@pounderstibbons (48373):
"Szerinted könnyű szkeptikusnak lenni, mert csak hitetlenkedni kell? Azt mondom, a másik oldal legalább ilyen könnyű, csak bizonyítékokkal kell előállni mesedélután helyett. Ja, hogy bizonyíték nincs, csak mese? Akkor meg miért higgyünk neked? És miért neked? Ha valaki az ellenkezőjét állítja, akkor hihetek neki is, nem? "
Bizony , ebből a szemszögből mindkét dolog könnyűnek látszik .
Választás kérdése , hogy szkeptikusok vagyunk , vagy hívők .
Az egyik csak akkor fogad el dolgokat , ha bebizonyítják neki .
A másik meg kipróbál valamit , és ha az működik , akkor bizonyítottnak tekinti .
Ez utóbbi vajon nem tudományos hozzáállás ?
Mi a szkepticizmus alapja ? A félelem , hogy becsapnak . Tehát elutasításon alapul .
A félelem pedig nem enged a kíváncsiságnak . Ezért látom úgy , hogy a szkeptikusok valójában nem kíváncsiak semmire amit mások még nem bizonyítottak be nekik .
De például hogy a csodába lehet bármit bizonyítani , mondjuk a neten keresztül ?
A hit alapja az a felismerés , hogy valójában kurva keveset tudunk az univerzumról .
Ezt pökhendi tudósok cáfolhatják , de így van . A sok tudományos elmélettel kitörölhetjük .
Tehát a szegény ember tudja hogy nem tud , ez utat nyit a kutatás felé .
Kikutatja hogy a csoda gyógyító valóban az -e . Ha nem gyógyul meg , úgyse megy többé hozzá . Én visszataszítónak tartom a csalókat , mert elveszik az emberek esélyét a gyógyulástól .Ezért mint kutató találkoztam néhánnyal . Legtöbbjük egomániás . De amit példaként felhoztam más volt .
A bizonyíték az ,hogy utánna kell járni . Nem neten keresztül bizonyítékokat követelni .
Elmondtam már , a szavak szintjén bármit lehet állítani , és cáfolni is .
Tehát mimindannyian hihet is nekem , meg nem is , szabadon választhat .
Én ettől se kevesebb , se több nem leszek .