Nem tudom miből jutottál erre a következtetésre, de elég rossz következtetés.Ahogy kiveszem írásodból, számodra nem mindegy milyen szintű a végzettsége egy papnak amikor hitoktató.
Nem, nekem tök mindegy. Lehet az pápa, bíboros, püspök, vagy akár kvantumfizikus is lehet felőlem, ha olyan nyilvánvaló ostobaságokat állít és elhisz, hogy volt a valóságban egy ókori ember aki felélesztett egy oszló 4 napos hullát (Lázár felélesztése), sétafikált a víz felszínén, kenyeret és halat varázsolt több ezer embernek, borrá varázsolta a vizet, na meg a kivéreztetéses szakrális öngyilkossága után másfél nappal csak úgy feléled, ugyanúgy nem tudom komolyan venni, és ugyanúgy egetverő hülyeségnek minősítem az állítását és a hitét.szóval akkor ha a pápa szövegelne akkor jobban hinnéd el amit mond mint a alacsonyabb végzettségű pap mondta egykor neked?
És mivel felnőtt ember létére, ne adj isten művelt, tanult ember létére ilyen nyilvánvaló képtelenségeket elhisz, érthető okokból kifolyólag igen csak kétségbe vonom a mentális egészségi állapotát.
Hawking (nem Hawkins!) elméletei nem légből kapottak. Bár ő elméleti fizikus (az egészségi állapota miatt nem is lehet más), de az elméletei nem egyszerű fantáziálgatások, hanem az eddigi tudásunkra épülnek. Megjegyzem Hawking-nak nem egy elméletét bizonyították utólag (pl a róla elnevezett Hawking-sugárzást). Ezért az ő elméleteit érdemes komolyan venni. Nem úgy mint az istenes fantáziálgatásokat, agyszüleményeket.Hasonló ha egy ember csak úgy kialakít egy elméletet, minden tapasztalat nélkül csupán matematikával és fikcióval mint Hawkins akkor azt el kell fogadni nem igaz, csak azért, mert egy angol elméleti fizikus mondta.
De. Ha ezt megtapasztaltad, akkor tudod bizonyítani (egyszerűen lemennek oda mások is, és ha igazat mondtál, akkor ők is tapasztalni fogják), és meg is kapod a Nobel díjat érte.De ha én azt mondom, hogy a Földünk belsejében befelé haladva fokozatosan lassul az idő, majd megszűnik, és ezt megtapasztaltam, tehát biztos, vagy azt, hogy ebből az következhet, hogy kint az űrben se lesz mindenhol idő, akkor senki nem fogja elhinni--mert nem tudom matematikailag de másképp se bebizonyítani
Igen, ezt sejtettük. (megjegyzem én sem vagyok az)de nem vagyok elméleti fizikus sem...
A lassú, vagy lassuló időtől? Miért történne ez? Épp ellenkezőleg. Fel sem tűnne nekik.A baj csak az, hogy ha igazam van, akkor a Marsra vezető úton, azok az emberek komába kerülnek, majd meghalhatnak