C-vitamin
-
- Hozzászólások: 6
- Csatlakozott: 2011.04.04. 08:57
C-vitamin
Számtalan helyen olvashatod: A C-vitamin 40 (50)oC felett ELbomlik. Vegyész vagyok, és az az érzésem, hogy részben félreértésről, részben kamuzásról, részben hozzáértés hiányából eredő magabiztos igazság-kinyilatkoztatásról van szó.
Biztosat nem tudok - nem emlékszem megalapozott véleményre a tanulmányaimból, és a NET-en sem találtam (eddig) olyan véleményt, ami megalapozottnak (mérésekkel ellenőrzöttnek) tűnik.
Az lenne a tippem, hogy a C-vitamin bomlása 40-50 foknál megkezdődik, a hőmérséklet emelkedésével valamelyest gyorsul, és oxigén, vagy erősen oxidáló hatású vegyületek jelenlétében gyorsabb, mint ezek nélkül.
Vegyészként nehezen elképzelhető a számomra, hogy a csipkebogyó teát forró vízzel elkészítve az alatt a pár perc alatt az összes C-vitamin "elbomlik".
Talán nincs igazam, viszont ebben az esetben izgalmas kérdések lehetnek:
- A csipkebogyó lekvárban (1 óra főzés után) van-e C-vitamin, és mennyi?
- Ha a forró teámat aszkorbinsavval (tiszta C-vitamin) savanyítom, mitől savanyú, amikor iszom?
- Miért nem kap skorbutot, aki csupa főtt ételt eszik? (ha van ilyen...)
Várom az érdekes válaszokat, véleményeket!
Biztosat nem tudok - nem emlékszem megalapozott véleményre a tanulmányaimból, és a NET-en sem találtam (eddig) olyan véleményt, ami megalapozottnak (mérésekkel ellenőrzöttnek) tűnik.
Az lenne a tippem, hogy a C-vitamin bomlása 40-50 foknál megkezdődik, a hőmérséklet emelkedésével valamelyest gyorsul, és oxigén, vagy erősen oxidáló hatású vegyületek jelenlétében gyorsabb, mint ezek nélkül.
Vegyészként nehezen elképzelhető a számomra, hogy a csipkebogyó teát forró vízzel elkészítve az alatt a pár perc alatt az összes C-vitamin "elbomlik".
Talán nincs igazam, viszont ebben az esetben izgalmas kérdések lehetnek:
- A csipkebogyó lekvárban (1 óra főzés után) van-e C-vitamin, és mennyi?
- Ha a forró teámat aszkorbinsavval (tiszta C-vitamin) savanyítom, mitől savanyú, amikor iszom?
- Miért nem kap skorbutot, aki csupa főtt ételt eszik? (ha van ilyen...)
Várom az érdekes válaszokat, véleményeket!
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 7917
- Csatlakozott: 2011.04.23. 16:20
- Tartózkodási hely: Szoboszló
C-vitamin
@Bares (41055): Hasonlóan kérdés számomra, hogy miért tesznek a Neocitránba aszkorbinsavat, ha egyszer forró vízben kell feloldani. Talán az a gyanús "10% ráméréssel" kitétel arra utal, hogy ennyi hányad elbomlásával számolnak?
3. HOGYAN KELL SZEDNI A NEO CITRAN BELSŐLEGES POR FELNŐTTEKNEK KÉSZÍTMÉNYT?
1 tasak tartalmát 1 pohár (kb. 2,5 dl) forró vízben kell feloldani és melegen, rövid időn belül a teljes mennyiséget meginni.
Mit tartalmaz a Neo Citran belsőleges por felnőtteknek
- A készítmény hatóanyagai
10,0 mg fenilefrin-hidroklorid, 20,0 mg feniramin-maleát, 55,0 mg aszkorbinsav (10% ráméréssel együtt), 500 mg paracetamol tasakonként..
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
C-vitamin
@Bares (41055):
Következőt találtam:
- pár perces párolás, főzés hatására a zöldségek, gyümölcsök C-vitamin tartalma 25%-kal csökken
- 10-20 perces főzés hatására 50%-kal csökken.
Következőt találtam:
- pár perces párolás, főzés hatására a zöldségek, gyümölcsök C-vitamin tartalma 25%-kal csökken
- 10-20 perces főzés hatására 50%-kal csökken.
0 x
-
- Hozzászólások: 358
- Csatlakozott: 2009.12.10. 09:05
- Tartózkodási hely: Margarin
C-vitamin
@Bares (41055):
Én ezt találtam:
"4.1.3 Stability in Water (e.g. hydrolysis) ..... Test Results: The physico-chemical degradation of L-Ascorbic Acid (without activated sludge) was 11% after 7 days and 50% after 28 days." itt
Azt el tudom képzelni, hogy a lakton hidrolizál, és ennek a hidrolízisnek a mértéke a hőmérséklet emelkedésével fokozódik, azaz melegítés hatására vizes környezetben "elbomlik".
Gondolom (remélem), Vegyati ezt jobban megmagyarázza.
Én ezt találtam:
"4.1.3 Stability in Water (e.g. hydrolysis) ..... Test Results: The physico-chemical degradation of L-Ascorbic Acid (without activated sludge) was 11% after 7 days and 50% after 28 days." itt
Azt el tudom képzelni, hogy a lakton hidrolizál, és ennek a hidrolízisnek a mértéke a hőmérséklet emelkedésével fokozódik, azaz melegítés hatására vizes környezetben "elbomlik".
Gondolom (remélem), Vegyati ezt jobban megmagyarázza.
0 x
-
- Hozzászólások: 575
- Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49
C-vitamin
@Bares (41055):
Hátha ezek segítenek:
Thermal stability of vitamin C: Thermogravimetric analysis and use of total ion monitoring chromatograms
Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis
Márta Juhász et al.
Volume 59, 5 February 2012, Pages 190–193
Hátha ezek segítenek:
Thermal stability of vitamin C: Thermogravimetric analysis and use of total ion monitoring chromatograms
Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis
Márta Juhász et al.
Volume 59, 5 February 2012, Pages 190–193
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
C-vitamin
@vegyati (41068):
Ez arról ír, hogy a száraz, por alakú, tiszta C-vitamin milyen gyorsan bomlik el levegőn vagy nitrogénben.
Ez arról ír, hogy a száraz, por alakú, tiszta C-vitamin milyen gyorsan bomlik el levegőn vagy nitrogénben.
0 x
-
- Hozzászólások: 575
- Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49
C-vitamin
@Bares (41055):
TG segítségével nézték a bomlást. Csak 200°C-nál kezdődött el! Ezt nitrogén atmoszféra alatt nézték, tehát ez tisztán termikus hatásra való elbomlása. IMHO mint nagyon jó redukálószer (mármint a C vitamin) oxigén jelenlétében, ill. oldatban alacsonyabb hőfokon is elkezdődhet a bomlása.Bares írta:Az lenne a tippem, hogy a C-vitamin bomlása 40-50 foknál megkezdődik, a hőmérséklet emelkedésével valamelyest gyorsul, és oxigén, vagy erősen oxidáló hatású vegyületek jelenlétében gyorsabb, mint ezek nélkül.
0 x
-
- Hozzászólások: 575
- Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49
C-vitamin
@Szilágyi András (41069):
Igen ezt én is kihangsúlyoztam a következő kommentben. Utánanézek majd, hogy egyéb körülmények között mi történik.
Igen ezt én is kihangsúlyoztam a következő kommentben. Utánanézek majd, hogy egyéb körülmények között mi történik.
0 x
-
- Hozzászólások: 1375
- Csatlakozott: 2011.09.25. 23:11
C-vitamin
@Bares (41055):
Anno mi csináltunk ilyen kísérletet, citrom hússal és héjjal. 10 perc főzés után nem sok változás volt, bár titrálással dolgoztunk és hallgatói laborban... Ha fontos meg tudom nézni a pontos értékeket, persze csak ha megtalálom a jegyzőkönyvet.
Anno mi csináltunk ilyen kísérletet, citrom hússal és héjjal. 10 perc főzés után nem sok változás volt, bár titrálással dolgoztunk és hallgatói laborban... Ha fontos meg tudom nézni a pontos értékeket, persze csak ha megtalálom a jegyzőkönyvet.
0 x
-
- Hozzászólások: 358
- Csatlakozott: 2009.12.10. 09:05
- Tartózkodási hely: Margarin
C-vitamin
@Bares (41055):
Ja igen és itt: http://www.nature.com/nature/journal/v4 ... 72_F4.html van egy ábra, ahol a nem enzimatikus lebontás termékei is benne vannak.
Ja igen és itt: http://www.nature.com/nature/journal/v4 ... 72_F4.html van egy ábra, ahol a nem enzimatikus lebontás termékei is benne vannak.
0 x
-
- Hozzászólások: 575
- Csatlakozott: 2009.12.09. 18:49
C-vitamin
A lakton egy gyűrűs észter, hidrolízisével egy alkoholos OH ill. karbonsav szabadul fel, ez egy molekulában lesz. Nem tudom, hogy fiziológiásan van-e különbség köztük (C-vit. esetén). Habár ezek között van:TranszfettiAcid írta:Azt el tudom képzelni, hogy a lakton hidrolizál, és ennek a hidrolízisnek a mértéke a hőmérséklet emelkedésével fokozódik, azaz melegítés hatására vizes környezetben "elbomlik".
gamma-butirolakton gamma-hidroxi-vajsav
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
0 x
-
- Hozzászólások: 358
- Csatlakozott: 2009.12.10. 09:05
- Tartózkodási hely: Margarin
C-vitamin
@vegyati (41108):
OFF
hogy miért a GHB a példád ... cö-cö
/OFF Elnézést!
Persze, hogy egy molekulában lesz , teljesen igazad van. Szerintem kell, hogy legyen különbség közöttük. Lehet, hogy tévedek, de a C-vitamin végül is egy lakton, ami gulonsavból lesz. A linkelt ábra szerint gulonáttá (vissza)hidrolizálhat, ezt viszont a szervezet nem tudja újra aszkorbinsavvá alakítani. Ennek következtében nem is tudja a szervezet felhasználni.... egy gyűrűs észter, hidrolízisével egy alkoholos OH ill. karbonsav szabadul fel, ez egy molekulában lesz. Nem tudom, hogy fiziológiásan van-e különbség köztük (C-vit. esetén).
OFF
hogy miért a GHB a példád ... cö-cö
/OFF Elnézést!
0 x
-
- Hozzászólások: 79
- Csatlakozott: 2011.05.13. 15:51
C-vitamin
Sziasztok,
ez a C-vitaminos téma engem is mindig nagyon foglakoztatott,mert annyiféle vélemény van róla.Ugye az egyik,h a sima l-aszkorbisav vajon ugyanolyan hasznos-e mint mondjuk egy frissen facsart citrom levében lévő c-vitamin.
Én pár hete vettem sima l-aszkorbinsav port.Egy mini mérőkanállal kell kimérni és elkeverni vízzel vagy teával stb.
Azért döntöttem emellet,mert olcsó plusz nincs benne semmi adalékanyag.
Itt írtátok,h levegőn is bomlik.Akkor ezt értsem úgy,h amikor kinyitom a dobozt olyankor ugye oxigén éri.Szóval akkor ilyenkor is bomlik a por?
Bocsi ha kicsit zavaros voltam,de remélem azért értitek a kérdéseimet
ez a C-vitaminos téma engem is mindig nagyon foglakoztatott,mert annyiféle vélemény van róla.Ugye az egyik,h a sima l-aszkorbisav vajon ugyanolyan hasznos-e mint mondjuk egy frissen facsart citrom levében lévő c-vitamin.
Én pár hete vettem sima l-aszkorbinsav port.Egy mini mérőkanállal kell kimérni és elkeverni vízzel vagy teával stb.
Azért döntöttem emellet,mert olcsó plusz nincs benne semmi adalékanyag.
Itt írtátok,h levegőn is bomlik.Akkor ezt értsem úgy,h amikor kinyitom a dobozt olyankor ugye oxigén éri.Szóval akkor ilyenkor is bomlik a por?
Bocsi ha kicsit zavaros voltam,de remélem azért értitek a kérdéseimet
0 x
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
C-vitamin
@jenny84 (41149): Igen, bomlik, de kb. 1-2 év alatt bomlik el a 10%-a. Úgyhogy lehetőleg 20 éven belül fogyaszd el!
0 x
-
- Hozzászólások: 79
- Csatlakozott: 2011.05.13. 15:51
-
- Hozzászólások: 6
- Csatlakozott: 2011.04.04. 08:57
C-vitamin
Köszönöm szépen az összes hozzászólást!
Számomra sokkal világosabbá vált az ügy.
Jó, hogy van ez a fórum...
Számomra sokkal világosabbá vált az ügy.
Jó, hogy van ez a fórum...
0 x
-
- Hozzászólások: 2
- Csatlakozott: 2016.09.11. 17:09
C-vitamin
Latom ezeket a kutatasokat is megvette a gyogyszeripar. Hazugsag. 20 ev? inkabb 4 het. Szobahomersekleten. Gondolom ezt a forumot is a gyogyszeripar, az energiahatalmak es a fegyverlobbi erdekeltsegek tartjak eletben. (Mert minden uj kutatast, ami utkozik a fent felsorolt 3 halmaz erdekeivel verfarkaskent tamadjatok) Altudomanyos az egesz szkeptikus forum. Mi lenne, ha egyszer az eletben kedves altudomanyos barataim, kik tekintelyt parancsolo toltelek szavakkal leplezitek,hogy 10bol 9szer melle lottok: nem multik altal penzelt forrasokra hivatkozva fognatok ki a szelet a valodi tudomanyok vitorlajabol? Mert mi a valodi tudomany? Az volna, ha leulnetek a hatsotokra, es sajat magatok kezdenetek el kiserletezni, tobbszor, es utanajarni a dolgoknak. az pedig nem 2 honap meg nem fel ev. Vagyis ti csak a multik digitalis katonai vagytok. Mi lenne a valodi tudomany? Megfigyelni a SAJAT VALODI eleteteket, mert ez a realis szkepticizmus. Csak szolok,hogy az univerzum megertesehez nem eleg a diszkret ertekeken szamolni, 1es es a 2es nem transzcendens szam kozott vegtelen masik szam van, sok transzcendens szam is. Mi a ti tudomanyotok? Mindent tagadunk, ami nem reszhalamza a szkeptikus biblianknak.
A keresztenyseget ugyanugy kirohogom,mint titeket. bar ti egy fokkal jobbak vagytok,ja megsem. Mert a ti , A keresztenyseg, gondolkodasanak (vagyis az irrealis, NEM UTANAJARO algondolkodasnak) koszonheto: az atombomba, a tulnepesedes, a bankrendszer parazita tevekenysege, a hadsereg, stb. nalatok egyes http cimek a koran, meg amit a gyogyszercegek zsebeben levo felig tudomanyos felig altudomanyos egyetemeken beletek programoztak. Hogy miert vagyok mar mar nevetsegesen felforgato? Azert,mert akarmikor megyek el orvoshoz, akar en, akar en a kutyammal (szerencsere ketevente egyszer atlagban), nem olyan eljarast kezdemenyeznek az orvosok, ami nekem vagy a kutyamnak jo lenne, hanem olyat, ami novelne a beveteluket. Pl. lazan felir antibiotikumot, es en, akinek nincs dri vegzettsege, sajat kutfobol jobb diagnozist allitok fel, es a vegen nekem lesz igazam. Ez van 10bol 9szer. Namost, ha annyira jo a tudomany/altudomany aranya az egyetemeken, miert tevednek az orvosok ennyiszer? es miert kell olyan zoldsegre rabukkannom a googleba, amikor a C vitamin bomlasara keresek, ami egyertelmuen a gyogyszercegek PRja? (Nyilvan, ha elismernek,hogy gyorsan bomlik a C vitamin, csokkenteni kellene papiron IS a vitaminjaik szavatossagi idejet.) Az mar csak egy masik kerdes, hogy a sok szintetikus szar (valmiert) nem szivodik fel olyan hatekonyan, mint pl a friss gyumolcsben talalhato. De kit erdekel? A penz az elso. ha elismerjuk,hogy bomlik a C vitamin akkor az ugye bevetel kieses. Soha, egyszer nem fordult meg a fejetekben,hogy ezek a dolgok, amiket linkelgettek, 10-20%ban profitnovelo fantazmagoria humbug? Koltoi kerdes volt nem kell ra valaszolni.
Nos, mi az igazsag? ha leszedsz egy gyumolcsot, a homerseklettel aranyosan romlik minden tapanyag felszivodasi kepessege, csokken a vitamintartalma, es kitudja meg mi van benne, amit meg nem fedeztunk fel. Jo reggelt, sotetseg!
A keresztenyseget ugyanugy kirohogom,mint titeket. bar ti egy fokkal jobbak vagytok,ja megsem. Mert a ti , A keresztenyseg, gondolkodasanak (vagyis az irrealis, NEM UTANAJARO algondolkodasnak) koszonheto: az atombomba, a tulnepesedes, a bankrendszer parazita tevekenysege, a hadsereg, stb. nalatok egyes http cimek a koran, meg amit a gyogyszercegek zsebeben levo felig tudomanyos felig altudomanyos egyetemeken beletek programoztak. Hogy miert vagyok mar mar nevetsegesen felforgato? Azert,mert akarmikor megyek el orvoshoz, akar en, akar en a kutyammal (szerencsere ketevente egyszer atlagban), nem olyan eljarast kezdemenyeznek az orvosok, ami nekem vagy a kutyamnak jo lenne, hanem olyat, ami novelne a beveteluket. Pl. lazan felir antibiotikumot, es en, akinek nincs dri vegzettsege, sajat kutfobol jobb diagnozist allitok fel, es a vegen nekem lesz igazam. Ez van 10bol 9szer. Namost, ha annyira jo a tudomany/altudomany aranya az egyetemeken, miert tevednek az orvosok ennyiszer? es miert kell olyan zoldsegre rabukkannom a googleba, amikor a C vitamin bomlasara keresek, ami egyertelmuen a gyogyszercegek PRja? (Nyilvan, ha elismernek,hogy gyorsan bomlik a C vitamin, csokkenteni kellene papiron IS a vitaminjaik szavatossagi idejet.) Az mar csak egy masik kerdes, hogy a sok szintetikus szar (valmiert) nem szivodik fel olyan hatekonyan, mint pl a friss gyumolcsben talalhato. De kit erdekel? A penz az elso. ha elismerjuk,hogy bomlik a C vitamin akkor az ugye bevetel kieses. Soha, egyszer nem fordult meg a fejetekben,hogy ezek a dolgok, amiket linkelgettek, 10-20%ban profitnovelo fantazmagoria humbug? Koltoi kerdes volt nem kell ra valaszolni.
Nos, mi az igazsag? ha leszedsz egy gyumolcsot, a homerseklettel aranyosan romlik minden tapanyag felszivodasi kepessege, csokken a vitamintartalma, es kitudja meg mi van benne, amit meg nem fedeztunk fel. Jo reggelt, sotetseg!
0 x
-
- Hozzászólások: 2
- Csatlakozott: 2016.09.11. 17:09
C-vitamin
Ja a kotelezo,ajanlott oltasokon felul 2 evente, ha van valami. Nyilvan a kotekedes maagslabdajat mielobb le kellett vagnom. Udv, kedves dks katonak.
0 x
-
- Hozzászólások: 377
- Csatlakozott: 2010.07.29. 22:48
- Tartózkodási hely: Bretagne Finistere :o) a Fold vege
-
- *
- Hozzászólások: 6521
- Csatlakozott: 2009.12.05. 09:31
- Tartózkodási hely: Budapest
-
- Hozzászólások: 2081
- Csatlakozott: 2009.12.11. 17:47
C-vitamin
Jó sok konteós bla-blát idehintettél, de ez
Nooormális?
még logikai bukfenc is, mert pont akkor lenne nagyobb a bevételük, ha jó gyorsan lejárna és újra meg újra meg kéne venned a frisset, a megmaradót meg kidobnád.Schrodinger írta: ...es miert kell olyan zoldsegre rabukkannom a googleba, amikor a C vitamin bomlasara keresek, ami egyertelmuen a gyogyszercegek PRja? (Nyilvan, ha elismernek,hogy gyorsan bomlik a C vitamin, csokkenteni kellene papiron IS a vitaminjaik szavatossagi idejet.) ... ... A penz az elso. ha elismerjuk,hogy bomlik a C vitamin akkor az ugye bevetel kieses.
Nooormális?
0 x
-
- Hozzászólások: 7
- Csatlakozott: 2016.09.11. 21:01
C-vitamin
Jo reggelt, sotetseg!
Na ne kábíts, még a neved is kamu!
(Schrödingernek MACSKÁJA van! - mint az közismert)
Na ne kábíts, még a neved is kamu!
(Schrödingernek MACSKÁJA van! - mint az közismert)
0 x
-
- Hozzászólások: 1
- Csatlakozott: 2018.02.02. 09:29
-
- Hozzászólások: 1
- Csatlakozott: 2024.06.29. 18:58
C-vitamin
C-vitamin témában még a Dr.-ok sem tudnak dűlőre jutni.
Nekem is van egy kérdésem. A vérvizsgálati eredményekben ki látott C-vitamin szintről adatokat? Szerintem ha ilyen fontos, kellene mérni, de nem mérik. AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN. Dr. Klement azt is írta valahol, hogy 270 fokon bomlik csak el a C-vitamin. Ha a forralástól elbomlana, miért marad a sóska savanyú, a forró citromos tea savanyú? Dr. Clement egyébként a másik szélsőség. Gázálarcot felvenni!!!
Dr. Clemens Zsófia agykutató: „Szent Györgyi Albert ebben bizonyosan tévedett, nincs értelme C-vitamint szedni.” CLEMENS ZSÓFIA kutatók körében egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szájon keresztül még több ezer grammos adagban is hatástalan a C-vitamin, ezért intravénásan próbálták meg alkalmazni. Így is hatástalan maradt!Nehéz szavak ezek egy olyan országban, ahol a C-vitamin szinte már nemzetszimbólum, a magyar felfedezőjével, Szent Györgyi Alberttel együtt. Mégis, Dr. Clemens Zsófia agykutató, neurobiológus, a Paleomedicina munkacsoport tudományos irányítója, egy cikket tett közzé a C-vitaminnal kapcsolatos téves berögződésekről. Leginkább arról, hogy ha kiegészítő formában szedjük, betegségeket előzhetünk meg. Ugyanis ez nem így van, állítja Zsófia.A http://paleomedicina.com/ oldalán jelent meg az általuk készített interjú Clemens Zsófiával, aki elmondja, hogy az ételeinkből, ha helyesen táplálkozunk, éppen elég C-vitaminhoz jutunk hozzá, míg a kapszulákkal bevitt C-vitamin amúgy sem hatékony.Arra a kérdésre, hogy miért van olyan sok C-vitaminnal kapcsolatos pozitív tanulmány, ezt a választ adta az agykutató hölgy:„… vizsgálatok kivétel nélkül azt mutatják, hogy a magasabb C-vitaminszint a vérben jobb egészséggel jár együtt, a beavatkozásos vizsgálatok pedig kivétel nélkül azt mutatják, hogy a C-vitamin adásának semmilyen haszna nincs. A kétféle megközelítés eredményéből az következik, hogy a C-vitamin fontos az egészséghez, de mesterséges formában, kiegészítőként adva, nem segít hozzá a betegségek távoltartásához.”Ám ennél is tovább megy, amikor azt fejtegeti, hogy a C-vitamint elsősorban nem a zöldségekben és gyümölcsökben kell keresnünk, hanem az állati táplálékban, mert ott található olyan formában, amiben megfelelően és hatékonyan bomlik le. Ha sokszor eszünk párolt borjúmájat, egészen biztos, hogy nem lesz C-vitamin hiányunk, de a legtöbb belsőségben nagy koncentrációban van jelen a vitamin, ahogy a bőrben is.„Azt kell hogy mondjam, hogy azok a kutatók akik testközelből tanulmányozták a természeti népek táplálkozását és étrendjét mind ugyanarra a következtetésre jutottak, vagyis, hogy a C-vitaminpótlás szükségtelen az állati alapú táplálkozás mellett.”
Dr. Clemens Zsófia agykutató: „Szent Györgyi Albert ebben bizonyosan tévedett, nincs értelme C-vitamint szedni.”
Clemens Zsófi
CLEMENS ZSÓFI
A kutatók körében egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szájon keresztül még több ezer grammos adagban is hatástalan a C-vitamin, ezért intravénásan próbálták meg alkalmazni. Így is hatástalan maradt!
Nehéz szavak ezek egy olyan országban, ahol a C-vitamin szinte már nemzetszimbólum, a magyar felfedezőjével, Szent Györgyi Alberttel együtt. Mégis, Dr. Clemens Zsófia agykutató, neurobiológus, a Paleomedicina munkacsoport tudományos irányítója, egy cikket tett közzé a C-vitaminnal kapcsolatos téves berögződésekről. Leginkább arról, hogy ha kiegészítő formában szedjük, betegségeket előzhetünk meg. Ugyanis ez nem így van, állítja Zsófia.
A http://paleomedicina.com/ oldalán jelent meg az általuk készített interjú Clemens Zsófiával, aki elmondja, hogy az ételeinkből, ha helyesen táplálkozunk, éppen elég C-vitaminhoz jutunk hozzá, míg a kapszulákkal bevitt C-vitamin amúgy sem hatékony.
Arra a kérdésre, hogy miért van olyan sok C-vitaminnal kapcsolatos pozitív tanulmány, ezt a választ adta az agykutató hölgy:
„… vizsgálatok kivétel nélkül azt mutatják, hogy a magasabb C-vitaminszint a vérben jobb egészséggel jár együtt, a beavatkozásos vizsgálatok pedig kivétel nélkül azt mutatják, hogy a C-vitamin adásának semmilyen haszna nincs. A kétféle megközelítés eredményéből az következik, hogy a C-vitamin fontos az egészséghez, de mesterséges formában, kiegészítőként adva, nem segít hozzá a betegségek távoltartásához.”
Ám ennél is tovább megy, amikor azt fejtegeti, hogy a C-vitamint elsősorban nem a zöldségekben és gyümölcsökben kell keresnünk, hanem az állati táplálékban, mert ott található olyan formában, amiben megfelelően és hatékonyan bomlik le. Ha sokszor eszünk párolt borjúmájat, egészen biztos, hogy nem lesz C-vitamin hiányunk, de a legtöbb belsőségben nagy koncentrációban van jelen a vitamin, ahogy a bőrben is.
„Azt kell hogy mondjam, hogy azok a kutatók akik testközelből tanulmányozták a természeti népek táplálkozását és étrendjét mind ugyanarra a következtetésre jutottak, vagyis, hogy a C-vitaminpótlás szükségtelen az állati alapú táplálkozás mellett.”
Nekem is van egy kérdésem. A vérvizsgálati eredményekben ki látott C-vitamin szintről adatokat? Szerintem ha ilyen fontos, kellene mérni, de nem mérik. AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN. Dr. Klement azt is írta valahol, hogy 270 fokon bomlik csak el a C-vitamin. Ha a forralástól elbomlana, miért marad a sóska savanyú, a forró citromos tea savanyú? Dr. Clement egyébként a másik szélsőség. Gázálarcot felvenni!!!
Dr. Clemens Zsófia agykutató: „Szent Györgyi Albert ebben bizonyosan tévedett, nincs értelme C-vitamint szedni.” CLEMENS ZSÓFIA kutatók körében egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szájon keresztül még több ezer grammos adagban is hatástalan a C-vitamin, ezért intravénásan próbálták meg alkalmazni. Így is hatástalan maradt!Nehéz szavak ezek egy olyan országban, ahol a C-vitamin szinte már nemzetszimbólum, a magyar felfedezőjével, Szent Györgyi Alberttel együtt. Mégis, Dr. Clemens Zsófia agykutató, neurobiológus, a Paleomedicina munkacsoport tudományos irányítója, egy cikket tett közzé a C-vitaminnal kapcsolatos téves berögződésekről. Leginkább arról, hogy ha kiegészítő formában szedjük, betegségeket előzhetünk meg. Ugyanis ez nem így van, állítja Zsófia.A http://paleomedicina.com/ oldalán jelent meg az általuk készített interjú Clemens Zsófiával, aki elmondja, hogy az ételeinkből, ha helyesen táplálkozunk, éppen elég C-vitaminhoz jutunk hozzá, míg a kapszulákkal bevitt C-vitamin amúgy sem hatékony.Arra a kérdésre, hogy miért van olyan sok C-vitaminnal kapcsolatos pozitív tanulmány, ezt a választ adta az agykutató hölgy:„… vizsgálatok kivétel nélkül azt mutatják, hogy a magasabb C-vitaminszint a vérben jobb egészséggel jár együtt, a beavatkozásos vizsgálatok pedig kivétel nélkül azt mutatják, hogy a C-vitamin adásának semmilyen haszna nincs. A kétféle megközelítés eredményéből az következik, hogy a C-vitamin fontos az egészséghez, de mesterséges formában, kiegészítőként adva, nem segít hozzá a betegségek távoltartásához.”Ám ennél is tovább megy, amikor azt fejtegeti, hogy a C-vitamint elsősorban nem a zöldségekben és gyümölcsökben kell keresnünk, hanem az állati táplálékban, mert ott található olyan formában, amiben megfelelően és hatékonyan bomlik le. Ha sokszor eszünk párolt borjúmájat, egészen biztos, hogy nem lesz C-vitamin hiányunk, de a legtöbb belsőségben nagy koncentrációban van jelen a vitamin, ahogy a bőrben is.„Azt kell hogy mondjam, hogy azok a kutatók akik testközelből tanulmányozták a természeti népek táplálkozását és étrendjét mind ugyanarra a következtetésre jutottak, vagyis, hogy a C-vitaminpótlás szükségtelen az állati alapú táplálkozás mellett.”
Dr. Clemens Zsófia agykutató: „Szent Györgyi Albert ebben bizonyosan tévedett, nincs értelme C-vitamint szedni.”
Clemens Zsófi
CLEMENS ZSÓFI
A kutatók körében egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy szájon keresztül még több ezer grammos adagban is hatástalan a C-vitamin, ezért intravénásan próbálták meg alkalmazni. Így is hatástalan maradt!
Nehéz szavak ezek egy olyan országban, ahol a C-vitamin szinte már nemzetszimbólum, a magyar felfedezőjével, Szent Györgyi Alberttel együtt. Mégis, Dr. Clemens Zsófia agykutató, neurobiológus, a Paleomedicina munkacsoport tudományos irányítója, egy cikket tett közzé a C-vitaminnal kapcsolatos téves berögződésekről. Leginkább arról, hogy ha kiegészítő formában szedjük, betegségeket előzhetünk meg. Ugyanis ez nem így van, állítja Zsófia.
A http://paleomedicina.com/ oldalán jelent meg az általuk készített interjú Clemens Zsófiával, aki elmondja, hogy az ételeinkből, ha helyesen táplálkozunk, éppen elég C-vitaminhoz jutunk hozzá, míg a kapszulákkal bevitt C-vitamin amúgy sem hatékony.
Arra a kérdésre, hogy miért van olyan sok C-vitaminnal kapcsolatos pozitív tanulmány, ezt a választ adta az agykutató hölgy:
„… vizsgálatok kivétel nélkül azt mutatják, hogy a magasabb C-vitaminszint a vérben jobb egészséggel jár együtt, a beavatkozásos vizsgálatok pedig kivétel nélkül azt mutatják, hogy a C-vitamin adásának semmilyen haszna nincs. A kétféle megközelítés eredményéből az következik, hogy a C-vitamin fontos az egészséghez, de mesterséges formában, kiegészítőként adva, nem segít hozzá a betegségek távoltartásához.”
Ám ennél is tovább megy, amikor azt fejtegeti, hogy a C-vitamint elsősorban nem a zöldségekben és gyümölcsökben kell keresnünk, hanem az állati táplálékban, mert ott található olyan formában, amiben megfelelően és hatékonyan bomlik le. Ha sokszor eszünk párolt borjúmájat, egészen biztos, hogy nem lesz C-vitamin hiányunk, de a legtöbb belsőségben nagy koncentrációban van jelen a vitamin, ahogy a bőrben is.
„Azt kell hogy mondjam, hogy azok a kutatók akik testközelből tanulmányozták a természeti népek táplálkozását és étrendjét mind ugyanarra a következtetésre jutottak, vagyis, hogy a C-vitaminpótlás szükségtelen az állati alapú táplálkozás mellett.”
0 x