Olvastam.
Ember, hagyd ezt. Minden topik tele van OFF-olással. Ne tegyél úgy, mintha rendesen moderálnál, nem pedig szelektíven.Szilágyi András írta:@Question (60193):
Azért, mert nem hagyja, hogy ostoba offolással szétverj egy topikot?
Ember, hagyd ezt. Minden topik tele van OFF-olással. Ne tegyél úgy, mintha rendesen moderálnál, nem pedig szelektíven.Szilágyi András írta:@Question (60193):
Azért, mert nem hagyja, hogy ostoba offolással szétverj egy topikot?
Mintha bizony sok hozzászólás lenne.....Szilágyi András írta:@Question (60200):
Mert te azt hiszed, hogy én az összes hozzászólást az összes topikban elolvasom?
Hol élsz te, ember? Ki bírna annyi hülyeséget elolvasni...
tamáskodó stílusa finomabb (még a személyét támadó szkeptikusok nagy része is közönségesebb nála)
Utánozhatatlanul egyedi vonás, elsajátítani lehetetlen...es mindig udvariasan megszolitja azt akihez szol
Der Begriff der Krebspersönlichkeit beschreibt einen hypothetisch gebliebenen Menschentypus, der nach verschiedenen, mittlerweile überholten Hypothesen vermehrt dazu neige, an Krebs zu erkranken. Dieser Typus weise bestimmte intersubjektiv erkennbare Persönlichkeitsmerkmale auf. Ein wissenschaftlicher Nachweis für die Existenz dieses Menschentypus existiert nicht.
Des Weiteren widersprechen sich einzelne Konzepte: ein Faktor, der innerhalb einer der Hypothesen krebsfördernd sein soll, kann innerhalb einer anderen Hypothese die umgekehrte unterstellte Wirkung haben. Die These von der postulierten „Krebspersönlichkeit“, einhergehend mit einem „Typ-C-Verhalten“, lässt sich heute nicht mehr aufrechterhalten. Es findet sich nach Berücksichtigung der bis heute vorgenommenen Untersuchungen kein Anhaltspunkt für ein persönlichkeitsgebundenes erhöhtes Krebsrisiko.
Dennoch ist der Glaube an die Krebspersönlichkeit bei vielen Menschen verwurzelt und fand, trotz Fehlens von Belegen, Eingang in eine Vielzahl von alternativmedizinischen und Außenseiter-Konzepten.
Nach Reinhold Schwarz (Leiter der Abteilung Sozialmedizin Uni Leipzig) existiere eine Krebspersönlichkeit, aber eben erst nach einer Krebs-Diagnose, wobei sich deutliche Unterschiede zwischen Patienten mit bösartigen und gutartigen Krebsarten unterscheiden lassen. Die postulierte Krebspersönlichkeit trage nach Schwarz laut Studienlage auch allenfalls weibliche Züge und zeigte paradoxerweise bei den überwiegend männlichen Lungenkrebspatienten das umgekehrte Bild.
1][2]
Általában nagyon is logikusan (~ racionálisan) gondolkodnak, csak épp máshogy válogatják meg azon információk halmazát, melyre a következtetéseiket alapozzák. Az ő véleményük szerint a gondolkodásmódjuk nem ellentmondásos.beteg ember is, akik nem tudnak logikusan és racionálisan gondolkodni
Te tényleg nem tudod eldönteni mi az ellentmondásos? Pedig van egy nagyon jó módszer annek eldöntésre, hogy mi valóságos és mi nem! Itt ugyanis nem igazságról van szó, mert nem jogról beszéltünk eddig. Majd elfelejtettem, a módszer neve: tudomány. Mintha pezot, vagy repairt olvasnám...Te azt mondod, hogy nekik ellentmondásos a gondolkodásuk. Ők azt mondják, a tiéd ellentmondásos. Akkor most kinek van igaza, neked, csak mert te te vagy?...
Sajnos nem igaz az, hogy ahogy mi látjuk őket, az igaz kép, ők a zizik, és ahogy ők látnak minket, az hülyeség, mert -szintén- ők a zizik, s ők titkon tudják, hogy nincs igazuk, csak tagadják. Konzisztens lehet az ő világképük is. Akkor miért különböznek? Mert más tényeket fogadnak el, más válogatást tesznek magukévá. Ezt írtam fentebb ("
máshogy válogatják meg azon információk halmazát, melyre a következtetéseiket alapozzák").
Szerinted. És miért ez a végső bizonyosság forrása? Csak mert te ezt mondod?...Majd elfelejtettem, a módszer neve: tudomány.
De, segít felismerni a parttalan viták okát, ami messze nem semmi.Ha jól értem, végül is azt akarod mondani, hogy mindannyian saját kis axiómarendszerünket felhasználva vitázunk, igaz?
Ezzel csak egy bajom van:gyakorlatilag nem vezet sehová
Egyrészt, de, a magam számára el tudom dönteni, mi az igazság. De itt nem ez volt a kérdés, hanem, hogy valakiről megállapítható-e, hogy logikusan gondolkozik, míg a másik sem. Etekintetben szimmetrikus e viszony, mindkét oldal a másikat tekinti illogikusnak, tehát ez nem jó distinkció.Ja és még egy kérdés: ha tényleg nem lehet eldönteni kinek van igaza, te minek vitázol egyáltalán a trollokkal?
Önálló gondolat hiányában visszaírod amit neked írtam. Ezek szerint jó volt mi? A tudomány, ha értenéd, éppen azt állítja, hogy nincs végső igazság, nem is erről volt szó, hanem egy konkrét dologról. Már csak maszatolsz. Igaza van Question, ez sehova nem vezet, ez relativizmus amiről te beszélsz. Értelmetlen felesleges.Szerinted. És miért ez a végső bizonyosság forrása? Csak mert te ezt mondod?...
Kár beléd a szó, mintha Pezot olvasnám, csak a másik oldalon állva. Pszeudoszkeptikus tökfej.