Nem vagyok egy "tudomanynak" sem a kepviseloje.
Magamnak olvasok, olvasson most ma's is....

Igazabol ez egy tanulasi folyamat. Patkanyoknak szacharinos vizet adtak, es 10%-kal megemelkedett a tapfogyasztasuk. A taplalekfelvetel utan kialakulo kellemes hatast parositottak ossze a nem kalorikus edes izzel. (A szilardtap fogyasztasa kozben isznak is az allatok, hogy konnyebben nyeljenek.) Annak ellenere, hogy 90 perc idointervallumot iktattak be a szacharinos viz ivasa es a tap elfogyasztasa koze, meg igy is emelkedett az allatok tapalekfelvetele.Édesítőszerek: elősegítik az elhízást, mivel az édes íz inzulinválaszt vált ki, ez hipoglikémiát okoz, és a következő étkezésnél több étel szívódik fel. Emellett szétkapcsolják az édes íz és az energiadús étel közötti asszociációt. Ezért szerintem fölöslegesek.

Kíváncsi lennék, Te mit gondolsz a fentiekről és élelmiszerekről.)
 Kíváncsi lennék, Te mit gondolsz a fentiekről és élelmiszerekről.)  - amit ma csinálunk, azt csináljuk egész évben
  - amit ma csinálunk, azt csináljuk egész évben  )))
)))
Ez ebben a formában butaság. A kőolaj mindenféle szerves szintézis alapja, millióféle vegyületet gyártanak belőle. Azt állítani, hogy ezek közül egyiket sem célszerű a bőrre kenni, igen merész általánosítás.Pld a kőolaj származékokat gondolom valóban nem célszerű bőrre kenni
A "meg is ehetnénk" megintcsak nem jól definiált fogalom, hiszen mennyiségtől függ, miből mennyit ehetünk károsodás nélkül. A víztől is meghalsz, ha elég sokat iszol belőle.lehetőleg olyan kozmetikumokat használjunk amiket akár meg is ehetnénk?
 De mondjuk pld kéthetente a vasárnapi ebédhez szeretek sütni (kicsit hobbi is kipróbálni új recepteket)
 De mondjuk pld kéthetente a vasárnapi ebédhez szeretek sütni (kicsit hobbi is kipróbálni új recepteket)  - és ilyenkor a családot is megkínálom, nekik sem akarok olyat adni amit én nem eszem meg nyugodtan.
 - és ilyenkor a családot is megkínálom, nekik sem akarok olyat adni amit én nem eszem meg nyugodtan. 
Innen.Honnan van az 5%-os adat?

: http://antalvali.com/karos_anyagok_a_ko ... ban?page=2 azok is tiltólistán szerepelnek - több más anyaggal együtt. Úgy olvastam, a dezodorok mellrákkeltő hatását már cáfolták azóta (remélem, objektív volt a vizsgálat..) , - a többi anyag is csak pánikot kelt, vagy van valamelyiknél valós veszély? (most vegyük úgy hogy abból az anyagból ami veszélyes, egyáltalán nem akarok használni kis mennyiségben sem, mert nem szeretném ha felhalmozódna, ami meg ártalmatlan azt is ésszerű keretek közt használom- csak hogy ne térjünk ki arra, hogy a víz is ártalmas túlságosan sok bevitele esetén..)
 : http://antalvali.com/karos_anyagok_a_ko ... ban?page=2 azok is tiltólistán szerepelnek - több más anyaggal együtt. Úgy olvastam, a dezodorok mellrákkeltő hatását már cáfolták azóta (remélem, objektív volt a vizsgálat..) , - a többi anyag is csak pánikot kelt, vagy van valamelyiknél valós veszély? (most vegyük úgy hogy abból az anyagból ami veszélyes, egyáltalán nem akarok használni kis mennyiségben sem, mert nem szeretném ha felhalmozódna, ami meg ártalmatlan azt is ésszerű keretek közt használom- csak hogy ne térjünk ki arra, hogy a víz is ártalmas túlságosan sok bevitele esetén..)

Amit viszont gondolom, a nem és az életmód és a napszak jelentősen meghatároz.
 Amit viszont gondolom, a nem és az életmód és a napszak jelentősen meghatároz.  Bár ugyanakkora vércukorszint -emelkedéshez uborkából gondolom jelentősen nagyobb mennyiséget kéne fogyasztani, mint mondjuk krémesből.
  Bár ugyanakkora vércukorszint -emelkedéshez uborkából gondolom jelentősen nagyobb mennyiséget kéne fogyasztani, mint mondjuk krémesből.  De OK, látom most már, hogy csak nem úszom meg, hogy kitapossam a saját utam
 De OK, látom most már, hogy csak nem úszom meg, hogy kitapossam a saját utam  

(kérem, megint tekintsünk el a mennyiségtől- lásd előző hozzászólásomat) Az viszont sok helyen orvosoktól is olvastam, hogy egyre több az ekcémás, allergiás gyerek- így nekem nem ésszerűtlen, hogy ezek a szerek valóban okozhatnak ilyen problémákat és vannak akik valóban jobban lesznek ha ezeket kiiktatják a környezetükből.  (Tudom, hogy a búzacsíraolaj is veszélyes lehet ha valaki a búzára allergiás, most ettől tekintsünk el)
 (kérem, megint tekintsünk el a mennyiségtől- lásd előző hozzászólásomat) Az viszont sok helyen orvosoktól is olvastam, hogy egyre több az ekcémás, allergiás gyerek- így nekem nem ésszerűtlen, hogy ezek a szerek valóban okozhatnak ilyen problémákat és vannak akik valóban jobban lesznek ha ezeket kiiktatják a környezetükből.  (Tudom, hogy a búzacsíraolaj is veszélyes lehet ha valaki a búzára allergiás, most ettől tekintsünk el) 

Nem kell bevinni a sejtekbe, csak az édes ízért használjuk.
  Nem kell bevinni a sejtekbe, csak az édes ízért használjuk.

köszönöm, nagyon-nagyon jól esett amit írtál.....hosszú folyamat volt, nagyon elszállt velem anno a ló...Először is gratulálok a felszámolt ortorexiádhoz,bár ahogy elnézem a hsz-eidet,még van mit lefaragni belőle.
 Akkor még nem is lehetett olvasni erről, ráadásul tök becsapós, mert először meg vagy arról győződve, hogy amit te csinálsz az a jó, egészséges, és ez egy kis "felsőbbrendűségi" érzést is okoz. Odafigyelni a táplálkozásra az egészségre meg ráadásul kifejezetten pozitív dolog (le is fogytam egy év alatt az ideális súlyomra és tartottam) - csak nagyon-nagyon nem mindegy, milyen információkkal találkozol és mennyire vagy befolyásolható lelkiállapotban. ÉS khmm.. a laikosoknak nagyon sok mindent meg lehet magyarázni, szakszerűnek tűnően levezetni az esetleges orvosi szakvéleményeket/kutatásokat meg le lehet gyorsan és könnyen szerelni azzal, hogy azokat biztos ilyen-olyan lobbi pénzelte..ugye, fel lehet erősíteni az emberben lappangó gyanakvást. Jó kis manipuláció, "szép" példái vannak a fentieknek az AV-s oldalakon.
 Akkor még nem is lehetett olvasni erről, ráadásul tök becsapós, mert először meg vagy arról győződve, hogy amit te csinálsz az a jó, egészséges, és ez egy kis "felsőbbrendűségi" érzést is okoz. Odafigyelni a táplálkozásra az egészségre meg ráadásul kifejezetten pozitív dolog (le is fogytam egy év alatt az ideális súlyomra és tartottam) - csak nagyon-nagyon nem mindegy, milyen információkkal találkozol és mennyire vagy befolyásolható lelkiállapotban. ÉS khmm.. a laikosoknak nagyon sok mindent meg lehet magyarázni, szakszerűnek tűnően levezetni az esetleges orvosi szakvéleményeket/kutatásokat meg le lehet gyorsan és könnyen szerelni azzal, hogy azokat biztos ilyen-olyan lobbi pénzelte..ugye, fel lehet erősíteni az emberben lappangó gyanakvást. Jó kis manipuláció, "szép" példái vannak a fentieknek az AV-s oldalakon. Gratulálok a babához is és talán az ő féltése az,ami most egy kicsit felerősítette a félelmeket újra
 Azt hiszem ha majd valóban gyermekem lesz oda kell figyelnem, hogy (lelkileg) egészséges keretek közt maradjak.
 Azt hiszem ha majd valóban gyermekem lesz oda kell figyelnem, hogy (lelkileg) egészséges keretek közt maradjak.  ) És mértékletesség.
) És mértékletesség.itt inkább arra gondoltam, hogy otthon is lehet csinálni gyümikből, zöldségekből tejtermékekből pakolást - és azokat akár el is lehetne fogyasztani, az azokból bőrön keresztül bejutó hatóanyagok természetesek.A kozmetikumokat nem tudom miért akarod megenni…
 a tartósítószerek (nem az aszkorbinsavra gondolok) és a húsoknál alkalmazott nitritek kapcsán van még kicsit bennem félsz, de dolgozom rajta
 a tartósítószerek (nem az aszkorbinsavra gondolok) és a húsoknál alkalmazott nitritek kapcsán van még kicsit bennem félsz, de dolgozom rajta 
ez tényleg meglepő voltÉs hogy meglepjelek: az E-szám listáról elsőként pont természetes anyagok kerültek le.

tippelhetek: margarin? vagy ha nem akkor mi?És hogy még meglepőbbet mondjak: van olyan „kőolajszármazék”,amit simán megeszel.Csak nem tudsz róla,hogy az annak is nevezhető.
a földgázzal miért nem riogatnak?
 vagy inkább
 vagy inkább  

Sajnos sokan komolyan veszik- ahogy én is legvadabb időszakomban.
 Sajnos sokan komolyan veszik- ahogy én is legvadabb időszakomban. köszi, jól esettItt jó helyen vagy.

Mindaddig az is marad, amíg nem olyan oldalakból merítjük a"tudást" mint a "napfényes.hu"mert elismerem, hogy amit ti írtok az az objektív álláspont.

OFF
 OFF

szóval?
 szóval? A banán kapcsán olvastam már hogy kezelik az utóérés miatt a gyümölcsöket, csak nem tudtam, hogy ezzel. Persze ez is, mint pánikkeltő eljárás volt leírva- pedig ha jól értem, ez egy természetes folyamatként is működik, (természetesen is képződő hormonnal)  csak "rásegítenek".
  A banán kapcsán olvastam már hogy kezelik az utóérés miatt a gyümölcsöket, csak nem tudtam, hogy ezzel. Persze ez is, mint pánikkeltő eljárás volt leírva- pedig ha jól értem, ez egy természetes folyamatként is működik, (természetesen is képződő hormonnal)  csak "rásegítenek". 

-  ráfogják, hogy "mű" és innen vannak aztán a csúsztatások.  Hisz milyen könnyű azzal a könnyen elképzelhető hasonlattal élni, hogy akarsz-e műanyagot enni (margarin) http://index.hu/tudomany/vajmarg1126/  vagy a bőrödre kenni. (erről nem linkelek, mert ugyancsak rengeteg helyen írnak róla és már idéztem, kiveséztük)
 -  ráfogják, hogy "mű" és innen vannak aztán a csúsztatások.  Hisz milyen könnyű azzal a könnyen elképzelhető hasonlattal élni, hogy akarsz-e műanyagot enni (margarin) http://index.hu/tudomany/vajmarg1126/  vagy a bőrödre kenni. (erről nem linkelek, mert ugyancsak rengeteg helyen írnak róla és már idéztem, kiveséztük)

Akkoris a termeszetben elofordulo atomok felhasznalasaval keszult.A margarinnál a kiinduló természetes növényi olajat ronda, mesterséges hidrogéngázzal részlegesen telítik.

Egy jó,gyakorlott,klinikai dietetikust keress fel,ha komolyak az aggályaid.
 Egy jó,gyakorlott,klinikai dietetikust keress fel,ha komolyak az aggályaid.