John F. Kennedy meggyilkolása

Ki, mikor, kinek, miért?
Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.04.29. 23:22

Ki ölte meg John F. Kennedy-t? Összeesküvés áldozata lett?
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.04.30. 01:59

@Mark1993 (46426): Naná, minden bizonnyal. Egyéb kérdés?
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.04.30. 10:31

Szeretnék minden régi és új kommentelőt figyelmeztetni, hogy Mark1993 eszmefutattásainak követése (és stílusából következően ismételt és ismételt elolvasása) jelentős mennyiségű állóképességet kíván.
(Kb. Gyuszi 2., csak kevesebb moksa-elixír és több történelmi tévhit.)

Lásd:
http://schrodingersdawg.blog.hu/2011/06 ... #c15651185
és környéke.

Marknak pedig előre jelezném, hogy nálunk él a gumiszoba nevű intézmény, ahova azokat tesszük, akik nem képesek a feltett kérdésekre válaszolni, és onnantól kezdve kizárólag az ő személyre szabott topikjukban okoskodhatnak, amíg meg nem unják, vagy nem válaszolnak a nekik feltett kérdésekre.

A fórumszabályzatot pedig javaslom tüzetesen tanulmányozni, mielőtt nekiállsz az általam már jól ismert csapongásodnak.

Persze legjobb lenne, ha nem lenne igazam, és kerekedjen egy a korábbinál sokkal konstruktívabb és épeszűbb vita, ahol hajlandó vagy kérdésekre válaszolni és ha megcáfolnak, akkor nem ismétled meg az eredeti állításodat még ötször, mintha mi sem történt volna.
Hajrá, én szurkolok ennek.

Konkrét kérdésedre válaszolva:
A jelenleg rendelkezésemre álló bizonyítékok alapján Lee Harwey Oswald volt a tettes és bármely összeesküvésnél jobban magyarázza JFK halálát a Warren jelentésben szereplő tényállás és bizonyítékok, amelyek bizonyára nem tökéletesek minden szempontból (900 oldala jelentésektől ezt nehéz elvárni), de bármely általam ismert (és jelentős részben tőled származó) alternatív (értsd: kattant) elméletnél jobban passzol az ismert bizonyítékokhoz.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.04.30. 13:34

Köszönöm a bemutatást. Kár hogy Zsolesz dolgait is kihagytad. Zsolesznak feltettem néhány kérdést, arra nem volt hajlandó válaszolni, csak szemet hunyt felette, illetve tovább nyomta a süketségeit is. Mutattam neki egy olyan hírt (168 Órától szárnazik), mely cáfolja a hivatalos és GBAD-s álláspontot a Bilderbergről, de ő a hír után is nyomta a mantrát, hogy a Bilderberg egy jelentéktelen és befolyás nélküli csoport. Ezek alapján ő is megérdemelne egy gumiszobát.

Azt viszont elismerem, hogy voltak hibáim is, meg hogy a vita arra a szintre alacsonyodott le, hogy egyikünk le akarta leplezni Amerikát / Izraelt, és be akarta bizonyítani, hogy összeesküvés volt, míg a másikunk pedig úgy csinált, mintha a világ Number One ügyvédje lenne, akit felbérelt Amerika / Izrael , hogy védje meg a Warren jelentést, különben a CIA / Mossad kivégzi a családját.

De hagyjuk egymás szidását.

Kezdjük is a meg nem válaszolt dolgaimat.

Miért 3 lövészt kértek fel az elnök meggyilkolására?
Azért, mert azt gondolták, hogy ha három irányból lőnek Kennedyre, egy golyó biztosan eltalálja. Ezek semmit se bíztak a véletlenre.

Az "állítólagos" második puska
http://www.youtube.com/watch?v=1AqqNKsWCGY
Időközben kezembe került Jim Garrison Gyilkosok nyomában c. könyve, és abban is ír az ügyész a második, majd rejtélyes módon eltűnt puskáról.

Érdekes, hogy először Mauserrel "lőtte le" az elnököt Oswald, aztán meg Carcano-val...

Miért engedték meg Jim Garrisonnak, hogy nyomozzon?
Azért engedték neki és másoknak a nyomozást, hogy fenntartsák a törvényesség látszatát.

Forrás nélküli dolgaim:

Julia Ann Mercer be nem idézése
http://en.wikipedia.org/wiki/Julia_Ann_ ... ite_note-1
Jim Garrison könyve

Jim Garrison bizonyította az összeesküvés és 2-3 lövész tényét, de nem sikerült bizonyítania a CIA és Clay Shaw részvételét a gyilkosságban:

http://en.wikipedia.org/wiki/Trial_of_C ... r_reaction
Jim Garrison könyve


Kérdésre válaszolva: Véleményem szerint a 2-3 lövészes teória sokkal földhöz ragadtabb, mint a magányos őrült esete. A magányos gyilkos teóriát csak a Single Bullet Theory bizonyítja, míg a 2-3 lövészt sokkal több dolog. Pl a Zapruder-film elemzése.

A Single Bullet Theorynál ostobább és bizarrabb magyarázatot nem hallottam. Ki hiszi el azt, hogy a háton bement golyó csinálja Kennedy toroksebét és Connally sebeit? Warrenék és védelmezőik szerint ez a teória speciális laboratóriumban bizonyítható. Már hogyne volna! Az elméleti fizika szerint az elefánt egy szikla peremén csünghet egy százszorszépen.

Ha úgy gondoljátok, hogy egy golyó nem okozhatta a hét sebet, akkor kellett lennie negyedik lövésnek, és még egy mesterlövésznek. És ha volt még egy lövész, akkor az már összeesküvés.

Érdekes, hogy még maga Connally sem hitt a mágikus lövedékben.

"John Connally, Governor of Texas, was seated in front of John F. Kennedy in the presidential limousine and was wounded by gunfire. In testimony before the Warren Commission, Connally said: "There were either two or three people involved, or more, in this — or someone was shooting with an automatic rifle"

http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Ke ... te_note-71
http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Ke ... ple_gunmen
http://www.jfk-assassination.de/articles/index.php


Miért dől hátra John F. Kennedy feje a Zapruder-filmben, ha hátulról lőtték fejbe a tankönyvraktárból?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.07.14. 16:45-kor.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.04.30. 15:21

@Mark1993 (46471):
Akkor kérnék tőled két képet a Mauserről, meg a Carcanoról., hagy lássuk mennyire különböznek. Még a Wikis linkedben is bennevan a hiba forrása:
Addressing "speculation and rumors", the Commission identified Weitzman as "the original source of the speculation that the rifle was a Mauser" and stated that "[p]olice laboratory technicians subsequently arrived and correctly identified the weapon as a 6.5 Italian rifle."[68]
http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Ke ... der_weapon

És a két puskát igenis könnyű összetéveszteni alaposabb vizsgálat nélkül.
http://mcadams.posc.mu.edu/firearms_hsca.htm#161

De ugyan áruld már el, hogyan támasztja alá a szuperprofi-összeesküvés elméletedet, hogy a szuperprofi bónuszlövészek otthagyják az egyik használt puskát a helyszínen, amit utána nem kis munkával kell eltussolni?

Az elméleteid mintha az összesküvés-elméletek állatorvosi lovai lenének. Ha nem idéznek be egy tanúvallomását folyamatosan változtató tanút, az szerinted téged erősít, mert el akarják tussolni a dolgot, de ha egy mindenhol amerikaellenes és homoszexuális összeesküvőket vizionáló ügyészt meg hagynak hülyeségeket beszélni, akkor az meg azért van, hogy a törvényesség látszatát keltsék, mert olyankor meg nem akarnak éppen eltussolni.

http://mcadams.posc.mu.edu/dealey.htm#mercer
http://mcadams.posc.mu.edu/jimloon5.htm

A miért dől hátra Kennedy témának is van normális magyarázata:
The Head Snap
Much debate has centered on what the Zapruder film shows, particularly the "backward" head movement supposedly indicative of a shot from the Grassy Knoll, thus ruling out Oswald's "Sniper's Nest" to the President's right rear. For decades, this evidence of a frontal assassin was presented as conclusive to lecture and TV audiences. In 1991, the graphic head explosion served as the startling climax to Oliver Stone's JFK.

To this day, millions remain unaware that such forthright evidence of a second gunman was undermined almost from the beginning. In 1965, researchers using a frame-by-frame comparison discovered the head went violently forward between Zapruder frames 312 (last frame before impact) and frame 313 (head explosion). The subsequent backward motion is much more slower and thus more distinctive in live-action viewing.

Kép

The forward head movement, along with the explosion forward of skull and brain material is entirely consistent with a shot from the Sniper's Nest. By frame 313, the Grassy Knoll was perpendicular to the President's head; an impact would have exited through the left side of the skull, but autopsy X-rays and photos show no skull or metal fragments in the left hemisphere, much less a gaping exit wound.

So, why did the head execute such a seemingly massive rearward movement immediately after being pushed forward by the bullet's impact? Simple: it had no place else to go. Frame 312 shows the chin already pressing against the chest (a reaction to the throat wound that Oswald had inflicted five seconds Other theories, consistent with a lone assassin, include:
The theory of a "jet effect" developed by physicist Luis Alvarez and developed by Dr. John Lattimer.
The theory of a "neuromuscular spasm" caused by the massive wound to the head.

before). The bullet's impact, coming from the rear, drove the head forward until it compressed against the chest, causing an immediate (though less violent) recoil to the rear and left. Other theories, consistent with a lone assassin, include:
The theory of a "jet effect" developed by physicist Luis Alvarez and developed by Dr. John Lattimer.
The theory of a "neuromuscular spasm" caused by the massive wound to the head.

I call it the Compression/Recoil Theory. The initial forward movement of the head was confirmed by the Nix film; that the rearward recoil also went left was captured in the Muchmore film and Moorman photo.
http://mcadams.posc.mu.edu/organ2.htm

Minden megtalált lövedék és a Zapruder film is kizárólag hátulról (a tankönyvraktár felől) érkező lövéseket támasztja alá, amivel szemben áll a szemtanúk egy kisebbik részének ellentmondásos előadása, valamint valami rejtélyes okból kifolyólag szerinted a Zapruder film, csak makacsul nem vagy hajlandó elmondani, hogy mégis miért valószínűbb a hátulról érkező és filmen is látható lövéseknél a Zaprudertől jobbra kb. 20 m-r álló mesterlövész, meg még 1-2 másik, amiknek a helyét még konkrétabban nem is jelölted meg.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.04.30. 16:14

Túlképpen mi az érdekes ebben az 50 évvel ezelőtti eseményben? Miképp hat ki a mára az összesküvéselméletesek szerint?
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.04.30. 17:49

Szerintem sokunkat azért is érdekel a Kennedy-gyilkosság, mert olyan fontos, nagy ember volt, nagy álmokkal, és más lenne talán ma a világ arculata, ha tovább élt volna. És felháborító 50 év távlatából is, hogy ilyen nyilvánvalóan eltussolják az igazi okokat, résztvevőket. Nyilván, a mai amerikai kormányzatban még vannak olyan magas rangú emberek, akik vagy maguk, vagy elődük, ősük által érintettek és nem áll érdekükben az igazság felderítése.

JFK politikája egy nagyon komoly útelágazást jelentett az egész globális politika jövőjét illetően. Nagyon másképpen nézne ki ma a világ, ha a két Kennedy fiú irányította volna az USA-t mondjuk 16 éven keresztül. Persze, ismerve a velük szemben állókat, esélyük sem volt erre. Nagy kár, talán a világháborúk után a XX. század legnagyobb tragédiája, hogy nem abba az irányba haladt a történelem szekere tovább, amire JFK szerette volna rákormányozni.

Ha nem ölték volna meg JFK-t, akkor
- sokkal előbb befejeződött volna a hidegháború
- Vietnam is csak egy rövid kaland lett volna
- Izraelnek sem lenne atomfegyvere

A JFK ügy egyértelmű bizonyíték arra, hogy az USA-ban nem az elnök az úr...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.07.14. 16:45-kor.
0 x

Avatar
Gábor
Hozzászólások: 2318
Csatlakozott: 2009.12.09. 19:37
Tartózkodási hely: Finnország

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Gábor » 2012.04.30. 18:13

@Mark1993 (46500): Az amerikai kormányzatot az Árnyék-Kormány irányítja, akik egy másik dimenzióból jött gyík-emberek! Mi Tritoniak évmilliók óta küzdünk ellenük! Az igazság az, hogy egy Gyík-Transzporhajról jött részecskesugár ölte meg Kennedyt, sajnos nem sikerült megállítanunk őket.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.04.30. 18:41

Ne haragudj, de te drogozol? Csak mert én szoktam, és akkor vannak ilyen hülye gondolataim.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.08.08. 01:49-kor.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.04.30. 19:19

@Mark1993 (46500):


Már megint kezded. Bedobsz 4 érvet (Garrison, Ann Mercer, Mauser, JFK feje) majd mintha nem is kaptál volna mind a négyre kimerítő magyarázatot, előállsz azzal, hogy "hogy ilyen nyilvánvalóan eltussolják az igazi okokat, résztvevőket".
Ne haragudj, de te drogozol? Csak mert én szoktam, és akkor vannak ilyen hülye gondolataim.
Jah, akkor lehet, le kéne jönnöd a drogról, amíg nem okoznak több kárt a kognitív képességeidben.

HA a Kennedy gyilkosságról akarsz csevegni, akkor javaslom ne a lehetséges (és rettenetesen távoli) indítékokat kutasd, mert tetszőleges Usa elnök esetében lehetett olyanja néhányszázmillió embernek.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.04.30. 19:37

""Már megint kezded. Bedobsz 4 érvet (Garrison, Ann Mercer, Mauser, JFK feje) majd mintha nem is kaptál volna mind a négyre kimerítő magyarázatot, előállsz azzal, hogy "hogy ilyen nyilvánvalóan eltussolják az igazi okokat, résztvevőket"."

Nem kezdem, csak a fejlövésre adott magyarázatod vitatható. Aki eléggé belemerült a témába, láthatja, hogy a hivatalos magyarázat ezer sebből vérzik. Olvastam egy-két olyan hírt a fősodorban ill. történelemmel foglalkozó oldalakon, amik nem jönnek jól a hivatalos változat védelmezőinek - még Vincent Bugliosinak sem.

A Single Bullet Theory szerinted tény és nem egy ostoba hazugság, eltussolási kísérlet? Az SBT nevű ordenáré baromság erőltetése / nyomatása miatt vagyok azon a véleményen, hogy hazudnak ebben az ügyben.

Az ügy kuszasága és zavarossága miatt is hangoztatom, hogy átlátszóan és szándékosan hazudnak. Szándékosan keverték meg a dolgokat, hogy ne derüljön ki könnyen az igazság.

Nem vetted észre, hogy a drogos hozzászólást viccnek szántam?

Ezek mitől rettenetesen távoli indokok?

4 olyan társaságot ismerek, akiknek érdekében állt az elnök halála:

Hadiipari lobby: John eltökélt szándéka volt, hogy elnökként kivonja a csapatokat Vietnamból, ami (túl az emberi veszteségeken) sok tízmilliárdos hasznot hozott a haditechnikát előállító cégeknek, és nem csak nekik: a hadseregnek már akkor is elképesztően sok civil beszállítója volt, akik valamennyien buktak volna, ha ez a Kennedy-gyerek tényleg befejezi a kalandot.

Az NSAM 263-ban elrendelte az elnök a csapatok kivonását Dél-Vietnamból. Aztán mégse lett semmi az egészből, nem lépett érvénybe, mert időközben rejtélyes módon meghalt. Az utódja, Lyndon Baines Johnson érvénytelenítette az egészet, s kiadta az NSAM 273-at, ami a vietnami háború fokozását jelentette. Ami jól jött a beszállítóknak és a hadiipari cégeknek.

http://www.jfklibrary.org/Asset-Viewer/ ... p5IAA.aspx
http://www.jfklancer.com/NSAM263.html
http://www.lbjlib.utexas.edu/johnson/ar ... sam273.asp

CIA: Kennedy soha nem bocsájtotta meg a Központi Hírszerző Ügynökségnek, hogy a Disznó-öböl kapcsán csúnyán átb*szták a fejét. A CIA előhozakodott az akkor fantasztikusan jónak tűnő, és a Castro-rezsim megdöntésére irányuló inváziós ötletével, Kennedy hetedik érzéke vészjelzéseket kezdett sugározni, de az Ügynökség telepakolta íróasztalát mindenféle olyan (később teljesen nyilvánvalóan hamisnak bizonyult) bizonyítékkal és érveléssel, amelyek mind-mind afelé mutattak, hogy az akció sikerre van kárhoztatva.

Végül az elnök beadta a derekát és rábólintott az akcióra. Az eredményt ismerjük a történelemkönyvekből.

Ezután Kennedy a következőket mondta Clark Cliffordnak, a külföldi hírszerzési főtanácsadójának: Valami nagyon nincs rendben a CIA háza tájékán és én nagyon szeretném tudni, hogy mi; ezer darabra akarom szaggatni a CIA-t és szanaszét szétszórni a négy égtáj minden irányába!

Eleinte még csak üres hablatyolásnak tekintették Kennedy kiszólását, de 1963 első felétől kezdve már kezdték érezni az elnök eltökéltségét, főleg, miután a Castro-ellenes (és a Cég által pénzelt és kitervelt) merényletek sokasága hiúsult meg, s rosszallásának a Fehér Ház lakója egyre erőteljesebben adott hangot.

Kiadta az 55-56-57. nemzetbiztonsági utasításokat (NSAM 55, 56, 57). Ezekben Kennedy utasította az egyesített vezérkar főnökét, hogy attól kezdve csakis ez a testület dönthet minden titkos katonai akcióról. Ez véget vetett a CIA uralmának. Továbbá kirúgta Allen Welsh Dulles-t, és helyetteseit Charles Cabell-t, ill. Plans Richard Bissell-t.

Nem kell különösebb fantázia ahhoz, hogy belássuk: mire képes egy CIA-típusú, költségvetésű és eltökéltségű szervezet (illetve ennek vezetői és befolyásolói) a saját túlélésük érdekében.

FBI (azon belül J. Edgar Hoover): Az FBI vezetője tökéletesen tisztában volt a két Kennedy-fivér (Jack és Robert) zaklatott (azaz inkább viharos) magánéletével, nőügyeivel, az általuk esetenként felszippantott kokaincsíkok mennyiségével és minőségével, az első-, másod- és harmad-unokatesók befolyásának és nyomulásának növekedésével, és – valódi machiavellista bürokrataként – egyrészt felháborodott, másrészt pedig rögtön fontolóra vette, hogy hogyan is tudná mindezt az információt a saját (és imádott szervezete) hasznára fordítani.

Mivel nem a félrelépő sarki fűszeresről, hanem mégiscsak az USA elnökéről és igazságügyminiszteréről beszélünk, akiket még az FBI igazgatója sem zsarolhat meg csak úgy, Hoover finom kis játszmákba kezdett: válogatott legényeivel megfigyeltette a fivérek ilyen-olyan kapcsolatait és dokumentált mindent, amit lehetett, szorgalmas méhecskeként gyűjtögette az információkat az egész családról, s csak a megfelelő pillanatra várt. Az utolsó előtti pillanat ’62 augusztusában következett be, amikor Marilyn Monroe-t holtan találják: Hoover elkezdett arra gyúrni, hogy finoman, lassan, de kérlelhetetlenül bebizonyítsa: a világsztár haláláért az elnök (vagy testvére) a felelős.

Igenám, de a Kennedyek sem akkor léptek le a falvédőről; nekik is voltak lekötelezettjeik az Irodánál (meg hát igazságügyminiszterként Robert az FBI-t is felügyelte), akik megsúgták nekik, hogy J. Edgar Hoover miben töri a fejét. ’63 nyarán egy kimerítő, hatszemközti beszélgetésre kerül sor a Fehér Ház Ovális Irodájában, amelyről az FBI-főnök megszégyenítve, megalázva (ugyanakkor a robbanásig felidegesítve) távozik: tudomására hozzák, hogy nézzen valami tisztességes állás után a versenyszférában, mert legkésőbb év végéig ki lesz rúgva, és örüljön, ha a börtön megússza.

És ekkor Hoover (helyettesével, Clyde Tolsonnal közösen) elkezd tervezgetni, márpedig ha valamiben, akkor összeesküvésekben tényleg világbajnok volt…

Cionisták: John Fitzgerald Kennedy szerette volna, ha az Egyesült Államok semleges magatartást tanúsít a közel-keleti konfliktusban, ezen kívül pedig határozottan ellenezte, hogy Izrael nukleáris fegyvereket állítson elő. Attól tartott, ha a zsidó állam atombombával rendelkezik majd, akkor megindul a nukleáris fegyverkezési verseny a Közel-Keleten, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek. Kennedy szerette volna, ha az egyre jelentősebb hatalmat a kezében összpontosító Amerikai Cionista Tanács mint egy idegen állam érdekeit képviselő lobbiszervezet jegyezteti be magát.
A cionisták azonban erről hallani sem akartak. Bizonyos jelek alapján úgy tűnik: Kennedy világosan felismerte, milyen veszélyek leselkednek Amerikára abban az esetben, ha a cionisták befolyásuk alá vonják az amerikai politikai, gazdasági és kulturális életet. Kennedyt meggyilkolták, Izrael nem sokkal később előállította első atombombáját, sőt, az USA hatalmas összegekkel kezdte támogatni a zsidó államot, és a legmodernebb fegyverrendszerekkel is ellátta. A cionisták pedig lényegében átvették a hatalmat Washingtonban. Kennedy utóda, Johnson elnök a zsidó állam feltétlen híve volt, olyannyira, hogy még az USS Liberty ellen 1967 júniusában végrehajtott megtévesztő izraeli támadás fölött is hajlandónak mutatkozott szemet hunyni.
A hozzászólást 8 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.06.30. 02:01-kor.
0 x

Avatar
Gábor
Hozzászólások: 2318
Csatlakozott: 2009.12.09. 19:37
Tartózkodási hely: Finnország

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Gábor » 2012.04.30. 19:39

@Mark1993 (46512):
4 olyan társaságot ismerek, akiknek érdekében állt az elnök halála:
Honnan ismered őket, és a szándékaikat?
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.04.30. 20:19

"Puskák"

http://1.bp.blogspot.com/_6kYzhJGqq2M/T ... risons.jpg

Oké, néztem a képeket, tényleg Carcano Oswald puskája. De hogyan került oda az a távcső nélküli puska a rendőr kezébe? Oswald két puskát vitt fel a tankönyvraktár 6. emeletére?

A wikis linket nem a puskák miatt hoztam, hanem Connally kormányzó esete miatt.

A második puska bizonyítja, hogy nem csak egy lövész volt...

"Julia Ann Mercer vélemény változtatgatása"
Segítenél lefordítani azt?

Nemcsak az összeesküvést gyanítóknál vannak ilyen furcsaságok. Warrenéknél is. Elég érdekes, hogy miért nem készült magnófelvétel / gyorsírásos jegyzőkönyv. Meg arra is kíváncsi lennék, hogy hova tűnt az elnök agya. Arról már nem is szólok, hogy Garrison meg akarta nézetni dr. Nicholssal az elnök boncolásáról készített röntgenfelvételeket / fényképeket és nem engedték neki.

Miért nem engedték meg dr. Nicholsnak, hogy megerősítse az állítólagos magányos merénylő teóriáját?

"amerikaellenes és homoszexuális összeesküvőket vizionáló ügyészt meg hagynak hülyeségeket beszélni"
- Milyen hülyeségeket mondott? A homoszexuálisok összeesküvésére gondolsz hülyeség alatt? A homoszexuálisoknak is ugyanazok lehettek az indokaik mint Oswaldnak: sikertelenségüket próbálták ellensúlyozni a legsikeresebb amerikai megölésével.


"Ha nem idéznek be egy tanúvallomását folyamatosan változtató tanút, az szerinted téged erősít, mert el akarják tussolni a dolgot, de ha egy mindenhol amerikaellenes és homoszexuális összeesküvőket vizionáló ügyészt meg hagynak hülyeségeket beszélni, akkor az meg azért van, hogy a törvényesség látszatát keltsék, mert olyankor meg nem akarnak éppen eltussolni"

- Először el akarták tussolni az egészet, s rákenni egy átlagos emberre, de miután rájöttek, hogy a nép nagy részét meg nem győzte meg ez a teória, utána már nem voltak az erőteljes tussoláson. A HSCA nevű vizsgálóbizottság azt állapította meg, hogy összeesküvés történt az elnök ellen 2 lövésszel, de nem tudták kideríteni az összeesküvők létét. Meg leszögezték, hogy a CIA, FBI és a titkosszolgálat nem csinálhatta az összeesküvést.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.05.19. 01:42-kor.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.04.30. 20:36

@Mark1993 (46512):

Mark, ha már idézel, kérhetném, hogy jelöld az idézeted forrását?

Csak mert most sikerült szó nélkül beemelned a konteoblog (miközben gondolom ez szerinted cseppet sem összeesküvés-elmélet...) vonatkozó cikkének egy részét, az ott felsorolt kb. 10 lehetséges csoport közül 4-et kiemelve.
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/03/10/jfk-2-0/
OFF
Nem vagy te élvonalbeli magyar politikus véletlenül?
:)

/OFF Elnézést!

És miért pont ezt a négyet emelted ki? A cikk többi részét már nem olvastad el?

És ha már mások cikkéből veszel át szöveget, elolvashatnád az ott írt alábbi bekezdést is:
Ahogyan azt az első posztban is megemlítettük, elnöksége jó két és fél éve alatt Kennedy elég sok hazai állóvízbe dobott méretes köveket, és sok ellenséget szerzett. Az örök kérdés tehát, a jó öreg „kinek állt érdekében” egyáltalán nem teszi egyszerűbbé a dolgunkat; ha jobban utánagondolunk, a „kinek NEM állt érdekében?” kérdésre talán rövidebben tudnánk válaszolni… Úgy néz ki ugyanis, hogy az Amerikai Kaktusztermesztők Klubján kívül mindenkinek csak használt az Elnök halála.
Btw. Vietnam Kennedy nélkül lehet, hogy ki sem tört volna. Legalábbis az Eisenhowertől örökölt 900 Vietnamban állomásozó katonai tanácsadó az ő idején duzzadt fel 19.000-re, akikből 1000-et vissza akart rendelni, és ezt az utasítását Johnson tényleg visszavonta, de Kennedy beiktatási beszéde alapján elkötelezett híve volt a kommunizmus feltartóztatásának, és nem látom mire alapozod, hogy vele rövidebb lett volna a Vietnami háború.
http://en.wikipedia.org/wiki/Vietnam_wa ... .80.931963

De mégegyszer: Azért mert valaki(k)nek esetleg lett volna indoka az elnök megölésére, nem jelenti azt, hogy feltétlenül ők tették. Vagy úgy képzeled, hogy négy(tíz?) különböző frakció mesterlövészei pont egyszerre nyitottak tüzet, de valamiért csak szegény Oswaldot kapták el?

OFF
Ha pedig viccelsz, javaslom, hogy azt jelöld egy smiley-val minimum, mert amiket már nekem összehordtál, abban volt már nem kevés vicces dolog, amit te valamiért mégis komolynak gondolsz.
/OFF Elnézést!
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.04.30. 22:00

@Mark1993 (46500):
Szerintem sokunkat azért is érdekel a Kennedy-gyilkosság, mert olyan fontos, nagy ember volt, nagy álmokkal, és más lenne talán ma a világ arculata, ha tovább élt volna.
Bla-bla
És felháborító 50 év távlatából is, hogy ilyen nyilvánvalóan eltussolják az igazi okokat, résztvevőket.
Neked mi lenne a kielégítő megoldás? Két feltételezett esetben,
1) ha tényleg úgy van, ahogy hiszed, összeesküvés áldozata lett. Most elő kellene állnia embereknek, hogy "A jani volt, neki állt érdekében az egész!!", és akkor te boldogan hátradőlnél?
2) nem volt semmi összeesküvés, tényleg nem tud semmi többet a kormányzat, mint amit állít. Vagy ez kizárt? Vagy már olyan mélyen a kognitív disszonancia csapdájában, hogy a mennyből alászálló kennedy sem tudna meggyőzni?
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.01. 00:31

@mimindannyian (46527):

Az lenne a megoldás, ha valami normális és független nyomozást csinálnának szakértőkkel. Amit Warrenék csináltak, azt mindennek lehet nevezni, csak nyomozásnak nem. Jelentésükben keveredik a hanyagság és a félrevezetés. Nemcsak Jim Garrison szidta a Warren bizottság jelentését, hanem Russell Long szenátor is. (Gyilkosok nyomában 26. oldal)

A kerületi ügyész így vélekedett a jelentésről:
"Tekintve a bizottság tagjainak tekintélyt parancsoló előéletét, s azt, hogy milyen nagyszámú és magasan kvalifikált stáb állt a rendelkezésükre, arra számítottam, hogy alapos és profi munkát végeztek. Nos, semmi ilyesmire utaló jelet nem találtam. Az információk tömege rendezetlen volt és zavaros. Nem mellékeltek semmiféle tárgymutatót a jelentéshez (bár egy ilyet elkészített Sylvia Meagher, a gyilkossággal kapcsolatos hivatalos verzió kemény kritikusa). Az meg, hogy az ígéretes nyomokon nem haladtak tovább, a szakmai hiúságomat sértette. Mindennek tetejébe, a jelentés összes következtetése a bizonyítékoknak és a vallomásoknak valami elképesztően felszínes olvasatán alapult, s nem vett figyelembe tucatnyi teljességgel megbízhatónak tűnő vallomást."

Gyilkosok nyomában, 28. oldal

Connally szenátor saját vallomását is kiforgatták Warrenék. A jelentés még meg is említi, hogy maga a kormányzó sem hiszi, hogy ugyanaz a lövés találta el, ami előtte Kennedy-t, de a jelentés érdektelennek tartja végül is, hogy ugyanaz a golyó volt-e vagy sem. Persze, hogy érdektelen, mert akkor borult volna a 3 golyó és így a magányos merénylő elmélet.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.01. 01:13

@pounderstibbons (46520):

"Mark, ha már idézel, kérhetném, hogy jelöld az idézeted forrását?"
Hol nem jelöltem?

"És miért pont ezt a négyet emelted ki? A cikk többi részét már nem olvastad el?"
Elolvastam többit is. Mert ezt a négyet tartom a legvalószínűbbnek. Szerinted ki képes ilyen dologra, hogy a testőröket visszatartsa? Vagy az útvonal megváltoztatására? Nem Oswald és nem is a maffia. Hanem a CIA / Titkosszolgálat.

Még a Federal Reserve-t hagytam ki a gyanúsítottak közül. Így már öt gyanúsított csoport van. Nemcsak Kennedy esete érdekes. Andrew Jacksoné is. Ő is szórakozott a magántulajdonban levő bankkal / gengszterbandával, és erre meg akarta ölni egy "elmeháborodott". Lincoln is bankárellenes volt, és egy magányos gyilkos áldozatává vált. Rejtélyes kór támadta meg azokat az amerikai elnököket, akik nem néztek jó szemmel a magánbankra...

"Vagy úgy képzeled, hogy négy(tíz?) különböző frakció mesterlövészei pont egyszerre nyitottak tüzet, de valamiért csak szegény Oswaldot kapták el?"
Nem. Úgy képzelem, hogy a CIA mesterlövészei végezték el az elnök meggyilkolását.

"nem látom mire alapozod, hogy vele rövidebb lett volna a Vietnami háború."
Erre alapozom:
http://lawrence-koppy.suite101.com/woul ... am-a173951
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.08.08. 00:05-kor.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.01. 01:18

@Gábor (46513):

Jim Garrison könyvében olvastam a CIA - hadiipari lobby összeesküvését, míg Izrael szerepéről Hesham Tillawi-tól hallottam.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.05.01. 12:07

@Mark1993 (46537):

Mégis hogyan ne gondoljam azt, hogy eldrogoztad az agyadat, ha ennyire elementáris szövegértési hibákat vétesz:

Leírom pl. neked az alábbiakat:
Mark, ha már idézel, kérhetném, hogy jelöld az idézeted forrását?

Csak mert most sikerült szó nélkül beemelned a konteoblog (miközben gondolom ez szerinted cseppet sem összeesküvés-elmélet...) vonatkozó cikkének egy részét
Erre te megkérdezed, hogy hol nem jelölted...
:facepalm:

A Vietnami háború hamarabb befejeződött volna Kennedyvel sztorid bizonyítékaként belinkelsz egy cikket, ami teljes mértékben az én verziómat támasztja alá, és azzal a konklúzióval zárul, hogy:
President Kennedy’s policies increased American involvement in Vietnam without introducing combat troops to the area. At the time of his death in 1963 less than 100 Americans had lost their lives in Vietnam. There is no way to know exactly what path JFK would have taken in Vietnam had he lived to fill out his term of office. Whether he would have withdrawn American forces or continued supporting South Vietnam will likely be argued for generations.
:facepalm: :facepalm:

És milyen testőrök lettek visszatartva? Hol lett megváltoztatva a konvoj útvonala? Miért releváns, hogy Connally szerint nem ugyanaz a lövés érte, mint az elnököt, aki mögötte ült, ergo nem látott az egészből semmit?

A FED szerepéről meg már korábban kiderült, hogy pont rosszul értelmezed, (és kedvenc összeseküvéselméleteseid is) merthogy Kennedy éppen erősítette a FED-et a Kincstárral szemben.

http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_ ... acy_theory
The reason for the move was that the President had just signed legislation repealing the Silver Purchase Act. With this repeal, the Treasury Secretary could no longer control the issue of Silver Certificates on his own authority. However, the issuance of certificates could be controlled under the President's authority. Hence, for administrative convenience, President Kennedy issued Executive Order 11110.
Ironically, the purpose of the order and the legislation was to decrease the circulation of Silver Certificates, with Federal Reserve Notes taking their place.
...
To conserve on the silver needs of the Treasury, President Kennedy requested legislation needed to bring the issuance of Silver Certificates to an end and to authorize the Fed to issue small denomination notes (which it could not at that time). The Fed began issuing small denomination notes almost immediately after the legislation was passed. And in October 1964, the Treasury ceased issuing Silver Certificates altogether. If anything, E.O. 11110 enhanced Federal Reserve power and did not in any way reduce it.
:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Esetleg vedd fel a tettesek lehetséges listájára a Kincstárt is...

Az meg már külön csoda, hogy a
de ha egy mindenhol amerikaellenes és homoszexuális összeesküvőket vizionáló ügyészt meg hagynak hülyeségeket beszélni
mondatomban úgy véled, hogy az amerikaellenes jelző az ügyészre vonatkozik, de a homoszexuális meg nem, amikor azt írod, hogy:
-Hol volt amerikaellenes az az ügyész? Tudtommal csak CIA ellenes volt. Milyen hülyeségeket mondott? A homoszexuálisok összeesküvésére gondolsz hülyeség alatt? A homoszexuálisoknak is ugyanazok lehettek az indokaik mint Oswaldnak: sikertelenségüket próbálták ellensúlyozni a legsikeresebb amerikai megölésével.
A linket az eredeti mondatom mellett megtalálod, ahol szerepel milyen hülyeségeket mondott. De a kedvedért beteszem ide is.
http://mcadams.posc.mu.edu/jimloon5.htm
Sőt, ki is másolom ide:
In an effort to get Garrison's story into focus, I asked him the motive of the Kennedy conspirators. He told me that the murder at Dallas had been a homosexual plot.

"They had the same motive as Loeb and Leopold, when they murdered Bobbie Franks in Chicago back in the twenties," Garrison said. "It was a homosexual thrill-killing, plus the excitement of getting away with a perfect crime. John Kennedy was everything that Dave Ferrie was not — a successful, handsome, popular, wealthy, virile man. You can just picture the charge Ferrie got out of plotting his death."

I asked how he had learned that the murder was a homosexual plot.

"Look at the people involved," Garrison said. "Dave Ferrie, homosexual. Clay Shaw, homosexual. Jack Ruby, homosexual."

"Ruby was a homosexual?"

"Sure, we dug that out," Garrison said. "His homosexual nickname was Pinkie. That's three. Then there was Lee Harvey Oswald."

But Oswald was married and had two children, I pointed out.

"A switch-hitter who couldn't satisfy his wife," Garrison said. "That's all in the Warren Report." He named two more "key figures" whom he labeled homosexual.

"That's six homosexuals in the plot," Garrison said. "One or maybe two, okay. But all six homosexual? How far can you stretch the arm of coincidence?"

I told him that was an intriguing theory, but it wasn't evidence he could present to a court. (James Phelan, Scandals, Scamps, and Scoundrels, pp. 150-151.)
De van a Garrisonról még egész szakajtó érdekesség.
http://mcadams.posc.mu.edu/garrison.htm

pl. ez:
In 1952, Jim Garrison was relieved of duty in the National Guard. Doctors at the Brooke Army Hospital in Texas diagnosed him as suffering from a "severe and disabling psychoneurosis" which "interfered with his social and professional adjustment to a marked degree." The evaluation further said that Garrison "is considered totally incapacitated from the standpoint of military duty and moderately incapacitated in civilian adaptability," and recommended long-term psychotherapy. See Case Closed, p. 423.
És te (többek közt) ennek a labilis fazonnak a hülyeségeire alapozod azt, hogy JFK ellen összeesküvést szőttek...
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Kezdek kifogyni a facepalmokból, pedig még csak tegnapelőtt érkeztél ide. :)
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.01. 19:07

Sweet Mother of God...

Ehhez még erőt kell gyűjteni.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.04. 22:20

"Testőrök"

Volt egy dokumentum film (nem emlékszek a címére), ahol elmondták, hogy a kocsija mellett futó 2 testőrt az egyenes szakasz előtt hátrébb rendelték az autójától. Megvan felvételen, ahogy értetlenül egymásra bambulva, széttárt kezekkel 1 autóval hátrébb vonulnak, így tökéletes célpont volt a merénylőknek.

http://www.youtube.com/watch?v=UFpPjjKdUds

Az elnöki limuzin mindkét hátsó oldalán volt egy-egy kapaszkodó, és fellépő. Ha azon álltak volna, vagy a kocsi mellett futnak, ők kaphatták volna a golyókat. A Zapruder-filmen is jól látszik, hogy csak akkor ugrott fel egy testőr a bal oldalon, amikor már az egésznek vége volt... Nyitott kocsi, testőrök nélkül, mindez a déli Dallasban, 1963-ban: a legenyhébb kifejezés erre a hanyagság...

A HSCA is azt állapította meg, hogy az elnök nem részesült megfelelő védelemben.
http://en.wikipedia.org/wiki/United_Sta ... assination


"Hol lett megváltoztatva a konvoj útvonala?"

A Gyilkosok nyomában c. könyvben írta ezt Garrison. Eredetileg a Main Streeten ment volna a konvoj, de aztán Houston - Elm street útvonalra változtatták ezt.

Wikin is ez van:
http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_o ... cade_route

The original route had the motorcade continue straight onto Main instead of turning onto Houston, but it was discovered that Elm Street provided the only direct link from Dealey Plaza to the Stemmons Freeway, thus the route was altered.

Ha maradtak volna a Main Streeten, a bokrok, fák nélküli nyílt térségben, akkor nem tudtak volna rálőni az elnökre...

"elementáris szövegértési hibákat vétesz"

Azokat figyelmetlenség ill. a hiányos angoltudás miatt vétem

"És te (többek közt) ennek a labilis fazonnak a hülyeségeire alapozod azt, hogy JFK ellen összeesküvést szőttek..."

Szerintem nem csak Jim Garrisonnak voltak hülyeségei. Hanem az FBI főnökének és a nyomozás egyik vezérének, J. Edgar Hoovernek is...
Az is érdekes, hogy pont egy olyan emberrel vizsgáltatták ki az elnök halálát, akit előzőleg az elnök tett lapátra... Remélem, tudod, hogy kire célzok.

De itt ne ezzel töltsük az időt, hogy Jim Garrisont / Warren bizottság tagjait szidjuk a cselekedeteik miatt, hanem próbáljunk feleletet adni a következő kérdésekre:

Honnan jött a toroksebet okozó lövés?
Honnan adták le a halálos lövést?
Hány lövés dördült el összesen és honnan jöttek?
Connally kormányzót mi találta el?

"Miért releváns, hogy Connally szerint nem ugyanaz a lövés érte, mint az elnököt, aki mögötte ült, ergo nem látott az egészből semmit?"
Connally esete most nem emiatt (lövések) releváns. Hanem amiatt, hogy az ő és még mások vallomását is kiforgatták Warrenék. Ez a kiforgatásos tény eléggé aláássa a Warren jelentés hitelességét.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2012.05.05. 11:45

@Mark1993 (46853):

Nem tudom meglepődsz-e még, ha kiderül, hogy az állításaid valótlanok, én már biztosan nem.

Testőrök:
A videód - leírásával ellentétben - nem a gyilkosság előtti kanyart mutatja, hanem még a repülőteret, ahonnan aligha várható, hogy valaki onnan kilométereket loholjon az elnök mellett. Kennedy meg maga kérte a testőröket, hogy maradjanak hátra.
http://news.discovery.com/history/zooms ... rvice.html
Kifejezetten arra ment ki az egész Dallasi kocsikázás, hogy minél több embernek tudjon integetni.
Ugyanis a "szabad világ" elnökének nem tesz jót választási kampányban, ha csak őt mindentől óvó testőrök gyűrűjében lehet látni. Bizonyára neki is feltűnt volna, ha a más esetben a kocsiján lógó testőrök általa ismeretlen okból nem szálnak fel a nekik kialakított helyekre. Az, hogy nem tette szóvá, arra utal, hogy maga is minimum beleegyezett. Ráadásul megint felesleges a hátul lógó testőrök visszarendelése, ha négy helyről is lőnek az elnökre...
:facepalm:

Azóta viszont tényleg nincs nagyon nyitott autóból integető elnök, de pápamobil is csak a pápamerénylet óta van.

Útvonalváltozás:
Egy frászt. Fel akartak hajtani egy olyan útra, ami közvetlenül csak az Elm streetről volt elérhető, a Main streetről meg nem, emiatt kellett tenni egy kitérőt, ami kicsit közelebb vitt pl. a könyvraktárhoz, meg grassy knollhoz is. Ez tény, de ha amúgy is 4 különböző helyről lőttek rá a CIA mesterlövészei, akkor teljesen felesleges lett volna ezt az alig 10-20 méteres kitérőt beletervezni a dologba.
Garrison pedig sokadszorra téved/hazudik az ezzel kapcsolatos állításaiban:
http://mcadams.posc.mu.edu/route.htm

Ez egy külön facepalm díjas mondat:
Ha maradtak volna a Main Streeten, a bokrok, fák nélküli nyílt térségben, akkor nem tudtak volna rálőni az elnökre...
:facepalm: :facepalm:
Mert a 20 méterrel arrébb nyílt terepen haladó elnökre tényleg sokkal nehezebb lehet rálőni, mintha legalább valamilyen oldalról néha takarásában haladna...
"Honnan jött a toroksebet okozó lövés?
Honnan adták le a halálos lövést?
Hány lövés dördült el összesen és honnan jöttek?
Connally kormányzót mi találta el?"
Ezekre mind válaszolt a Warren bizottság. Lehetm, hogy nem a legtökéletesebben, de te még nem tudtál a témában emlékeim szerint igazolható, vagy legalább tárgyi tévedéstől mentes alternatív teóriával előállni.
Connally esete most nem emiatt (lövések) releváns. Hanem amiatt, hogy az ő és még mások vallomását is kiforgatták Warrenék. Ez a kiforgatásos tény eléggé aláássa a Warren jelentés hitelességét.
Konkrétan mit mondott és hol, ki, hogyan forgatta ki?
Mert eddig csak arra láttam példát, hogy Garrison, te, vagy más összeesküvéselmélet-hívő forgatja ki a dolgokat.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.05. 14:51

Csatlakozom az előttem szólóhoz (pounderstibbons).

Az oké, hogy többször is megismétled te is, meg a forrásaid, hogy a vallomások ki lettek forgatva, de hogy és mikor, ráadásul miben?
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.05. 18:33

@pounderstibbons (46902):

"Testőrök"
Azért egyezett bele a testőrök visszavonásába, mert nem gondolt arra, hogy lelőhetik. Ill. te is elmondtad a választ, hogy nem akart testőrökkel kampányolni. Kennedy ebből a szempontból nem volt reálpolitikus. Hadban állt a CIA vezéreivel, J. Edgar Hoover se rajongott érte, Izraellel is összerúgta a port és mégis azt gondolta, hogy békés nyugdíjas évei lesznek...

Hiába okos és gazdag valaki, ha nem intelligens. Ő is, mint Olof Palme, azt hitte, hogy elnökként korlátlan hatalma van. Tévedett.

A titkosszolgálat és a CIA nem csak feltűnően tudta volna védelmezni kampányolása alatt. A CIA-nek és titkosszolgálatnak az a feladata, hogy feltűnés nélkül is védelmezze a célszemélyt. Kiállíthatott volna 100-200 ügynököt az út mentén minden előzetes bejelentés nélkül civilekként. Vagy az épületek tetejére mesterlövészeket küldhettek volna hogy pásztázzák a területet.

A CIA és a titkosszolgálat nem hallott arról, hogy De Gaulle ellen merényletet kísérletek meg meg arról sem, hogy dallasiak is rossz szemmel néztek az elnökre?

Ha jól emlékszem, a HSCA megdorgálta jelentésében a CIA-t és a titkosszolgálatot az elégtelen védelem miatt.

A védelem hiánya vagy hanyagsággal magyarázható vagy azzal, hogy a puccs része volt.

"A videód - leírásával ellentétben - nem a gyilkosság előtti kanyart mutatja, hanem még a repülőteret, ahonnan aligha várható, hogy valaki onnan kilométereket loholjon az elnök mellett."
Honnan tudod?

"Útvonalváltozás: egy frászt"
Wiki is hülyeséget írt? Wiki szerint is változtatták az eredeti útvonalat.

"Ezekre mind válaszolt a Warren bizottság. "

Te hogyan magyaráznád meg a toroksebet? Meg Connally hát és kézsebét mivel magyarázod?

Warrenék ezeket felelték a következő kérdésekre

Honnan jött a toroksebet okozó lövés? - Hátulról. (Ilyen csak meseországban lehetséges. facepalm)
Honnan adták le a halálos lövést? - Hátulról, a tankönyvraktárból ( olasz kutatók szerint ez lehetetlen )
Hány lövés dördült el összesen és honnan jöttek? - 3 lövés dördült el és mind a tankönyvraktárból jött. A torokseb és Connally sérülései 5-re emelnék a lövések számát , de hogy megoldják ezt a kellemetlen problémát, kitalálták a mágikus golyó teóriát.
Connally kormányzót mi találta el? - Az a golyó, ami Kennedy toroksebét csinálta ( ez facepalm díjas magyarázat )

"Konkrétan mit mondott és hol, ki, hogyan forgatta ki?"

http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Ke ... ple_gunmen

"...the thought immediately passed through my mind that there were either two or three people involved, or more, in this — or someone was shooting with an automatic rifle."

http://en.wikipedia.org/wiki/John_F._Ke ... te_note-71

http://www.jfk-assassination.de/articles/index.php
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.08.08. 02:40-kor.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.07. 15:40

Folytassuk a fejlövéses dolgot:

"being pushed forward by the bullet's impact"
Jim Garrison ezt írta erről a könyvében:

Az FBI ezt a két kockát (314. és 315. kocka) fordítva játszotta le, úgy tűnt, hogy az elnök feje előre csuklik, mintha a lövés hátulról érkezett volna. Az egymás után következő filmkockák rutinszerű vizsgálata után még a Warren-bizottságnak is el kellett ismernie, hogy a 314. és 315. kockákat felcserélték.

Még ezt is írja Garrison a könyvében: Dr. John Nichols patológust, a Kansas Egyetem egyik adjunktusát idéztük meg szakértőként... A bíróság patológiai szakértőként és törvényszéki patológusként fogadta el dr. Nicholst. Dr. Nichols azt állapította meg, hogy elölről lőtték fejbe az elnököt.


Néztem a Nix filmet és nem láttam rajta, hogy előre dől az elnök feje. De tegyük fel, hogy tényleg előre dől. De akkor is van baj ezzel: Nem biztos, hogy akkor fröccsen az elnök fejéből a vér. Megállapították, hogy a film egy részét ( a vért is ) manipulálták.

http://assassinationscience.com/johncos ... blood.html

Szerinted miért hamisítják rá a vért?

"an impact would have exited through the left side of the skull"
-Azért nem ment át az elnök fején, mert becsapódáskor szétesett. A szétesést meg két dologgal lehet magyarázni: távolabbról lőtték ki a golyót, vagy plasztikmagvas lőszerrel lőtték fejbe.

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17854 - itt mondják hogy távolabbról érkezett a lövés

"A Warren bizottság szerint a harmadik golyó szétesett, amikor eltalálta Kennedy fejét. Az új vizsgálatok viszont azt mutatják, hogy ez lehetetlen, mivel Oswald csupán 73 méterre volt a célponttól, amikor lőtt. Egy ilyen távolságból leadott lövés után a lövedék nem sérülhet meg, vagyis a Kennedy fejéből kiszedett golyót sokkal távolabbról lőtték ki."

http://www.jfklancer.com/Garrison3.html#.T57Vy9kUaE8 - itt említik a plasztikmagvas lőszert

"Some of the gunmen appear to have used frangible bullets, a variant of the dumdum bullet that is forbidden by the Geneva Treaty. Frangible bullets explode on impact into tiny fragments, as did the bullet that caused the fatal wound in the President's head. Of course, frangible bullets are ideal in a political assassination, because they almost guarantee massive damage and assure that no tangible evidence will remain that ballistics experts could use to trace the murder weapon. I might also mention that frangible bullets cannot be fired from a Mannlicher-Carcano, such as the Commission concludes Oswald used to kill the President. Also parenthetically, this type of bullet was issued by the CIA for use in anti-Castro-exile raids on Cuba."

Érdemes megjegyezni, hogy a Carcanoból nem lehetett kilőni plasztikmagvas lőszert... Ez a dolog azt jelenti, hogy egy, második puskával lőtték fejbe az elnököt. 2 puska az már 2 lövészt jelent és 2 lövész összeesküvést.

Az a véleményem, hogy a füves dombról plasztikmagvas lőszerrel lőtték fejbe az elnököt.
0 x

Avatar
Caspi
Hozzászólások: 860
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:31

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Caspi » 2012.05.07. 17:39

@Mark1993 (47085):
Azért nem ment át az elnök fején, mert becsapódáskor szétesett. A szétesést meg két dologgal lehet magyarázni: távolabbról lőtték ki a golyót, vagy plasztikmagvas lőszerrel lőtték fejbe.
Légy szíves linkelj valamit a plasztikmagvas lőszerről és arról, hogy miért magyarázza a távoli lövés a lőszer szétesését.
Egy ilyen távolságból leadott lövés után a lövedék nem sérülhet meg, vagyis a Kennedy fejéből kiszedett golyót sokkal távolabbról lőtték ki.
Miért sérülne a távolságtól? Attól esetleg, ha közelről és csontot talál...
Érdemes megjegyezni, hogy a Carcanoból nem lehetett kilőni plasztikmagvas lőszert...
?
Az a véleményem, hogy a füves dombról plasztikmagvas lőszerrel lőtték fejbe az elnököt.
Fű nélküli domb nem jó? :facepalm:
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.07. 20:43

@Caspi (47091):

"Fű nélküli domb nem jó? :facepalm:"

Grassy knoll-t minek fordítanád? :facepalm:

"Légy szíves linkelj valamit a plasztikmagvas lőszerről és arról, hogy miért magyarázza a távoli lövés a lőszer szétesését."

Ha láttad volna, linkeltem. :facepalm:
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2012.05.07. 20:48

Nem is Kennedyt akartak leloni, hanem az anyekekkormanyfot, az arnyekelnokot, csak mellelottek.

Az elnokot lelolni semmi ertelme, hiszen nem o iranyit, hanem egy heber csoport.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.07. 21:01

@Mark1993 (47085):

Az egy percig se zavarjon, hogy a plasztikmagvas lőszer lényege az, hogy a falon szétbaszódik, és nem pattog, mint az elmebeteg, emberi testbe csapódva pontosan ugyanazt csinálja, mint a rendes golyó.

Plasztikmagvas játékot azért nem lehet játszani a Carcanoval, mert amikor először elkezdtek gyártani ilyen golyót, addigra a Carcanóba való elavult lőszert már nem gyártották.

Jajj, egyébként elfelejtettem: azért nem lenne meglepő, hogy egy Mausert is magával vitt Oswald, mert a Carcano nem a világ legmegbízhatóbb lőfegyvere volt. Jó esélye volt arra, hogy a mutatvány közben a második lövésnél meghal a puska (ha nem az elsőnél).

Ilyenkor jól jön egy másik.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.07. 21:16

A plasztik alatt természetesen műanyagot értünk...
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.05.07. 22:23

@ennyi (47097):
Nem is Kennedyt akartak leloni, hanem az anyekekkormanyfot, az arnyekelnokot, csak mellelottek.

Az elnokot lelolni semmi ertelme, hiszen nem o iranyit, hanem egy heber csoport.
De tényeg, ez az argumentum nagyon találó. Sokkal jobban sunnyoghatott volna az árnyékkormány, ha Kennedy tovább vigyorog még évekig. Valaki befűtött az árnyékkormánynak. Lehet, hogy az igazi kormány? Kennedy magát lövette le!
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.08. 00:02

@stark (47098):

"azért nem lenne meglepő, hogy egy Mausert is magával vitt Oswald,

Úgy tudom, hogy Oswaldnak csak egy Carcanoja volt...


"Az egy percig se zavarjon, hogy a plasztikmagvas lőszer lényege az, hogy a falon szétbaszódik, és nem pattog, mint az elmebeteg"

Hol mondtam , hogy pattog?

"Nem is Kennedyt akartak leloni, hanem az anyekekkormanyfot, az arnyekelnokot, csak mellelottek.

Az elnokot lelolni semmi ertelme, hiszen nem o iranyit, hanem egy heber csoport."

Kennedyt akarták lelőni, mert több dologban is megmakacsolta magát. Pl. nem adott Izraelnak uránt és nem nézte jó szemmel Izrael urándúsítását... Megunta az árnyékkormány vezére azt, hogy Kennedy állandóan ellenkezik...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mark1993 2012.05.08. 16:35-kor.
0 x

ennyi
Hozzászólások: 3849
Csatlakozott: 2011.02.01. 00:01

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: ennyi » 2012.05.08. 01:41

@Mark1993 (47106):
Megunta az árnyékkormány vezére azt, hogy Kennedy állandóan ellenkezik...
Miert nem valtotta le? Miert nem rugta ki?
Miert nem utasitotta?
0 x

Avatar
Caspi
Hozzászólások: 860
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:31

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Caspi » 2012.05.08. 17:27

@Mark1993 (47094):
Az a véleményem, hogy a füves dombról plasztikmagvas lőszerrel lőtték fejbe az elnököt.
Grassy knoll-t minek fordítanád?
Most akkor a véleményed, vagy csak a fordításod?
"Légy szíves linkelj valamit a plasztikmagvas lőszerről és arról, hogy miért magyarázza a távoli lövés a lőszer szétesését."
Ha láttad volna, linkeltem.
Azért kértem, mert láttam a linket, de a lőszerről nem találtam benne értelmes szöveget.
Illetve még tartozol a magyarázattal, hogy a nagyobb távolságtól miért esik szét a lőszer.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.08. 18:10

@Mark1993 (47106):

Nem te beszéltél valami rejtélyes Mauser puskáról, ami csakazértis egy másik lövésztől kellett, hogy származzon?

Ha nem bocsi, benéztem.
Hol mondtam , hogy pattog?
Te sehol, nem is azért írtam, hanem azért, hogy kifejtsem, hogy mire is jó az a lőszer leginkább.

Figyi, újra:
A műanyag (plasztik) magvas lőszer azért lett kifejlesztve, mert ha az ember bemegy egy betonfalú épületbe, és tüzet nyit, akkor a közönséges puskalőszer úgy pattog faltól-falig, mint a diszkósok amikor pink panthert szívnak fel. Ilyenkor a tüzelést végző személy - főleg ha automata fegyverrel tüzel - könnyen megsebesíthet olyan embereket, akiket nem akar, illetve akár saját magát is meglőheti, ami azért kellemetlen.

Erre jött a plasztik magvas lőszer, aminek az a lényege, hogy ha betonba, vasba, vagy más, erősebb anyagba csapódik, nem kap gellert, hanem széttörik.

Kennedy teste pont nem volt elég kemény ahhoz, hogy egy modern plasztikmagvas golyó is durván széttörjön benne. Ellenben a Carcano 1890-ben tervezett, tompa fejű lövedéke (amely valószínűleg ólomból volt) nagyon szépen széttörhet már kis távolságú testbe csapódásnál is.

Az, hogy a CIA szokta a plasztikmagvas lőszereket használni politikai gyilkosságokhoz, az elég nevetséges érv a bűnösségük mellett, ugyanis a kommunista blokkban standard volt a plasztik/acélmagvas lőszerek használata a sok beton/vasbeton épület miatt. (Arról nem is beszélve, hogy az első ilyen típusú lőszerek az NDK-ból származnak).

1963-ban egy keletnémet laktanyában több plasztikmagvas lőszert lőttek el, mint a CIA az egész évtizedben.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.08. 23:18

@Caspi (47124):

Adok linket a plasztikmagvas lőszerrel kapcsolatban:

http://www.globalsecurity.org/military/ ... ngible.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Frangibility

"Illetve még tartozol a magyarázattal, hogy a nagyobb távolságtól miért esik szét a lőszer."
Magyarázatot ne tőlem várd. Ilyenekhez nem értek.
0 x

Avatar
Caspi
Hozzászólások: 860
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:31

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Caspi » 2012.05.09. 18:00

@Mark1993 (47161):
Kösz a linket.
Nem tudom mi a tényleges magyar neve a lőszernek, de a "plasztikmagvas" erősen tévesnek tűnik a leírás szerint. De ez csak lényegtelen nyelvészkedés.
Ha praktikusan megnézed a tulajdonságait, akkor úgy tűnik, hogy az egyik legfontosabb a csekély átütőképessége. Van valami ép ésszel elfogadható magyarázat az összeesküvés-elméletedben, hogy miért választaná valaki pont ezt a típust gyilkossághoz?
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.09. 18:39

@Caspi (47189):

Az általa linkelt forrás állítása szerint azért, mert az a lövedék széttörik a testben, és így nem lehet azonosítani, így ideális orgyilkosságra.

Ez azonban így nem igaz, és nem is arra használják elsősorban, ahogy leírtam.

Mellesleg magyarul asszem simán műanyag magvas lövedék, de nem vagyok benne biztos. Fogalmam sincs, hogy milyen a magyar fordítása a "frangible"-nek...
0 x

JosephussHUN
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2012.05.11. 23:03

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: JosephussHUN » 2012.05.11. 23:05

Nem mindegy hogy ki ölte meg őt?
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.05.11. 23:42

@JosephussHUN (47293): Abból ítélve, hogy mennyien akarták és még mindig akarják megfejteni, nem mindegy.
0 x

JosephussHUN
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2012.05.11. 23:03

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: JosephussHUN » 2012.05.12. 22:10

több mint 50 éve volt már az elnökgyilkosság, olyan rég volt hogy senki nem veszi komolyan..
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.05.12. 22:30

@JosephussHUN (47299): Nem a gyilkosság a lényeg, hanem a mögé festett árnyak.
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.12. 23:27

@JosephussHUN (47299):

50 év után a történelem megszűnik létezni számodra, vagy mi?
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2012.05.13. 00:09

@Mark1993 (47301): Te se éltél 50 éve :P
0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.24. 19:40

@stark (47128):

Hogy néz ki a Carcano tompa fejű lövedéke?
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.24. 21:40

0 x

Avatar
Mark1993
Hozzászólások: 294
Csatlakozott: 2012.04.29. 23:12

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: Mark1993 » 2012.05.24. 22:05

Nem CE 399-hez hasonló lövedéket használtak aznap a Carcano-hoz?

Kép

Vagy a CE 399 része volt a tompa fejű lövedéknek?
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.24. 22:33

@Mark1993 (47772):

Ahha, szóval rézbevonatú volt! (legalábbis annak néz ki)

Ezt nem tudtam.

Ez esetben persze, hogy nem tört szét, miért tört volna? Akkor hogy jöhet egyáltalán a képbe egy szétrobbannó frangible bullet?

Így még passzol is a single bullethez is, mivel alapból ez a golyó olyan 2000-3000 J energiával vágódik ki a puskacsőből, még 100 méter után is bőven lenne benne elég erő, hogy két emberen, egy ülésen, és néhány réteg ruhán átvágjon. Mármint a rézborítással. Egy sima ólomgolyó ennél rondábban néznek ki két emberes ütközésnél, nem beszélve arról, hogy kissé nehezebben találna el a testőrig is.

Így viszont stimmel.

Jól tudom, hogy ezt a testőrben találták meg?

Az a probléma még a frangible bulletnek egyáltalán az ötletével, hogy ha egy olyan felrobban Kennedy fejében, akkor a kórboncnok egy fél roncstelepet szedett volna ki a néhai elnök koponyájából, kisebb darabokban. Ha meg akkorát robban, hogy eltávoznak a szilánkok a fejből, akkor az exelnök feje úgy nézett volna ki, mint egy teaszűrő.

Arra nem térek ki, hogy a koponyacsonton például biztos nem repülnek ki a belül felrobbanó golyó repeszei.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.24. 22:38

@Mark1993 (47772):

Jaj bocs, nem válaszoltam, ja a CE399 egy tompa fejű carcano lövedék. Egy ilyen kis rohadék 1500-2000 méter repülés után is képes halálos sebet okozni egy páncélozatlan célponton. 50 méterről még egy testpáncél sem fogja meg, nem hogy Kennedy torka.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

John F. Kennedy meggyilkolása

Hozzászólás Szerző: stark » 2012.05.24. 22:42

Jajj 3 helyesbítés is:

1. Balfasz voltam, amikor ólom Carcanót emlegettem, mert olyat - mint most utánaolvastam - nem nagyon használtak már addigra.

2. Nem is biztos, hogy rézköpeny (csupán ez jutott először eszembe), lehet még acélköpenyes is, na. De ólom biztos nem, az nem így nézne ki egy ilyen ütközés után.

Nincs másik képed a lövedékről?

3. A kormányzóban, nem a testőrben, na, azt akartam kérdezni, hogy ezt a golyót találták a kormányzóban?
0 x