Áldás+Békesség!!

Shalom!!
Még egy kicsit fel kell szívnod magadat logikából, ha Isten nemlétét akarnád bizonyítani. A túloldalon nagyon is dörzsölt fickók védik az elképzelést.Jc Denton írta:Egy nagyon egyszerű kisérlettel meglehet bizonyosodni isten nemlétezéséről. Adj egy fizikai feladatot neki, ha nem valósul meg akkor nem létezik. PL:nyissa ki a kaput,(vagy bármit) ha nem tudja kinyítani, akkor ez a bizonyíték, hogy semmilyen isten nem létezik.
A hiba nem az én készülékemben van!Én most azt a feladatot adom neked, hogy kapcsold ki a TV-t a szobában, amiben éppen vagyok
Elég vicces vagy!!!!Ha nem csinálod meg, nem létezel!
Ez így igaz! Egy mindenható és mindentudó entitásnak bármit megkell tudni csinálni ha megkérik az adott tevékenységre. Most abba ne menjünk bele, hogy a mindenható és a mindentudó kizárja egymást, és ez is egy cáfolat isten létezésére! Továbbá: Azt is megteheti, hogy nem valósítja meg a felkért feladatot, de ez azért probléma, mert akkor nem lehet jó, mert egy jóistennek bármit megkell csinálni, ha megkérik.Ez azért nem stimmel, mert Jc Dentonról senki nem állítja, hogy omnipotens, tehát védekezhet azzal, hogy nem képes megtenni ilyesmit, míg egy omnipotens entitás képes kell, hogy legyen bármire.
Miért ne tenném meg, ha megkérsz rá? Akkor ha megteszem nagyobb hatalmam van mint istennek?hogy kérd meg Jc Dentont, hogy nyissa ki a hozzá legközelebb eső ajtót - amennyiben ezt nem teszi meg, akkor nem létezik.
Ha isten, akkor nem létezik!! Így van! Ahogy látom biztosan sok isten ismerősöd van! Egy-ketőnek bemutathatnál!Sőt, ha bárkit megkérek bármire (amire egyébként képes) és nem teszi meg, hát ő sem létezik.
Rendben, de ez értelmetlen mondat, mert ha látod akkor valószínű létezik is.Ami azt illeti, úgy tűnik, jó sok ember nem létezik körülöttem, akiket szoktam látni. Ijesztő...
Mi pedig megkritizáltuk, hogy a "kísérleted" alkalmatlan Isten nemlétezésének igazolására. Szerintem pusztán a józan ésszel is belátható logikus érveket használtuk ehhez.Jc Denton írta:Én bemutattam egy kisérletet neked, hogy nem létezik isten,
Azt hiszem, te kapitális tévedésben vagy. Sem Question, sem más ellened felszólaló nem az isten-hipotézis védelmében írta le a véleményét. Gondolom, hogy nem tévedek nagyot, ha agnosztikus ateistának tekintem az összes hozzászólót, aki kifogásolta a "kísérleted" gyermeki primitívségéből eredő alkalmatlanságát. Mi egyszerűen csak rá szeretnénk mutatni, hogy a véresszájú ateizmus ugyanolyan eredendő hiba, mint a fundamentalista vallásosság.Jc Denton írta: most te jössz isten létezése bizonyítás címén!
A kritikával nincs is semmi bajom, de ez egy egyszerű kisérlet volt csak, ami nagyon is célravezető lenne, de a vallással szemben semmit nem szabad felhozni ellenérvként, mert ők bármire tudnak válaszolni legalábbis szerintük! Lehet, hogy ez az általam prezentált kisérlet gyerekes, de ha létezne isten, akkor adna jelet magáról úgy is, hogy láthatatlanságba burkolózik továbbra is.Mi pedig megkritizáltuk, hogy a "kísérleted" alkalmatlan Isten nemlétezésének igazolására
Igen! Vitatkoztam már pappal is, de nyelni-köpni sem tudott, amikor megkérdeztem, hogy istent ki teremtette. És ez már nem gyerekes kérdés mert ok-okozati összefüggésnek kell lennie, mert ok nélkül még isten sem lehetséges, és az sem, hogy csak úgy lett a semmiből! Valóságban a saját butaságukba tereltem a kérdést. Ők hivatkoznak mindig az ok-okozatra. Különben a dörzsölt fickók legjobban a kezüket tudják dörzsölni, hogy az ingyenzsetont felmarkolják.Mint mondottam volt, a "túloldalon" Isten védelmében nagyon is dörzsölt fickókkal kerülsz szembe
Tudom, hogy bármit megpróbálnak cáfolni, és ez is csak azt jelenti, hogy nem létezik isten.Ilyen gyenge érveket, mint amit te hoztál, kisujjból kirázva cáfolnak még reggeli előtt, és még csak meg sem izzadnak belé.
Nem vagyok véresszájú ateista, de ha a hívők elitélhetik az én világnézetem, akkor én is az övükét. Ez így igazságos! Vagy nekik mindent szabad?véresszájú ateizmus ugyanolyan eredendő hiba, mint a fundamentalista vallásosság.
Csak a véleményem írtam le.Amire nincs bizonyíték, arról nem nyilatkozhatunk pro vagy kontra
Figyelmeztetés A topik témája: "A Bibliában szereplő özönvíz történet bizonyítékai". |
Mivelhogy a Bibliában szereplő özönvíz csak egy mese, nincsenek bizonyítékai. Ezen az alapon nyugodtan már most bezárhatod a topikot, mert nemlétező dolgot keresnek benne.Szilágyi András írta:
Figyelmeztetés
A topik témája: "A Bibliában szereplő özönvíz történet bizonyítékai".
Szíveskedjetek a topik témájához hozzászólni! Isten létezésének tárgyalása nem tartozik a topik témájához, azt ne itt tessék rágicsálni!
Amennyiben nem tartjátok magatokat a topik témájához, úgy a topikot bezárom.
---
Moderátor
Visszamentem, elolvastam, röhögtem egy jót, és nem lettem okosabb.Szilágyi András írta:Ha nem érted, miről szól a topik, akkor vagy ne szólj hozzá, vagy szíveskedjél visszamenni az elejére és onnét megtudni, mi is volt a topikindító felvetés.
pounderstibbons írta:Várom a vitapartnerem indító hozzászólását!
sajnos_kacat írta:OOOHH, not that shit again!!!
Marad az, hogy a téma címét veszem alapul. Abban a "Bibliában szereplő özönvíz történeti bizonyítékairól" van szó, nem győzöm elégszer hangsúlyozni. A Bibliában egy olyan özönvíz szerepel, amely során a teljes földfelszínt - a legmagasabb hegyeket is beleértve - víz borította be. Egy pinduri kis szikla nem látszott ki. Ilyen soha nem volt a Föld utolsó két-három milliárd éves geológiai történetében, ergo a Bibliában szereplő özönvíz nem történt meg. Ami nem történt meg, annak nincsenek bizonyítékai.pounderstibbons írta:Nem ez lesz a vitaindító.
Egyetértek a topik bezárással. Kár az időt pocsékolni egy dogmára!A téma lezárható.