Tehát szerinted a két testhez viszonyított.Ket test kozotti erot csak a ket test koze tett eromerevol lehet merni.
Nem a két testhez viszonyítva mérjük?Nem relativ.
Eldönthetnéd, hogy mit akarsz írni!
Tehát szerinted a két testhez viszonyított.Ket test kozotti erot csak a ket test koze tett eromerevol lehet merni.
Nem a két testhez viszonyítva mérjük?Nem relativ.
Igazad van, megtalaltad a helyes valaszt, azelott kell megmerni a testet, mielott elerne a padlot, akkor a gravitacios hat, de a gyorsitott meg nem, az csak akkor fog hatni ha eleri a padlot.Tényleg! Miben különbözik a kétféle gyorsulás egymástól?
Az egyikben a szobában lévő testekre a gravitációs erő a testek minden pontjában egyformán hat, a másikban a gyorsuló padló erőhatása a támadási ponton hat, vagyis a rakétával gyorsított szobában a kényszerítő erő felfelé hat, az erő támadáspontja felől a tömeg tehetetlenségével szembeni erő hat és deformálja a testet.
A gravitációval gyorsított test esetén a részecskéinek mindegyike gyorsulna lefelé, de az alátámasztás útjukat állja, ezáltal bár a kényszerítő erő most fentről lefelé hat, de a deformáció azonos a rakétás esettel.
Ezert gondoltam szinkulonbsegen alapulo meresre. Olvastam valahol, hogy szinkulonbseggel huszonvalahany nagysagrendet is lehet merni. Colorometria vagy mi az eljaras neve.""i 1023 nagysagrendu kulonbsegeket is kepes merni."
Ha jól emlékszem akkor Eötvös Lóránd ingája csak 10-15nagyságrendig pontos.
Tehat mar regen tudjak, hogy Einstein tevedett, sot azzal kalibralnak is muszereket, csak en nem tudtam. De szivesen tanulok a nalam tobbet tudoktol. Koszonom!Nos, a szögelfordulás mérésénél, nagyon kicsiny szöggyorsulás érték változásokat ki lehet mutatni.
Az erre a célra használt, és tömegesen elterjedt műszer neve: lézer-giroszkóp.
A lézeres gravitációs térerősség mérő műszereket pedig a föld forgásából adódó gyorsulás értékek változásával kalibrálják. Így igazából erre a területre sem kell újra kitalálni azt amit leírtam.
Igen, ez az anyagmegmaradas cafolata, es igy, ahogy irod teljesen ertheto is, es vilagos, logikus. A az egesznek a kulcsa a szimmetrikus aszimmetriák miatt megsemmisülo gyorsulások.A nagyobb baj azokkal a gyorsulásokkal van, amik a szimmetrikus aszimmetriák miatt valóban megsemmisülnek.
Mert az energia elvesztés egyben tömeg elvesztést is jelent. Miután minden foton kisugárzásával csökken a kisugárzó test tömege: m=h*f/c2 mértékben.
Viszont ezt a tömeg csökkenést, az ezidáig ismert módszerekkel nem lehet "visszacsinálni".
Igen, a semleges toltes is csak a vele ellentetes toltesre hat, van der waals erokkel a (p+a/v2)(v-b) szerint. Azaz ket kulonbozo semleges toltesu test kozott lep fel ez a vonzoero."Ha egy semleges toltesu reszecskehez viszonyitjuk, akkor " Akkor nem az elektronok szerepeltek volna a példában.
Éppen azt tettem leírtam mi a hiba. Kifejtsem? Ok. A hiba (szerintem) az, hogy grafomán vagy. Értelmetlen szóvirágokat nevezel levezetésnek, amit te magad sem értesz. Milyen ember lennék ha nem szólnék neked, hanem csak körberöhögnélek? Ugye akkor lennék szar ember? Bár nem hiszem, hogy használt valamit, hogy leírtam hol a hiba, de egy próbát megért. (Egyébiránt a helyes megoldást, megtalálod bármelyik középiskolai tankönyveben.)Kedves Gábor! Talán ha valamelyik levezetésemben találtál volna hibát, és leírnád a helyes megoldást..
Oh, most keressem ki azokat a részeket ahol Te sértegetted a fórumtársaidat? Önkritika? Mellesleg eljátszhatod hattyú halálát, ami igazán nevetséges, vagy helyette leírod, hogy azért nincs igazam mert: ... Mintha egyedül ez hiányzott volna a válaszodból, te nagyon szkeptikus?!Na de milyen szkeptikus az, aki csak sértegeti a másik szkeptikust?
Mutattunk, de téged nem érdekelt. Megmondanád szerinted mi illik a szkepticizmus elveihez? Csak mert amit eddig írtál az köszönő viszonyban sincs vele... leírtam mi hiba azzal amit írsz, csak te önkritika gyakorlása helyett megsértődsz. Magadra vess!Talán mutass valami kézzel foghatót, valamit amit nem jól írtam.. Sértegetés nem illik a tudományos szkepticizmus elveihez.