MAP-szenzorral a régebbi járműveknél...hogy mérik a depresszió-t objektíven ?

Nagyjából így. Pld. ittÁramlat írta:hogy mérik a depresszió-t objektíven ?
Örülök, hogy okosabbnak érzed magad, mint a cikkek szerzői, akik béna módon ezt nem ismerték fel és új kategóriát kreáltak neki, hogy becsaphassák a szakmai közvéleményt.Áramlat írta:ha a placebo mechanizmust nézzük - akkor maga a Pszichoterápia is azon alapul.
Igen, erre utaltam én is, de ezt is írtam:Áramlat írta:A "Hamilton Depression Scale" ( mint kérdőiv) ugyanolyan szubjektív mint az Asztma kérdőíves kikérdezése.
Nagyban függ attól - hogy hogyan vélekedik a páciens magáról.
csak hogy össze lehessen hasonlítani - az asztmánál ez milyen arányú volt? ( a visszaesés )Igen, erre utaltam én is, de ezt is írtam:
"Akik placebot kaptak, azok körében háromszor többen érzik azt, hogy visszaestek a kiinduló, beteg állapotba."
Ez alapján nem lehet objektíven megállapítani, szubjektív válaszokból, hogy melyik kezelés volt hatékonyabb?
kérdésedet szem előtt tartva:Áramlat írta:akkor mit lehet ezen félremagyarázni?
Én nem látom a cukor és a szerotonin közötti összefüggést, valószínűleg bennem van a hiba. Ráadásul, ha megnézzük a szerotonin receptorainak széles tárházát, akkor ha van is összefüggés, nehéz lenne megmondani, hogy hol mit okoz pl. a cukor bevitele. Én itt olvastam utána - 3. oldal: "Carbohydrate Intake, Serotonin, and Mood". (Tudom, régi cikk, ráadásul csak ezt a részt olvastam el.)+ Gondolom nem kell emlékeztetni, hogy a közönséges cukornak is van hatása az agyra ( szerotonin ,..)
Tehát a Hamilton Skála [Hamilton Depression Rating Scale (HDRS)] nem alkalmas arra, szubjektív alapja miatt, hogy bármiféle következtetést levonjunk belőle. Így gondolod?Áramlat írta:a lényeg az, hogy egy műszeres mérés - és egy szubjektív beszámoló alapján történő szubjektív bekategorizálás nem egy súlycsoport.
...
A depressziónál nincs műszeres mérés. A Hamilton Skála nem az.
A "teszteken", amik szerint "hogyha nem súlyos a baj, akkor nem jobb mint a placebo" a két cikket érted, gondolom:Áramlat írta:de ha az jött ki a tesztekben - hogyha nem súlyos a baj, akkor nem jobb mint a placebo ( de ettől még segíthet ..) akkor mit lehet ezen félremagyarázni?
Kód: Egész kijelölése
Khan A, Leventhal RM, Khan SR, Brown WA. Severity of depression and response to antidepressants and placebo: an analysis of the Food and Drug Administration database. J Clin Psychopharmacol. 2002; 22(1):40-45.
Kód: Egész kijelölése
Kirsch I, Deacon BJ, Huedo-Medina TB, Scoboria A, Moore TJ, Johnson BT. Initial severity and antidepressant benefits: a meta-analysis of data submitted to the Food and Drug Administration. PLoS Med. 2008; 5(2):e45.
Ez hülyeség, ez a "pszichoszomatikus környezet" végtelen felmagasztalása. Nem csak pszichoszomatikus betegségek vannak, csak menő dolog mindent annak beállítani. A Dr. House pont erre gyúr, ezért tetszik sokaknak: faragatlan alak, mégis ő jön mindig rá a helyes, tudományosan megfogható gyógymódra.( gyógyszer specifikus hatás + öngyógyító folyamatok ) * pszichoszomatikus környezet = valódi gyógyhatás
Ha a bakteriális fertőzéssel kezelt beteg lelkét nem ápolja az orvos, akkor előfordulhat, hogy nem hat az antibiotikum nála?Áramlat írta:vagyis ha az orvos nem figyel a beteg pszichológiájára - és a véletlenre bízza a dolgot,
akkor a gyógyítás hatása is véletlen lesz ..
Rossz a kovetkeztetesed.A fenti képletből levezethető - hogy a HP-nek miért van valódi gyógyhatása
és néhány konvencionális kezelés a valóságban miért olyan rossz hatásfokú.
A hatoanyaggal foglalkozo tudoamny a hatoanyagot optimalizalja, az a dolga.a tudomány meg a lokális optimumot hajkurássza - amiből ritkán lesz globális optimum.
nem mindegy .. a kutatások ezt bizonyítják ..És ha ezt akarod kihasználni, akkor teljesen mindegy, hogy HP-t, cukorgolyót, vagy zsíroskenyeret adsz a betegnek.
vagy nem érted, vagy nem akarod érteniHa a bakteriális fertőzéssel kezelt beteg lelkét nem ápolja az orvos, akkor előfordulhat, hogy nem hat az antibiotikum nála?
Mar hogyne lenne mindegy?És ha ezt akarod kihasználni, akkor teljesen mindegy, hogy HP-t, cukorgolyót, vagy zsíroskenyeret adsz a betegnek.
nem mindegy .. a kutatások ezt bizonyítják ..
Persze.Nem mindegy ..
Ha azt mondom:
Figyelj Gyuszi
- Adok neked egy HP-s tablettát ami beindítja az öngyógyító folyamataidat
- Adok neked egy cukorgolyót
- Adok neked egy zsíros kenyeret
más lesz a "valódi gyógyhatás" ..
Azt hiszem az asztmáról szóló NEJM cikknél vagyunk. Az objektív, mérhető hatás (pld. cm2-re eső baktériumszám a torkában, már ha ez mérhető) nem változik attól, hogy foglalkoztál-e a lelkével antibakteriális kezelés előtt/közben. Nem így gondolod?Áramlat írta:... gyengébb lesz a hatása -
ezt nem értem ..Egy "képzett szkeptikus" nyilvánvalóan otthon van a placebo hatást illetően valamennyire, így ha azt mondod neki, hogy itt ez a "csodaszer", amiről tudja hogy placebo, akkor rá hatni fog a zsíroskenyértől a beöntésen át MINDEN.
miért? szerinted ez nem így van ?Mutatnál valami olyan tanulmányt, ahol a betegek egy része erősen hitt a szerben és emiatt jobban gyógyult, mint azok, akik csak annyit tudtak róla, hogy placebo és tudták, hogy létezik placebo hatás?
márt irtam.Szóval újra a kérdésem az, hogy mi a javaslatod?
ha végiggondolod amit írtam, akkor rájössz, hogy nem.Nem az a megoldás, hogy az orvos/nővér ápolja normálisan a páciens lelkét és közben "igazi" gyógyszert adjon?
végképp nem értelek .. félrebeszélünk ..Hát mivel tudod indokolni, hogy így van?
Hülyeség. A jó marketinggel ért el sikereket. Hasonlóan a természetgyógyászok megtévesztő kampányaihoz.Az IT-ben erre az Apple a jó példa, aki most a hardver és a szoftver jobb integrációjával ért el nagyon sikereket ( iPhone , iPad )
Nem latom be, hogy egy hatasosabb es kevesebb karos mellekhatasu szer miert lenne kevesbe gyogyito hatasu ha a tobbi tenyezo valtozatlan?Az egész folyamatot kell optimalizálni .. vagyis a "valódi gyógyhatás"-ra - a tényleges gyógyulásra.
( gyógyszer specifikus hatás + öngyógyító folyamatok ) * pszichoszomatikus környezet = valódi gyógyhatás
Ha csak a " gyógyszer specifikus hatás" -t túloptimalizálod - az sokszor a globális optimum ellen hat.
Nem latom be, hogy egy hatasosabb es kevesebb karos mellekhatasu szer miert lenne kevesbe gyogyito hatasu ha a tobbi tenyezo valtozatlan?
Akkor most mondom, és már vanNincs tudomásom arról,hogy hazugságok terjesztésével értek el akkora eladási eredményeket.
OFFOFF
Esetleg a végén tedd hozzá,hogy személy szerint neked nem jön be a design és/vagy nem adnál érte annyi pénzt.
/OFF Elnézést!