@Szabolcs (61304):
Szo volt rola valamelyik forumon nehany honapja , akkor utananeztem
Olyanokon gondolkozz pl hogy hogyan allsz a Waldorf iskolakkal , a Steinerrel***... ugyanis ennek az embernek az edesanyja rogeszmesen
theosophe volt ! - nem veletlenul mondjak a psy-k es lelekgyogyaszok :" anyad tehet rola " .
Tole ragadt ra a termeszetfeletti irant valo rajongas
Ian Stevenson osszeszedett 2500 kisgyerektanuskodast...
Olvastam errol egy hosszu beszamolot : sajat maga beismeri hogy nehez objektivnak hinni az osszegyujtott "elmenyeket".
Olyan dolgok voltak a 2500 gyerektanuskodast tartalmazo konyv korul pl, hogy a "tolmacsok" kihasznaltak a penz lehetoseget, beidult a "tollazzuk meg tamtam" es talaltak egy rakas indigo es kristalygyereket= talalt fejenkent kaptak a penzt a tolmacsolasert...
Ez kisult , es a Dr Ian Stevenson konyvenek kiadasa le lett allitva es kesett....
Az ami meg elgondolkoztato - egy egzaltalt milliarderes ezos adott milliokat a "kutatasahoz" = Chester F. Carlson (1906 - 1968), ugyved es xérographie feltalaloja adott neki penzt : egy millio dollart .
Az a penzadomany az oreg tudos utazasait fedezte , de erdekessegkent elmondom , hogy egyetlen tudomanyos kollegaja sem kapcsolodott be a kutatasaiba...
Megturtek az altudomanyos kutatasait/kutatot , gondolom , hogy azert mert olyan keves helyrol csopog a manna valodi kutatasra es ebbol a gubabol csordulhatott nehany csepp az egyetemnek is , ...hat letoltak a gatyat***
Itt egy melyebb ismerteto rola Ezt be kell tenni forditoba es megnezni a linkeket is
A 2500 reinkarnacionak elfogadott kisgyerek-tanuskodasban van olyan pl , hogy :
2 eves kisgyerek rábök a neki bemutatott fenykepre , ami szuletese elott 3 evvel elhalalozott lanytestveret abrazolja es azt mondja a keteves szokincsevel es ertelmevel : ez en vagyok.
EGY KET EVES GYEREK ket szavabol lett a mittudomen 1878-as bizonyitott reincarnacio...
Meg olyan dolgok kaptak sorszamot , hogy : kisbaba fel a lofegyvertol... // Van olyan gyerek, aki nem fel a zajtol? De meg zaj nelkul is : olemben a baba , valamitol EN megijedek , mert tudom , mit latok , es O sir... ezt mint Anya mondom Neked...//
*** bugyutan , mert olvass utana mi az a theosophie : Waldorf suliban mossak gyerek es szulo agyaba e percben : 8 eves koromig korulottem tengett/lengett volna a lelkem ? mert meg nem valasztott ki engem , a testemet ? A reincarnacioban valo hitet igy vetik ,
ma
Ezen a rogeszmen kivul csinalt O jo dolgot is , ami miatt / pl talan a hipnozissal kapcsolatban is/ elismert ember volt addig , amig meg nem alapitotta az ezos marhasagat es el nem huzott az egyetemrol , ahol dolgozott
*** a letolt gatyaval kapcsolatban : All of Stevenson's books have been published by the University Press of Virginia, and all are in print