Reszkessetek, áldoktorok!

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2019.11.13. 22:09

Facebook-oldalunkról:
Reszkessetek, áldoktorok! Egy törvénymódosítás-tervezet pontosítja és kiterjeszti a jogosulatlan címhasználat fogalmát, elfogadása esetén nem csupán a jogosulatlanul doktori címet használók, hanem létező címekhez hasonló címeket viselők, pl. az ún. "aposztrófos doktorok" is szabálysértést követnek majd el. Büntetendő lesz az ilyesfajta címek jogosulatlan kiadása is. Szintén pontosítja és kiterjeszti a tervezet a kuruzslás fogalmát: a jövőben nem csupán a jogosulatlan orvosi tevékenység, hanem a megfelelő végzettség hiányában végzett pszichoterápia és természetgyógyászat is kuruzslásnak minősül majd (igaz, lehetne úgy is érvelni, hogy a természetgyógyászat maga is eleve egyfajta kuruzslás).
Index: A jövőben akár börtön is járhat a kamudiplomák kiadásáért vagy a természetgyógyászati kuruzslásért
2 x

Avatar
CsokiBoszi
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2019.07.30. 00:38

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: CsokiBoszi » 2019.11.14. 03:34

Nagyon ideje volt már.
0 x

Temesváry
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2019.12.04. 17:12

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: Temesváry » 2019.12.04. 17:17

Üdvözlendő a hír de ahhoz bizonyítani is kell, hogy valaki jogtalanul használja a kamu titulusát. Secc perc alatt bárki vásárolhat érettségitől kezdve akár professzori címet különböző oldalakon amik kifejezetten erre vannak specializálva, és több kiskapu is ezt elősegíti a törvényben. Pl itt van a honosítás kérdése. Ha valaki Vietnámban doktorál akkor nem szerepel a magyarországi adatbázisban.... Szóval nesze semmi fogd meg jól. Hatalmas bisznisz a kuruzslás.
0 x

starfighter
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2019.12.07. 17:19

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: starfighter » 2019.12.07. 17:30

azért annyira nem kell örülni... azt hiszitek, hogy akik ebből élnek nem gondolnak erre? vagy nem olvasnak híreket. szerintem hamarabb tudják ezeket az infokat mint bárki más és 2 lépéssel a jogalkotók előtt járnak. A legtöbb csaló mögött egy jól szervezett banda áll, kevés olyan áldoki van aki a nappaliban vagy a konyhában a varázsgömbjével gyógyít... Meg őszintén ki lesz az aki évekig pereskedni akar egy bűnbandával? A telejósdát sem tiltották be pedig az meg sem közelíti a kuruzslókat pedig azok a sz*rháziak naponta megkockáztatom hogy milliókkal károsítják meg az embereket. Persze nem itthonról végzik a tevékenyésgüket hanem pl szerbiából és a hazai műsoridőt veszik meg. Mindenki tud a csalásról és mégsem történik semmi pedig az emberek orra előtt van, csak kapcsold be a TV t délelőttönként.... És mit teszel ha pl lehúzzák az egyik idős hozzátartozódat, pereskedsz? na persze... inkább letolod a nagyit vagy papit hogy miért ennyire ostoba hogy ezt hívogatja...
0 x

starfighter
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2019.12.07. 17:19

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: starfighter » 2019.12.07. 17:53

személy szerint én azt támogatnám ,hogy egy nyilvános lista készüljön a kamu doktorokról és a kamu gyógyászati cégekről. ezt a listát elérhetővé kellene tenni persze nem bemondásos alapon, hogy én azt gondolom hogy x y kamu doki. ezek az emberek csakis egy dologtól rettegnek a nyilvánosságtól. Ti mit gondoltok?
1 x

Avatar
CsokiBoszi
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2019.07.30. 00:38

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: CsokiBoszi » 2019.12.21. 17:31

Kedves starfighter!

A veszélyes élelmiszerekről lehet hatóság által kiadott lista, a adósságokban úszó cégekről vagy a rövid zárlatos karácsonyi égőkről is. Hozzád hasonlóan szerintem kamu gyógyászati cégekről, sarlatán doktorokról szintén lényeges lenne. Biztos akadna, aki aztán is ellátogat hozzájuk, de ha jobban terjedne, hogy sarlatánok ezen emberek számát lehetne csökkenteni.

(Tőlük függetlenül fontosnak tartanék azon szakorvosi magánrendelésekről is listát, ahol egy drága konzultáció után az orvos, ugyanúgy a kórházba küldi a beteget vizsgálatokra, előjegyzéssel, mintha az simán államiba jelentkezett volna be. Úgy vélem a pácienseknek ilyenekről is tudnia kéne.)
0 x

starfighter
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2019.12.07. 17:19

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: starfighter » 2019.12.22. 08:48

Igen, az a lista sem lenne rossz amit említettél, bár a magándokik akik az állami kórházban az állam pénzén gyógyítanak (csak) az államot károsítják mert a szaktudásuk elvileg ugyan az. Az már más kérdés hogy a színvonalon aluli kórházakban elkapsz mindenféle nyavaját...
Igazság szerint itt is az elrettentés elve működne szerintem. Arra gondolok, hogyha példát statuálva elítélnének egy-két sarlatánt ami nyilvánosságot is kapna akkor talán kevesebben mernék bevállalni ezt az átverést. De amíg ilyen semmitmondó ítéletek születnek mint például a tv-ben régebben "gyógyító" tihanyi tamás (szándékosan kisbetű) akit pénzbüntetésre ítéltek , amit nevetve kifizetett , addig semmi előrelépés sem mutatkozik. Azt is hozzá kell tenni, hogy az emberek általános intelligenciáját is lehetne növelni mert ki az a hülye aki például a tihanyi féle tv gerincműtétet elhitte? és annak ellenére hogy egy oltári nagy baromság még fel is hívta emelt díjon és várta a gyógyulást... Saját magunkban is kell keresni a hibát mert inkább hiszünk az ilyesféle marhaságokban mintsem tegyünk bármit is az egészségért. Semmi nagyra nem gondolok csak pl napi 30 perc aktív mozgás stbstbstb. A legtöbb ember azt várja , hogy majd helyette más megoldja a problémát és ezzel építik a személyi kultuszt a sarlatánoknak, hazug közösségeknek... Legutóbb engem is megkönyékeztek a szcientológiai egyháztól, de rendes voltam mert végighallgattam a mesét majd megkérdeztem, hogy ez valami elveszett star wars epizód :D :D :D
0 x

starfighter
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2019.12.07. 17:19

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: starfighter » 2019.12.22. 09:00

Egy technikai kérdés, miért nem lehet szerkeszteni/törölni a hozzászólást? mert az előzőhöz szerettem volna írni és nem engedte.
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6521
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2019.12.22. 16:21

starfighter írta:
2019.12.22. 09:00
Egy technikai kérdés, miért nem lehet szerkeszteni/törölni a hozzászólást?
Szerkeszteni 10 percig lehet, törölni időkorlát nélkül, de csak ha nem érkezett még a topikba új hozzászólás.
0 x

starfighter
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2019.12.07. 17:19

Reszkessetek, áldoktorok!

Hozzászólás Szerző: starfighter » 2020.01.05. 08:50

Értem, köszönöm az infot András.
Az étrendkiegészítők szabályozását is szigorítani kellene, mert minden sz*rt rá lehet sózni az emberekre burkoltan gyógyszerként ha étredkiegészítőként forgalmazza valaki. És itt jönnek a kiskapuk is mert ha nem annyira merész az illető hogy magát doktornak nevezze, akkor jön a mindenféle szakértő titulus, amit sok esetben az illető talál ki... A naiv embereket is "büntetném" mert aki annyi fáradtságot sem vesz, hogy utána nézzen a dolgoknak az is hibás. Ti mit gondoltok erről?
0 x