Értem is. A kedvenc tárgyam a biológia, abból központiztam . Az evolúció különösen érdekelt, és tetszik is az elmélete, meg a gyakorlata is. Van könyvem külön az emberi evolúcióról is. Az etológia a másik kedvenc témaköröm , sokat olvasok a ilyen témában. Azt nem értem, hogy a téma ismerete miért kellene ,hogy kizárja a több oldali megközelítést.
"Miért furcsa? Minden élőlény a túlélésre törekszik. Mi nem egyértelmű? Tehát ha valaki pótcselekszik, nyűglődik akkor egy másik bolygóról jött? Mert? Egyébként minden élőlény alakítja a környezetét, tudom az ember tudatosan ezért jött más bolygóról igaz?"
Nem feltétlenül jöttünk másik bolygóról, ez is csak egy lehetőség a sok közül. Az is lehetséges, hogy a környezetünk változott sokat az ideálishoz képest. Erre egyszerű hasonlat lehet a tél és a nyár. Télen egy idő után mindenki unja a szürkeséget, hideget, ami ingerlékenységhez, lehangoltsághoz vezet szinte mindenkinél. Ezzel szemben nyáron , általában jobb a közérzetünk, kedélyállapotunk. (kivéve a 35°C-s melegben, mert azt sem szeretjük különösebben).
A termeszek is látványosan alakítják a környezetüket és a prérikutyák is (szellőzőrendszeres alagutak), a hódok is. Ez csak néhány példa.
Mint ahogy egy antilop, vagy zebra is gyengébb és olykor bizony lassabb mint az oroszlán. De egy csirke, csiga, teknős stb. még náluk is gyengébb lassabb. Értem én, csodálatos a természet - és nem érted. Ezen a segítene egy biológia könyv... hidd el. Olyan szavakat mint éntudat, gondolkodás meg anélkül ne nagyon használd hogy körülírtad volna mit értesz alatta. Lehet hogy hétköznapi értelemben triviális, de attól még nem biztos hogy meg tudod magyarázni mit jelentenek.
Köszönöm, de évekig tanultam biológiát és pszichológiát. A csigák nem számoltak az emberi cipővel és az autók kerekével, sajnos