". Szorakoztato a hulyeseg, de egy ido utan nagy tomenysegben csipi az ember szemet."
Írta az aki a párjával, aki hasonlókat írt.. még a newton törvényeket sem tudja..

Ahha..
""Sajnálom, de az meg masszív hülyeség. Egyelőre te vagy az aki nem vagy hajlandó leírni Newton első törvényét - gyanítom mert nem tudod (Alagi megtette), "
Nos, elkerülte a figyelmedet, hogy én írtam az alaginak szóló válaszomban.Hozzászólás Elsőfajú perpetuum mobile - #14091
@alagi (14089):
Nos, Newton szerint:
"Minden test önmagához viszonyítva álló, valamint megtartja más testekhez viszonyított mozgásállapotát mind addig amíg egy másik test által kifejtett erő ennek megváltoztatására nem kényszeríti.
A mozgásállapot változása pedig mindig azonos irányú a ható test mozgási irányával, valamint az általa kifejtett erő irányával." (Forrás: Kép)"
"Nézd én elszórakozom veled még egy darabig, de őrülnék ha érdemben is válaszolnál. pl.: leírnád Newton első törvényét. Más válasznak nem nagyon van értelme."
Nem, a copy paste nem kerülte el a figyelmet, csakhogy én nem ezt kértem. Tudod a többiek ezt unták meg, te most tetted, vagy tényleg ilyen unintelligens vagy? De folytatom. Még ezt az egyszerű kérést - ami nem fizikai - sem értetted, csak arra kértelek írd le saját szavaiddal. Ez nem megy.Nos, elkerülte a figyelmedet, hogy én írtam az alaginak szóló válaszomban.
LOLMiért kell butaságokkal dobálóznod? A szonda alsó vége egész évben 12±2°C-fokon lenne. Így naponta le kellene bontani és át kellene építeni.. Nem okos gondolat.
A 0 °C-os levegővel lehet a talajból származó 12°C-os vizet párologtatni..
Egyébként ebben a válaszodban a pontatlan buta beszólások mellett csak a nagy mérvű agresszivitásod olvasható. Miért is vagy agresszív? Mitől félsz?
Nagy igazsagra jotel ra.Ebből az a tanulság, hogy egy hűtött csőben áramló gáz semmiben nem hasonlít egy sima expanziót végző gázhoz.
Ha nem mondod, még összekeverem a Laval-fúvókát a kondenzátorral...Ebből az a tanulság, hogy egy hűtött csőben áramló gáz semmiben nem hasonlít egy sima expanziót végző gázhoz.
Ezután már csak az igényel magyarázatot, hogyan képesek egyes anyagok gáz fázisban tartósan megmaradni...A gázmolekuláknak mindegy, hogy mi viszi el tőlül az impulzust, egy hűtött fal vagy egy elmozduló felülettől való lassabb visszapattanás.
A gáz lehűl és összesűrűsödik. Ez a ppm2 lényege. Magától összesűrűsödik, nem kell hozzá egy dugattyú ami összenyomná és kívülről bevitt munkát igényelne.
Vagy nem...Minden eddigi ppm2 próbálkozás kudarcának oka a dugattyú alkalmazása volt.
Forráskódot lécci...Itt a program.
helemf.freeweb.hu/ppm2.exe
Ne keverd a modellt az elmelettel. Felejstd el, mit mond az elmelet. Olvasd le a modellrol a valszt, mi tortenik?""Mit mond a modelled a homersekleterol?"
Ha nincs hűtve, akkor egy gyorsuló áramlás, adiabatikus expanzió van és csökken a hőmérsékletlet.
Ezt te mondod, a modellen ez nem latszik. Mi a homerseklet a modellen?"
Valóban ahogy gyorsan áramlanak a jobb oldalon, abban nehéz kivenni a hőmozgásos rendezetlen komponenst. De mivel az össz energia bármely szakaszon állandó kell legyen az áramlási komponens csak a rendezetlen rész rovására keletkezhet. Ezt valóban nehéz szemre látni. De viszont a hűtött csőves beállításnál látszik az összesűrűsödés és a kis hőmozgás és kis áramlási sebesség. Ez van egyelőre.
teljesen igazad van.A hőmérséklet fogalmához a megértés szempontjából való ragaszkodás szerintem nem szerencsés. Inkább gát, mint előny. Nem látom, hogy a hőmérséklet fogalmának használata itt milyen előnnyel jár. Szerintem hátrányos.
Ha elore tudod, mit kene lass, akkor minek a modell, te elore tudod es kesz."Valami nagyon erdekes dologra jonnel ra, ha osszehasonlitanad, hogy mi van ha szabad a cso es mi van, ha egy konnyu, elmozdulni kepes dudattyu zarja le. ha en mondanem nem hinned el, ezrt javaslom, modellezd, talald fel magad, akkor el fogod hinni."
Ha nem tudom mit nézzek, akkor mit higgyek el?
A fizikanak semmi baja homerseklettel, nagyon jol tudja ertelmezni."Mostantol ne is irj olyat, hogy lehul, vagy felmelegszik, mert az gatolja emgertest!
Ne hasznald a homerseklet fogalmat!"
Elég gond van vele itt. Ahogy a Catnot-al, az entrópával. Most a hőmérséklettel![]()
De tényleg, a fizika ismert része, fogalmai néha-néha a legzavaróbb tényezők.
Ez az! Ha a modell azt mutatja amit elvarsz tole, akkor jo, elfogadod, he nem azt mutatja, akkor egyeruen figyelmen kivul hagyod.A hőmérsékletről mond, de nem mindig. A hűtött verzióban látszik, hogy kicsi a rendezetlen kóválygás sebessége is, meg az áramlás sebessége is.
Ha valami amit a fizika mond nem latszik a modelleden, akkor a modelled nem azt mutatja, ami a valosagban torteni.Nyitott csőben is csökken a hőmérséklet. Ezt a fizika állítja. Ott a sokat idézett link. A modellen ez a dolog nyitott csőnél nem látszik, de másként nem lehet.
Felreertes. Azt kritizaltam, hogy a hutetlen csoben szabadon aramolva tagul, es kihul, es ettol a hulestol nem surusodik."Nekem ne irj szemlelteto modellt, semmi szuksegem nincs ra."
Anno azt mondtad ugyanúgy tágul hűtött csőben is. Furcsaságnak vetted, hogy hűtés során besűrűsödik. Ezért írtam.
Magyarul a modell azt mutatja, amit epp akarsz. Nem a valosagot. Nem modell, hanem csak szemlelteto grafika."Ha valami amit a fizika mond nem latszik a modelleden, akkor a modelled nem azt mutatja, ami a valosagban torteni."
Egy modell képes megmutatni azt amire elvéből képes. Ez pl. azokat amiket mondtam. Az nem látszik rajta, hogy sima csőben csökken a hőmérséklet. Ez van.
Mi az, hogy nem latszik? Hat nem a gep szamolja minden gomb sebesseget, es azt abrazolod?"Miert vegyuk komolyan a modellt, ha hamis adatot ad mar az alapesetben is?"
Nem ad semmilyen adatot arra, hogy hűtetlen csőben hogyan változik a csőben a hőmérséklet, mert nem látszik rendesen. Száguldó, áramló atomok esetén nem vehető ki a megmaradó rendezetlen komponens.
Ne faradj vele, semmi ertelme.Majd meglátom, lesz e kedvem hozzá.
Ezek mind időigényes dolgok.
Miert kene megcafolni?Egyelőre senki nem cáfolta meg.
Pontosabban: eddig meg egyetlen cafolatot sem fogadtal el.Egyelőre senki nem cáfolta meg.
Miert mondana azt barki is? Mindenki azt mondja, epitsd meg.Megkapom a szabadalmat, de nincs még megcsinálva, mert itt vitázgatok, hátha valaki megmondja, miért nem kéne megépíteni.
Az csak annyit jelent, hogy mas epithet ilyet kereskedelni celra. Nem ertekitelet, csak egy jog. Hogy mennyi az erteke ennek a jognak, az attol fugg, mi az amire vonatkozik. Ha egy hasznos, eladhato dologra, akkor ertekes jog.Ez után nemsokára meg is kaphatom a szabadalmat. Jó vicc.
Az azt jelenti, hogy valami lenyeges dolog hianyzik a szamolasodbol, a szamolasod es grafika nem irja le helyesen a gazatomok visekedeset.Ez a modell azt se mutatja még, hogy miképpen pörögnek az atomok, nem mutatja a dolgokat 3 dimenzióban stb.
Amit ki lehet belőle olvasni azt lehet, mást nem. A hőmérséklet szemmel nem látszik hűtetlen esetben.
Nem megcafolni kell, hanem bizonyitani kene.Mert nem volt elég erős az érvelés. Ez lehet, hogy nem a Ti hibátok. Nem tudjátok és kész. Én se tudom megcáfolni.
"Miert mondana azt barki is? Mindenki azt mondja, epitsd meg."
Igazából nem akarom elhinni, hogy tényleg ez lenne az. Ha Te kerülnél ebbe a helyzetbe Te is kételkednél ebben. Most is azt mondod nem.
Én meg nem hiszek, vagy nem hiszek ebben, egyszerűen nem tudom miért ne működne.
1. a modelled errol semmit nem mondA befejezetlen modellem is meg a józan ész is azt mutatja, hogyha az áramló gázból, atomoktól mindegy, hogy mi módon pici energia csomagokat vonunk ki, akkor az lehűl és le is lassul az áramlása.
Nem ertem a problemat.Ha feltételezzük azt, hogy csak az áramlás lassul és a hőmérséklet nem, akkor miképpen számolunk el a fix belépő energia állandóságával.
Ez azert biztato, szerintem...De mivel megépíteni nem egyszerű és nincs is egyelőre olyan aki ezt elvállalná,