@TranszfettiAcid (37719):
Ez hogy megirtad, attól még nem lesz igazad.
A többi is mind igaz.
MINDENKINEK JAVASLOM EZT AZ EGYETEM előadást.
A cukorról szól, és nagyon tanulságos, és mindez igaz a búzákra is:
Nem erdemled meg, most mar hogy okosabb legyel.
Az hogy antinutrienteket tartalmazz, megint tény.
A 4o% tény.
az hogy gombák vannak benne, szintén tény:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20047270
nézzétek meg a videot, nem dogmatikus. tanulni fogtok valamit.
általános a búzáról a legnagyobb emberi vizsgálatban (china study):
http://rawfoodsos.com/2010/09/02/the-ch ... ase-oh-my/
Minden forrás lépésről lépésre bejelölve.
a glutén az opimhoz hasonló:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7637543
itt a koexiztáló gombafélél közelebről (olvasd el melyik van a buzafélekben, vagyis kerülhet bele):
http://en.wikipedia.org/wiki/Mycotoxin
és végül a gluténba hiába vannak asványok, nem szívodnak fel az benne lévő antinutrientek miatt, és toxikus elemei is vannak:
pld:
Wheat contains an ingenious cocktail of toxins:
Gluten, a complex of proteins, inspires on immune response which inflames the intestine in at least 83% of people [6], and makes the intestine permeable, allowing gut bacteria and their toxins to enter the body. [7] Gluten triggers anti-wheat antibodies in at least 30% of the population, and auto-antibodies - that is, antibodies that attack human cells - in at least 0.4% of the population. [8] These unlucky folks suffer celiac disease, which devastates the intestine, as well as autoimmune thyroiditis. [9]
Opioid peptides produce effects similar to morphine and heroin. Wheat opioids have been implicated as causes of schizophrenia. [10]
Wheat germ agglutinin is a lectin, or protein that binds sugars. At extremely low doses, a few parts per billion, WGA causes gut inflammation and leakiness. At typical dietary doses, WGA causes shedding of the intestinal brush border and shrinkage in the surface area of the intestine. [11] WGA alone can induce celiac disease in rats. [12]
link a forrásokhoz, ha kéred küldöm.
még:
Phytates and Phytic acid: compounds found in many foods, but especially soybeans, whole wheat and rye. In the human gut, phytic acid acts as an anti-nutrient. It reduces the absorption of valuable minerals such as calcium, iron, magnesium, and zinc by binding the minerals into an insoluble salt. Relatively high concentrations of phytic acid occur in the following foods: whole grain cereal foods (wheat, rye, rice, oats), nuts and seeds, soybeans, other types of beans, potatoes, artichokes, blackberries, broccoli, carrots, figs, green beans and strawberries. Soaking or sprouting the grain foods will neutralize much of the phytic acid, except in soybeans, which must be cooked for more than 10 hours at very high temperatures to remove the anti-nutrients.
még több:
http://www.pnas.org/content/70/2/485.full.pdf
meddig folytassam?
A fentiek mint tények. Ha kell bejelölöm a klinikai vizsgálatot. De ha azt vitatod, hogy tudják, hogy mi az összetevője, nem udok mit kezdeni veled. Nyilván te obban tudod mit tartalmazz.