég előzetes gerjesztése az agynak. Azon túl, hogy nem tetszik, mi az ellenvetésed?Speciel en egy izolacios kamraban is tudok gondolkodni.
Agy nelkul is tudsz?Ezek valtjak ki a gondolkodasunkat. Na neee... nem scifi-t vartam. Speciel en egy izolacios kamraban is tudok gondolkodni.Az érzékszerveiden befutó ingerek,
plusz az agyad önmagát is
befolyásoló, örvénylő, kavargó
állapota."
Akkor is, ha soha nem lattal meg autot?Ha egy szekrenyt nezek attol meg tudok gondolni egy autora.
Ez semmiben nem mond ellent a fentieknek. Ez kb. ugyanaz, hogy a számítógép ki tud írni piros omega betűket akkor is, ha épp a billentyűzeten a K-betűn könyökölsz.Adott esetben semmi koze az erzekeknek a gondolkodashoz. Ha egy szekrenyt nezek attol meg tudok gondolni egy autora.
szerintem nemegy kerdes,mejik a helyes kifejezes?
1 En az agyam vagyok.
Hogyan mondjam, hogy ne legyen banto? Szerintem ez sem...2 Nekem van agyam.
Ha valaki a lélek létezéséről rendelkezne tudományosan ellenőrizhető adatokkal, nyilván pont ilyen címmel írna róla művet, amit utána az emberi agy évmilliárdok alatti biológiai és kulturális evolúciójáról szóló műbe rejtene el... (igen, Eccles egy teista agykutató volt, aki nagyon szeretett hinni a lélekben, de bizonyítéka nem volt rá neki sem)Dr. John Eccles: Evolution of the brain.
O egy Nobel dijas neurobiologus,a szinten Nobel dijas Szentagothai Janos munkatarsa. Mindketten meggyozodtek a lelek letezeserol,es a fenti konyvben elolvashatod a tudomanyos dokumentaciot is.
Melyik? Inkább emez: én vagyok a testem, és annak minden megnyilvánulása, így az agyam tudatot formáló működése is. Ellenvetés?egy kerdes,mejik a helyes kifejezes?
1 En az agyam vagyok.
2 Nekem van agyam.
Ezzel egyetértek, de az előbb a kérdésemre még azt válaszoltad, hogy ez nem hit kérdése részedről. Most akkor mégis?Levonhatjuk hat a kovetkeztetest,hogy barmelyik allaspont elfogadasa tovabbra is hit kerdese marad.