Akkor TE vagy Erdély szégyene! Eszed helye üres, észérvek fogytával csak sértegetés jön belőled!

A nyelvi rokonosság és genetikai rokonság nem ugyanaz. Ez lenne a lényeg. Az, hogy finnugor nyelvekkel rokon a magyar nyelv, az nem jelenti azt, hogy genetikailag a finnekkel, vagy más északi, uráli népekkel rokonságban vagyunk. Egy példa: az afroamerikaik angolul beszélnek, ugye? Mégsem mondod, hogy wellsiek, angolszászok, vagy írek leszármazottai a feketék. A legfrissebb tanulmányok szerint a környező szláv népekkel vagyunk genetikai rokonságban, miközben a nyelvünk meg a finnugor nyelvcsaláddal áll rokonságban. Nincs finnugor gén, ha szerinted van, akkor légy szíves egy publikációt linkelj már be nekünk!Hogyismondjam... Mivel a genetika egyértelműen bizonyítja, hogy a finnugor elmélet 100% téves, a kultúráról és a nyelvről tovább vitatkozni annak a tükrében szerintem enyhénszólva is felesleges. Ahogy említettem, a finnugor marker a Kárpát-medencében gyakorlatilag ismeretlen, tehát leszögezhető, hogy a finnugor területekről ide népcsoportok nem jöttek. Akarsz tovább beszélni a finn-magyar rokonságról? Lehet, de csak úgy, ha elfogadjuk, hogy ha van kapcsolat az annak köszönhető, hogy innen kimentek emberek oda. Árpádék viszont nem onnan jöttek, ez tény.
Nem ezt hirdette, te tudtad rosszul. Ha nem hiszed, idéz be egy MTA, vagy bármely tudományos finnugorisztikai elméletet. A probléma nálad van, és nem a finnugor elméletben.Remélem érzed, hogy mennyire nem mondasz ellen annak amit állítok. Ha innen kimentek oda embercsoportok (én ugye ezt állítom), akkor létezik genetikai, kulturális és nyelvi rokonság is (ezt is állítom). Csakhogy pontosan fordítva, mint azt a finnugor elmélet eddig hirdette.
A probléma az, hogy már az árpádkori magyarokkal sem vagy genetikai rokonságban. Fogalmam sincs miért akarod a Tat-c gént vizsgálni, egy genetikailag szláv népcsoporton aki történetesen magyarul beszél. Kicserélődött a nép a nyelv alól. Van ilyen, csak te még nem hallottál róla.Ettől függetlenül az viszont egyértelmű, hogy ha két nép egymás mellett / között él olyan szinten, hogy a nyelvük keveredik, akkor óhatatlanul a génjeik is fognak. Tehát ha itt a Kárpát-medencében lenne "finnugor szó" amit mi vettünk át a finnektől akkor azért nagyjából feltételezhető, hogy a "finnugor marker"-nek is lenni kéne, amit a szavakkal együtt hoztunk magunkkal. De mivel ilyen nem létezik...
Melyik az őslakos gén, kik azok az őslakosok akikhez hasonlítod a génjeidet????Na jó, ennek a vitának sem volt értelme egy elbaltázott pillanatig sem.
Egyrészt amiről én beszélek, az az ONTOPIK rész, vagyis hogy honnan jött a magyarság. Erre az egyértelmű válasz, hogy sehonnan, mert a génjeinkből tényszerűen, fekete-fehéren levezethető, hogy őslakosok vagyunk itt.
A tudomány állása szerint, nincs finnugor rokonság, finnugor nyelvrokonság van.Ezt az MTA sem tagadja, legfeljebb annyit tesz hozzá, hogy azért a finnugor "rokonság" még továbbra is fennáll kulturális/nyelvészeti értelemben.
Jó kérdés, mitől lesz valaki magyar, francia, vagy német?Ezek után legfeljebb azzal tudnál vitatkozni, hogy ez a magyarság ami most itt él és magyarnak vallja magát igazából nem is a magyarság. Ebbe hadd ne menjek bele.
Csakhogy az emberek hovatartozásukat nem gének alapján sorolják be magukat. Ellenben kulturálisan, és nagyon valószínű, hogy nyelvileg rokonságban vagyunk a honfoglaló magyarokkal.Az ilyen nevetséges áltudományos okoskodásba meg jobb lenne bele sem kezdeni. Fordítva ülöd meg ugyanis a lovat. A mi őseink azok, akik a genetikai őseink. Azokkal nem tudsz nem rokonságban lenni genetikailag, remélem ebben egyetértünk.
A történészek többek között a régészek munkájára alapoznak elméleteket. Akik ásatásokat végeznek, és a csontokon genetikai vizsgálatokat végeznek. Konkrétum is van, vagy csak úgy általánosságban szapulod a történészeket, mert az olyan jó?Hogy a történészek mit képzelegnek arról, hogy az úgynevezett "honfoglalók" kik voltak, honnan jöttek és mit csináltak abszolút lényegtelen a származásunk szempontjából. Az egyetlen dolog ami nem tud hazudni az a genetika, minden más csak elmélkedés.
Igen, az.Hallottam már olyan elméleteket, hogy egy nép génállománya "lecserélődik", de ez kritikán aluli szellemi igénytelenség.
Küldtem egy linket is neked. Nyest.hu nyelvészek vannak. Ok, vizsgáljuk meg az érveidet. Mik azok, azon kívül, hogy szerinted van olyan hogy "finnugor-nyelv" gén. De küldhetsz publikációt is ami az ellenkezőjét állítja ami én állítok.Na perszeAz ugye kizárt, hogy te hittél el valami olyat amiről később kiderül hogy tévedés? Tudod a "szkeptikusság" nem arról szól, hogy rögzíted magad a tudományos vélemények egy bizonyos pontján és onnan nem mozdulsz el akkor se ha 6 ökör vontat. A szkeptikusság azt jelenti, hogy mindig, folyamatosan rugalmasan vizsgálsz minden érvet, és ha találsz jobbat mint az addigiak akkor "váltasz". Ehhez képest itt úgy tűnik senki egy büdös elbaltázott mikrométert sem hajlandó elmozdulni a fixa ideáitól semmilyen témában. És aki bármiben akár csak egy kicsit is mást állít, az hülye, az bolond, és annak neki kell ugrani verbális vascsövekkel. Hm.
Haaaat, jartak itt a besenyok, a tatarok, meg a torokok, telepitettek be nemeteket, meg kunokat... honnan a pitlibol tudod, hogy melyik felmenod kivel hált? Szoval vajon kik a te genetikai oseid?Az ilyen nevetséges áltudományos okoskodásba meg jobb lenne bele sem kezdeni. Fordítva ülöd meg ugyanis a lovat. A mi őseink azok, akik a genetikai őseink. Azokkal nem tudsz nem rokonságban lenni genetikailag, remélem ebben egyetértünk.
Publikációt linkelj légy szíves arról, hogy kőkor óta itt élő emberek a mai kárpát-medencei népekkel azonosak. Kárpátmedence népei folyamatosan cserélődtetek. Vaskalapos is csak azt mondta, amit sokadszorra sem sikerült megértened a nyelvünk finnugor eredetű, és nem mi.Nézd, szerintem az a magyar aki magyarnak vallja magát. Ezen emberek zöme a Kárpát-medencében él, a többség ezen belül is az ország területén. Ha megvizsgálod ezeket az embereket, a ~ háromnegyedüknek az ősei itt éltek már a kőkor végefelé is. Ez egy olyan tényszerű adat, amit legfeljebb félremagyarázni lehet, de alapvetően azért magáért beszél. Sehonnan. Ameddig a szem képes visszafelé ellátni a történelemben, őslakosok vagyunk itt. Illetve a kőkorban érkeztünk ide, de ez mai szemmel gyakorlatilag ugyanazt jelenti. A magyarság, mármint azok az emberek akik ma magyarok, nem jöttek az uralból, nem jöttek ázsiából, nem jöttek törökországból. És nem finnugorok, mint ahogy - Vaskalapos erőlködése ellenére - igenis tanították az iskolában.
Egy szóval sem mondtam, hogy náci vagy. Figyelj, ha szókiforgatással akarsz itt erősködni, ahhoz még egy kicsit gyakorolni kell... Persze jobban szeretném, ha érvelnél.Egyébként én lennék kulturálatlan??? Azok után, hogy lenáciztál mert mertem a génekről beszélni, mindenféle nacionalizmus nélkül, szigorúan tudományos alapon, egy olyan topikban ami a magyarság eredetét firtatja?! Hát öregem, nem semmi vagy.