"Én pusztán azt mondom, hogy bármilyen világosan és egyértelműen (és a jelzőket lehetne folytatni) gondolja , hiszi (és az igéket lehetne folytatni) valaki, hogy isten nem létezik, létének feltételezése értelmetlen (és itt is lehetne folytatni), ez lehet, hogy számára igaz, de sokak számára nem."
Én ezzel egyetértek. A környezetemben is ilyen helyzetben vagyok, és gondolom, mindenki más is. Nekem a család egyik fele istenhívő, mégis együtt élek velük.
Általában nem közös téma és nincs erőltetve, ennyi. A napi rutinhoz nem kell sem az istenhit, sem az istennemhit.
Itt, a fórumon viszont más a helyzet, itt mindenki próbál szerintem a végletekig kivesézni egy-egy témát, ami eléggé elméleti jellegű és jó szórakozás. Nehéz elhinnem, hogy a fórumon túl is minden itt író ember ugyanúgy viselkedik, pont ezeket a témákat taglalja a baráti vagy családi összejöveteleken.
Szóval, ezt a helyet egy szellemi arénának látom, aminek fontos szerepe van a gondolkodásban, remek ötletadó (sok könyvet ezek miatt olvastam el), de én például nem viszek ki mindent innen, csak a megszívlelendőket.
Hát tégy így, szerintem menni fog. Nem kaptál nagyon durva válaszokat, nincs min megsértődni, szerintem elég kulturált vitát folytattál!