con írta: Szegény ember!
Te zseninek képzeled magad?
Miközben még a határérték fogalmával se vagy tisztában:
"
tudtok-e olyan a pi-t közelítő végtelen lánctörtről, ahol a határérték kisebb mint 2 vagy több mint 4 , akárhányadik iterációnál?"
Csak mindenféle meg nem értett szavakkal bűvészkedsz.
Mielőtt a tudomány hegytetejére képzelnéd magad, tanuld meg legalább befűzni a bakancsod!
Érted a kérdést ? vagy fogalmazzam máshogy? a konvergens, tehát maga a pi értéke átlépi-e bárhol a 2-t lefele vagy a 4-et felfele?
Más: anno 2014 tavaszán , amikor ez az elmélet még tényleg csak egy kósza ötlet szintjén manifesztálódott bennem, volt szerencsém beszélni rövid 5 perc erejéig Katz Sándor fizikus professzorral, mikor bementem az ELTE elméleti-fizika tanszékre és persze a szubdimenzió-mátrix és a pi konvergencia-összefüggéseinek pontos felírása nélkül -érthető okokból- egyből lesöpörte az asztalról az elméletemet. De egy dolog megmaradt bennem a beszélgetésünkből: "Hobbiból nem lehet a fizikát csinálni"
Én nem nyugodtam bele, és további oknyomozásokat tettem, ekkortájt ismerkedtem meg a kvantum-színdinamika táblázatával, mert annyira egybevágónak tűnt /tűnik a fizika megfigyeléseivel, -legalábbis ami a fermionokat (mozgási pályamodelljüket) illeti- az én kút főmből "előrántott" táblázatom, ami már messze kívül esik a "véletlen" és az "agymenés" határain.
Időközben gyors egymásutánban jött két baba , akik még jobban lekötötték a figyelmem, most hogy már lassan óvodás korúak és egy picivel több időm van - egyáltalán aludni
Újra nekiveselkedtem tehát.
Visszatérve a hegymászós példára:
én most jóval magasabbra jutottam kút főből , ipari alpinista módjára a MEREDEK (mi más ez az elmélet , ha nem meredek?) oldalról, karabínerek , jégcsákány és szögbelövő NÉLKÜL (mindenféle gyakorlati vizsgálat , múszerek, eszközök nélkül) és ámulva tekintek le a fizikára, hogy ők még csak ott lent vannak, a lankás oldaról mindenféle eszközökkel.
Ez nem jelenti azt, hogy én lenézem őket. Sőt , éppen ellenkezőleg: én felnézek rájuk, de egymás nélkül nem tudjuk megmászni ezt az utolsó néhány métert (a sötét anyag és sötét energia tulajdonságainak pontos megértése és elemzése) , ők arra a platformra ahonnan már egyáltalán elérhető (SŐT EGYÁLTALÁN : LÁTHATÓ!) a hegycsúcs, nem jutnak fel az én segítő jobbom nélkül , én viszont nem jutok tovább szögbelövő , jégcsákány és karabínerek nélkül. Itt most gondolok a modern technika által nyújtott eszközök pl. hadronütköztető megfelelő kalibrálására, immár a pi nagy sebességnél való kimérésére.