Ezt a kimenekülést! Rámutatok, hogy bizony pont arra nem válaszoltál, amire érdemben lehetett volna, erre besértődsz. Szánalmas.Nem! nemtudod felfogni. Ez volt az utolsó válaszom neked.

Ezt a kimenekülést! Rámutatok, hogy bizony pont arra nem válaszoltál, amire érdemben lehetett volna, erre besértődsz. Szánalmas.Nem! nemtudod felfogni. Ez volt az utolsó válaszom neked.
Mert ezt már nem lehet folytatni.Mi a bánatért nem folytatod a gondolatmenetet?
Nem azert.A relativitás elmélet, a két inercia párhuzamosságára épül ugye?
Ez most azért - nem - mert nem írtam ki inerciarendsze(rek)?
1. a Fold nem tekintheto inerciarendszernek. (tudod, mi az inerciarendszer? ami vagy mozduatlanul all, vagy csak egyenesvonalu egyenletes mozgast vegez. Talan egy abra segit.)Ezt próbáltam a saját fogalmazásomban is érzékeltetni, úgy hogy a föld az egyik inerciarendszer, a másik ami ezen kívül van. Egymáshoz képest nem párhuzamosak.
Künstlerné slafrokban csodát mesél...Hát egy kicsit körülményesen fejezted ki az igazságot, de a lényege igaz ,amit írsz."Gyémánttűz lángol
az idő kitágul, és görbül a tér
Reggel a tejboltban
Künstlerné slafrokban csodát mesél"
Mivel senki sem javította gondolom, "szkeptikuséknál" ez helyes meghatározás.tudod, mi az inerciarendszer? ami vagy mozdulatlanul all, vagy csak egyenesvonalu egyenletes mozgast vegez.
Ezt nem tettem. Azt írtam: Mivel senki sem javította...ne azonosits engem a Szkeptikusokkal
??Pont a lenyeget nem ertetted meg.
ésAz inerciarendszer maga is nyugalomban van, vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez
Hanem ha benne a "magára hagyott test mozgására érvényes a tehetetlenség törvénye", akkor inerciarendszer. Független attól, hogy gyorsuló vagy forgómozgást végez-e valamely más rendszerhez képest.bármely hozzá viszonyított tökéletesen magára hagyott test mozgására érvényes a tehetetlenség törvénye
Ez egy magyar mondat?Hanem ha benne a "magára hagyott test mozgására érvényes a tehetetlenség törvénye", akkor inerciarendszer.
Egészségedre!inerciarendszer? ami vagy mozdulatlanul all, vagy csak egyenesvonalu egyenletes mozgast vegez
nem jelenti, hogy egyetertenekne azonosits engem a Szkeptikusokkal
Ezt nem tettem. Azt írtam: Mivel senki sem javította...
biztos, hogy ezek inerciarendszerek?Hanem ha benne a "magára hagyott test mozgására érvényes a tehetetlenség törvénye", akkor inerciarendszer. Független attól, hogy gyorsuló vagy forgómozgást végez-e valamely más rendszerhez képest.
Sablon példák: zuhanó lift, Föld körül tehetlenségi pályán keringő űrhajó.
Ha elkezdünk a szavakon lovagolni, akkor persze ez nem lehet igaz, hiszen mondhatjuk, hogy amíg az univerzumunkban van gravitáció (márpedig az eléggé belengi), addig semmi sem végez egyenesvonalú egyenletes mozgást, legföljebb csak megközelíti azt rohadtul, mint pl. a galaxisok közi térbe kidobott cigarettacsikk. Igen ám, de a cigarettacsikk nem lehet inerciarendszer, mivel az inerciarendszer egy fogalom, egy a fizikai modellekben nagyon hasznos fikció, míg a csikk egy tárgy, vagy legalábbis így említve egy tárgyról referáló köznév. Merre igényled a folyatást, meséljem el, mi a csikk, vagy szeretnél elkalandozni oda, hogy mit jelent, hogy az inerciarendszer nem gyorsul, mi a gyorsulás, és egyáltalán mi ez az egész, amit úgy hívunk, hogy fizika??? Tehát szerinted:
ami vagy mozdulatlanul all, vagy csak egyenesvonalu egyenletes mozgast vegez
Egészségedre!
Ezt ott már többször tisztáztuk. A labda egyes egyedül nálad van ott. Te nyitottad a topic-ot, de állítottad, hogy felvázolod, mi az a teljesen hibás interpretáció a specrelben, amit mindenki hibásan fog fel, te viszont helyesen látod. Egy lehetőséged van ott: ismertetni a nézeteidet, és köszönetet mondani mindazoknak, akik foglalkoznak veled.A másik topikon egyelőre én várom, hogy elolvassátok Einstein cikkét és a belinkelt előszót. Valamint, hogy válaszoljatok az órakésésekkel kapcsolatos kérdésemre.
Nem. Nem azok. Ezek csak sablonok. A megértést segítő közelítő példák.biztos, hogy ezek inerciarendszerek?
Bizony ez jó kérdés lenne. Szerinted a zuhanó lift nem gyorsul, vagy nem inerciarendszer?mimindannyian írta:elkalandozni oda, hogy mit jelent, hogy az inerciarendszer nem gyorsul
szerintem gyorsul, es szerintem nem inerciarendszer (peldaul van benne Coriolis fele ero)Bizony ez jó kérdés lenne. Szerinted a zuhanó lift nem gyorsul, vagy nem inerciarendszer?
Ne nekem válaszolj, magadnak, én befejeztem.
Nem is tudom, ki kezdett problémázni az inerciarendszer fogalmánNem a dedóban vagyunk.
Vagy? Ezek nem egymás kizáró lehetőségek. A Földhöz vagy az Orion ködhöz képest gyorsul, ahhoz képest nem inerciarendszer. Viszont a benne magukra hagyott tárgyak (kellően kis térrészt és időintervallumot vizsgálva) hozzá képest egyenesvonalú egyenletes pályán mozognak, így ott jó közelítéssel annak tekinthető. Persze fontos észrevenni, hogy az egyenesvonalú egyenletes mozgás definíciója modellfüggő (newton: az abszolút tér-idő euklideszi egyenesei, specrel: minkowski sík egyenesei, áltrel: geodetikusok).Szerinted a zuhanó lift nem gyorsul, vagy nem inerciarendszer?
Parancsod számomra óhaj! Örülök, hogy befejezted, megint mindenki okosabb lett.Ne nekem válaszolj, magadnak, én befejeztem.
Igazad van nincs. Ez az egyik oka,hogy nem értjük egymást.De nincs!
Ezt meg ,hogy érted?Ahhoz ki kellene lépned a négydimenziós téridőből,de nem teheted ,mert te is annak a részét képezed.
Ha párhuzamos lenne, nem lehetett volna az én példámat felhozni. /múltba látás /És ,könyörgöm,mi az ,hogy "egymáshoz képest nem párhuzamosak"?
Az elején elismered nincs kitüntetett rendszer, ” a két inercia rendszer között... ” itt meg már önmagához hasonlítod?Valami lehet önmagával párhuzamos?
Képtelen vagyok felfogni nálad, mit jelent a logikus gondolkodás. Leirtatok egy összefüggést, aminek semmi köze nem volt ahhoz, amit az előző írásomban felhoztam a foton 0 tömegére. Most megkerülöd azzal, hogy azt már letárgyaltuk.A foton tömegnélküliségének problémáját már megbeszéltük.
Látod megint bagatelizálsz.Az ilyen amerikai titkoskísérletes összeesküvés elméleteket inkább hanyagoljuk.
Lehet, hogy igazad van. Akkor ez egy másik meghatározás.Pont a lenyeget nem ertetted meg.
Ez körülbelül olyan, mint az, hogy a véletlen egy olyan szám, aminél nincs nagyobb.Egyszerű recept: inerciarendszer az, amiben ha egy testet elengedünk, akkor nem megy sehova, hanem ott marad szépen lebegve, ahol van.
Igen ezt már múltkor is írtad,de nem válaszoltam rá...idézgetsz tőle anélkül, hogy 1. megjelölnéd a forrást,...
Te a felületes gondolkodáson kívül nem sok mindent tudsz, ahogy látom. (Ráadásul hozzászólásod puszta kötözködés, érvek nélkül.)Te a kötözködésen kívül nem sok mindent tudsz, ahogy látom.
Vegyünk fel egy olyan erőteret, amelyben az m tömegpontra F=m*w*w*r erő hat, ahol w állandó, r egy adott z tengelytől mért távolság.egy valódi szkeptikus írta:Egyszerű recept: inerciarendszer az, amiben ha egy testet elengedünk, akkor nem megy sehova, hanem ott marad szépen lebegve, ahol van.
Szilágyi András írta:a végtelen egy olyan szám, amelynél nincs nagyobb
viewtopic.php?p=21999#p21999Hol írta ezt András?
Figyelj már! A végtelen definíciója: olyan szám, aminél nincs nagyobb.