Mondjuk olvass vissza kettőt...Hm?
(Tudod mi az analógia?)

Tehat aki nem oltatja a magat (azok a vulkan tovenel marado emberek).Popula(c)tion írta:Orcas
Mondjuk olvass vissza kettőt...Hm?
(Tudod mi az analógia?)
Én a magyarországi helyzetről beszélek. Persze nem akartam az oltás mindenhatóságát sugallni. De ezen is a politikai pártok acsarkodtak, és lehet, hogy ha egyöntetűen lépnek fel, kevesebb áldozat lett volna.sárgadinnye írta:1-2. igen, van
[/quote]Én a magyarországi helyzetről beszélek. Persze nem akartam az oltás mindenhatóságát sugallni. De ezen is a politikai pártok acsarkodtak, és lehet, hogy ha egyöntetűen lépnek fel, kevesebb áldozat lett volna.
Popula(c)tion írta:Toneszko!
A fórum kezdőlapon alul van valami olyan, hogy "Átirányítás a régi fórumra". Klikk oda, nov. 1-től 29 oldalon át olvashatsz a h1n1-ről.....
Jó böngészést!
Ebben egyetértünk. Abban viszont nem, hogy továbbgondolod azt amit írok.toneszko írta: , inkább arra gondolok, hogy nem fekete-fehér ez a kérdés.
Kösz. Így már "minden világos".neofin írta:Ezt még vizsgálják:
http://nol.hu/lap/mozaik/20100112-intez ... nzarejtely
és a statisztikák megbízhatóságáról -
http://www.origo.hu/itthon/20091222-h1n ... -szam.html
"A statisztikák nem tartják számon, hogy pontosan mennyien halnak meg évente szezonális influenzában, és a megbetegedésekre is csak becsült adatok vannak. Az újinfluenza esetén nyilvántartják a halálozásokat, de a számok nem pontosak. Így viszont nem vethető össze a két betegség ereje, úgyhogy leginkább szubjektív érvek szólnak amellett, hogy a H1N1 veszélyesebb, mint a szezonális influenza"
Érdekes, hogy most 1 hét alatt hirtelen mennyi halott lett. 57-ről felugrott 70-re - 1 hét alatt hmmm ... mégis erősödik a halálozásDorka11 írta: Kösz. Így már "minden világos".
Pontosan:sárgadinnye írta: A generikus szer elvileg azt jelenti, hogy az azonos hatóanyagról egy bizonyos idő után a kifejlesztő gyár leveszi a szabadalmi jogot, így más is, nyilván olcsóbban, előállíthatja ugyanazt.
sárgadinnye írta:SOTE: "a betegek szeretettel fordulnak az akupunktúra felé".
Hát ez a lényeg, igény van rá - ha igény van rá, becsapjuk a betegeket, semmi gond.
Gondolom, a magánrendelésen fogják a reumatológusok ezeket csinálni, nem az SZTK járóbeteg rendelésén fekszik majd a paci arcában tűkkel félórákat, míg kint 50 beteg álldogál. Tehát akik majd megfizetik.
Azt tanitják, hogy olvasgatni kell a kutatási eredményeketsárgadinnye írta:Neofin, remélem, akkor azt tanítják a SOTE-n, hogy ...
Ez van a tantervben?
Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam, akkor elnézést. Nem állítottam, hogy összeesküvéselméleteket gyártasz, csak a téma boncolgatása ezt az érzetet keltette bennem. A szlovák példát azért éreztem rossznak, mert számtalan ország nem rendelt, ill. rendelt, vagy gyártott.toneszko írta:Mire gondolsz?Abban viszont nem, hogy továbbgondolod azt amit írok
Állítólag az nagyon lényeges, hogy melyik szakaszon szívódik fel. Ebben az esetben nagyban függhet a kapszula anyagától is, de nem értek hozzá, úgyhogy ne vedd készpénznek.sárgadinnye írta:ja, látom, írod, a feszívódás sebessége stb.
ezek olyan nagy különbséget jelentenek a beteg állapotában? hogy 15 perc alatt szívódik fel vagy 50?
azért ezekre nem mondanám, hogy "hatástalan", legalábbis azt nem, hogy HA ezt lehet kapni, AKKOR az oltás sem biztos, hogy egyáltalán hat
mert innen indultunk
Kozismert, publikus, hogy az influenza oltasok hatekonysaga valahol 40-80% kozott van.Orcas írta:Itt kezd erdekes lenni a tortenet:
http://index.hu/belfold/2010/01/19/megh ... ott_beteg/
(Az oltas sem mindenhato.)
Ha ennyire kozismert, akkor belinkelned az infot, hogy szamonra is ismert legyen?Kozismert, publikus, hogy az influenza oltasok hatekonysaga valahol 40-80% kozott van.
közismert, de inkább 30-40% "effectiveness" az igaz .vaskalapos írta:Kozismert, publikus, hogy az influenza oltasok hatekonysaga valahol 40-80% kozott van.Orcas írta:Itt kezd erdekes lenni a tortenet:
http://index.hu/belfold/2010/01/19/megh ... ott_beteg/
(Az oltas sem mindenhato.)
Orcas írta:Ha ennyire kozismert, akkor belinkelned az infot, hogy szamonra is ismert legyen?Kozismert, publikus, hogy az influenza oltasok hatekonysaga valahol 40-80% kozott van.
Orcas írta:Ha ennyire kozismert, akkor belinkelned az infot, hogy szamonra is ismert legyen?Kozismert, publikus, hogy az influenza oltasok hatekonysaga valahol 40-80% kozott van.
Jo lenne, ha publicitast kapnanak "a beoltottak, de megis beteg lett" esetek.vaskalapos írta:Orcas írta:Ha ennyire kozismert, akkor belinkelned az infot, hogy szamonra is ismert legyen?Kozismert, publikus, hogy az influenza oltasok hatekonysaga valahol 40-80% kozott van.
En itt olvastam az idei adatokat ketfele flu oltasrol.
az otodik kerdes: How protective is the flu vaccine?
0-2 ev nem kulonbozik a ahatoanyag nelkuli placebotol
3-18 ev 36-79%
19-24 ev 48-85%
25-49 ev 48-85%
50-64 ev 60-tobb mint 70%
65 folott 35-62%
Tudtommal - sajnos - nem gyüjtik ezeket az adatokat ( legalábbis én nem láttam még ilyet ) ...Orcas írta:Jo lenne, ha publicitast kapnanak "a beoltottak, de megis beteg lett" esetek.
Kivancsi lennek, hogyan viszonyulnak ehhez a statisztikahoz kepest.
.
neofin írta:
"Tizenkét olyan kórokozóról tudunk, amivel a légutak megfertőződhetnek. Ezek mind baktériumok. Ha egy vírus is, jelen esetben egy influenza vírus is a szervezetbe kerül, akkor a vírus elpusztítja a baktériumokat, és az abból kifolyt anyagokkal táplálkozik.” Berencsi György szerint ez olyan, mintha vitamint adnának a vírusnak. Az oltás pedig nem száz százalékos, csupán nyolcvan százalékos védettséget jelent.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.h1n1_miert ... 37431.html
Akkor az influenzavírusnak(H1N1) baktériumölő tulajdonsága van? Vagyis megvéd a tüdőgyulladás ellen is ?
Nem értem ...
Ezert kell a cikket a kozles elott a riportalanynak is ellenoriznie. (Pl. az Index nem szereti a riportalanyaival atolvastatni a kozlendo cikket.)Sotet ostobasag. Valamit nagyon csunyan felreerthetett az ujsagiro.
Valami ilyesmi lehetett, amit az ujsagironak mondtak:
Tizenkét olyan baktérium kórokozóról tudunk, amivel a légutak megfertőződhetnek (vannak mas korokozok is, amik a legutakat fertozik: pl gombak, pl virusok, pl egysejtuek, pl fergek...). Ha egy vírus, jelen esetben egy influenza vírus megfertozi a legutakat es a fertozo vírus elpusztítja a legutak egyes hamsejtjeit, akkor ha epp jelen vannak korokozo baktériumok is, akkor azok a bakteriumok a virus altal elpusztitott elpusztult emberi sejtekbol kifolyt anyagokkal is táplálkoznak. Berencsi György szerint ez olyan, mintha enni adnának a korokozo bakteriumoknak.
Nem allitom, hogy ezt hallotta az ujsagiro, de talan valami ilyesmit hallhatott... csunyan osszekeverte a harom dolgot: virus, bakterium, emberi sejt.
Nagyon erdekes amit irsz, es jozan esszel en is ezen a velemennyel lennek, megis be tudsz linkelni konkret peldakat. Nekem nem hittek, amikor ezt megemlitettem (pl. gyogyszerek kapcsan a vivoanyag kulonbseg), talan mert nem voltak eros erveim.Hát elég nagy különbség van/"tud lenni"az originális és a generikum gyógyszerek között, mert a hatóanyag ugyan azonos molekula (némelyikük egyáltalán nem bonyolult molekula - ld. német fájdalomcsillapító
), de a vivőanyagok és adjuvánsok (a hatást, pl. felszívódást befolyásoló, zömmel erősítő "alkatrészek") mindig szabadalmi védettség alatt maradnak.