Tudtam, de jobbhíjján beraktam, hogy mégis legyen valami előzmény, ne csak a hivatkozások. Ez van, ha valaki lusta

Nem ertheto.negatív energiasűrűségű gravitációs mezőt
Erdekes elkepzelni valamit ami nem letezik, de azutan megsemmisul, eddig nulla volt minden erteke, azutan meg nulla lesz.Hagyományos értemben nem léteznek, mert minden értékül nulla (töltés, tömeg, stb.), legalábbis amíg meg nem semmisülnek.
Menjunk lepesenkent, lassu tanulo vagyok.Viszont a Heisenberg-féle határozatlansági elv miatt energiatöbbletre tehet szert
Itt akadok meg.Egy meghatározott időpillanatban nem mérhető meg pontosan egy részecske sebessége(impulzusa), tehát nem tudjuk mennyi az energiája.Következésképpen egy részecske energiához juthat a semmiből, feltéve ha azt nagyon gyorsan visszafizeti.
Arrol nem is beszelve, hogy a virtualis reszecskpar eseten TUDJUK, hogy PONTOSAN NULLA az osszege a parametereiknek.A Heisenberg-féle határozatlansági reláció (németesen: összefüggés, angolosan: elv) a kvantummechanika egyik alapelve, amely azt állítja, hogy nem tudjuk egy részecske bizonyos megfigyelhető változóit egyszerre tetszőleges pontossággal megmérni azonos pillanatban, még elvileg sem; például nem mérhető meg egyszerre pontosan egy részecske térbeli helye és impulzusa.
the uncertainty principle actually states a fundamental property of quantum systems, and is not a statement about the observational success of current technology
Hátha segít most is a dolog tisztázásában.A józan ész, tehát a hétköznapi makroszkopikus világban szerzett tapasztalataink azon feltételezése, hogy kis golyócskák repülnek, eleve nem igaz a kvantummechanikai tartományban. És innentől már sejthető, ha nincs kis repülő golyó, akkor már a hely és sebesség együttes, független, nyilvánvaló léte, ontológiai relevanciája is ködbe veszhet. És úgy is tesz.
Máshonnan megközelítve: nincsenek rejtett paraméterek. Nem mi vagyunk a bénák, akik nem tudnak rendesen mérni, hanem valóban nincs mit mérni.
Fel tudnál egy-kettőt sorolni, leginkább azt amelyiket ismered. Köszi. Szólásszabadság van, azt mondasz amit akarsz, így joga van bárkinek akármekkora őrültséget mondani. De ettől a jogtól még nem lesz igaz amit mondasz, és főleg nem a szólásszabadság miatt lesz tudomány a te mondandód. Erre hivatkozni, egyszerűen hülyeség, remélem belátod.Tudhatnád hogy kozmológia és gravitáció témában istentudja hány különféle elmélet és modell létezik. Hadd vindikájam a jogot, hogy nekem is legyen egy
Ebben nincs igazad, sok alternatív gravitációelmélet van, lásd pl.: http://en.wikipedia.org/wiki/Gravitatio ... e_theoriesHa jól emlékszem, az utolsó embert, aki kidolgozta a gravitáció új elméletét, úgy hívták , hogy Albert Einstein.