Köszönöm!

A szervezet vagy a vizelet lugositasarol beszelunk?A gyümölcsök valóban "lúgosítanak", fogyasztásuk a vizelet pH-ját növeli.
Ezért teszem mindig idézőjelbe a "lúgosítás"-t, mert a testnedvek pH-ját valóban alig lehet megváltoztatni az étrend útján (persze ha az étrendet tömény NaOH, sósav, hashajtók vagy emetikumok alkotják, akkor más a helyzetvaskalapos írta: A szervezet vagy a vizelet lugositasarol beszelunk?
Nem mindegy.
Bármilyen meglepő, amikor azt kérdeztem, hogy milyen adalékanyagokról beszélsz, akkor NEM arra gondoltam, hogy mutass rá többszáz különböző adalékanyagra és még jónéhány NEM adalékanyagra(gyógyszermaradvány), anélkül, hogy bármelyikük konkrét veszélyét és a veszélyes dózist megjelölnéd.Ne én oktassam már itt a nagyokost , de ha már érdeklődsz az áttekintésem felől, íme, én ezekre gondoltam:
Nézzük mi is az E300? Jé, ez az aszkorbinsav, más néven C-vitamin. De hát ez van a Moksa elixírben is, amit te árulsz! Csak nem tönkre akarod tenni az egészségét a pacienseidnek?:)- mesterséges antioxidánsok (E 300-tól
Savasító ételek csökkentése, elkerülése ajánlott:
-húsok, húskészítmények: csirke, pulyka, sertés, marha, borjú, szalámi, virsli, füstölt termékek, felvágottak, konzervek
-tejtermékek és tojás: tej, tejföl, vaj, sajt, túró, fagyi, jégkrém, gyümölcsjoghurt, tojás<
-cukor és édességek: csokoládé, torta, sütemény, jégkrém, tejcsokoládé, szirupok
-magvak, sózott magvak: dió, amerikai mogyoró, kesudió, paradió, pisztácia
-gabonakészítmények: búza, rozs, árpa, zab, fehér rizs, kukorica, tészták, finomlisztbõl készült pékáruk
-italok: sör, bor, Coca-cola, üdítõk, szénsavas italok, kávé, fekete tea
-?light? jelzésû, diétás ételek és italok, mesterséges édesítõszerek
Ez meg a PRAL ertekekkel sem korrelal, ugye? Akik a savasitas-lugositast hirdetik, NEM a PRAL alapjan gondolkoznak.lúgosító ételek elõnyben részesítése:
- zöldségek: karfiol, brokkoli, padlizsán, zeller, spenót, paradicsom, cukkini, friss bab, fejes saláta, cikória, káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, articsóka, kömény, endívia, paprika, menta, petrezselyem, tengeri alga, szójabab, bors, retek, hagyma, póréhagyma, uborka, répa, burgonya, cékla, sütõtök.
-gyümölcsök: mazsola, fekete ribizli, banán, sárgabarack, kivi, cseresznye, narancs, körte, ananász, õszibarack, alma, eper, görögdinnye, szõlõ
-hüvelyesek: zöldbab
-gabona: köles, barna rizs
-italok: reverz ozmózissal tisztított víz, zöld tea
Végül is beszélhetünk lúgosításról, csak tudni kell, hogy mi van a kifejezés mögött. Azt ne várd, hogy a lúgosítás hívei megváltoztatják a nómenklatúrájukatvaskalapos írta: En azt szeretnem elerni, hogy amikor az alacsony vagy magas PRAL ertekrol beszelunk, akkor beszeljunk arrol, ne pedig "savasitasrol" es "lugositasrol", mivel az ket kulon dolog.
Ugyebár, azért nem egyszerű kérdés ez, mert minden ételben sok olyan vegyület lehet, ami befolyásolja a vizsgált jelenséget (pl. csonttömegvesztés). Tehát ha valamit megváltoztatsz az étrendben, akkor gyakorlatilag nem tudod megmondani, hogy hány, a kérdés szempontjából releváns paramétert (rejtett paraméterekvaskalapos írta: Peldaul a tej az allitolag "savasito" taplalek.
A csecsemo csonttomege szuletestol a szoptatas befejezeseig (amig semmi mast csak tejet fogyaszt) jelentosen novekszik.
Nem számoltam korrelációtvaskalapos írta: Ez meg a PRAL ertekekkel sem korrelal, ugye? Akik a savasitas-lugositast hirdetik, NEM a PRAL alapjan gondolkoznak.
Igen, egészséges, de mint írtam, lehet, hogy van a sav-bázis egyensúllyal kapcsolatos jótékony hatás is.vaskalapos írta: Az, hogy a zoldseg-gyumolcs fogyasztas egeszseges, az szamomra is egyertelmu. DE nem azert mert a szervezetem pH erteket barmilyen mertekben is valtoztatna.
Nem vetted eszre, hogy eppenseggel fenntartom eredeti allitasomat.Már látom, hogy ki akarod forgatni az eredeti állításodat
Igen valami ilyesmi lehet, de ennek meg a vizelet pH-jahoz sincs koze, nem hogy a szervezet pH-jahoz.Alapvetően én azt látom, hogy amit ők egészségesnek gondolnak, az kerül a lúgosító kategóriába; amit meg nem, az a savasítóba.
akkor most miertNo és ehhez mit szóltok, kedves szkeptikus okoskodók?
2. Itt te vagy a "forras"Ne nekem mondd, hanem a forrásnak üzenj.
Korrekt módon elmondhatod mit értesz és mit mond a tudomány a "lúgosítás" fogalma alatt. A baj csak az, hogy a sárkányfűárusok semmit sem fognak fel belőle, a nekik tetsző szavakat, mondatokat kiragadják belőle, eredeti értelmüktől megfosztva pedig saját hibás "alternatív világuk" építőköveiként használják fel azokat.Várhegyi Márton írta:Végül is beszélhetünk lúgosításról, csak tudni kell, hogy mi van a kifejezés mögött. Azt ne várd, hogy a lúgosítás hívei megváltoztatják a nómenklatúrájukat
Tehát még placebo kontroll se volt rendesen, így akár a placebo is lehet ennyire hatásos az "életminőség javításában" intravénásan beadva, mint a C-vitamin.Bár a rákellenes hatással kapcsolatban még mindig van ellenvélemény, a C vitamin használata úgy tekinthető, mint, egy biztos és hatásos terápia a végső állapotú rákos betegek életminőségének javítására. További tanulmányok szükségesek, hogy a C vitamin hatásának eredményei összehasonlíthatók legyenek a placébó adásakor kapott eredményekkel és a C vitamint kapó csoport, jól megtervezett kísérleti stratégia szerint legyenek kezelve.
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRel ... cer/c.htmlLinus Pauling's claim that high-dose vitamin C prolonged the life of cancer patients was based on improper statistical analysis of data from a case series. Subsequent clinical trials found no benefit from what he recommended. Case reports indicate that high-dose vitamin C can produce kidney damage. And laboratory studies have shown that vitamin C might even accelerate cancer growth. Thus, even if supplementary vitamin C is eventually be found to have some use in fighting cancer, that role is not likely to be extensive. Despite these hard facts, many people still claim that high doses of vitamin C are useful as a cancer treatment. Responsible health professionals should clarify this issue so that patients neither forfeit scientific care nor put themselves at risk by using a product that has no demonstrated merit.
Nem hinném, hogy elhamarkodottan nyilatkoztam az illetőkről.", Rohadék banda,"
Az milyen banda, akik a szkeptikus barátomat úgy legyengítették a "KEMO TERÁPIÁVAL", hogy a kezelés után, ketten hozták ki, mert lábra sem tudott állni! A sok szenvedés után, ősszel meghalt!!
Úgyhogy csak óvatosan azzal a "fogalmazással!!
Tudományosan meglepően megalapozott???Találtam Nektek valamit - egy hölgy őszinte és tudományosan meglepően megalapozott vallomását:
http://www.friweb.hu/malbina/
Gyuszi, az órák vagy a víztölcsér bolondul meg szerinted? Vagy mindketten felrobbannak?MÁGNESES VÍZTÖLCSÉR - LÉGEGYSZERÛBB (ZSEB) VÍZFELÉLESZTÕ
A mágnes rendezi a víz szerkezetét. Ez azonnal vízkóstolással megállapíthatjuk. Rendezett víz tisztít és méregtelenít, növeli a szervezet energiaszintjét, aktivitását. A mágneses tölcséren átfolyt víz felszíni feszültsége csökken, ezzel a biológiai aktivitása és oldó képessége megnõ. A sejtekbe több hidrogén és oxigén kerül.
Az egészségtelen állapot az alacsony hidrogén szinttel függ össze (pH = power Hidrogen = Hidrogénatom ereje). Hidrogén felelõs a szervezet megfelelõ mûködéséért.
A mágnes feléleszti a fáradt, mérgezett élettelen csapvizet, a víz szerkezete apróbb és egységesebb lesz, ez jótékonyan hat az emésztõ traktusra, növeli a sejtmembrán áteresztõ képességét, javítja az emésztést, az anyagcserét, csökkenti a koleszterin szintet, az arteriális vérnyomást, csökkenti vese-, húgyhólyag-, és epehólyag kõképzõdését, oszlatja a meglévõ köveket, 60%-al csökkenti a fogkõ és foglepedék kialakulását és erõsíti az ínyt. A szélütés után az emberek, hamarabb épülnek fel.
A vízkõ molekulák finom púderszerû porrá zúzódnak, elektromágneses töltést kapnak, nem tudnak lerakodni az érfalakon, vezetékeken. Haladásuk során finomra zúzott vízkõ leszedi a meglévõ lerakódásokat az ér-, és vezetékfalakon. A letisztult sima érfelületen nem akad el zsír, kevésbe alakulnak plakkok, nem szûkülnek az erek.
A mágneses víz fogyasztására csökkennek az izületi fájdalmak és fejgörcsök.
Közvetlenül a fogyasztás elõtt a tölcséren áteresztve víz, sör, bor, pálinka, tea, kávé, gyümölcs- és zöldségé jobb ízû, aromásabb lesz, és jobban felszívódnak.
Mágneses vízzel készült ételek gyorsabban fõnek és jobb ízûek.
A mágnesezett víz visszaadja az embernek a szomjúság érzetét, melyet sokan elveszítették.
Minden élõszervezetre - állatra és nõvényre áldásos hatású.
A mágnesezett víz kevesebb mosószert igényel.
Figyelmeztetés:
A mágneses tölcsért nem szabad órák és precíz mûszerek mellett tartani.
Nem szabad 200o C hõmérséklet felett átereszteni rajta semmit.
Gyuszi, akkor te most beteg vagy, hogy ezt ide továbbküldted?:)Mivel ebben az anyagban egyedül a beteg érdekelt, ez csak is embertõl emberre terjedhet!
Aki betegségekbõl él, az nem fogja terjeszteni.
De még ha a fenti ált. iskola 5. osztályában is nevetségesnek ható szöveget valósnak fogadod el, akkor vajon miért nem küldi körbe Malbina a könyvét interneten? Miért kell érte egyáltalán fizetni, ha nincs pénzszerzési célja? Hm?Ha az anyagomat hitelesnek és érdemesnek találod, KÜLD TOVÁBB a saját levelezési listán a gyógyulni vágyóknak, akik hajlandóak önmagukért tenni.
Mi a baj? Az, hogy butasag, ostobasag, hazugsag.Csak egy idézet az írásból: ""Nincs olyan rákkeltõ organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztõ, féreg, vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen mûködõ szervezetben." (Dr. James P. Cima)
Mi ezzel a baj? Ja, hogy így túl egyszerű??
Hulyeseget tetszel irni tisztelettel.A bátorság, a félelem nélküli, önzetlen szeretet írja felül a legmagasabb frekvenciájú rezgésével az összes, általad felsorolt kórokozók rezgésfrekvenciáját. Az ilyen ember soha nem betegszik meg...
meg az aurapucolas, a beltisztitas, a zoxigenes viz, a lugositas is... sot az onzetlen szeretet is...Az MMS és a Super Ravo Zapper ki vannak pipálva - működik mind a kettő!!!
És hunzák barackmagja is tud ám valamit!
Nem ertem, hat nem mindegyik jo mindenkinek?Saját maga dönti el, - hiszen ő ismeri elsősorban saját szervezetét - hogy mi lehet nála a nyerő...
Hihetetlenül felcsigáztad ezen kijelentéseiddel az érdeklődésemet. Miért van szükség akadémikus orvoslásra? Ha alkalmazzuk az ájtatos manóval keresztezett, egészségügyi szakértőként pózoló MLM ügynökök csodaszereit akkor, soha sem betegszünk meg, ugye? Ha meg szeretettel átitatott szervezetünk mégis összeszed valami nyavalyát, akkor az alternatív szerek garmadája áll rendelkezésre, amik káros hatások nélkül helyreállítják rezgéseinket és elsimítják a felharmonikus zizegéseket. Hogyan, milyen formában képzelnéd el a neked tetsző orvoslást? Komolyan kérdem.Gyuszi írta:Amit ide irkáltál most, én ezt nem állítottam. Az akadémikus orvoslásra is szükség van, csakhogy nem úgy, ahogyan az jelenleg működik.![]()
Amit ide irkáltál most, én ezt nem állítottam.