Újszülötteknek általában a gyógyszertári termékeket ajánlják.

Komolyan kérdem, mitől hatásos egy kézkrém? Puhítja bőrt, szép fényes lesz? Csak mert akkor a legolcsóbb kézkrém a disznózsír... és még 100% természetes is.Szeretem az olcsó boltokat is. Ha pl. a 200 Ft-os kézkrémről érzem hogy hatásos, akkor azt veszem.
Ebben semmi újdonság nincs, amióta van pénz erre is fordítjuk.szerintem odáig jutottuk materiális kis világunkban, hogy lassan az egészségünket is szeretnénk pénzzel megvásárolni
Nem az a baj, hogy velszopacalt eszel tukortojassal. Az finom, taplalo etel (es mellesleg penzert adjak azt is). A mennyiseg lehet kerdes meg a gyakorisag.betolom a velőspacalt tükörtojással, legurítom három sörrel meg egy felessel és majd éjszaka a gyógymatracom megoldja. Eszem a felfújt multis kenyeret, lisztjavítóstól, térfogatnövelőstől, állományjavítóstól, utána meg algatablettákkal próbálom egyensúlyozni az egész napi vackot
Bio az amit a nem permeteznek modern szerekkel, csk osiekkel, nem mutragyazzak, nem GM, nem kap antibiotikumot, hormont...De azert kivancsisagbol rakerdeztem, hogy ugyan mi bio egy matracon?
Úgy tudom idehaza nem ez a jellemző,hanem az ammónia-szulfát,vagy foszfát- tartalmúak,melyek savasítják a talajt és elősegítik a nehézfémek bejutását a növényekbe.Ugyanakkor nem hasznalnak mutragyat (egy jo mutragya csak novenyi taplalkokkat, hasznos asvanyi anyagokat tartalmaz)
Kell,hogy így legyen,sőt több is,ha nem mind...(nem tudom),csak azt,hogy az érési,majd a túlérési folyamatokért felelős enzim aktivitása fordítottan arányos bizonyos vitamintartalmakkal,melyek szintén,mint nálunk:funkcióval bírók,egyszerűen elhasználódnak,ahogy öregszik a növény.Ha:jól tudom.pedig peldaul a van magasabb vitamintartamu GM noveny...
Erdekes. Errol valamit konkretabban irnal?Úgy tudom idehaza nem ez a jellemző,hanem az ammónia-szulfát,vagy foszfát- tartalmúak,melyek savasítják a talajt és elősegítik a nehézfémek bejutását a növényekbe.
Ezt nem ertem: a legtobb GM novenyben szerintem az eressel, tuleressel kapcsolatos anyagcsereutakat nem valtoztattak. Egyedul paradicsomnal tudok ilyen kezdemenyezesrol, de az elbukott, nem lett nepszeru.pedig peldaul a van magasabb vitamintartamu GM noveny...
Kell,hogy így legyen,sőt több is,ha nem mind...(nem tudom),csak azt,hogy az érési,majd a túlérési folyamatokért felelős enzim aktivitása fordítottan arányos bizonyos vitamintartalmakkal,melyek szintén,mint nálunk:funkcióval bírók,egyszerűen elhasználódnak,ahogy öregszik a növény.Ha:jól tudom. Szóval a GM ebben is -szerintem- kötelezően nyerő kell legyen.De ezt csak gondolom.
Sokat én sem tudok...Erdekes. Errol valamit konkretabban irnal?
A lényeg,hogy ezek savanyítják a talajt,vagyis hát a talaj-pH-t csökkentik,és ennek van egy kedvezőtlen hatása,fémek felhalmozódása a növényekben.Ebben konkrétan leírják a folyamatot,hogy mire gondolok,de magyarázni nem tudok.A foszfat az novenyi tapanyag,
kerülni kell a szükségesnél nagyobb ammónium-műtrágya adagokat - teljesen OK.A talaj savanyuságát az ipari és lakossági
szennyeződésekből eredő savas esőkön kívül a nagy
adagú műtrágyázás is fokozza. A műtrágyák közül az
ammóniumsók és a karbamid savanyítják a talajt. Az
ammóniumionok nitrifikációja során H+-ionok
keletkeznek, ezért is kerülni kell a szükségesnél
nagyobb ammónium-műtrágya adagokat. A foszfor-
és káliumműtrágyák savanyító hatása az előzőknél
kisebb mértékű.
Úgy tudom,hogy az érési folyamatokat is érintik a módosítások,ami viszont enzimet érint(gondolom oxidázt).De azt nem tudom,hogy milyen módon,mértékben.Ezt nem ertem: a legtobb GM novenyben szerintem az eressel, tuleressel kapcsolatos anyagcsereutakat nem valtoztattak. Egyedul paradicsomnal tudok ilyen kezdemenyezesrol, de az elbukott, nem lett nepszeru.
A mutragya penzbe kerul. A tul sok mutragya = feleslegesen kidobott penz. Art a novenynek is.Csak sajnos sokszor(=mindig) a pénz beszél,így szerintem a megfontolások nem sokat nyomnak latba és ez baj.