Egy talajjavito bakteriumkultura.
http://www.emtech.hu/Mi-is-az-EM-
Az EM-BIO márkanevű aktivált mikrobiológiai készítmény az EM-nek (effektív mikroorganizmusok) megfelelő, EM Technology Hungary Kft által bejegyzett magyarországi védjegye.
A termék használható mind a hagyományos, mind az ökológiai gazdálkodásban. (II-3107/5/2007 sz. Gyártási és forgalmazási engedély, K-581/09 sz. Biokontroll igazolás)
Az EM-BIO élelmezés-egészségügyi szempontból tiszta anyag, patogén illetve genetikailag módosított szervezeteket nem tartalmaz.
Úgy válogatták össze a fotószintetizáló és tejsav baktériumok, a sugár- és moszatgombák asztalközösségét, hogy azok egymás anyagcseréjét segítve, a természetben velük együtt létező élőlények (növények, állatok és az ember) létezését segítsék, kiegészítsék.
Az EM egy rendszer. Ezért alkalmazható a növénytermesztésben, az állattenyésztésben, a természet és a környezet védelmében, helyreállításában, de a test ápolásában, a környezetünk tisztán tartásában és vizeink tisztításában egyaránt.
Javasolt technológia
30 liter EM-BIO/ha 200-300 liter vízhez keverve.
Évente egyszer vagy kétszer, aratás után illetve ültetés, szántás, kombinátorozás vetés előtt 10-14 nappal kipermetezni, majd 1-2 napon belül 15-20 cm mélyen bedolgozni a talajba.
Fontos, hogy a talajon lévő elhalt és élő növényi részekre permetezzük ki és ezekkel együtt munkáljuk be a talajba.
Miert nyitok errol itt temat?
Mire javasoljal AntalValiek hasznalni ezt a termeszetes tragyat?
Természetesen az EM-Bio is jó a hüvelyflórára, használd nyugodtan, én is ezt teszem...
Én higítatlanul tettem, de ha kicsi gyerkőc sebéről, vagy egy brutál nagy sebről van szó, akkor elsőre higíthatod is, hogy megnézd, csípi-e. (1 rész tisztított víz, 2 rész EM-Bio) Igen, ez az, amit a növényekhez és a medence tisztításhoz is használunk, a csapatból többen ezt fogyasztjuk, mivel ugyanaz, mint az Emóció, csak nincs benne gyümölcs.
Sebkezelés
Nálunk is nagyon bevált a Grape Vital csepp a sebek fertőtlenítésére, aztán fél-1 óra elteltével pedig teszek rá EM-Biot, így látványosan gyorsabban gyógyulnak a sebek. (azért ajánlott várni, mivel a GV öli a bacikat, az Em-Bioban pedig pont a hasznos bacik fejtik ki a gyógyító hatást) Ha esetleg már gennyes, levedző a bibi, akkor rakok rá talptapaszt, ami 1 éjaszaka alatt gyönyörűen kiszívja a trutyit, bekenem EM-Bioval és 1-2 nap alatt helyre is jön.