Nem vagyok egy "tudomanynak" sem a kepviseloje.
Magamnak olvasok, olvasson most ma's is....

Igazabol ez egy tanulasi folyamat. Patkanyoknak szacharinos vizet adtak, es 10%-kal megemelkedett a tapfogyasztasuk. A taplalekfelvetel utan kialakulo kellemes hatast parositottak ossze a nem kalorikus edes izzel. (A szilardtap fogyasztasa kozben isznak is az allatok, hogy konnyebben nyeljenek.) Annak ellenere, hogy 90 perc idointervallumot iktattak be a szacharinos viz ivasa es a tap elfogyasztasa koze, meg igy is emelkedett az allatok tapalekfelvetele.Édesítőszerek: elősegítik az elhízást, mivel az édes íz inzulinválaszt vált ki, ez hipoglikémiát okoz, és a következő étkezésnél több étel szívódik fel. Emellett szétkapcsolják az édes íz és az energiadús étel közötti asszociációt. Ezért szerintem fölöslegesek.
Ez ebben a formában butaság. A kőolaj mindenféle szerves szintézis alapja, millióféle vegyületet gyártanak belőle. Azt állítani, hogy ezek közül egyiket sem célszerű a bőrre kenni, igen merész általánosítás.Pld a kőolaj származékokat gondolom valóban nem célszerű bőrre kenni
A "meg is ehetnénk" megintcsak nem jól definiált fogalom, hiszen mennyiségtől függ, miből mennyit ehetünk károsodás nélkül. A víztől is meghalsz, ha elég sokat iszol belőle.lehetőleg olyan kozmetikumokat használjunk amiket akár meg is ehetnénk?
Innen.Honnan van az 5%-os adat?
köszönöm, nagyon-nagyon jól esett amit írtál.....hosszú folyamat volt, nagyon elszállt velem anno a ló...Először is gratulálok a felszámolt ortorexiádhoz,bár ahogy elnézem a hsz-eidet,még van mit lefaragni belőle.
Gratulálok a babához is és talán az ő féltése az,ami most egy kicsit felerősítette a félelmeket újra
itt inkább arra gondoltam, hogy otthon is lehet csinálni gyümikből, zöldségekből tejtermékekből pakolást - és azokat akár el is lehetne fogyasztani, az azokból bőrön keresztül bejutó hatóanyagok természetesek.A kozmetikumokat nem tudom miért akarod megenni…
ez tényleg meglepő voltÉs hogy meglepjelek: az E-szám listáról elsőként pont természetes anyagok kerültek le.
tippelhetek: margarin? vagy ha nem akkor mi?És hogy még meglepőbbet mondjak: van olyan „kőolajszármazék”,amit simán megeszel.Csak nem tudsz róla,hogy az annak is nevezhető.
a földgázzal miért nem riogatnak?
köszi, jól esettItt jó helyen vagy.
Mindaddig az is marad, amíg nem olyan oldalakból merítjük a"tudást" mint a "napfényes.hu"mert elismerem, hogy amit ti írtok az az objektív álláspont.
Akkoris a termeszetben elofordulo atomok felhasznalasaval keszult.A margarinnál a kiinduló természetes növényi olajat ronda, mesterséges hidrogéngázzal részlegesen telítik.