"határozatlansági reláció értelmében"
Talán az "értelmében" helyett, elmélete szerint-t akartál írni! Nem de?

Rendben. Bár még mindig nem tiszta számomra a cikk 2.5 pontja (12-13. oldal) azt már látom hogy tévedtem. Nem arról van szó, hogySzilágyi András írta:Az Eberhard-féle modell szerint van egy kitüntetett rendszer, amiben a Bell-egyenlőtlenség nem sérül.
Ha jól értem azt fejtegeti, hogy elég a kitüntetett rendszerben vizsgálni a modell egyezését a hagyományos relativisztikus kvantumfizikával, mert abban minden rendszer ekvivalens. Az Eberhard-féle modellbenbajai írta:Van egy kitüntetett rendszer, de kitüntett rendszernek bármelyik választható.
ha nem a kitüntetett rendszerben írjuk le a jelenséget, a C(r,t) terjedése során a hullámfüggvények összeomlásának a sorrendje a vonatkoztatási rendszer megválasztásától függ.The sequence of collapses matches the time order of the measurements in the chosen space-time restframe. When measurements
are performed at different points in space outside of the light cone of one another, that time order depends on the restframe chosen.
a fizikailag ténylegesen mérhető mennyiségekre minden vonatkoztatási rendszerben ugyanazon valószínűségi értékeket kapunk.At the end of the computation the probability V„ of the outcome /i of any measurement of an observable M is independent of the space-time restframe chosen
Már megint magadról beszélsz. A projekció foglya vagy, a saját hibáidat másokon vered le. Folytasd, mulatságosNem tudod, csak olvastál egy elméletet, és úgy akarod beadni, mintha bizonyított lenne!
Nagy örömmel venném, ha már egyszer egy konkrétumot is írnál végre, ami ezt indokoljaValamit félreértettél. Nem az a zavaros, amit tőlem idéztél, hanem amit te írtál hozzá.
Ez a ketté választott foton kísérletre vonatkozik?Olyan mérettartományokról van szó,ahol a határozatlansági reláció értelmében a mérés ténye és a mérési folyamat már befolyásolja a mérési eredményt.
Mert a távolba látás egy létező jelenség? Először talán arról kéne meggyőződni, hogy valóban létező jelenségről van szó, aztán lehet magyarázatot keresni. Szóval létező jelenség? Ha igen, akkor hol a bizonyíték?És - legalább is számomra- nagyon fontos kérdés, amire még nem válaszoltál: Hogyan lehet magyarázni, a jelenlegi ismeretekre támaszkodva, a távolba látást?
A távolba látást igazolni lehetne olyan kísérlettel, hogy a távolbalátó egy lezárt szobában álló számítógép képernyőjéről leolvas egy mondatot.Hogyan lehet magyarázni, a jelenlegi ismeretekre támaszkodva, a távolba látást?
Nem, nem. A memória az más kérdés.Mármint, hogy valaki emlékezik valamire?
Ami erre vonatkozott:És - legalább is számomra- nagyon fontos kérdés, amire még nem válaszoltál: Hogyan lehet magyarázni, a jelenlegi ismeretekre támaszkodva, a távolba látást?
Hihetetlen egy kérdés. Valóban nem tudod? A válasz egyszerű, józan paraszti ésszel felfogható: A fény sebessége véges. Erre kísérleteket is végeztek, már több mint 200 éve kíséretileg igazolt a fény véges sebessége.Egy távoli csillag képének látása, ami óhatatlanul a múltba látást eredménye, én a jelenben érzékelem. Azt hiszem ez a legfontosabb mondanivalója. A határhelyzetben már a csillag nem is létezik de én látom.
Szerintem nem. A kísérletből nem következik a V>10000c.A kísérletből az következik, hogy vagy nem igaz az Eberhard-modell, vagy igaz, de akkor V>10000c.
Csillagot még soha senki nem látott. Csillagból származó fényt viszont annál inkább.A határhelyzetben már a csillag nem is létezik de én látom.
Erdekes megkozelites, es ertem is...Csillagot még soha senki nem látott. Csillagból származó fényt viszont annál inkább
Javaslom, a legközelebbi TV adás " csillag születik " műsor felvételét. Korlátlan lehetőség.Csillagot még soha senki nem látott.
Hát ez a válasz elég zavaros.Majd ha a tévéből (véges sebességgel) érkező fény észlelése nélkül is tudod nézni a felvételt, akkor szóljál...
A viccet félretéve.Jaja. Úgy éreztem, ezzel az agyament megközelítéssel tudok csak repair nyomába eredni.
Kezdjük a végén:Hát ez a válasz elég zavaros.
A zavar forrása ismételten te magad vagy. Én erre reagáltam:Másod sorban: Be sincs kapcsolva a tv és felveszem, tehát itt a fényseb, szó sem eshet.
Harmadszor: Én a nézést meg sem említem, csak a felvételt. Te egy képzelt szövegre válaszolsz vagy a leírtakra?
A "felvételét" én, az adott műsor felvételének megtekintésének értettem. Ha te csak videón rögzítésről beszélsz, akkor te nem kapcsolódsz a "lát" szóhoz, mivel a videó nem látja a műsort, csak rögzíti a bemenő elektromos jelet mágnesszalagra, majd szükség esetén azt visszakonvertálja és onnantól kezdve megint a fény útján jut a szemedbe. Vagy nálatok ez máshogy működik?Javaslom, a legközelebbi TV adás " csillag születik " műsor felvételét. Korlátlan lehetőség.Csillagot még soha senki nem látott.
Ilyen kérdést nem tettél fel eddig, így nem tudom mire kellett volna válaszolnom. De mit értesz azon, hogy mikor veszti el a "birtok viszonyt" a fény? Itt a nyelvtani birtokviszonyra gondolsz? Mikortól nem a csillag fénye a csillagfény? A határhelyzet hasonlóan rejtélyes előttem. Mit jelent szerinted?Elsősorban kihagytad a választ arra ,mikor veszti el a birtok viszonyt a fény. Hátha én tudom rosszul?
Nem kell, de lehet.Miért kell valakinek a nyomába eredni?
De.Te nem csak akkor írsz ha mondanivalód van?
Tanácsod fontold meg.Ha pedig ez a szabadidő függvénye, azt javasolnám talán azt valami mással csökkentsd.
Micsoda??Végeredményben, ahogy vaskalapos is írta, nem egy agyament ötlet mert tényleg van benne valami.
Nincs sosem birtokviszony.Viszont akkor én kérek rá választ. Melyik állapot határozóra lennél kíváncsi? Mikor szűnik meg a birtok viszony, ami után már ” csak ” fényről lehet szó?
Mindket kiindulasi allitas teves.Múltba a fény sebesség végessége miatt látok, a jövőben azért nem láthatok, mert akkor parafenomén vagyok. Tényleg nagyon kiszolgáltatott az egyszerű ember, és ami a lényeg ugyan ahhoz az eseményhez más, és más az indoklás.
Nocsak. Egy szomszédos fórumon nagyon rám támadtatok, amikor ezt állítottam. Vagy ez olyan mint a filozófia? Előbb eldöntöm, hogy mit akarok, aztán ahhoz igazítom az állításaimat?Az ido egyiranyu.
En nem tamadtam rad. En csak a sajat magam neveben irok.Az ido egyiranyu.
Nocsak. Egy szomszédos fórumon nagyon rám támadtatok, amikor ezt állítottam.
Nem ertelek. szerinted az ido keiranyu? Indokold, szemleltesd.Vagy ez olyan mint a filozófia? Előbb eldöntöm, hogy mit akarok, aztán ahhoz igazítom az állításaimat?
Es?Az idő egyirányú. Így ha két esemény közötti viszonyt különböző rendszerekben olyan paraméterekkel írsz le, amelyek szerint nem lehet megállapítani a sorrendet, akkor a paraméterek nem időparaméterek, még akkor sem, ha annak hívod őket.
Tehát illusztráció, hiszen semmi biztosíték sincs a feltétel teljesülésére.Nem illusztrálás, hanem arra az esetre vonatkozik, ha feltételezzük, hogy a Föld sebessége a kitüntetett rendszerben legfeljebb 0,001c.
Bizony. Hogy is lehetne az A és B esemény között közvetlen kapcsolat? Ez fel nem fogható.a kvantumjelenségek ellentmondanak a hétköznapi jelenségeken nevelkedett intuíciónknak, vagy ha úgy tetszik, a józan észnek is.
Itt fellép egy gravitációs erőtér, amely minden test pillanatnyi koordinátájától függ. A testek egyidejűleg határozzák meg egymás mozgását, egy közös potenciálfüggvényen keresztül. Közvetlen távolhatás van. Kisértetiesen hasonló a helyzet, mint a kvantummechanika hullámfüggvénye esetén.http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89gi_mechanika#Az_n-test-probl.C3.A9ma írta:Ez az égi mechanika alapproblémája, melyet a tudományág megalapozója, Isaac Newton fogalmazott meg. A feladat: határozzuk meg n darab pontszerűnek tekintett égitest mozgását a köztük ható gravitációs erők alapján. Az n-test-problémának általános megoldása nem ismert; numerikus integrálási módszerekkel lehet közelíteni. A probléma speciális esete, amikor az egyik test lényegesen nagyobb tömegű, mint a többi; ilyenkor a számítások leegyszerűsödnek. A legjobb példa erre a Naprendszer vizsgálata. A Naprendszer esetében további könnyítést jelent a számításokban, hogy a bolygók nem kerülnek túlságosan közel egymáshoz (a numerikus integrálás fő nehézségét ugyanis a szoros megközelítések és az ütközések jelentik).
És mi lenne az?van egy alapvető összeférhetetlenség a kvantumelmélet és a relativitáselmélet között.
Például h magasságból ejtsünk le egy testet g gravitációs gyorsulás mellett.Nemlokális vs. lokális.
...összeférhetetlenség a kvantumelmélet és a relativitáselmélet között
Hát?….hétköznapi jelenségeken nevelkedett intuíciónknak
Ez így igaz !….vagy ha úgy tetszik, a józan észnek is.