Oltások és a globális egészség

CAM, HKO, táplálékkiegészítők és egyéb csodaszerek
Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

Oltások és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.09.08. 08:45

Láttam, hogy több helyen előfordult a téma, de még saját topikja nincs ezért kreáltam ezt.
Egy cikket (free full text) ajánlanék mindenki figyelmébe a témában:
Vaccines and global health
Brian Greenwood et al
Philosophical Transactions of the Royal Society B (2011) 366, 2733–2742
Vaccination has led to eradication of smallpox and the elimination of poliomyelitis and measles from large parts of the world, saving millions of lives. However, despite these successes, vaccination still has the potential to make an even greater contribution to global health. Three million children still die each year from vaccine preventable diseases [1]. Pneumonia, meningitis and diarrhoea account for a quarter of childhood deaths, many of which could be prevented with currently available vaccines. Malaria and improved tuberculosis vaccines are on the horizon and vaccination against human immunodeficiency virus (HIV) may ultimately become possible. The scope of diseases that can be prevented by vaccination is expanding. Hepatitis B virus (HBV) and human papilloma virus (HPV) vaccines are already being used successfully to prevent liver and cervical cancers, and progress is being made on the therapeutic use of vaccines in the treatment of cancer and in the management of non-communicable disease such as hypertension, diabetes and addiction.
If the full, global potential of vaccination is to be achieved, advances must be made in three main areas. Firstly, the fundamental science that leads both to new ways of designing vaccines and of delivering them more effectively needs increased support. Secondly, transition of new discoveries in the laboratory into practical vaccines needs to be accelerated. Thirdly, mechanisms need to be developed which make existing vaccines, and the increasing number of new vaccines on the horizon, available to those who need them most, ensuring that every child is reached and that vaccination provides protection for life and not just during childhood.
Introduction of a new vaccine will proceed smoothly only if it has public acceptance. Resistance to vaccination is a universal phenomenon seen in both industrialized and developing societies with fears over mumps, measles, rubella (MMR) safety in the UK being a prominent example of the former and resistance to polio vaccination in Nigeria an example of the latter. Anti-vaccine lobbyists are influential through the involvement of celebrity figures and the use of an increasing number of professional-appearing websites in both wealthy and developing countries. Ways of countering this challenge to the introduction of new vaccines of proven benefit and excellent safety profile were considered at both the discussion and satellite meetings and some examples of how this has been achieved successfully were described.
It was agreed that the scientific community needs to take a more active role in promoting the value of vaccination and in counteracting the often misleading information provided on anti-vaccine websites. Advocacy for vaccination needs to be entirely objective, giving clear recognition of the considerable benefits of vaccination and putting into appropriate context the extremely small risks of any serious outcomes.
Teljes mértékben egyetértek az utóbbi idézetben foglaltakkal, mindent meg kell tenni azért, hogy megfelelő felvilágosítással kifogjuk a szelet az antivaxok vitorlájából.
0 x

Avatar
sajnos_kacat
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:43
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: sajnos_kacat » 2011.09.08. 15:09

Blogajánló:

http://scienceblogs.com/erv/2010/07/the ... nation.php

A Szkeptikus Csemege topickban linkeltem egy youtube videót, Abbie Smith előadását az oltásokról. A fenti blogot ugyanez a néni írja.
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.09.08. 16:14

0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.09.08. 17:13

(tegnap tortent, van valami visszhangja?)

http://antalvali.com/meghivo-vitaforumr ... ontra.html

MEGHÍVÓ VITAFÓRUMRA - Védőoltások: Pro és Kontra
2011, szeptember 4 - 16:37 — Varga Nikoletta
Sok szeretettel továbbítom a Nebáncsvirág Egyesület meghívását a Székesfehérvárott tartandó vitafórumra, melynek témája a kötelező védőoltások. A részleteket alább olvashatjátok.

Bízom abban, hogy minél több Olvasónk eljut az eseményre és előre is köszönjük, ha megosztjátok velünk az ott elhangzottakat, érzéseiteket, élményeiteket.

Niki

Egyesületünk életében most először adódik alkalom arra, hogy a magyarországi oltási rendért felelős szerveinkkel nyíltan vitázzunk.
A rendezvény címe: „Védőoltások Pro és Kontra".

A vita alcíme: Az iskolakezdés időszakában elrendelt életkorhoz kötött kötelező jellegű védőoltásokkal kapcsolatos kérdések és válaszok az MMR (mumpsz, kanyaró, rubeola), valamint a Di-Per-Te (diftéria, pertussis, tetanusz) vakcinákkal kapcsolatban.

Ideje: 2011. szeptember 7. (szerda), 18.00 óra.

A rendezvény helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Rákóczi út 25. (Civilek Háza)

A vitában résztvevő felek: Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, Nebáncsvirág Egyesület

Az államigazgatási szervek részéről megjelennek:
Dr. Mészner Zsófia
Dr. Ócsai Lajos
Dr. Lencsés Gyöngyi
Dr. Almási Ferenc

A Nebáncsvirág Egyesület részéről megjelennek:
Dr. Turcsányi Zsolt
Dr. Ébert Jenő
Lepold Andrea
Bokány Lajos
(a résztvevők listája változhat)

A rendezvény szervezője: Széna Egyesület (www.szena.hu)

Információ: Fekete János
+36 30/849-8146
fekete.janos66 kukac digikabel.hu

--------------------------------------------------------------------------------

A rendezvény előtt lehetőség nyílik a személyes beszélgetésekre.
Mindenkit sok szeretettel várunk!
Üdvözlettel: a Nebáncsvirág Egyesület csapata.
0 x

Avatar
Csillaghamu
Hozzászólások: 62
Csatlakozott: 2011.09.04. 03:32
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Csillaghamu » 2011.09.08. 17:30

@vaskalapos (26185):

Aww, ha tudok róla talán benéztem volna.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.09.08. 17:36

nemsokára következik az 1 éves kisfiam 15 hós (2db ) és 18 hó oltása Hogyan készüljünk fel rá, illetve hogyan lehet kivezetni ezeket az oltásokat. Mi ennek a menete?
Szeretném megtudni a véleményeteket az ügyben, hogy oltás estén (MMR) melyiket adjam az ikreimnek: emóciót vagy supra kids-t? Illetve melyikkel tudom jobban megtámogatni az immunrendszerüket: a méz almarosttal vagy a synbiotic colonies a jobb? Kapnak még huminiqumot, whole megát, és próbálom beadni Nekik a béta-glükánt is, kisebb-nagyobb sikerrel. Természetesen a táplálkozásra is odafigyelünk, nincs cukor, finomított liszt sem.
Érdemes lenne még homeopátiás oltáskivezetőt is adnod nekik (alább Varga Niki ír róla), valamint a méregtelenítő tapasz sem ártana.
Homeopatával egyeztetve: az oltás megelőző napon (Thuja Ch30 2x5 golyócska) és a beadatás napján (Thuja Ch 200 1x5 reggel)

Méregtelenítő tapasz, rögtön ahogy megkapta az oltást (én fel sem öltöztettem bent a dokinál, kint a folyosón már ragasztottam is az oltás helyére), majd este a talpacskáira... meglehetősen furcsán méregettek a tömött váróban a kedves szülők...

Folyamatosan kapja a Huminiqum-ot és a méz almarosttal termékeket - persze szedi még a wholemega-t, a tiny tabs-ot is, és legnagyobb meglepetésemre szereti az Emóciót -. A Huminiqum tökéletesen megköti és kivezeti a nehézfémeket, a méz almarostban található almapektin szintúgy, ráadásul tartalmaz béta-glükánt, ugyanúgy, mint az Emóció...


Jelenlegi tudásom szerint ezeket tudom ajánlani, persze a megfelelő táplálkozást ez esetben is szem előtt kell tartani, hogy a kicsi immunrendszere folyamatosan támogatottságot élvezzen.
0 x

Avatar
Orcas
Hozzászólások: 1027
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:07
Tartózkodási hely: Az Operencián túl

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Orcas » 2011.09.08. 18:51

@vaskalapos (26188):

Juj .... tajekozott anyukak... "a pokolba vezeto ut is joszandekkal van kikovezve". Nekem ez jutott eszembe errol.
0 x

Avatar
sajnos_kacat
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:43
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: sajnos_kacat » 2011.09.08. 19:08

@vaskalapos (26188):
Jól értem, hogy ez a "homeopátiás oltáskivezető tapasz" oltás után mágikus úton kiszívja az oltóanyagot a szervezetből? (valójában ha jól sejtem, semilyen hatóanyagot nem tartalmaz, és semmit sem csinál.)
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.09.08. 19:20

@sajnos_kacat (26199):

ket kulon atveresrol van szo:

-homeopatias oltaskivezetes (fogalmam sincs, hogy ez mi, a tuja [higitva] miert vezeti ki az oltast, mit is jelent a kivezetes)

-meregtelenito tapasz, ami akkor is "meregtelenit" ha nem is tapasztod fel, csak bevizezed (kiprobaltam)
0 x

Avatar
sajnos_kacat
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:43
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: sajnos_kacat » 2011.09.08. 19:28

@vaskalapos (26200):
Ha az oltás kivezetés azt jelenti, hogy az oltás előtti állapotot visszacsinálja az immunrendszerben (a homeopaták fantazmagóriája szerint), akkor én támogatom az ilyen típusú homeopátiás készítményeket. Az összes hülye bátran beoltathatja a gyerekét abban a tudatban, hogy a tapasz úgyis visszacsinálja, a kecske is jól lakik, meg a káposzta is.
0 x

Avatar
Csillaghamu
Hozzászólások: 62
Csatlakozott: 2011.09.04. 03:32
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Csillaghamu » 2011.09.08. 19:54

@sajnos_kacat (26201):
Ha az oltás kivezetés azt jelenti, hogy az oltás előtti állapotot visszacsinálja az immunrendszerben (a homeopaták fantazmagóriája szerint), akkor én támogatom az ilyen típusú homeopátiás készítményeket. Az összes hülye bátran beoltathatja a gyerekét abban a tudatban, hogy a tapasz úgyis visszacsinálja, a kecske is jól lakik, meg a káposzta is.
Akár még jó is lenne, de ezek a szutykok biztos pénzbe kerülnek, amit okosabban is el lehetne költeni, mondjuk a gyerek javára.
Azt hiszem a megoldás, amit tényleg támogatni tudnék az ilyen sarlatánok legális és financiális máglyán égetése lenne, illetve természetesen a nép edukálása és nem egy ilyen kompromisszum.
0 x

Avatar
vegyati
Hozzászólások: 575
Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vegyati » 2011.09.08. 19:58

@vaskalapos (26185):

Megnéztem az egyesület honlapját, a küldetésünk rovatban találtam ezt:

"Alaposan megismerve az oltásokkal kapcsolatos terület minden oldalát, fáradhatatlanul elvégezve az ehhez szükséges felelős gyűjtő és válogató munkát, arra a következtetésre jutottunk, hogy a népegészségügy egy magasabb fokát jelentené, ha az oltások beadását az állam szabadon választhatóvá tenné. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesülethez hasonlóan azt valljuk, hogy a háziorvos segítségével minden gyermek esetében egyénileg kellene mérlegelni egy-egy védőoltás szükségességét a gyermek és a család kórtörténete, célirányos vizsgálatok, illetve a szociális körülmények alapján."

"Hiszünk abban, hogy egy jobb jövő csakis egészségesebb, tudatosabb egyénekkel alapozható meg, ezért választottuk a jövő generáció, a gyermekek védelmét és ezért állunk ki abbéli törekvésünk mellett, hogy legyen választható a kötelező."

Lehet, hogy nálam van a hiba és csak én érzek antagonisztikus ellentétet a kiemelt részekben?
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.09.08. 20:31

A tippem az oltáskivezetésre:
Az oltásokba ugye van a "híres" thimerosal, ami higanyt, meg egyéb nehézfémeket tartalmaz, amiket ki kell vezetni az oltás után a szervezetből, mert az lerakódik és csúnya dolgokat művel!
Hülyén hangzik? Igen. El tudom képzelni az antivaxokról, hogy így gondolják? Igen.
:roll:
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2011.09.08. 20:48

@vegyati (26204):

Szerintem az ilyen egyesületek tagjainak legyen esetleg kötelező helyett választható csak az általános és ingyenes orvosi ellátás. A TB-igazgatóság segítségével minden tag esetében egyénileg kellene mérlegelni az orvosi ellátás szükségességét a tag és a családja kórtörténete, célirányos vizsgálatok, illetve a szociális körülmények alapján. Legyen választható a kötelező. :)
0 x

Áramlat
Hozzászólások: 754
Csatlakozott: 2011.05.17. 21:46

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Áramlat » 2011.09.09. 10:51

A vakcina jövő ..

Under Pressure: The Search for a Stress Vaccine
http://www.wired.com/magazine/2010/07/f ... cure/all/1
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.09.09. 18:19

0 x

piciloo
Hozzászólások: 879
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2011.09.09. 19:26

Védőnőként mindig elborzadva olvasom és hallgatom, amikor egy szülő nem a betegségtől, hanem az oltástól félti a gyermekét.
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.09.09. 19:33

@vaskalapos (26269): a hivatkozott video szerint maganak az oltasnak a hatasat (nem tudni milyet) csokkenti a "kiveztes", nem a tartositoanyagoket.
Allitolag nem csokkenti a vedolotas vedo hatasat.
A "kivezetesre" az egyentol fuggo "alkati szer" az illeto egyen altalanos, mindenre jo homeoptias szere valo, vagy a konktert vedooltas homeopatias higitasa, vagy a tuja 1040-szeres higitasa (ami olyan nagyon higitott, hogy orvosi felugyeet nelkul nem is valo alkalmazni, olyan borzalmasan eros szer.
0 x

piciloo
Hozzászólások: 879
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2011.09.09. 19:48

http://www.babaszoba.hu/articles/Az_iga ... 0616181212

Érdemes lenne elolvasni azoknak, akik bedőlnek az oltásokkal kapcsolatos rémhíreknek.
0 x

Avatar
sajnos_kacat
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2009.12.09. 21:43
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: sajnos_kacat » 2011.09.10. 00:03

@vaskalapos (26269):
Engem az zavar nagyon a videóban, hogy hogyan képes egy orvos végzettségű ember ilyen fapofával előadni ekkora hazugságokat.
0 x

Avatar
pounderstibbons
*
*
Hozzászólások: 2662
Csatlakozott: 2010.05.25. 11:01

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: pounderstibbons » 2011.09.10. 07:11

@piciloo (26271):


Gondolom mivel a védőoltás miatt nem lesz beteg a gyereke, viszont tapasztalata szerint a védőoltás nehézségeket okoz. Mintha valaki gáztámadás közben levennné a gázmaszkot, mert az szorítja a fülét...

Nehezen látom megfordíthatónak a trendet, amíg nem lesz nálunk is néhány gyerekhalál, olyan betegségektől, amelyek most nincsenek. Majd akkor orrbavágja a lengőajtó a vakcinaellenes gazembereket. Kár hogy ehhez ez fog kelleni.
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: stark » 2011.09.10. 08:46

Nem tudom, hogy néz itt e valaki Penn and Tellert, de:

http://www.zshare.net/video/79294390b9eba727/

Ez pont a antivaxokról szóló rész...
0 x

piciloo
Hozzászólások: 879
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2011.09.10. 09:48

@pounderstibbons (26318):
Az orvos akivel együtt dolgozom, már látott torokgyík (diphtheria ) miatt gyereket meghalni. Olyan országból jött a gyerek, ahol még nem oltottak diphteria ellen. A kórházi kezelés ellenére is meghalt.

A tv-ben kellene szerepelni az olyan orvosoknak, akiknek vannak hasonló tapasztalataik, hogy felnyissák a mostani szülők szemét azzal kapcsolatban, hogy bizonyos betegségekkel azért nem lehet találkozni a gyakorlati életben ,mert oltanak ellene. A betegség kórokozója létezik, de az oltott személyek miatt nem talál gazdaszerveztre, így nem tud elszaporodni, terjedni, járványt okozni.
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.10. 10:15

@piciloo (26327):

Gyuszi!
Ha majd előbújsz ,ajánlom a figyelmedbe!

http://index.hu/tudomany/2011/01/06/nem ... vedooltas/
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.10. 10:25

@piciloo (26327):

Elnézést!
Félrecímeztem!
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.10. 10:50

0 x

piciloo
Hozzászólások: 879
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2011.09.10. 17:25

@lorenz (26334):
Az olyan szülők, akik amúgy be nem oltatnák a gyereküket, érdekes módon annak örülnek hogy másoké be van oltva, mert arra hivatkoznak, hogy nekik éppen azért nem kell. Azzal kezdik az érvelést, hogy ha a többi gyerek be van oltva, akkor az övéket minek. Na ez a jellemtelenség teteje.
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.10. 20:20

@piciloo (26379):

Én a környezetemben nem ezt tapasztaltam.
Inkább próbáltak téríteni,lebeszélni másokat is az oltásokról.
Engem ez háborít fel jobban.
Ez egy kártékony mém és ők tudatosan terjesztik.
0 x

piciloo
Hozzászólások: 879
Csatlakozott: 2011.02.24. 17:50

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: piciloo » 2011.09.10. 20:50

@lorenz (26384):
Igen, olyanokról is hallottam.
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.09.11. 01:02

@lorenz (26330):
Azért ez az utolsó mondat érdekes!
"Andrew Wakefield - aki 2004 óta az Egyesült Államokban praktizál - a CNN hírtelevíziónak szerdán adott nyilatkozatában tagadta az ellene felhozott vádakat, és arra hivatkozott, hogy tanulmánya eredményét később a világ öt országában megismételték." ;)
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.11. 01:08

@osamuka (26418):

"Azért ez az utolsó mondat érdekes!"

Köszönöm!

Bár csak én is megfogalmazhatnék hasonlót a te írásaiddal kapcsolatban!
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.09.11. 01:10

@lorenz (26422):
Azért ahhoz nem ártana, egy "kis tudás"! :D
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2011.09.11. 01:14

@osamuka (26425): így igaz, ha legalább csak egy kis tudás szorult volna beléd, akkor lenne rá esély, hogy írj valami okosat. Csak egészen picit, érted, nem nagy, csak egy pirinyó kis értelmes gondolat, nem is direkt, csak úgy véletlen odavetve legalább. De áh, de erre bizony a 1282 hozzászólásod még nem hozott példát. :(
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.11. 01:15

@osamuka (26425):

Csak szólok,hogy elkezdted önmagadat ismételni.mimindannyian ezt vmikizálódásnak nevezné.
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2011.09.11. 01:24

@lorenz (26428): :D bizony. A gondolkodás hiányának szükségszerű velejárójaként kicsi a felvonultatott retorikai elemek halmaza, így a sokszori megszólalás kényszerű ismétlésekbe torkollik.
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.11. 01:27

@mimindannyian (26434):

"A gondolkodás hiányának szükségszerű velejárójaként kicsi a felvonultatott retorikai elemek halmaza, így a sokszori megszólalás kényszerű ismétlésekbe torkollik."

Ööö...,én is pont ezt akartam mondani!
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.09.11. 01:34

@lorenz (26438):
Micsoda fantázia! Csak nem egy helyre jártatok iskolába? Az eszetek helye, megvan hozzá! :D
0 x

lorenz
Hozzászólások: 3119
Csatlakozott: 2011.06.29. 14:22
Tartózkodási hely: Budapest-Nagyvárad

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: lorenz » 2011.09.11. 01:44

@osamuka (26442):

A vesszőt megint helytelenül használtad,az iróniát nem érted.

Miért jó az neked, ha porig aláznak egy fórumon a helyesírásod,a stílusod és a tudatlanságod miatt?
Egyfajta szellemi mazochizmus?
0 x

Avatar
osamuka
Hozzászólások: 2227
Csatlakozott: 2011.02.19. 08:08

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: osamuka » 2011.09.11. 01:54

@lorenz (26446):
"porig aláznak" Ti?? Röhögnöm kell! Értelmes hozzászólásotok nincs, tudatlanok vagytok, ismeret hiányban szenvedtek! Van valami elméleti ismeret félétek, de az nagyon, nagyon kevés! :D :D :D
0 x

Avatar
mimindannyian
*
*
Hozzászólások: 7917
Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
Tartózkodási hely: Szoboszló

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: mimindannyian » 2011.09.11. 10:36

@osamuka (26449): Sajnos a tények és a hozzászólásaid mást mutatnak. Szomorú, de a vak hiteden kívül más "erényt" nem tudsz felmutatni :(
0 x

Avatar
stark
Hozzászólások: 1279
Csatlakozott: 2011.08.30. 14:31
Tartózkodási hely: UK

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: stark » 2011.09.11. 10:41

@osamuka (26449):

Elméleti ismeret? Miről? A hiten keresztül gyógyításból? A legbutább "közgazdászok" elmebeteg szónoklataiból? A pestis és a fürdés lélektanáról?

Igen, ilyen marhaságokról tényleg keveset tudunk, én legalábbis nagyon régen olvastam fantasy-t.
0 x

Avatar
Tuttisuu
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Tuttisuu » 2011.09.27. 09:47

Ez az őrület egyre terjed nálunk is. Persze a hívőiknek itt nem tűnnek fel az ellentmondások és a nem is olyan finom csúsztatások.
http://www.nebancs.hu/polio-gyermekbenu ... etben.html

Ahogy simán belefér a fordításba a ferdítés.
http://www.nebancs.hu/friss-cikkek/71-b ... omment-263

A homeopata véleménye:
Utolsó és végérvényes meggyőződésem, hogy nincs olyan oltás, ami hasznos lenne. Èppen ellenkezőleg: számomra statisztikailag bebizonyított tény, hogy az ún. „védőoltások" nem védenek, hanem beteggé tesznek.
http://nebancs.hu/miert-ne-oltsunk/erve ... ellen.html


A kanyaróvírus taglalása mellett pedig kérem az illusztrációt figyelni.
http://nebancs.hu/vedoltasok-pro-es-kon ... oltas.html
Csak az én szemem káprázik, vagy az ott tényleg egy eukarióta sejt? :D
0 x

Avatar
Zsolesz14
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2010.09.21. 10:39

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Zsolesz14 » 2011.09.27. 09:52

@Tuttisuu (28407):

Külföldön ez megy már mióta. Ott persze többen vannak azok is, akik küzdenek az Antivax lunacy ellen.
http://scienceblogs.com/insolence/2011/ ... _polio.php
0 x

Avatar
sötétvödör
Hozzászólások: 1422
Csatlakozott: 2011.08.11. 20:56
Tartózkodási hely: Death Star

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: sötétvödör » 2011.09.27. 16:22

számomra statisztikailag bebizonyított tény, hogy az ún. „védőoltások" nem védenek, hanem beteggé tesznek.Mint pl himlő,kanyaró,diftéria stb. Én és több millió gyerek ezeket az oltásokat megkapta,és érdekes módon egynél sem jelentkeztek a betegségek.
0 x

Vadas István
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2011.09.29. 08:42

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Vadas István » 2011.09.29. 08:45

A WHO adatai:
http://apps.who.int/immunization_monito ... select.cfm
Jól látszik a szoros összefüggés van az oltottság hiánya és a megbetegedések száma között.
0 x

Áramlat
Hozzászólások: 754
Csatlakozott: 2011.05.17. 21:46

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Áramlat » 2011.10.26. 12:48

Nincs bizonyíték az influenzaoltás hasznára
http://index.hu/tudomany/2011/10/26/nin ... _hasznara/
0 x

vaskalapos
Hozzászólások: 4606
Csatlakozott: 2009.12.09. 17:51

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: vaskalapos » 2011.10.26. 13:23

@Áramlat (31957):
Nincs bizonyíték az influenzaoltás hasznára
csak a cikk cimet lattad, vagy legalabb az elso mondatot elovastad belole?

Igy szol az elso mondat:
Egy holland szakfolyóirat szerint nem támasztható alá tudományosan, hogy van értelme influenza ellen beoltani a 65 évnél idősebbeket és a különböző kockázati csoporthoz tartozókat.

Ha olvastad, akkor szegyelld magad. Ha nem akkor azert.

Az Index a HVG es par mas sajtoorganum szemet vonzo cimeket valaszt, amik koszonoviszonyban sincsenek a cikk tartalmaval.

A cikkban ilyet is olvashatsz "Az influenza elleni oltás egészséges felnőttek esetében alig csökkenti a tüneteket," - ez az oltas teljes felreertesen alapul, az oltasnak nem is kene ilyen hatasa legyen. Vagy vedettseget okoz -es akkor nincs fertozes, nincs tunet - vagy nem.
Akinel van tunet, ott nem hatott az oltas.

Madarat tollarol, embert forrasarol (amit cital).
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6486
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2011.10.26. 13:36

Az eredeti cikk:
http://goo.gl/FZkQ6

Sok újdonság nincs benne. Jó pár éve írogat a szakirodalom arról, hogy időseknél sokkal kevésbé hatásos az influenzaoltás, mivel gyengébb az immunválaszuk. Gondolkodnak is rajta, hogy nekik nagyobb adagot kéne beadni.
0 x

Avatar
ndru
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2010.10.16. 19:39

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: ndru » 2011.10.26. 13:37

@vaskalapos (31958):

A 65 évnél idősebbek esetében ez nem is olyan nagy szenzáció, nem?
A meta-analízis előtt is voltak sejtések, hogy az a korosztály már találkozhatott hasonló variánssal.

Meh~
Az elkövetkező 3 hónapban fogadok, hogy mindenhol ugyanezt a szenzációhajhász cikk címet fogjuk visszahallani. :?
0 x

Szilágyi András
*
*
Hozzászólások: 6486
Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
Tartózkodási hely: Budapest

Vakcinák és a globális egészség

Hozzászólás Szerző: Szilágyi András » 2011.10.26. 13:42

@vaskalapos (31958):
Vagy vedettseget okoz -es akkor nincs fertozes, nincs tunet - vagy nem.
Akinel van tunet, ott nem hatott az oltas.
Ez nem így van, nem "minden vagy semmi" típusú az immunválasz.
Sokszor az oltás nem akadályozza meg teljesen a megbetegedést, csak lerövidíti a betegség lefolyását, enyhíti a tüneteket, megelőzi a komplikációkat.
0 x