Körülbelül 10 napja idetaláltam és élvezettel olvasgatom a fórumot. Most regisztráltam és úgy gondoltam hogy egy bemutatkozó és kérdés felvető témát indítok.
Én magamat szkeptikusnak tartom de nem tudom hogy így van vagy sem?
Én elég komoly sci-fi rajongó vagyok, ezért a saját szkeptikusságomnak megállapításához innen meritek példákat.
1. kérdés: Varázslat
Mindannyian tudjuk kik voltak az alkimisták, akik ugye aranyat próbáltak előállítani minden féle más olcsó anyagból. Mai tudásunk szerint képesek vagyunk, a nagy részecske gyorsítókban molekuláris szinten az ólomhoz 1db. hidogrénatomot úgy hozzácsapni hogy az arannyá váljon, ugyan nem gazdaságos de képesek vagyunk. Mondjuk 1000 év elteltével ugyan ez a technológia mobiltelefon vagy akár varázspálca méretűvé is válhat, és finomodhat is annyiban hogy bármiből bármit képes csinálni. Ha én rámutatok 1 pontra és azt mondom hogy terülj-terülj asztalkám és ott egy megterített asztal lesz gözölgő ételekkel mert ugye egy ugyanilyen asztal teljes atomi szerkezetét a varázspálcám ismeri csak a körülötte lévő levegőből össze kellett raknia.
Hiszem hogy nincs varázslat csak technológia, szkeptikus vagyok vagy sem?
2. kérdés: Fejlődés
Ha 79 ben megnézte valaki a Csillagok háborúja c. filmet és az akkori eszével belegondol hogy lehetséges vagy sem egy karóra méretű készüléket gyártani amivel a bolygón bárkit bármikor elérhetek fikciónak találta volna. Manapság itt a mobil. És csak 20 év telt el a megjelenéséig.
Ha én mindent, varázslatot, hokuszpókuszt, stb. technológiával szeretek magyarázni szkeptikus vagyok vagy sem?
Szeretem elhinni a tudás és megismerés mindenhatóságát szkeptikus vagyok vagy sem?
Bocsi mindenkitől hogy ezt az elég hosszú szöveget ide biggyesztettem de a fórum nagy részének átolvasása után úgy éreztem ez lesz a legjobb bemutatkozás.
Üdv:Nyúl
u.i. Tudom hogy hülye vagyok