Családállítás

Aura, szellem, angyal, karma, számmisztika, radiesztézia
piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Családállítás

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2017.02.08. 10:22

Több ismerősöm is volt már családállításon és mind állítják, hogy a családtagokat megtestesítő személyek ugyanazokkal a szófordulatokkal beszéltek mint az a családtag, akit megszemélyesített (persze úgy hogy sosem ismerte a megszemélyesít az adott családtagot, így nem tudhatta mit és hogyan mondana). Arra lennék kíváncsi, ki milyen folyamat eredményének gondolja ezt a jelenséget? pl valóban történik valami megmagyarázhatatlan vagy spirituális dolog ,vagy pl. az alanyok kritikai szintjét süllyeszti az állítást vezető személy jó pszichológiai módszerekkel vagy körülményekkel olyan szintre, hogy minden úgy tűnik neki mintha róla szólna?
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Családállítás

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2017.02.08. 10:52

Van erről egy régi cikk a szkeptikus blogon:
Kritikus szemmel a Hellinger terápiáról
http://szkeptikus.blog.hu/2009/03/03/hellinger_terapia
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Családállítás

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2017.02.08. 11:07

piciloo írta: Több ismerősöm is volt már családállításon és mind állítják, hogy a családtagokat megtestesítő személyek ugyanazokkal a szófordulatokkal beszéltek mint az a családtag
Megerősítési torzítás, ezt szerették volna hallani, ezért ezt hallották.

Én egyszer elmentem egy családállításra kíváncsiságból. Szánalmas bugyutaság, néha komolyan koncentrálnom kellett, hogy ne nevessem el magam. Egy dolog miatt lehet mégis jótékony hatása egyesekre: amikor valakinek családot állítanak, akkor sok ember vele foglalkozik, figyelmet, törődést kap, és ez jó érzés a problémával küzdőnek. A spirituális körítés humbug.
Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni, hogy káros is lehet: ha van egy problémád, és elhitetik veled, hogy nem is te vagy az oka, neked nem kell változni, hanem az elhunyt nagybácsi fel nem dolgozott problémája kísértetett, de most már megbeszélted vele, és minden rendben lesz, akkor effektíve nem törekszel a valódi problémád megkeresésére és megoldására, csak beérted egy kamu tüneti kezeléssel, ami tovább mélyítheti a valós gondjaid.
1 x

piciloo
Hozzászólások: 883
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Családállítás

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2017.02.08. 13:35

Szilágyi András írta: Van erről egy régi cikk a szkeptikus blogon:
Kritikus szemmel a Hellinger terápiáról
http://szkeptikus.blog.hu/2009/03/03/hellinger_terapia
Köszönöm.
0 x

Tamarka
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2019.04.10. 11:08

Családállítás

Hozzászólás Szerző: Tamarka » 2019.04.10. 11:18

Szerintem, aki csak "kíváncsiságból" megy el családállításra, ne csodálkozzon rajta, hogy semmit nem vált ki belőle és inkább a nevetéssel kell küzdenie, nem más érzelmekkel. Nekem édesanyám volt családállításon és elég komoly hatással volt rá. A nagybátyját, mamámat és dédnagymamámat testesítették meg és azt mondta, hogy tényleg úgy érezte, hogy ők állnak ott vele szemben. Édesanyám valamit elengedett akkor, de ugyanakkor, az is biztos, hogy nem azt hitették el vele, hogy ő nem oka a problémáinak. Elég komoly dolgok történtek a családunkban, az ilyen foglalkozások, pedig akár spirituálisan, akár máshogyan, de pozitívan is hathatnak valakire, akinek szüksége van rá.
Az is közre játszhat, amit előzőleg említettél, hogy törődést kapott, de nem tudom pontosan. Ő egy, a Lélekközpont által tartott családállításon vett részt. Akinek szüksége van, ilyen fajta segítségre, annak szerintem érdemes ellátogatnia egy ilyen foglalkozásra.
Ez az oldaluk és itt olvashattok róla: http://www.lelekkozpont.hu/egyeni-csaladallitas/
0 x

idegen
Hozzászólások: 930
Csatlakozott: 2015.04.10. 23:21

Családállítás

Hozzászólás Szerző: idegen » 2019.08.22. 22:54

Családállítás=Ökörség
majd ráébredsz.
Ami nem működik az (pénzért,olcsón/drágán/ingyen)segítséggel sem fog működni.Az idő nagy úr!Várd ki a végét...és az új kezdetét.
0 x

Avatar
CsokiBoszi
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2019.07.30. 00:38

Családállítás

Hozzászólás Szerző: CsokiBoszi » 2019.10.10. 08:14

Sziasztok!

Na, ez hasonló marhaság lehet, mint amikor egy betegnek eljátsszák a beteg testrész szerepét. - pénzt kérnek és vannak emberek, akik pénzt perkálva, ott ülve úgy érzik kicsit törődnek velük. (Magánrendelésen is sok doktor kedvesebb, mint államiban és ha nem tudnak segíteni, sok páciens mégis könnyebben fogadja a rossz hírt a törődés miatt.)

Amúgy én ebbe a "családállítós csodába" belevenném, hogy a legtöbb embernek elég nyilvános élete van közösségi oldalakon és könnyű onnan információkat levadászni - hol nyaralt a család, ki mit kapott Karácsonyra, kinek mi a kedvenc étele, milyen a kocsija, családi videóban ki hogyan beszél, mikor halt meg a nagymama, sokat vásárol-e anyuci stb. Vagy bejelentkezésnél telefonba/váróteremben szed ki ügyesen információkat a személyzet és továbbítják a megformálóknak. Szerintem ilyen modern trükkökkel is élnek a csalók. Persze nyilván nem előttünk fognak rákeresni ilyenekre, de megteszik és átadni az infót rejtve se ördöngösség.

Illetve fontos tény, hogy mindig sokat árul el maga az alany. Meg lehet nézni a humbukk szellemidézéseken, például a Született Médiumnál (Long Island Medium) Theresa Caputo nagyasszony ha szellemet idéz tök átlagos dolgokat mond az elhunytról, "Az apukád szeretett Téged, azt akarja boldog légy!", illetve a stábnak már nyilatkozott a családi tragédiáról az alany és családi fényképeket is átadott - ez látszik a műsorban. Ha pedig Teresa beszél, a szellemidézésre váró már fokozott lelki állapotban van, hiszen egy gyászról van szó, amit még nem dolgozott fel, a tv-stábbal is beszélgetett róla, meg forgatás van. Sok ember szerepelni is szeret, így ami lehet kibukik a száján és maga mond el információkat, amikre nem emlékszik, csak megdöbben, hogy Teresától visszakap. Az is furcsa, mikor a műsorban, mondjuk az elhunyt nagypapa gumipapucsán lovagolnak - ami látszott a családtag által átadott családi fényképeken is. Nem hihető, hogy valaki meghal és ha olyan szerencsés is, hogy visszatér nem az itt maradt szerettét nyugtatja meg, hogy ő jól van odaát, vagy a szerettétől kérdez, vagy esetleg a földi életében be nem fejezett dolgokat említ, hanem a régi gumipapucsáról elmélkedik, aminek odaát semmi jelentősége, bár kedvelte nyilván nem az volt a legfontosabb a földi életében. Én azt hiszem ha a családállításnál is megemlítenek ismerős dolgokat, a nagyi láncát, ilyesmit a résztvevők úgy érzik, hogy "Huh, tényleg mennyire ismerik a rokonaimat" és fel sem tűnik nekik, hogy átlagos, felszínes apróságokról beszélnek.

Ugyanakkor azt is gondolom ha esetleg rákérdeznek a családtagok foglalkozására, és mondjuk nagypapa katona volt, akkor szigorúnak fogják bemutatni, de ebben sincs varázslat, csak következtetés után próbálnak játszani, ami vagy bejön, vagy nem. (Az én édesapámmal ráfaragnának. Katona volt, de vajszívű és hihetetlenül imád engem, semmi vasmarok, vaskalap.)

Egyetértek mimindannyian-nal, hogy inkább a törődés, az alannyal való foglalkozás miatt tűnik jónak a dolog, de varázslat benne az semmi.

Meg ha valami pénzért megy, a fizető szeretné érezni, hogy kapott is valamit a pénzéért, ez a tudat is van, akiknél bejátszik.

A családi békét állítani meg főként a családtagok tudják, esetleg pszichiáter, nem amatőr színjátszók. Ráadásul az élő családtagok, otthon is eljátszhatnák magukat, vagy elhunyt szerettüket, beszélhetnének és akkor is felszínre kerülhetnének dolgok, esetleg szakértő orvosok segítségét is igénybe vehetnék, nem kellenek ehhez külsős, önjelölt "művészek".
0 x