Sziasztok!
Pajzsmirigy alulműködéssel kapcsolatban keresgéltem, közben a F. közösségi oldal egyik csoportjára bukkantam, ahol nagy dózisú jód a tagok szerint a megoldás.
Én alapvetően elhiszem, hogy nagyon jó dolog a jódpótlás, de annyira kizárólagos dolgok vannak a csoportban (csak a Lugol oldat, azt is ha jót akarsz, egy bizonyos helyről vedd, stb.) és hihetetlenül nagy mennyiségek vitaminból, más ásványi anyagokból is (egy protokoll alapján kell felépíteni a mennyiséget) közben vezettesd ki a nehézfémeket (ezt is egy adott fogászaton)..
Mi a véleményetek erről?
A gyógyító jód?
-
A gyógyító jód?
0 x
-
A gyógyító jód?
Orvosnál próbálkoztál már ezzel a kérdéssel? És a pajzsmirigy alulműködést orvos állapította meg? Mert ez a Lugolos dolog életveszélyes kuruzslásnak tűnik. A jodid tartalma miatt ugyan alkalmas lehetne a "jódhiány" okozta alulműködés megelőzésére, de mivel jódot is tartalmaz, ezért belsőleg használni - főleg nagy dózisban - szerintem nagyon rossz ötlet. Megelőzési célra általában elegendő a bolti "jódozott" konyhasó mértékletes fogyasztása. A már meglévő alulműködést pedig mindenképpen célszerű orvossal kivizsgáltatni, mert többféle olyan oka is lehet, amin a (mértékletes) jodid fogyasztás már nem segít, de pajzsmirigy-hormon készítményekkel jól kezelhető.
(Csak a kémiában nem igazán járatosak kedvéért: azért használtam idézőjeleket néhány szónál, mert a köznyelvben gyakran szinonimákként alkalmazzák a kémiai elemek, és azok vegyületeinek nevét. Az élettani hatások tekintetében viszont hatalmas különbségek lehetnek, lásd pl. a harci gázként alkalmazott klór, és a lassan ölő "fehér gyilkos" monoszódium-klorid esetét.)
(Csak a kémiában nem igazán járatosak kedvéért: azért használtam idézőjeleket néhány szónál, mert a köznyelvben gyakran szinonimákként alkalmazzák a kémiai elemek, és azok vegyületeinek nevét. Az élettani hatások tekintetében viszont hatalmas különbségek lehetnek, lásd pl. a harci gázként alkalmazott klór, és a lassan ölő "fehér gyilkos" monoszódium-klorid esetét.)
0 x
-
A gyógyító jód?
Igen, vérvétellel állapították meg már több éve (nem autoimmun), kapok is rá hormonpótlást (levotiroxin).
De ezek szerint nagyon durván túl lehet tolni a jódot... nem éri meg kipróbálni, ugye?
0 x
-
A gyógyító jód?
Szerintem nem. A jód méreg, elemi jódot tartalmazó készítményekre (Lugol, Betadine, Jódtinktúra) rá is írják, hogy "külsőleg használandó". De meglévő pajzsmirigy betegség esetén orvosi javaslat nélkül még a (kálium)-jodiddal is vigyáznék, mert azt is "durván túl lehet tolni", tartós túladagolása még egy egészséges pajzsmirigyet is haza tud vágni, éppenséggel alulműködés tüneteit produkálva.De ezek szerint nagyon durván túl lehet tolni a jódot... nem éri meg kipróbálni, ugye?
0 x
-